Figyeltem a héten a reakciókat az új Terminátorra, és azon tűnődöm, hogy miért van mindenki felakadva John Connor hiányán.
Belegondoltatok már, hogy eddig 4 filmben 4 féle John Connort kaptunk (5-öt, ha a sorozatot is figyelembe vesszük), ebből 3-at ő sem mentett meg? Igazából akárhonnan nézem, az eredeti történet szerint megakadályozták azt az idővonalat, amelyben '97-ben bekövetkezett az Ítélet Napja, tehát ezzel szerintem semmissé tették azt a szituációt, amelyben szükségeszerűen John lenne az emberi ellenállás vezetője - egyébként véleményem szerint itt hibáztak a 3-4-5. részek alkotói, hisz a jövő mozgásban van elvileg folyamatosan változik, és ha egy fenyegetést nem is lehet elhárítani, attól még a körülményei változhatnak. Ahogy én látom semmi akadálya annak, hogy egy későbbi új fenyegetésben már egészen új vezérkara legyen az Ellenállásnak, ami magával hozza azt is, hogy egészen másokat vesz célba a Skynet. John Connor hivatalosan 1985. február 28-án született, tehát jelenleg 33 éves és még nem tudjuk, hogy mikor üthet be az újabb világégés, simán lehetséges, hogy kiöregedett vénemberként már egyszerűen nem tölt be olyan kulcs szerepet a dolgokban, mint annak idején, az eredeti incidens után. De ha mégsem, akkor is ott van az a részlet, hogy Sarah eléggé harcra kész nagymamaként pattant ki a verdából, vagyis ebből kiindulva azt kell hinnem, hogy a T2 után sem engedte el a dolgot, továbbra is készült a bajra, és ha ez így van, akkor ez igaz lehet Johnra is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ebben a helyzetben az se lepne meg, ha pusztán csak arról lenne szó, hogy a két karakter nem tud egymásról semmit, hogy ne fordulhasson elő az, hogy az egyiket a másikon keresztül találhassák meg a Skynet gyilkosai.