A Genesys nálam egy szempontból pirospontot fapott, mégohzzá a fanservice miatt. A film katasztrófa, ne értsetek félre és ezen az sem változtat, hogy az egyik kedvenc Doktorom, Matt Smith játsza el a testet öltött Skynetet - ami amúgy szerintem még tök eredeti ötlet volt, ahogy az emberek kibernetizálása is a 4-5. filmekben - kár hogy egész jó ötleteket játszottak meg csapnivalóan rosszul. Viszont attól még tény, hogy gyerekkorom óta foglalkoztatott a kérdés, hogy a T-800-as tudná-e irányítani a T-1000-est alkotó folyékony fémet, és mekkora királyság lenne, ha igen. És érdekes módon a Genesys megoldásában ez a poén is helyet kapott. Ezért és csak ezért nem tekintem teljesen elfecsérelt két órának azt az időt, amit anno rááldoztam. Az meg csak hab a tortánt, hogy nyári mozimaraton címén aznap két filmet néztem meg, a másik a Jurassic World volt, tehát sejthető hogy nem a T5 adta az emlékezetesebb élményt - a nagyobb pofont már annál inkább.
Ha viszont már kisiklott franchise-ok... Jai Courtney csak szerintem egy franchise gyilkos? Hozzáteszem, hogy én már csak így szoktam rá hivatkozni. Amiben az a pali benne van, az szarrá válik (T5, Die Hard 5, Beavatott filmek, Suicid Squad... stb...). Az fickó nálam lassan egyenértékű David S. Goyerrel, ha meglátom a nevét egy stáblistán, rögtön lejjebb adom a várakozásaimat...