HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2167/2259) > >>

Elf:
Ezekből azért már tudok csemegézgetni..kösz. Akkor most letámadom az első szembejövő könyvesboltot...

avman:
olvasmánylistával tudok szolgálni...
amit mostanság olvastam és jó volt:
Tad Williams: Másvilág (4 kötet, CP, gibsoni alapokon és kib*szott jó sztori)
Stephan King: Setét Torony sorozat, (5 kötet, talán dark fantasy/steampunkhoz áll közel)
P.K Dick: Figyel az ég (sf)
Orson Scott Card Teremtő Alvinjának honi, legutolsó megjelent kötete (fantasy/steampunk)  
Frrederick Pohl hicsi sagájából: Túl a kék eseményhorizonton (előző kötet: Átjáró)
Graham Greene: Utazások nagynénémmel
Remarque: Három bajtárs
Yeats halott! (15 kortárs ír szerző novellái)
jóvanna, végülis bölcsész voltam valaha, kell adni valamit a magaskultúrának csúfolt sznobizmusra is)
Elment: R.N Charette (a shadowrun atyja) Jogos kárpótlás (Shadowrun)
Amit régebben olvastam és jó volt:
Dan Simmons: Hyperion sorozat (Ezt speciel exkluzív hollólektorunk, Béka műfordította hivatalosssan  SF/CP)
Terry Pratchett: Manák trilógiája
P.K Dick: Ubik
Amit mostanság olvastam újra:
Lem: Solaris (még mindig az egyik legnagyszerűbb sf könyv)
Bradbury: Marsbéli Krónikák (és még mindig az egyik legnagyszerűbb sf könyv)
Shakespeare: III. Richard, Vihar
Hemingway: Akiért a harang szól, Öreg halász és a tenger
egy rakat Terry Pratchett könyv
egy jó nagy rakat Galaktika és Metagalaktika
nagy rakat Harry Harrison könyv (halálvilág sorozat, bill a galaktika hőse, rozsdamentes acélpatkány, technicolor időgép)

regnar:
Mivel nem írtad le, mi az ami érdekel, így elég nehéz    Mondjuk Salvatore-ból következtetni lehet.

Mert hiába ajánlom neked A római kor pénzei és az információáramlás kapcsolata c. könyvet (amit szerintem az írón és pár balekon - köztük rajtam kívül senki nem olvasott el    - De hát már csak ilyen a szakirodalom) nem hiszem, hogy érdekelni fog.

Én most Allan Poe összest olvasok-- újra    Nem bírom megunni, pedig legalább 20-szor olvastam már. Nem csak a novellák, de a versek is tetszenek.

Filmet is ajánlok. SUSPECT ZERO. aki szereti az FBI-os, sorozatgyilkosos filmeket és nem az akcióban gazdagot, hanem inkább a történetkibontós, kidolgozott jellemeset, annak ajánlom mindenképpen. Remek színészi játékokkal (Főleg Ben Kingsley). szerepel benne Carrie-Ann Moss is, ha valaki szereti, és csak miatta nézné meg (nekem nem jön be, sem alkatra, sem színészi játékra.. a Mátrixot meg amúgy sem csípem).  És anélkül, hogy elárulnék a történetből bármit is, annyit azért elmondok, hogy senki ne számítson szokványos történetre  

Elf:
A Hófehérke és a 7 törpével lehet valami, kölyök koromban én sem bírtam  
Volt egy időszakom, amikor a barátaim kikiálltottak a Mozik Rémévé.. pedig nem is csináltam semmit, csupán egy kis rendet..  
   Első alkalom: karácsonyi bevásárlást követően egy osztálytársammal beültünk megnézni a Grincs-et.. hátunk mögött kiskölykök, hangzavar.. majd elkezdték rúgdosni a székem. Első körben szépen kértem: hagyják abba. Második kanyar: kicsit erőteljesebben. Harmadszorra már nem szóltam, hanem a kezemben lévő csomagolópapír-tekerccsel fejbe vágtam őket..  
   Másik film, valami horror.. volt egy két jelenet, amikor tökéletes nyugalom és csönd után hirtelen történt valami.. majdnem kiugrottam a székemből. Én csak majdnem, az elöttünk ülő sorban egy csaj viszont konkrétan elhajította a pattogatotkukoriját... hátra felé, a mellettem vigyorgó srác ölébe. Kevesen voltunk, kis terem, szerintetek mennyire tört ki rajtunk a vadember??? Mindenesetre nem lettem volna a takarítók helyében.
  Majd: akciófilm, lagymatag történet, középszerű beszólások, de még ez sem jogosít fel senkit, hogy elővegye a laptopját, és játszani (!!!!) kezdjen.
   Hellboy: gondolom első randis mozi lehetett, a csaj a reklámokat és a bemutatót végigkotyogta, a barátja meg bólogatott. Majd: hülye kérdések tömkelege.. pl:Macskanő bemutatója, mire a bige: "de ez nem a Pókemberrel van??" Jujj. Amikor már nagyon kockásodtam, megkértem, hogy inkább sétáljanak ki egy kávézóba, mert bár olvasni kell, azért nem az ő szövegelésüket akarom alatta hallani. A köztünk ülő két srác megtapsolt..   Úgyhogy, élmény velem moziba menni..
És utoljára: Pókember II. Hümmm..  egy pasekkal néztem meg, aki abban a tévhitben élt, hogy minden nő szeret mozifilm alatt locsogni. Én akkor már láttam a filmet, ennek ellenére felvilágosítottam a tévedéséről.. szegény, azóta sem jelentkezet.. lehet, hogy belegázoltam a lelkébe?  
U.I.: tudom, hogy nem ide tartozik, de sajna elvonási tüneteim vannak... van valakinek tippje, hogy mit olvassak? Mert kivégeztem újra a teljes könyvtáramat, új könyvek mostanában nem jelennek meg (mármint, ami érdekel) új Salvatore csak április végén... segítsetek! Addig mit vegyek magamhoz?????

regnar:
Én legelső mozis parámat a Hófehérke és a hét törpén éltem át. Lehettem vagy öt éves, és a helyi kultúrház mozijában szüleimmel megnéztük a Disney féle hófehérkét. No amikor a banya néhány rémítőbb sötétbeli jelenete következett ... majdnem....  Komolyan annyira él bennem ez a jelenet, mind a mai napig.

A legnagyobb mozis blamázsom meg az volt, amikor.. jó pár éve, moziba mentem és meg akartam nézni a Mélység titka  (The Abbys) c. filmet. Vettem is jegyet, nem néztem én semmit, mit nekem moziműsor,.. Aztán amikor a képen egy nő az űr sötétjében egy fehér harisnyát kezdett magára applikálni ott már gyanús volt a dolog. Aztán jött a főcím : Marslakó a mostohám.. ÁÁÁÁ No azért végignéztem, még jól szórakoztam, mikor kimentem láttam, hogy egy héttel elnéztem a műsort...  

A legvidámabb meg az Átok (The haunting) című filmen történt. Abban az időben még beültem néha a Multiplexbe, hogy adjak arcomba egy kis 5.1-et, de csak kizárólag horrora   . No szóval ülünk, tele a nézőtér, és jön a film egyik legártatlanabb jelenetéből a legnagyobb ilyesztés, vagyis inkább geg.. (aki látta az tudni fogja.. amikor a pasi a ház történetét meséli és már vagy öt perce monoton hangon. szinte már alszol, amikor hirtelen a kandallóban elreccsen egy fa a tűzben) No para mindenki, de egy mellettem ülő csaj (azt se tudtam kicsoda)az egész csipszét az ölembe öntötte sikítva, majd ahelyett, hogy elhalgatott volna, szinte visítva elkezdett bocsánatot kérni, és söprögetni rólam a csipszet. Kb egy perc múlva már az egész mozi minket figyelt, dobáltak kukoricával, meg kiabáltak, hgoy máshol szexeljünk, meg hagyd magad hamarabb szabadulsz... Ciki volt..

A másik eset 99-ben történet. Szerintem mindenki tudja, hogy csillagok háborúja rajongó vagyok   , és hát Episode I bemutató volt szeptemberben. No előtte egy hónappal jegyet vettem, jött öcsém,meg barátnőm is. valamiben előzőleg fogadtunk és elvesztettem így az volt a sorsom, hogy beöltözök Darth Maulnak és úgy mozdulok a moziba.

No el is készült a jelmezem, meg kifestettek. A plázában volt multiplex. Gondolhatjátok. Fotocellás ajtó. Eléállok, laza kézmozdulat, és mintha az erő nyitotta volna ki. Biztonsági őrök teljes sakkban. végig a plázán, persze öcsém, meg barátnőm a másik oldalon, lapulva, nehogy bármilyen összefüggésbe hozzanak velük. Be a moziterembe. A hatalmas teremben egy pillanat alatt csend lett. Persze a legjobb helyek egyikére foglaltattam, így középen átfurakodtam a már ülőkön. Leültem. a mellettem ülő srácok próbáltak kicsit messzebb húzódni. No elkezdődött a film. Minden simán ment amíg eljött a jelenet, hogy szegény Darth Mault kettévágták. a mellettem ölő srác félhangosan hozzám fordul: Hozzam a lábaid?  Kész. röhögés körülöttem. aztán a következő jelenetben elhangzik a mondat. Mindig kettő van mester és tanítvány. A srác mellettem . tényleg kettő van.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése