Az, hogy 75 évnyi képregénytermésben valaki volt ugyan olyan fantáziátlan mint a MoS alkotói (tudom-tudom: Byrne, leszarom), még nem jelenti azt, hogy akkor a most rebootolt Superman frencsájzt egy premier plános nyakkitekeréssel kell megünnepelni (ami egy ordítva zokogó Superman követ...mert ugye ezt várja mindenki egy superman filmtől).
Nem csak maga a gyilkosság, hanem a tálalása is teljesen félreértelmezése az egésznek. Alapból Superman viselkedése (a színészi játék, illetve ahogy instruálva volt Cavill) rossz volt, főleg a végén, amikor semmivel nem törődve, unott "szart szagolok" arckifejezéssel püfföli keresztül Zodot az épületeken. Superman nyugodtan kitörhette volna a saját nyakát is a végén ennyi erővel. Semmi hősies vagy felemelő nem volt benne. Azt meg ne mondjátok, hogy egy Superman film ne legyen hősies, neadjisten ne némi pozitív érzést közvetítsen.
Plussz: Superman gondolkodásmódja ugyan olyan mint bárki másé. Attól még, hogy erős, nem katona pl, vagy rendőr. De ha mondjuk még rendőr lenne, akkor se biztos, hogy tudna ölni, szerintem sok rendőr, akik nem voltak még tűzharcban pl, nem biztos benne ,hogy meg tudná húzni a ravaszt.
Miért várjuk el a hősöktől, hogy vigilante-k legyenek?
De tökmindegy, most ez kell a népnek, a pénzt hozza, szóval nekik van igazuk.