HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (46/2259) > >>

Aldarion:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2021. Április 14., 10:29:55 ---A legnagyobb baj nem a filmvégi monológ, hanem hogy azt feltételezi a film, hogy mindenki kívánságát az önzés, kapzsiság stb. vezérelte, hogy végül mindegyikük ráébredhessen arra, hogy amit csinált, az rossz, de mi van azokkal, akik világbékét, a beteg anyjuk gyógyulását, az éhezés megszűnését kívánták? Most el kéne hinnem, hogy ezek önző kívánságok voltak, ők pedig a monológ hatására rájöttek, hogy "Fúú, hát ez tényleg nem helyes, inkább éhezzen továbbra is mindenki, anya ne gyógyuljon meg, a világ meg pusztuljon!"?

--- Idézet vége ---
Igen, de szerintem azt figyelmen kívül hagyod, amire végig célzott a film: a kívánságoknak hátulütői is voltak. Ez pont olyan szitu, mint a dzsinn kívánságok sok arab mondákban. Nézzük a példáidat. Egy atombombázás után is tuti a világbéke, mert alig marad túlélő. Az éhezés megszűnik, ha meghalnak azok, akik éheznek. A beteg anya meggyógyul, de mondjuk megbetegszik/meghal valaki más a családban, akkor a családi dráma miatt az anya lehet, hogy épp olyan rosszul vagy rosszabbul lesz más okból, pl. aggodalom. Max Lord fia is önzetlenül kívánt nagyságot az apjának, és lényegében elveszítette őt a film végi káoszban. Igazából szerintem innen nézve lényegtelen, hogy egy kívánság önzetlen vagy önző, amíg egy gonosz erő áll a háttérben, hogy megsarcolja a kívánót. És itt ez volt a helyzet, ezért kellett visszavonni a kívánságokat, mert azzal csak a követ készítő gonosz istent ért volna célt, hisz azzal, hogy Max lett a kő, csak még hatékonyabbá vált a káosz terjedése.

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2021. Április 13., 16:25:40 ---A Csodanővel kapcsolatban szerintem az a gondja a legtöbb embernek, hogy nem a szuperhős moziktól megszokott befejezést kapták (a hősnő a szart is kiveri a főgenyából, és fatality), hanem ezúttal a Diana diplomata énjére fókuszálnak, és arra, hogy rá tudja ébreszteni a főgonoszt arra a tanulságra amit ő már kislányként megtanult. Van benne hülyeség? Persze, nem hibátlan, a CGI imitt-amott megmosolyogtató, de összességében szerintem közel sem olyan rossz, mint amilyennek kikiáltották.

--- Idézet vége ---

A legnagyobb baj nem a filmvégi monológ, hanem hogy azt feltételezi a film, hogy mindenki kívánságát az önzés, kapzsiság stb. vezérelte, hogy végül mindegyikük ráébredhessen arra, hogy amit csinált, az rossz, de mi van azokkal, akik világbékét, a beteg anyjuk gyógyulását, az éhezés megszűnését kívánták? Most el kéne hinnem, hogy ezek önző kívánságok voltak, ők pedig a monológ hatására rájöttek, hogy "Fúú, hát ez tényleg nem helyes, inkább éhezzen továbbra is mindenki, anya ne gyógyuljon meg, a világ meg pusztuljon!"?

KiD:
Na, látod Intruder, már ketten nem utáltuk.  ;)

Aldarion:
A Csodanővel kapcsolatban szerintem az a gondja a legtöbb embernek, hogy nem a szuperhős moziktól megszokott befejezést kapták (a hősnő a szart is kiveri a főgenyából, és fatality), hanem ezúttal a Diana diplomata énjére fókuszálnak, és arra, hogy rá tudja ébreszteni a főgonoszt arra a tanulságra amit ő már kislányként megtanult. Van benne hülyeség? Persze, nem hibátlan, a CGI imitt-amott megmosolyogtató, de összességében szerintem közel sem olyan rossz, mint amilyennek kikiáltották.

Intruder:

--- Idézetet írta: KiD - 2021. Április 13., 11:46:42 ---van benne egy csomó jópofa dolog, de közben bosszantó hülyeségek is. Ezek ilyen lehettek volna jó filmek. Bujkál bennük egy jó film.

--- Idézet vége ---
Prometheus és Covenant effektus.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése