Szerző Téma: Sztrájk topik  (Megtekintve 206059 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #539 Dátum: 2006. November 10., 14:04:35 »
ahaaa ! biztos mer olyan appró

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Sztrájk topik
« Válasz #538 Dátum: 2006. November 10., 14:03:34 »
Idézet
Idézet
egy csomó országban nem fordították le a nevét, így pl. Spanyolországban is Wolverine
Spanyolországban speciel Lobezno  
Vagyis Farkaskölyök??  Érdekes megközelítés...

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #537 Dátum: 2006. November 10., 14:01:12 »
Inner:
Ennek is van valami köze a farkashoz nem (lob...)?  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 14:01:57 írta beigli69 »

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #536 Dátum: 2006. November 10., 13:48:50 »
Idézet
egy csomó országban nem fordították le a nevét, így pl. Spanyolországban is Wolverine
Spanyolországban speciel Lobezno  

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #535 Dátum: 2006. November 10., 13:43:08 »
angolul rozsi= dwarf with adamantium claw in yellow ??

(bocs a konyha angolért)
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 13:44:52 írta beigli69 »

Nem elérhető kaine

• Hulk
Sztrájk topik
« Válasz #534 Dátum: 2006. November 10., 13:30:28 »
Idézet
Az eredeti neve Wolverine, ezt fordította valami okos a filmben Farkasnak, gondolom, mert látott már valahol olyan szót leírva, hogy Wolf vagy esetleg Wolves és a Wolverine meg úgy hasonlított rá.
Ahogy tgaby is mondta, sokszor kitárgyaltuk ezt már és közel nem ez volt az oka.    Szerencsére téged jól ismerlek és kedvellek is (welcome back), szóval visszafogom magam és majd a börzén elmondom szóban.  

Idézet
Tehát a Rozsomák név végülis a helyes fordítás, csak Európában ez a legtöbb embernek semmit sem mond. Nem véletlen, hogy egy csomó országban nem fordították le a nevét, így pl. Spanyolországban is Wolverine  Sőt, a pedáns angolok sem adtak neki új nevet!!!
Ez biztos csak vicc volt a végén...  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 13:38:20 írta kaine »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Sztrájk topik
« Válasz #533 Dátum: 2006. November 10., 13:19:59 »
Előre is köszi Bundy2020.

Kaine: Van már valami info arról, hogy az Ultimate Spider-Mant ki fogja rajzolni Bagley után?
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető kaine

• Hulk
Sztrájk topik
« Válasz #532 Dátum: 2006. November 10., 13:04:06 »
Idézet
Kaine, lehet, hogy nem lopom be magam most a szívedbe, sde egy múltkori hozzászólásodban arra biztattál valakit, hogy vegye is a pók-füzeteket. Na erről mesélném el a véleményem: Múltkor láttam a képregény.neten egy előzetest az Ultimate-ből! Na hidas-jelenet, Zöldmanó, MJ., meg persze Pete. Osborne ledobja MJ.-t! Nos, valamiért ez a jelenet ismerős volt nekem....   . És ez a baj, mert kicsit úgy érzem, hogy az Ultimate címből, hiányzik az eredetiség. Mintha ugyanazt a bőrt akarnák lehúzni.  Az oké, hogy a mozifilmben, meg a rajszfilmben is ott volt a "Híd -jelenet", de ott valahogy nem is zavart, hiszen ezek a filmek egyféle adaptációkat jelentenek nekem, de az zavar, hogy egy képregény egy másiknak az adaptációja. Hiányzik a kreatívítás egy kicsit az írókból szerintem.
 Aztán ott van az Amagazin cím: na annak a megvásárlásával kacérkodom de ott is riaszt, hogy szerintem így 40 év távlatából már nem mit tudnak kitalálni. Engem zavar, hogy mindenki meghal aztán feltámad (Osborn, May néni, Robbie). Hiszen, ha meghal egy régi szeretni való karakter, pl. May néni, az ember sajnálja, érez (némi) katarzist (ahogy a spidertomon olvastam, az egyik képregény író még sírt is). Aztán bumm... a szereplő vissszatér, halálát megmagyarázzák valami hülyeséggel, és minden megy a régi kerékvágásban. És mikor a következő szeretett szereplő hal meg, legyintek egyet, hiszen előbb-utóbb úgyis visszatér. (azon már a fejemet csóváltam, mikor megtudtam, hogy MJ.-t is "megölték", utána meg visszahozták. Na jó, ha a halálát úgy írták meg, hogy tényleg csak halottnak hitte Peter, de az olvasó láthatta, hogy Mary Jane bár fogságban de él és virul, akkor nem szóltam.) Na ennyi volt az eszme futtatásom, azért még mindig pókarc a kedvencem, és remélem nincs harag!
Már hogy lenne harag. Értelmesen és megindokolva írtad le a véleményed és tiszteletben tartom.    Sőt, némely pontban erősen egyet is értek vele.
Az Ultimate sorozat sosem adaptáció volt az én számomra (előbb volt a hidas jelenet itt, mint a mozifilmben, sőt a film vette innen), sokkal inkább What If. A What If sorozatot mindig nagyon szerettem, mert egy ismert történetnél megmutatta, hogy milyen egyéb következményekkel járhatott volna az aktuális cselekmény. Voltak is olyan What If-ek, amiket nagyon szívesen olvastam volna tovább a végénél, de erre sosem volt lehetőség persze.
Az Ultimate Spider-Man pedig egy ilyesmi. Ugye tudjuk, hogy egy 6 részes mininek indult mindössze és a nagy sikere miatt folytatták, vagyis olyan, mintha ennek a What If-nek mégis lenne folytatása.    Nem állítom, hogy világrengető sztorik vannak benne, de számomra mégis érdekesek.

De ezt leszámítva most 3 különböző Pókember képregény is kapható és ha nem tetszik neki az Ultimate, megveheti az Amazinget, vagy ha az sem (ahogy neked), ott a Fekete Macskás különszám és abban aztán nem hinném, hogy találnál bármiféle történeti hibát, vagy problémát még te se.  

Végezetül, ha unod ezeket a történeteket, még mindig ott van a többi Pókcím is (melyet még nem lehet magyarul olvasni), mint a Marvel Knights: Spider-Man, az utóda, a Sensational, a Friendly N. SM, vagy épp a New Avengers. Ezek közül éppenséggel mind jobb, mint az Amazing szerintem, szóval ha akarsz még jó Pókos sztorikat olvasni, nem muszáj csak visszafelé lapoznod.  

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #531 Dátum: 2006. November 10., 13:03:41 »
Idézet
És itt megtekíntheted a nagyobb verzióját:
A legalsóról esküszöm, azt hittem először hogy egy PDA-n szörfözik, vagy hogy ez valami mobiltelefonra szerelhető Vészmanó-makett, amit öt MegDöklesz-menü mellé adnak ajándék kólával...

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #530 Dátum: 2006. November 10., 12:59:40 »
a rozsomák nevű állatkával először a francia Pif újság egyik kb 20 évvel ezelőtti számában találkoztam egy "Ayak" című képregényben (ott nekiment egy medvének is, ez lehet hogy egy kockásban is volt, de ezt nem tuom), így számomra nem okozott lelki törést aneve

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Sztrájk topik
« Válasz #529 Dátum: 2006. November 10., 12:45:44 »
Na ilyen témájú cikket is ritkán olvasni az origo-n : http://www.origo.hu/programajanlo/20061110kepregenyek.html
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 12:55:13 írta inferno »

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
    • http://
Sztrájk topik
« Válasz #528 Dátum: 2006. November 10., 12:45:25 »
Azt még elhiszem, hogy amikor az ember először halja a rozsomák nevet, tényleg nem tartja nagy számnak (mivel nem ismeri). Ezzel sokáig én is így voltam, hiszen a filmekbe meg a rajzfilmekbe is farkasnak fordították a wolverine-t, de amióta képregényeket olvasok, azóta én is a rozsomák nevet használom, és mostmár nem is tűnik gagyinak.

Szóval meg lehet szokni a rozsomák nevet, de arra, hogy nem így fordították, úgy se tudunk semmit tenni  
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Sztrájk topik
« Válasz #527 Dátum: 2006. November 10., 12:35:14 »
Idézet
Batmannél a "Kezdetek" irtó sablonos lett volna, pláne az Ördögűző - A Kezdetek után. Hidalgo... most komolyan, ugyan ki menne be itthon egy ilyen nevű filmre?
Szerintem meg inkább legyen irtó sablonos (bár szerintem nem az), minthogy irtó idióta. Hidalgo: most komolyan: akkor odakint miért ezt a címet adták neki? És vajon senki nem ment be rá? Egy mű címe hozzátartozik a műhöz, minek azt elferdíteni? Ez olyan, mintha a Piroska és a farkas (nem  ) úgy lett volna lefordítva magyarra, hogy "Úgy szeretlek, majd megeszlek, hamm", mert az sokkal hatásosabb. Jó, ez nyilván egy mese és nem egy film, de gondolom lehet érteni, mire gondolok. Persze én sem azt mondom, hogy mindent tükörfordításban kell átvenni, mert az se jó, de azért ennyire nem kellene szabadon felfogni, hogy egy film magyar címéből, ha belegebedek se találom ki magamtól az eredeti címét.  

Ja, és még valami, nekem Kaine mondta, hogy a Farkas név nem a fordító hibájából került a filmbe, hanem mert a "vezetők" úgy gondolták, hogy a Rozsomák név "nem menő".  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 12:37:06 írta Nitro »

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #526 Dátum: 2006. November 10., 12:30:46 »
Sajnos nem. A trailer még túl friss, még nézni is nagyon kevés helyen lehet. Majdha fölkerül valahova a letölthető verzió, szólok.
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #525 Dátum: 2006. November 10., 12:16:16 »
Bundy2020 olyan oldalt nem tudsz ahonnan le is lehet tölteni?

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #524 Dátum: 2006. November 10., 12:10:12 »
És itt megtekíntheted a nagyobb verzióját:
http://comicbookmovie.com/news/articles/3136.asp

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #523 Dátum: 2006. November 10., 12:07:18 »
Zerit:
Kösz az info-t

Egyébként a K.neten van egy tuti kép venomról  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 12:07:57 írta beigli69 »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #522 Dátum: 2006. November 10., 11:59:48 »
Idézet
Remélem majd valaki tovább viszi "szellemes" smiley.gif örökségét.
nos, ez nem titok: jelen allas szerint nem lesz tobb Fantom...
gyengéd barbár

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #521 Dátum: 2006. November 10., 11:49:25 »
Egy időben hallottam, hogy Kirsten Dunst nem vállal több Pókember filmet a harmadik rész után, és felmerült, hogy esetleg a Fekete Macska fog belépni a női karakter helyébe.

Mondjuk azt el tudnám képzelni, főleg ha mondjuk ellenségként bekerülne Sikoly is az esetleges folytatásba.

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #520 Dátum: 2006. November 10., 11:46:50 »
galamb: Benne van Gwen Stacy, itt a bizonyíték:

Bár Venom nem szerepel konkrétan a trailerbe, azért tesznek róla említésre méltó képsorokat, példának itt van 3:

1. Ki szőtte ezt a fekete hálót, talán a Pókember?
http://kepfeltoltes.hu/061110/halo1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2. Nem, nem ő szőtte, mivel már nincs a szimbiótában. Akkor ki volt, talán Venom?
http://kepfeltoltes.hu/061110/halo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

3. Igen ő volt, a képregényekben is sokszor használta a szimbiótát folytogatásra, ahogy itt is teszi:
http://kepfeltoltes.hu/061110/halo3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És végül a kedvenc képem:
http://kepfeltoltes.hu/061110/szimbiota_ww...ltoltes.hu_.jpg

Nem elérhető morgena

• Garfield
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #519 Dátum: 2006. November 10., 11:41:46 »
Pókember 3 előzetes () : Nekem nem tetszik, hogy Homokember lett Ben básci gyilkosa, én is úgy értettem, hogy rá mondják. Szegény Bent hagyhatnák már békében nyugodni.  AMúgy Gwen-t pedig egyáltalán nem várom a filmben. Nem illik már bele... Tom, hogy más, mint a képregény, de akkor sem.  

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #518 Dátum: 2006. November 10., 11:35:38 »
Megint én vagyok! Megnéztem az új Pókember 3 trailert (miért nem használunk magyar szavakat?...  ), hát nem tudom.... Eleve kihagyták belőle Gwent, aki gondolom jelentős szereplő lesz. Aztán meg volt valami Pókos népünnepély: Ahoz képest hogy eredetileg J.J.J. áldásos közreműködésének köszönhetően Petert rendszeresen utálta a város nagyrésze: És Stan Lee meg a többi író ezt ki is hangsúlyozta elég sokszor. Végül meg Homokember: ha kevés angol tudásom nem csal, ő lesz az aki megölte Ben bácsit, aztán pedig kizuhant az ablakon, és meghalt   .
  Amúgy egész végig azt vártam, hátha most mutatják Venomot teljes egészében.  
Cw: Elő kéne vennem az angol könyveimet, mert tényleg egyre jobban izgat a sztori: Mondjuk az tényleg hülyeség lenne, ha úgy lenne vége, mintha mi sem történt volna, és tényleg kitalálnák, hogy Vas nem is Vas, meg ilyenek.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 11:44:06 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #517 Dátum: 2006. November 10., 11:28:03 »
az idióta filmcím fordításokhoz, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy már nem emlékszem hogy hol olvastam/láttam/hallottam, de elvileg egy fiml címének honosításakor meg kell küldeni a honosított címet visszafordítva eredeti nyelvre a film készítőinek és az ő jóváhagyásuk nélkül nem lehet baromságokat adni filmcímnem  (a neveknél nem hiszem hogy van ilyen , de nem ártana)

Micho távozása:
sajnálattal hallom    hiányozni fog, Bár nem írtam egy kanyi kukkot sem de imádtam a Fantom képregényeket (most nem tudom ellenőrízni hogy csak ő volt e "felelős" ezek elkövetéséért). Remélem majd valaki tovább viszi "szellemes"  örökségét.
Sok sikert a továbbiakban !!

Killjoy:
   EZZ-AZZZ !!
Nagyon örvendetes eseményt vetítettél előre az esetleges visszatéréssel kapcsolatban (imádtam a háború megjelent töredékét, és ha jól tévedek az O'barr féle Holló is a te műved)

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #516 Dátum: 2006. November 10., 11:09:43 »
Köszi, hogy reagáltál!
Idézet
May néni sem halt meg sohasem, / azzal magyarázták, hogy az Amazing 400-ban az egy színésznő volt.
:
 Azt tudtam én is, erre mondtam, hogy valami hülyeséggel magyarázták, mivel szerintem ez a színésznő dolognál, csak Boby feltámadása a Dallasban volt nagyobb baromság   Amúgy szegény Gwen még ugye nem tért vissza? (leszámítva klónját a "sorsdöntő kaland"-ban) Az tényleg sok lenne, főleg azok után, hogy néhány remek történetet írtak az "emlékére": Pl. A Csók, Pókember Blue.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 11:11:36 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #515 Dátum: 2006. November 10., 10:58:13 »
Idézet
Ez elfogadható magyarázat...
Francokat... Tony önmagában nem tényező. Hasonlat: az első világháború Gavrilo Prinzip, Ferenc Ferdinánd, Clemencau meg voltaképpen minden SZEMÉLY nélkül ugyanúgy kitört volna. Legfeljebb nem egy politikai gyilkossággal kezdődött volna a Balkánon, hanem két csatahajó egymásra lődözésével a La Manche-csatornában, de a végére már ugyanúgy senkit sem érdekelt volna, mint ahogy nem érdekelt senkit Ferenc Ferdinánd sem... Itt a CW-ben is hiába esik ki a sorból Vasember (ahogy már nagyon sokan kiestek), mert ettől a helyzet még megmarad. Mondjuk ha Vasember nem áll önként és dalolva a Reg mellé, akkor tán csak egy év múlva kezdődik, de végül mindenképpen kiborult volna a bili.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #514 Dátum: 2006. November 10., 10:44:05 »
Fairlight, gyorsan küld be a Marvelhez az ötlet ezen részét:

Idézet
titokban egy kree zászlóalj szált le és rabolta el Tony-t (vmikor a v3 sorozatának végén), helyére egy diverzáns-alakváltó skrull ügynököt ültettek(akit a kreek saját célra agymostak), akit ha lebuktatnak se derül ki, hogy a kree-k szemétkednek...konkrét feladata nem volt, csak ennyi: aláásni a szuperhős társadalmat...

Ez elfogadható magyarázat, és megmentené a Marvelt a csúfos leégéstől a végén. Sőt, az elrablást ki lehetne terjeszteni pókemberre is... És Vasember becsületét is megmentené valamelyest. Sőt Hulkot is vissza lehetne illeszteni azzal, hogy azon a bolygón tartják fogva Vast ahol ő éppen Zúz. Így együtt megléphetnének. Vissza a földre, ahol pont a végső csatába érkeznének vissza... Jó, marhaság.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #513 Dátum: 2006. November 10., 10:36:58 »
Mióta az Ami-k megszállták irakot biztos átnevezték nyugatnak a keletet. Gondolom úgy veszik, hogy ez egy új vadnyugat.  

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #512 Dátum: 2006. November 10., 10:31:31 »
Idézet
A második kérdésre itt a válasz: Ultimate Rozsi
Hát én nem vagyok nagy Ultimate-szakértő, de szerintem ez tele van hülyeségekkel (és a Közel-Keletből valahogy Közép-Nyugat lett, ez viszi a pálmát  ).

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #511 Dátum: 2006. November 10., 10:30:24 »
Akkor megoldódott ez a Rozsomák probléma is.

Gratula Inferno.
Szép volt a diavetítéses bemutató. Így most már remélhetőleg mindenki képben van.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #510 Dátum: 2006. November 10., 10:30:20 »
Idézet
Szóval jól elb*szták, peedig én szeretem vasembert.
Már hosszú ideje vívom jórészt eredménytelen küzdelmemet, hogy felnyissam az olvasótársaság szemét arra, hogy ez az egész Regisztráció - a jelen információk szerint - NEM Vasember ötlete és ő NEM akar diktátor lenni. De mégis időnként elő-előkerül valaki (általában Daredevil  ) azzal, hogy milyen g.ciség Vasembertől a Regisztráció. Könyörgöm: Vasember csak úszik az árral, amit az országos szuperhős-ellenes hangulat váltott ki, nyilván csinál közben hülyeségeket, de - a jelen információk szerint - NEM akar diktátor lenni és NEM élvezi az egészet. Gondoljatok rá mint Szent Istvánra, vagy Kemal Atatürk-re: ők is jól szétk.rták az országukat (nem, ők nem elk.rták, bár hasonlóan hangzik) és olykor véres kézzel teljesen felforgattak mindent, akkor rengetegen utálták őket, de a történelem őket igazolta.