Én nem vagyok benne biztos, hogy ez ilyen egyszerű, mert ha figyelted a híreket, már egy ideje érett a baj:
1. Pár hete olvastam, hogy a Sony részéről felállt az a producer, aki eddig vitte a Pókembert, és új producer veszi át a helyét;
2. Kiszivárgott, hogy a Sony húzódik a közös munkától, csak akkor mennek bele a Pókember 3-ba, ha az Idegenben egymilliárd dollár felett teljesít;
3. Végül a Comic-Conon nem jelentettek be Pókembert a Marvel panelon, mert a szerződés szerint azt csak a Sony teheti meg, de ők nem éltek ezzel a lehetősséggel, mert még függőben volt a 2. pont.
Nekem ebbből nem feltétlen az jön le, hogy a Disney baszta el a dolgokat. Persze nyilván annak is volt része a dologban - és valljuk be, nekik adok igazat. Tulajdonképp a szerződés szerint a Marvelé volt a kreatív kontrol, forgatókönyv, casting, vágás, a Sony pedig kifizette a költségeket és a terjesztést, mindezt úgy, hogy tudta, ebbe a buliba nem fog belebukni - és az 1,109.9 milliárdos bevétel ezt igazolta is. Na ehhez hozzájön, hogy a Marvel Studios meg cserébe csak egy köszit kapott érte és azt, hogy ha részesedést perkál az Avengersek után, akkor beleírhatják a Pókembert is. Te mit mondanál erre a Marvel helyében? A Disney felajánlotta, hogy legyen közös a projekt, 50-50%-ban osszák el a költségeket és a bevételt is, és csókolom, mire a Sony elküldte őket melegebb éghajlatra. Az egészben a legironikusabb, hogy a Pókember - Idegenben úgy lett a Sony eddigi legsikeresebb és legjövedelmezőbb filmje, hogy még csak nem is ők csinálták...