HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Vlad:
Vagy ha ismernétek az eredeti, '88as filmet. Nekem az emlékeim szerint tetszett, és a könyvet is olvastam. Bár már régen láttam... (és a mini sztem sem lassú)
Gabe:
--- Idézet ---Mini Moris-szal (ami nem igazán megy gyorsabban 70-nél
--- Idézet vége ---
Nana, kicsi a bors de erős: többször is nyert a tipus többek között a Monte Carlo rallye-n is annakidején.
Én a könyvet nem ismerem, de a film az tetszett. Igaz, a XIII után (amit jóformán csak a videójátékból ismerek) némileg koppintásnak tünt, de azért nem volt rossz. Így egy 10/7-t kapna tőllem. Persze ha ismerném a könyvet, akkor lehet hogy én sem így gondolkodnék.
Punkológus:
Nem járok moziba, ezért most láttam csak a Bourne-rejtély című filmet és muszály hangot adnom megrökönyödésemnek.
EMBEREK EZ A FILM EGY VICC VOLT!!!! Olvasta itt valaki a könyvet, mert a film semmit nem adott belőle vissza. Ezt a filmet felesleges volt megcsinálni, de legalább is pofátlanság Bourne-rejtély címen eladni. (Amit ugye "born"-nak ejtettek "börn" helyett). A film kb annyit igazodott a könyvhöz, hogy kifognak egy amnéziás fickót a tengerböl, aki elég kemény kiképzést kapott. Ezzen kívül SZINTE EGYÁLTALÁN SEMMI nem egyezik meg az eredeti, zseniálisan megírt történettel. Ez kb olyan, mintha Frodó megkapná a Gyűrűt és elindulna a Roxfortba, hogy Harry Potter barátja legyen. Ez a film eredeteileg arról szólt volna, hogy a Jason nekiáll nyomozni a saját múltja után és ahova megy, mindenhol azzal szembesül, hogy bárhol járt a múltban (és éppen akkor a jelenben is), ugyanott járt (és általában gyilkolt) egy nemzetközileg keresett hírhedt terrorista, Carlos a Sakál. Az egész könyvön végighúzódik a dilemma, hogy ő maga e Carlos vagy ő csak Carlos-t üldözte. Mindeközben nyomában van több szervezet is. Ehelyet pedig kaptunk egy -az eredeti Mandzsúriai jelölt óta- elcsépelt agymosott szuperügynök klisét. Mindezt leöntötték amerikai szentimentalizmussal és heroizmussal. Vicces, hogy Bourne a filmben csak az igazán gonosz, megátalkodott gonoszokat ölte meg, ellenben a könyvvel, ahol már az őt igazoltató rendőrt is simán kinyírja. Azon pedig majdnem elsírtam magam (neeeem, nem a meghatottságtól), hogy az agymosott szuperbérgyilkos, akinek a lételeme eddig a feltétel nélküli, érzelemmentes ölés volt, hírtelen nem akarja lelőni célpontját a gyerekei elött. NEVETSÉGES. Helyette inkább inkább hátbalöveti magát. Apropó, a hátbalövés. Nem tudom, hogy milyen fegyvert használtak ellene, de tök jó, hogy egy felázott lőt sebből, csak úgy ki lehet piszkálni egy golyót. Ennek a filmnek zúzdába kéne küldeni az összes kópiáját.
UI.: Volt még egy teljesen felesleges autós üldözés, amiben egy Mini Moris-szal (ami nem igazán megy gyorsabban 70-nél) lehaggyva az egész párizsi rendőrséget autóstul, motorostul lezúgva egy bazinagy lépcsőn is.
10/1
nickfury:
Én véletlenül belenéztem kicsit, szerintem az utolsó 10 perc még elviselhető volt, azthiszem 89-ben készült a film talán, de nagyon látszika technikán hogy várni kellet volna 2006-ig. Röviden anyi hogy vane gy gonosz mutáns aki lányoakt és férfiakat termékenyit meg az álmaikban, és ez a Szupercsapat állítja meg, vagyvalami iylesmire, enynire emlékszema filmböl:s
Sepi:
Mesélj már róla egy kicsit. Engem érdekelne, hogy mennyire volt szörnyű.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése