Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1928294 alkalommal)

0 Felhasználó és 29 vendég van a témában

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #2265 Dátum: 2007. Január 06., 08:56:03 »
Én azt figyeltem, hogy idén kivételesen nem volt a Reszkessetek Betörők egyik magyar csatornán sem. De tényleg igaz, hogy semmi változatosság nincs a karácsonyi műsorokban. Ezért van elegük az embereknek már ilyenkor a tv-ből. Én ilyenkor be sem kapcsolom a tv-t, csak ha dvd-t akarok nézni.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2264 Dátum: 2007. Január 06., 08:49:23 »
Ja főleg amikor karácsonykor és húsvétkor a kereskedelmi csatornák fennálása óta mindig ugyanazokat a filmeket adják le... Leglább valami változatosság lenne, de nincs állandóan télapu,meg mentsük meg a krácsonyt meg reszkessetek betörők-van ithon vagy 40 csatorna és csak a szar jön rajt(persze akadnak kivételek csak elég kevés)
[img]http://m1.freeshare.us/126fs4419841.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető tomgrey

• Garfield
  • **
    • http://
« Válasz #2263 Dátum: 2007. Január 06., 08:30:41 »
Idézetet írta: Tyler-x
A jericho szerintem is sikers lesz-de kérdés az hogy ha ilyen sok sorozat lesz akkor minden este a képernyőt fogjuk e bámulni?

Közeledik a nyugat jótékony hatása...Bár én részemről nem bánnám. Inkább egy sorozat, mint a Piedone Afrikában 32846528458254. ismétlése.

Nem elérhető killjoy

• Batman
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #2262 Dátum: 2007. Január 06., 01:37:37 »
Űberfrankó eredeti Hegylakó szinkron... Ezzel kapcsolatban meg én dühöngtem az Xpress fórumán a DVD megjelenésekor. Hát lehet, hogy megszoktuk, lehet, hogy szálóigévé vált jó néhány mondat, de hogy a szinkronrendezőnek el kellett volna tördelni mind a két kezét, az biztos. Akinek lehetősége van, az nézze meg azt a jelenetet angolul és utána magyarul, ahol Ramirez megjelenik. Hát a k...a anyját annak, aki az eredeti magyar szinkronért volt a felelős!
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2261 Dátum: 2007. Január 05., 22:17:49 »
Volt még egy vigjáték sorozat a bajorimivel amit a barátok közt ellen állítottak hadrendbe, aztán ott van a tea konkurenciája a limonádé aztán még ide vehető hajó andrás összes müsora, aztén a tv 2 heti hetes konkurenciamüsorai , az első amikor ribancok ugattak a második a buzera, de ott van az rtl-klub üstökös címü müsora ami kihozta az or for láv formácíóju csucsszuper egyszámos bandát és a tv2 párhuzamosan futó szupersztárt ami a másik nagyon sikeres bandához vezett a Sugar and Spice -hoz...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #2260 Dátum: 2007. Január 05., 22:03:19 »
Idézet
Mondjuk a jelenetkivágások tényleg iszonyatosan gáz dolgok, dehát ez is csak annak tünhet fel, akik a netről leszedik az eredetit. Az átlag tv néző az nem teheti ezt meg.
Ez így azért nem igaz. Pl. pár hónapja volt a Gibson féle Hazafi. Nekem már megvolt videókazetán, szeretem is azt a filmet, gondoltam megnézem a TV-ben is, nincs jobb dolgom. Hát a dühroham kerülgetett néhány helyen már. Volt, hogy tök érthetetlenné vált egy jelenet. A szinkronnal sincs általában gond, bár néha szimplán eltudják cseszni a dolgokat. Az igazán nagy probléma az újrafordítással, újraszinkronizálással van. Galen hozta fel példának a Hegylakót, amin egyszer már szerintem én is dühöngtem, bár lehet, hogy a Whadafakban. Na arra semmilyen mentség nincs! Pár forint spórolásért kidobtak egy zseniális fordítást egy kalap szarért. És ezt nem lehetett nem észrevenni. És itt már nem csak azokról volt szó, aki netröl tölt, hanem színte az egész TV-t néző társadalomról.

Egyébként tényleg vannak olyan dolgok, amiket már divatból szídnak. El is töprengtem, hogy a magyar Rém rendes mennyiben köszönheti ennek bukását. Na jó! Alig egy százalékban, de akkor is... tulajdonképpen esélyt sem kapott. Már az első rész elött az volt a szöveg, hogy ennél gázabb dolgot nem csináltak a Tea óta (emlékszík még valaki arra a hasonló lebőgésre?  ).

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2259 Dátum: 2007. Január 05., 21:54:09 »
JA ez mondjuk igaz, de akkor meg adják le feliratosan, ja azt meg nem lehet mert van egy analfabéta kissebség...
Ezt például az HBO oldotta meg jól. Ott hétfő esténként mindig feliratosan adnak le egy filmet, amit a többi napon szinkronosan szoktak játszani. Ezzel annak a kis rétegnek kedveznek akik így szeretik nézni a filmeket. Csak annyi a gond, hogy az HBO nem elérhető mindenki számára. Talán majd a HD TV-s korszakkal fog beköszönni ez a lehetőség, hogy választhatsz egy adott filmnél a szinkronos és a feliratos változat között. De ez még nagyon messze van....

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2258 Dátum: 2007. Január 05., 21:48:43 »
JA ez mondjuk igaz, de akkor meg adják le feliratosan, ja azt meg nem lehet mert van egy analfabéta kissebség...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2257 Dátum: 2007. Január 05., 21:46:40 »
Na erről van szó. Köszi, hogy végre valaki értelmesen összefoglalta.  . Mondjuk a jelenetkivágások tényleg iszonyatosan gáz dolgok, dehát ez is csak annak tünhet fel, akik a netről leszedik az eredetit. Az átlag tv néző az nem teheti ezt meg.

A méricskézős dolgot láttam már egy fórumon egy illetékestől összefoglalva,majd bepostolom ide nektek, hogy lássátok hogyan működik a rendszer. Jó, irányvonalat biztos ad a szokások felől, de jó nagy hibarátával dolgozhat a rendszer (legalábbis szerintem)

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2256 Dátum: 2007. Január 05., 21:15:45 »
A szinkronokhoz annyit tennék hozzá, hogy azért is más az eredeti szöveghez képest, mert mint a nevében is van, szinkront kell találni a szöveg és a szinészek szájmozgása között. Mert ha adva van egy eredeti szöveg, amit persze lefordítanak, csak a lefordított szöveg hosszabb, mint az eredeti, ezért egy kicsit át kell irni, hogy ne az legyen, hogy a szinésznek már rég csukva van a szája, de még mindig hallatszik a szinkronhang. Az azért elég béna lenne. Tehát mielőtt nagyon nekiállnánk fikázni a szinkronokat azért ezt is vegyük figyelembe. Persze, hogy nagyon jó az eredeti szöveggel nézni a filmet, mert a felirat nem ennyire kötött. Ebben zseniálisak a magyar szinkronosok (most nem a kereskedelmi tévés újraszinkronizáló bandára gondolok), mert sikerül áthidalniuk ezt a rést a legkisebb hibával.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #2255 Dátum: 2007. Január 05., 20:36:20 »
Azért hülyeség 1000 ember TV-nézési szokásaiból levonni bármi konkluziót.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2254 Dátum: 2007. Január 05., 19:40:55 »
Én nem tudom hány emberből mérik le de nem lehett több ezernél-  Gondolom ennyi számból nem nagyon lehet megállapítani semmit...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2253 Dátum: 2007. Január 05., 18:46:27 »
Na jó, de itt nem mérhető hogy pontosan hányan néznek valamit, főleg azt, hogy te nézted-e vagy sem. Csak kb. 1000 (javítsatok ki, de e körüli szám) ember adataiból csalják ki a nézetségi mutatókat. Képtelen vagyok elhinni, hogy 1000 emberből ilyen pontos adatokra lehetne következtetni, mint ahogy próbálják beállítani. Még a választásoknál a közvélemény kutatásnál is több százalékokat tévedtek, ennél jóval nagyobb mintából, ráadásul nem egy cég csinálta, mint a tv-s méricskézést. Itt meg 1-200.000 nézetség ide vagy oda igen is számít, úgyhogy szerintem kitörölhetik a "pontos" adataikkal.

(nameg jó magyar módjára egyből felötlik bennem a megkenhetőség, főleg egy magáncéggel szemben... de ez már csak az én lázálmom)
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 18:48:20 írta Gabe »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2252 Dátum: 2007. Január 05., 18:34:50 »
Idézetet írta: killjoy
Én kédkedve várom a Heroes-t. Ugyanez volt anno a vélemény a Lostról (az elvárásokhoz képest bukás) vagy a Prison Breakről (messze elvárások alatt) is. Az a baj, hogy rengetegen lesznek úgy, mint én voltam pl. ezzel a kettővel. Egyszerűen szinkronosan kiütést kaptam mindkettő nézésekor. Ha az ember megszokott egy hangot, akkor nehezen fogad el mást. Különösen ha annak hangszíne még köszönőviszonyban sincs az eredetivel. Lostból két rész után hagytam abba a szinkronos verziót, Prison Breakből az első rész közepénél. A másik pedig épp most január elején bizonyosodott be kint az USA-ban. Megpróbálták ismételni a Heroes-t és még a gyenge ismétlések nézettségét is alig hozta, vagyis a Heroes az átlagnézőnél egyszer nézhető sorozat. Aki látta a netről és nem comic-fan, az még egyszer nem fog leülni Heroes-t nézni. A comic-fanok pedig egy nagyon kis szelet csak abból a 1,3-1,5 millióból, amennyi az elfogadható szint lenne, ha meg akarná a TV2 akasztani az RTL Klubot.
Hát mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ha már nyomnak egy sorozatot szinkronosan akkor megnézem a tévében. Mert, oké szépen mindenki letölti a net-ről, erre csökken a nézetség, és a tv abba hagyja az adást. Na de mi van azzal, akinek nincs net hozzáférése? Az nem érdemli meg, hogy láthasson jó sorozatokat a tévében, csak azért mert nincs elég pénze/tudása.
   Szerintem ez olyan mintha a piacon is kapható képregényeket a netről szednénk le. Arra pedig azt mondjuk  ebben a fórumban is, hogy nem szép dolog.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2251 Dátum: 2007. Január 05., 18:32:59 »
Így természetesen igen, csak az a baj, hogy az anyázás már általános. Olyanok is fújnak a szinkronra, akik nem is láthatták még eredetiben. Pl. mint az egyik ismerősöm is, holott még netje sincs  , így nem tudom honnan lehetne összehasonlítási alapja.

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #2250 Dátum: 2007. Január 05., 18:30:31 »
szerintem aki nem nézi külföldiül is a sorozatot/filmet, az nem anyázik a szinkron miatt. Hga igen, akkor meg úgy kell neki.
viszont az újraszinkronizálás/vágás igenis szemét dolog, főleg úgy hogy ha az ember már látta az adott filmet jópárszor, és várja már előre a jelenetet, és helyette másikat kap, vagy teljesen kimarad az adott rész a filmből. Az emiatt történő anyázás meg teljesen érthető.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2249 Dátum: 2007. Január 05., 17:56:24 »
A teljes magyar sorozatnéző lakossághoz képest az a "sokan" hangyaf@sznyi szerintem. Ezt is már csak átvette mindenki, mint a Bill Gates utálatot. Divat szidni. Ennyire nem lehet tragikus a helyzet, szóval ez egy felfújt dolog.

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2248 Dátum: 2007. Január 05., 17:55:47 »
Ne érts félre nekem semmi  bajom a szinkronszinészekkel, de ezek a hülye ortt-és szabályok miatt újra kell szinkronizálni a filmeket és a sorozatok is csak ilyen silány forditásban kapjuk meg azért szerintem ez gáz!!!!!

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #2247 Dátum: 2007. Január 05., 17:51:23 »
Tán mert sokan néznek eredeti nyelveken filmeket?

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2246 Dátum: 2007. Január 05., 17:49:25 »
Az átlag magyar tv-nézőnek tökéletesen elegendő ez a szinkron is. Mitől lenne jobb, ha elsőosztályú szinkront kapnának? Szvsz nem dobná meg túlzottan az élményt. Ez csakis annak tünik fel, aki zsinorban minden sorozatot letölt, úgy persze hogy kitünik egy két helyen a dolog. Olyan ez mint a képregény honosítás, nem mindegyik "szinkron" tökéletes, de a célnak még bőven megfelel. Ott sem látom hogy elárasztanák az oldalakat a panaszlevelek, akkor miért mindenkinek ez a filmes szinkron állandóan a vesszőparipája?

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2245 Dátum: 2007. Január 05., 16:38:34 »
Szerintem a Heros nem csak  a képregény-fanoknak készül-ha jó időpontra tudják rakni akkor tuti siker...
egyébként az hogy ezek a sorozatok igy teljesítenek az szorosan összefügg azzal hogy a magyar tévénézők nagy része még a régi rendszerben kezdett el tévézni és abba is szokott bele-igy nem nagyon tud mitt kezdeni ezekkel az  amerikai egészen újfajta sorozatokkal-tehát a macgyver-t még meg tudták nézni de a lost és a prison break -re már nem kompatibilisak...

A másik dolog amiért utálok tv-én sorozatott nézni mert a szinkron hát enyhén gagyi,nem a szinészek teljesítményével van baj hanem megával a szöveggel-csak egy példa: Lost 2-13-aki látta feliratosan és szinkronosan az tudja miről hadoválok...

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #2244 Dátum: 2007. Január 05., 16:00:28 »
Az hogy a Heroes nem lenne sikeres eléggé kétkedve fogadom-szerintem ennél a sorozatnál döl meg a papírforma és mindenki bele lesz buzulva...
A jericho szerintem is sikers lesz-de kérdés az hogy ha ilyen sok sorozat lesz akkor minden este a képernyőt fogjuk e bámulni?
Én kédkedve várom a Heroes-t. Ugyanez volt anno a vélemény a Lostról (az elvárásokhoz képest bukás) vagy a Prison Breakről (messze elvárások alatt) is. Az a baj, hogy rengetegen lesznek úgy, mint én voltam pl. ezzel a kettővel. Egyszerűen szinkronosan kiütést kaptam mindkettő nézésekor. Ha az ember megszokott egy hangot, akkor nehezen fogad el mást. Különösen ha annak hangszíne még köszönőviszonyban sincs az eredetivel. Lostból két rész után hagytam abba a szinkronos verziót, Prison Breakből az első rész közepénél. A másik pedig épp most január elején bizonyosodott be kint az USA-ban. Megpróbálták ismételni a Heroes-t és még a gyenge ismétlések nézettségét is alig hozta, vagyis a Heroes az átlagnézőnél egyszer nézhető sorozat. Aki látta a netről és nem comic-fan, az még egyszer nem fog leülni Heroes-t nézni. A comic-fanok pedig egy nagyon kis szelet csak abból a 1,3-1,5 millióból, amennyi az elfogadható szint lenne, ha meg akarná a TV2 akasztani az RTL Klubot.

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #2243 Dátum: 2007. Január 05., 15:49:55 »
Az hogy a Heroes nem lenne sikeres eléggé kétkedve fogadom-szerintem ennél a sorozatnál döl meg a papírforma és mindenki bele lesz buzulva...

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #2242 Dátum: 2007. Január 05., 15:48:24 »
Idézetet írta: Galen
Nálunk az Orosztanár lusta volt felálni és fénysebességgel megküldte a krétát. És még neked kellett visszavinni. Ha nagyon rossz voltál akkor kaphattál még a Killjoy által említett tasliból is.
Na ja! Aztán nézd meg mi lett belőlünk!

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2241 Dátum: 2007. Január 05., 15:46:29 »
Idézetet írta: killjoy
Én még abban az időben jártam iskolába, amikor ha lekevert egy pofont a tanár, akkor azt 1. okkal tette, 2. mondhatni megköszöntük, mert pontosan tudtuk, hogy valahol azt a pofont értünk kaptuk és nem ellenünk.
Nálunk az Orosztanár lusta volt felálni és fénysebességgel megküldte a krétát. És még neked kellett visszavinni. Ha nagyon rossz voltál akkor kaphattál még a Killjoy által említett tasliból is.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 15:46:59 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #2240 Dátum: 2007. Január 05., 15:41:24 »
Idézetet írta: Gabe
Idézet
huszonéves suttyók nem tudják elolvasni a falra felírt szöveget, és nem tudják, hogy kinek a milyét kellene bekapniuk

Na ezen dőltem  . Rákérdezek: Apuci @#>đ?
Nem feltétlenül erre gondoltam. Csak amikor az írástudás ilyenekben nyilvánul meg, mint "Nuni, szerettlek!" vagy "Búzi Kiskertész!" meg hasonlók, akkor elgondolkodom azon, hogy miért is jó az, hogy negyedikig nem lehet buktatni, csak szülői engedéllyel és hogy a pofátlan diáknak messze több joga van a tanárral szemben, mint a tanárnak a diák mellett. (És nem elírás a mellett. Én még abban az időben jártam iskolába, amikor ha lekevert egy pofont a tanár, akkor azt 1. okkal tette, 2. mondhatni megköszöntük, mert pontosan tudtuk, hogy valahol azt a pofont értünk kaptuk és nem ellenünk. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a tanár verje a diákokat, de amikor a diák (remélhetőleg csak) képletesen, de beleszarik a tanár tányérjába, és erre a tanár még azt sem mondhatja, hogy ejnye bejnye, mert máris beperelik, kirúgatják, stb. az szerintem egy kabaréba illő iskolarendszer. Még decemberben vittem a lányomat suliba és pár gyerek kint focizott az udvaron. Épp jött be az egyik alsós tanítónéni, amikor az egyik kölyök teli erőből megküldte a labdát, úgy oldalba rúgva a tanítónénit, hogy az elesett. A gyerek odament a LABDÁÉRT, és vigyorogva mondta a földön fekvő tanító néninek, hogy "máskor tessék vigyázni, ha focizunk az udvaron"! Majd mint aki jól végezte dolgát elindult visszafelé, ott hagyva a tanítónénit a földön. (Én mentem oda felsegíteni. Mondjuk közben pechje volt a srácnak, mert pont keresztezte az utamat, és hát egy 50 kilós gyerek elég csúnyát tud esni, ha VÉLETLENÜL nekimegy egy 120 kilós ember  )

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2239 Dátum: 2007. Január 05., 15:20:51 »
Idézet
huszonéves suttyók nem tudják elolvasni a falra felírt szöveget, és nem tudják, hogy kinek a milyét kellene bekapniuk

Na ezen dőltem  . Rákérdezek: Apuci @#>đ?

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #2238 Dátum: 2007. Január 05., 15:16:19 »
Idézetet írta: galamb
Amúgy végre valaki, aki dijazza a magyar szinkronszínészeket!
Nincs semmi baj a magyar szinkronszínészekkel. Vannak köztük igazi zseniális alakok. (Nemrég volt egy riport Szabó "Columbo" Gyulával, aki elmondta, hogy annyira összenőtt már Peter Falk alakjával, hogy már szinte egy válmozdulatból tudja, ha hangszínt kell váltania.) Nem. A Szinkronszínészeinkkel nincs gond. Magával a magyar szinkronnal van a baj. Az utolsó szemetet is szinkronizálják, mert az elmúlt pár évtizedben azt úgy szoktuk meg. Ennek köszönhetően a szinkronizálás is olyanná kezd válni, mint a szalag mellett ülő Manci néni munkája, aki napi nyolc órában kenegeti a félkész cipők alját ragasztóval, hogy a következő kanyarban Terus néni rányomja a gumitalpat. Vannak jó szinkronszínészeink, vannak jó szinkronok (lehet szőrszállhasogatni, de pl. a Gyűrűk Ura vagy a Harry Potterek szinkronjai egész jó lettek az utóbbi években.) A gond csak az, hogy sokszor ezek a színészek is néha fásultabbak a megszokottnál, mert a színház (ne adj Isten, esetleg egy filmforgatás) után még szinkronizálnak is. És mint azt az elején már írtam, minden szarhoz készül szinkron. Nem mondom, hogy a legtutibb színészek csinálják, de szerintetek mennyire lehet beleúnni mondjuk a Terror a 956-os járaton 15. szinkronizálásába. Még annak is tele lenne a töke, aki szívesen csinálja. Nem beszélve az idióta szövegekről, amiket a fordítók bírnak néha kreálni. És a másik vesszőparipám is ehhez kapcsolódik. "Nem nézem meg a filmet, mert feliratos." "Nem tudok egyszerre olvasni, és filmet nézni." "Ha olvasok, akkor nem látom, hogy mi történik." "Én egy filmen szórakozni akarok és nem akarom elrontani azzal, hogy olvasnom kelljen." Sajnos a magyar társadalom kurvára elkényelmesedett. Nem véletlen, hogy huszonéves suttyók nem tudják elolvasni a falra felírt szöveget, és nem tudják, hogy kinek a milyét kellene bekapniuk. Na de ez már megint egy parttalan téma lenne, nem is megyek bele.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2237 Dátum: 2007. Január 05., 15:13:16 »
Végre jó hallani hogy valaki nem szidja a magyar szinkront  . Ezt is megéltük végre.  "riszálom úgyis úgyis, riszálom úgyis úgyis..."

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2236 Dátum: 2007. Január 05., 15:09:03 »
Idézetet írta: Galen
Hiszen az amerikaiaknak ott volt Ed O'Niell, aki elvitte a hátán a remek játékkal az egész sorozatot,
Azért a szinkron sokat dobott rajta. Mint oly sok külföldi filmen.
Hát igen! Ezért sem értem, miért nem Csuját használták Szervét helyett? Hangját már úgyis megszokták Bundy-ként.
 Amúgy végre valaki, aki dijazza a magyar szinkronszínészeket!
Szerintem a szinkronszinészekkel eddig sem volt baj.Mindenki tudja hogy a legjobb a világon. Csak a seggfej tévékkel akik újraszinkronizáltatnak. Kedvencem a "CSUPÁN csak egy maradhat"
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 15:14:03 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.