Kaine, lehet, hogy nem lopom be magam most a szívedbe, sde egy múltkori hozzászólásodban arra biztattál valakit, hogy vegye is a pók-füzeteket. Na erről mesélném el a véleményem: Múltkor láttam a képregény.neten egy előzetest az Ultimate-ből! Na hidas-jelenet, Zöldmanó, MJ., meg persze Pete. Osborne ledobja MJ.-t! Nos, valamiért ez a jelenet ismerős volt nekem.... . És ez a baj, mert kicsit úgy érzem, hogy az Ultimate címből, hiányzik az eredetiség. Mintha ugyanazt a bőrt akarnák lehúzni. Az oké, hogy a mozifilmben, meg a rajszfilmben is ott volt a "Híd -jelenet", de ott valahogy nem is zavart, hiszen ezek a filmek egyféle adaptációkat jelentenek nekem, de az zavar, hogy egy képregény egy másiknak az adaptációja. Hiányzik a kreatívítás egy kicsit az írókból szerintem.
Aztán ott van az Amagazin cím: na annak a megvásárlásával kacérkodom de ott is riaszt, hogy szerintem így 40 év távlatából már nem mit tudnak kitalálni. Engem zavar, hogy mindenki meghal aztán feltámad (Osborn, May néni, Robbie). Hiszen, ha meghal egy régi szeretni való karakter, pl. May néni, az ember sajnálja, érez (némi) katarzist (ahogy a spidertomon olvastam, az egyik képregény író még sírt is). Aztán bumm... a szereplő vissszatér, halálát megmagyarázzák valami hülyeséggel, és minden megy a régi kerékvágásban. És mikor a következő szeretett szereplő hal meg, legyintek egyet, hiszen előbb-utóbb úgyis visszatér. (azon már a fejemet csóváltam, mikor megtudtam, hogy MJ.-t is "megölték", utána meg visszahozták. Na jó, ha a halálát úgy írták meg, hogy tényleg csak halottnak hitte Peter, de az olvasó láthatta, hogy Mary Jane bár fogságban de él és virul, akkor nem szóltam.) Na ennyi volt az eszme futtatásom, azért még mindig pókarc a kedvencem, és remélem nincs harag!
Már hogy lenne harag. Értelmesen és megindokolva írtad le a véleményed és tiszteletben tartom. Sőt, némely pontban erősen egyet is értek vele.
Az Ultimate sorozat sosem adaptáció volt az én számomra (előbb volt a hidas jelenet itt, mint a mozifilmben, sőt a film vette innen), sokkal inkább What If. A What If sorozatot mindig nagyon szerettem, mert egy ismert történetnél megmutatta, hogy milyen egyéb következményekkel járhatott volna az aktuális cselekmény. Voltak is olyan What If-ek, amiket nagyon szívesen olvastam volna tovább a végénél, de erre sosem volt lehetőség persze.
Az Ultimate Spider-Man pedig egy ilyesmi. Ugye tudjuk, hogy egy 6 részes mininek indult mindössze és a nagy sikere miatt folytatták, vagyis olyan, mintha ennek a What If-nek mégis lenne folytatása. Nem állítom, hogy világrengető sztorik vannak benne, de számomra mégis érdekesek.
De ezt leszámítva most 3 különböző Pókember képregény is kapható és ha nem tetszik neki az Ultimate, megveheti az Amazinget, vagy ha az sem (ahogy neked), ott a Fekete Macskás különszám és abban aztán nem hinném, hogy találnál bármiféle történeti hibát, vagy problémát még te se.
Végezetül, ha unod ezeket a történeteket, még mindig ott van a többi Pókcím is (melyet még nem lehet magyarul olvasni), mint a Marvel Knights: Spider-Man, az utóda, a Sensational, a Friendly N. SM, vagy épp a New Avengers. Ezek közül éppenséggel mind jobb, mint az Amazing szerintem, szóval ha akarsz még jó Pókos sztorikat olvasni, nem muszáj csak visszafelé lapoznod.