HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Elf:
Tudom, tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de sajna ma csak ennyire tellik tőlem: ne, ismétlem, ne nézd meg a Le a fejjel! nevet viselő új, magyar terméket. Isteni történet, remek színészek, jó humor.... csapnivaló képvilág. Engem annyira idegesített a film villodzó jelenetei, hogy az amúgy remek poénokat sem tudtam igazán élvezni... attól, akinek esetleg ez jön be, ezúton is bocsánatot kérek
killjoy:
Na, akkor én is ajánlok pár címet az utóbbi idők terméséből:
Argo - meglepően nagyot csalódtam a filmben kellemes irányba. Gájricsis-tarantínós-sokatbazmegelős, de valahogy mégis jó.
Employee Of The Month - na ez egy érdekes film. Elsőre úgy tűnt, mintha a klasszikus Michael Douglas-féle Összeomlás elevenedne meg újra, de azután olyan csavarokkal van megvadítva a film, hogy csak kapkodja az ember a fejét.
The Phantom Of The Opera - a zene már magában is zseniális, de amit ez mellé látványban kapunk... Hülye barom amerikaiak, számomra ismét bebizonyították, hogy semmit nem jelent a BoxOffice eredmény, mert náluk nem volt túl nagy siker a film, szerintem viszont fantasztikusan jó
Bride and Prejudice - A Büszkeség és balítélet indiai feldolgozása, kicsit musicales, kicsit (nagyon) modernizált, de igazi felüdülés, hogy keletről is jöhet halivúdot lepipáló nagyvolumenű film.
Cube Zero - Akinek tetszett a Kocka és a Kocka 2, annak ez kötelező darab. Aki meg nem látta egyiket sem, az kezdje itt, hogy lássa az előzményeket. (Bár okosabb ebből a részből sem lesz sokkal )
Amit pedig messzire elkerülni:
Mimic 2-3 - A Júdás faj folytatásai. Az eredeti nekem nagyon bejött. A második még úgy, ahogy emészthető, de a harmadik már egy nagy kalap... pedig Lance Henriksen is szerepel a filmben, de sajnos ő úgy látszik mostanában csak a ledarálandó szereplőket erősíti (akár csak az AvP-ben). Aki mégis ráveszi magát a megnézésre, az túl nagy parára ne számítson, pedig elvileg horror filmről lenne szó. Olyan igazi, lapos, izgalmat csak minimálisan okozó tucatdarab mindkettő. (Bár a második résznek még valami kis története is volt. De hogy a harmadik részben, mitől kerülnek elő megint az óriáscsótányok, amik embernek álcázzák magukat, az a stáblista megnézése után is örök rejtély marad.)
Mean Creek - Nagyon komoly mondanivalót rejtő történet, amiben sajnos a mondanivaló piszkosul beszorult Kár, pedig az alapötlet nem lett volna rossz. Néhány srác meg akarja leckéztetni az iskola "rémét", egy diszlexiás srácot, aki erőszakossággal próbálja felhívni magára a figyelmet. Valójában csak magányos, és barátokra vágyik, de ezt képtelen kifejezni. És amikor rájön, hogy a csónaktúrára a többiek nem azért hívták el, hogy barátkozzanak vele, elszabadul a pokol. Komoly lélektani film lehetett volna, de sajnos az alacsony költségvetés (és a készítők felszinessége) a történet kárára ment.
regnar:
Igen feldolgozták, kíváncsi vagyok mit tettek vele..
Eszembe jutott még egy film a The Reckoning - Ördögi színjáték - A pap, a várúr és a boszorkány...
Angliában (sötét? szerintem nem volt az olyan sötét ) Középkorban játszódó papos boszorkányos, gyilkosságos.. egészen nézhető, bár senki ne várjon hatalmas okkult katarzist. Jó színészekkel Willen Dafoe, Vincent Cassel.
avman:
épp ezért gondoltam az ajánlósdit... kicsit már unom a saját ízlésem
ezekből hálistennek csak kettő volt meg: elveszett gyerekek meg az őrület torkában, (ha már Carpenter, mintha feldolgozták mostanság A 13-as rendőrőrs ostromát... szemetek, biztos kicsinálják kenit... a p*csába)
asszem csemegézek belőlük...thx
regnar:
"amit érdemes megnézni..."
Szerintem ez mindenkinél más..
Ami nekem tetszett, vagy érdekesnek találtam az utóbbi öt évben. (Volt több is de godnolkodni kellene :
City of Lost Children - az elveszett gyerekek városa. Francia, kicsit levont kicsit megfoghatatlan de mégis lényegi.. (Ron Pearlman az egyik főszereplő) egyszer szerintem érdemes midnenképpen megnézni.
The I Inside. Memóriaelvesztős, lassan visszaemlékezős, flash-elős. nem egy memento, de érdekes. (közepesen)
Cabin Fever. Erdei házikós, tinédzseres, húsevő baktériumos. Nem túl egetverő, de néha jó az ilyen kikapcsolódásnak. Legalábbis szerintem.
Identity - Azonosság. Szeritnem az utóbbi idők egyik legjobb "titkosgyilkosos" filmje. Jó színészekkel, és megfelelően feszült történettel.
Tetszett még Mindhuters, de erről mintha már beszéltünk volna vmikor.
Klasszikusok közül (amiket újra érdemes megnézni):
In the mouth of madness - az őrület torkában. Sam Neillel John Carpenter rendezésében. a történet alapja H.P. Lowecraft egyik műve. Szerepel még Jürgen Prochnow is. - oh azok a régi szép idők, amikor még...
Bad Taste. Ausztrál, vagy új zélandi, gonosz idegenek a földön, és emberekre vadásznak. Páran szembeszállank velük. Akinek tetszett a Hullajó stílusa annak ez is fog. (nem annyira véres, inkább a színészi játék és a fényképezés hasonlít)
Bár én most a Last house on the left c. John Carpenter filmre (1972) készülök rá estére. Kíváncsi vagyok mit virított a mester a korai műveiben.
A hétvégén pedig megnéztem a Last Starfighter c. filmet. Azt hiszem 84-es. kicsit csillagok háborúja érzete van, de a kezdetleges computergrafika miatt mindenképpen érdemes megnézni, hogy láthassuk mennyit fejlődtünk. Meg maga a film sem rossz.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése