Tim Burton szerintem kevés gyenge húzással állt eddig elő. Nekem még az a Majmok bolygója is bejött amit a világ 99%-a leszólt. NEKEM TETSZETT! Pontosan azt kaptam, amit vártam. És ilyen volt a Hulk is. Nekem pont az tetszett, ami sokaknak nem: Ang Lee lelkizett a filmben és nem csak csinált egy nagy, bugyuta szörnyet. Szerintem az a baj, hogy a képregények sokkal többet adtak az évek során, hogy azt egyetlen filmmel vissza lehetne hozni. Nézzétek csak meg az egyes sorozatok első részeit. Én spec. az X-Men első részeivel voltam úgy, hogy "Jézusom! Ha nem tudnám, hogy mi lett belőle, akkor az életben többet nem olvasnék X-Ment." És bocs, ha ezzel valakinek a lelkébe tapostam, de tényleg ez az igazság. Mai szemmel nézve nekem azok a részek olyan SEMMILYENEK.
Úgy kellene nézni ezeket a filmeket szerintem, ahogy a Gyűrűk Urát is KELLENE mindenkinek, főleg azoknak, akik fanyalognak, hogy miért nem olyan, mint a könyv. Fogjátok fel úgy, mint egy mítoszt. Van Gyűrűk Ura mítosz, Pókember mítosz, Punisher mítosz. És vannak a képregények, amik a mítosz egy változatát, egy bizonyos mesélő szemszögéből meséli el. És van a film, amiben a mítoszt egy másik mesélő meséli el. És ahogy az a mítoszokkal már csak lenni szokott, minden mesélő hozzátesz egy picit, színez a történeten a saját szájíze szerint és kihagy részeket, ami neki nem tetszenek.
Attól, hogy az ember megnézi a King Arthurt, megnézi a Gyalog Galoppot és megnézi a Sean Connery-Richard Gere-féle Az utolsó lovagot, attól még mindenkinek megvan a saját Artúr mítosza, de ez nem jelenti azt, hogy a többi meséle rosszul tudja, csak arról van szó, hogy bizonyos eseményeknél ők mást tartottak fontosnak vagy máshogy volt kedvük elmesélni.
Ja és a Lidércnyomást sajnos még nem láttam, de meg fogom nézni, ha hozzájutok.