Hú, a hibrid mesefilmektől feláll a szőr a hátamon. Pl a Space Jam. Nahát... Az egyetlen kivétel a Roger nyúl, az vicces, érdekes és a főgonosz a végén igazán horrorisztikus. A Chip és Dale anno egyik nagy kedvencem volt a Kacsamesék, a Tini Nindzsa Teknőcök és a G.I. Joe kommandó mellett. Mondjuk utóbbiban a joe-knak szívesen bemostam volna. KOBRAA!

Ha már film, 10 perce néztem tv-ben az Elkú*tuk-ot. Azt kell mondanom, korrekt. Ez is hibrid, mármint hogy helyenként magyar (filmekben ezt általában nem éppen dícséret sajna, legalábbis én jó magyar filmet nem nagyon tudnék mondani az Egri Csillagokat leszámítva), helyenként angolszász dramaturgiai közhelyes, de összességében élvezhető. Egyetemista voltam a feldolgozott események idején, sok dologra élénken emlékszem. A magyar viszonylatokban azok az események is durvák voltak. A háborúkat szerencsére meg el sem tudjuk képzelni, mi már elképzelhetetlen luxusban és biztonságban vagyunk itt. Van étel, ruha, nem lőnek, alapvető értékek mind megvannak. 2 éve elhunyt Nagyim mesélt rengeteget a háborúról ( videón rögzítettem is), pl ott volt a kitöréskor a pesti oldalon egy pincében, ahova a szovjet elől húzódtak be. Borsodból mentek a családdal Pestre '44 decemberében, hogy a nagy tömegben jobban megússzák. Igazuk lett, karcolás sem esett rajtuk!! Bár hazafele Borsod felé Füzesabonynál Nagyim bátyját majdnem elcsípték munkaszolgálatra a szovjetek. Régi ex barátnőm révén van pár orosz haver, akivel tartom a kapcsolatot (angolul, oroszul nuku megy) Egyikük már rég a Fekete tengeren vár, sajna nem éppen pecázik. Ő tök más dolgokat mesélt, mint amik a mainstream-ből lejönnek. A lényeg, hogy nekünk már nem volt ilyenben részünk. Pl én imádom a haditechnikát, a hidegfegyvereket, meg a hadtörténetet is, de katona se voltam már. Addigra megszűnt a hadkötelezettség, idősebb uncsitesóim még az egyetemmel bekkelték ki.😀