HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2248/2259) > >>

Hamlet:
És ha már régi dolgok...

Elakadtam a Lucas Arts egyik leghangulatosabb kalandjátékában, a Grim Fandango-ban - és hiába túrtam fel a netet leírásért, nem lettem sokkal okosabb...
A helyszín a rubacava-i kaszinó liftje, aholis a targonca segítségével kellene megállni két emelet között.
A neten lelt leírás itt így szól:

"Álljunk úgy a tagoncával, hogy menet közben ki tudjuk majd dugni a villát a rácsok alatt. Indítsuk be a liftet és miközben megy felfelé, szálljunk vissza a targoncába, majd amikor a két szint közötti titkos átjárónál vagyunk, nyomjuk ki a két villát."

Nomármost. Megnyomom a felfelé gombot, és visszaszállok a targoncába. De mire ez a #&&@@#!! jármű beindul és Manny mozogni is tud vele, régen elhagytam a titkos szintet, és megérkezek az emeletre. Szóval a villát egyelőre sehogy sem tudom időben kinyomni a rács alatt...

Tudna valaki segíteni?

Köszönettel:
Hamlet

Hamlet:
Nosztalgia rúlz!  

Emlékszem, '88 és '92 között nyaranta júniusban minden haveromra tudott vki otthon vigyázni, engem dugtak be egyedül a "napközibe".
Persze egyáltalán nem bántam, mert a 2-3 iskolából összecsődített húszegynéhány gyereket mind beterelték az iskolával szemközti Úttörőház egyik nagy termébe - és bekapcsolták nekünk a környék egyetlen videóját!!!
szinte csak enni keltünk fel, non-stop mentek a filmek, nem is volt gond egyetlen gyerkőccel sem, a tanárok nyugodtan cigarettázhattak odakint az udvaron  

Flash Gordon, Fantasztikus Labirintus, Csillagok háborúja, Terminator2, Piedone-filmek, alámondásos-RogerMoore-os James Bond, Szuperzsaru + az összes Bud Spencer-Terence Hill film (kedvencem a Kincsa ami nincs    ), Ötvös Csöpi filmek     Conan, Vörös Sonja, Szörnyecskék, Ewok-kalandok, Alien... - micsoda daliás idők voltak, kérem!

Az iskolai papírgyűjtéseket pedig alig vártuk! Komolyan mondom, a képregén gyűjteményem egy jelentős hányada innen jött össze - nem csoda, hogy mindig utolsók lettünk  (de hogy ki dobálta ki a sok Rejtő-képregényt, X-Ment és Pókembert, az azóta is rejtély... mindenesetre áldassék a neve     )

Hamlet:

--- Idézet ---Van egy eléggé hülye kérdésem (gondolom ti 1ből tudjátok rá a választ, de sebaj  )
Kabos László és Kabos Gyula rokonok voltak?
Vagy csak névrokonok?
--- Idézet vége ---
Ahogy "kisKabos" fogalmazott a minap egy régebbi interjú ismétlésében: szegről-végről. Talán vmi 'anyai nagynéni/nagybácsi élettársának testvére'-jelleggel.

A Kabos nevet pont ezért javasolták neki, mikor magyarítania kellett - úgy emlékszem - jellegzetesen németes vezetéknevét.

Egyébként én nagyon sajnáltam szegény kis öreget, amikor a buszon egy utas válla fölött az újságban olvastam a halálhírét...    A mai napig szívesen megnézem sokadjára is az olyan filmjeit, mint pl. A veréb is madár + a '90-es évek elejéről megvan egy zenés/táncos/politizálós kabaréja is, amit már akkoriban rongyosra játszott a magnó és azóta is kívülről tudok minden poént és dalbetétet...  

Spidáj:
Van egy eléggé hülye kérdésem (gondolom ti 1ből tudjátok rá a választ, de sebaj  )
Kabos László és Kabos Gyula rokonok voltak?
Vagy csak névrokonok?

regnar:
Azt hiszem itt a mozi/tv stb.. topikon kell egy kicsit megemlékeznem Kabos Lászlóról. Nem tudom ki szerette, és ki nem, de az hogy ismerte mindenki az biztos. Sajnos Ő is beállt a sorba, azok sorába, akik fentről tekintenek ránk, akik itt maradtunk lent. És most ők kacagnak rajtunk.

Én nagyon kedveltem. Figurája a kisember, a "névtelen senki" a "nimand", de mégis a végén a győztes. Azt hiszem ezért is szerették annyian. Karaktere félreismerhetetlen, és nem keverhetjük össze senkivel. Vörös haj, apró termet, és mégis a nők kedvence. Nemcsak a mozivásznon, vagy a színpadon. Az életben is. Ő a példa arra, hogy nem a külső számít. Ellenállhatatlan humora, minden helyzetből kimentette, bármikor beültünk egy filmjére, vagy előadására, biztosak lehettünk, abban, hogy sírni fogunk. No nem azért, mert remek shakespeare-i színész lett volna. Nem. a nevetéstől. röhögéstől. Ahogy mindig mondta: a magyar ember az egyetlen a világon aki mer nevetni tiszta szívéből. És igaza volt.

Filmjei mára már klasszikusok. Soha senki nem felejti a Veréb és madár "botrányos" sztriptíz-jelenetét, amelyben igazából semmi sem látszott, de mégis maga volt a "fertő". Vagy például, ki más játszhatott volna egy embert, aki úgy tud kitalálni nyerőszámokat, hogy nőkkel tölti az éjszakát. Erős kontrasztok, "'a szépség és a szörnyeteg". De mindig ő volt a szépség, és rengeteg "szörnyeteg", azaz nő vette körül.

Rekedtes hangja semmivel össze nem téveszthető. Igazi táncos komikus volt. Olyan, amelyet ma már nem termel ki a színésztársadalom. Persze neki volt egy nagy előnye. A jó időben csinálta a legjobb helyen.

Az hogy ezeket a sorokat ide írtam, egyfajta elismerése is az egész halozsaknak. Úgy gondolom ezen a honlapon érett emberek töltik idejüket, akiket nem zavar meg egy rövidke megemlékezés.

Szóval elment egy újabb nevettető..Boncz Géza, Hofi és most Kabos László. Kevesebbek lettünk, de életművük tovább élteti őket.

Egy dalának sorával zárnám rövid monológom:

"Tanulj meg fiacskám komédiázni, mert minden, minden csak komédia..."

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése