HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (45/2259) > >>

roberto:
Filmes ismereteket előkészíteni: ki milyen filmes kliséket, illetve logikátlan húzásokat ismer? Bármilyen műfajból jöhetnek.

Még valami:
https://www.gamestar.hu/gstv/videoban-meseljuk-el-hogy-folytatodott-volna-darkseid-tortenete-az-igazsag-ligaja-utan-293128.html

Nagy vonalakban a főgonosz története, ha mindhárom JL-film kijött volna Snyder-től.

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2021. Április 16., 13:55:24 ---A második példádra nem tudok mit mondani, azzal egyet kell értsek. Ráadásul abban maximálisan igazat adok neked, hogy nehéz elképzelni azt, hogy a világon mindenki visszavonja a kívánságát, bármi legyen is az, viszont az előbbire még reagálok. A kő történetben betöltött szerepe alapján szerintem feltételezhetünk róla némi intelligenciát, valahogy úgy, mint a Jumanji társasjátékáról - hisz az is úgy idomult a helyzethez, hogy maximumra fokozhassa a szívatási faktort -, ami alapján valószínűleg felfogta, hogy Max kívánságával jól jár, mert hatékonyabban teljesítheti a feladatát, a káosz terjesztését, és hát azért a fickó leépüléséből látszott, hogy azért az a kívánság sem volt teljesen hátulütő nélküli dolog.

--- Idézet vége ---

Ha innen nézzük a dolgot, akkor lehet.

--- Idézetet írta: Aldarion - 2021. Április 16., 13:55:24 ---De mindettől függetlenül Max Lord karaktere csak engem emlékeztetett mind kinézetre, mint karrierpálya szempontjából Donald Trupra?

--- Idézet vége ---

Nem. Pedro közismert szélsőbalos, így tényleg róla mintázta (ahogy Ewan McGregor is a Fekete Maszkot), sőt még egy Gináéhoz hasonlót is posztolt a twitteren, csak mivel egy nézetet vall az "uralkodó osztállyal", őt nem rúgta ki a Disney.

Aldarion:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2021. Április 16., 10:34:45 ---Igen, viszont ha tényleg így működött volna a kő, akkor Max a kívánsága után nem egy két lábon járó kővé változik, hanem magává a kővé, akinek a film végéig ott kellett volna porosodnia az asztalon, vagy vissza kellett volna kerülnie a ládába. Ráadásul ahhoz, hogy teljesen elmúljon a kő hatása, mindenkinek vissza kellett vonnia a kívánságát, én pedig kétlem, hogy a kávés fickó megtette, hiába égette meg a száját az amúgy is forró kávé.

--- Idézet vége ---
A második példádra nem tudok mit mondani, azzal egyet kell értsek. Ráadásul abban maximálisan igazat adok neked, hogy nehéz elképzelni azt, hogy a világon mindenki visszavonja a kívánságát, bármi legyen is az, viszont az előbbire még reagálok. A kő történetben betöltött szerepe alapján szerintem feltételezhetünk róla némi intelligenciát, valahogy úgy, mint a Jumanji társasjátékáról - hisz az is úgy idomult a helyzethez, hogy maximumra fokozhassa a szívatási faktort -, ami alapján valószínűleg felfogta, hogy Max kívánságával jól jár, mert hatékonyabban teljesítheti a feladatát, a káosz terjesztését, és hát azért a fickó leépüléséből látszott, hogy azért az a kívánság sem volt teljesen hátulütő nélküli dolog.

De mindettől függetlenül Max Lord karaktere csak engem emlékeztetett mind kinézetre, mint karrierpálya szempontjából Donald Trupra?

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2021. Április 14., 20:33:40 ---Igen, de szerintem azt figyelmen kívül hagyod, amire végig célzott a film: a kívánságoknak hátulütői is voltak. Ez pont olyan szitu, mint a dzsinn kívánságok sok arab mondákban. Nézzük a példáidat. Egy atombombázás után is tuti a világbéke, mert alig marad túlélő. Az éhezés megszűnik, ha meghalnak azok, akik éheznek. A beteg anya meggyógyul, de mondjuk megbetegszik/meghal valaki más a családban, akkor a családi dráma miatt az anya lehet, hogy épp olyan rosszul vagy rosszabbul lesz más okból, pl. aggodalom. Max Lord fia is önzetlenül kívánt nagyságot az apjának, és lényegében elveszítette őt a film végi káoszban. Igazából szerintem innen nézve lényegtelen, hogy egy kívánság önzetlen vagy önző, amíg egy gonosz erő áll a háttérben, hogy megsarcolja a kívánót. És itt ez volt a helyzet, ezért kellett visszavonni a kívánságokat, mert azzal csak a követ készítő gonosz istent ért volna célt, hisz azzal, hogy Max lett a kő, csak még hatékonyabbá vált a káosz terjedése.

--- Idézet vége ---

Igen, viszont ha tényleg így működött volna a kő, akkor Max a kívánsága után nem egy két lábon járó kővé változik, hanem magává a kővé, akinek a film végéig ott kellett volna porosodnia az asztalon, vagy vissza kellett volna kerülnie a ládába. Ráadásul ahhoz, hogy teljesen elmúljon a kő hatása, mindenkinek vissza kellett vonnia a kívánságát, én pedig kétlem, hogy a kávés fickó megtette, hiába égette meg a száját az amúgy is forró kávé.

Farek:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2021. Április 14., 20:33:40 ---Igen, de szerintem azt figyelmen kívül hagyod, amire végig célzott a film: a kívánságoknak hátulütői is voltak. Ez pont olyan szitu, mint a dzsinn kívánságok sok arab mondákban. Nézzük a példáidat. Egy atombombázás után is tuti a világbéke, mert alig marad túlélő. Az éhezés megszűnik, ha meghalnak azok, akik éheznek. A beteg anya meggyógyul, de mondjuk megbetegszik/meghal valaki más a családban, akkor a családi dráma miatt az anya lehet, hogy épp olyan rosszul vagy rosszabbul lesz más okból, pl. aggodalom. Max Lord fia is önzetlenül kívánt nagyságot az apjának, és lényegében elveszítette őt a film végi káoszban. Igazából szerintem innen nézve lényegtelen, hogy egy kívánság önzetlen vagy önző, amíg egy gonosz erő áll a háttérben, hogy megsarcolja a kívánót.

--- Idézet vége ---
Na igen, ebben is van valami. Aki játszik szerepjátékot, nagyon jól tudja, hogy egy rosszul megfogalmazott Kívánság (Wish) varázslat és egy ügyes mesélő nem feltétlenül a kívánt eredményt hozza  :). Lásd pl.:

- Mindig legyen rajtam Kőbőr (egy erős védővarázslat)! - Oké, kőszoborrá változtál!
- Legyen halott minden ellenségem! - Oké, 1.000 évet repültél előre az időben, minden ellenséged halott már.
stb.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése