Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 418720 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #1196 Dátum: 2009. Március 11., 08:02:43 »
Üdv! Köszi a A Hírvivő 05 -t Aldarion és beigli69!    
Nem volt rossz,csak most már a "jó" oldalon is gyülekezdhetnének a katonák a gonosz oldal ellen..
Kiváncsian várom a folytatást,az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1195 Dátum: 2009. Március 11., 00:03:56 »
Aldarion: Bocs, hogy ide írok, de sietnem kellett. A héten nincs túl sok időm a képregényekkel molyolni. Feltehetőleg a jövő héten már fel tudok mutatni némi érdemi progressziót, de erre azért még nem vennék mérget...

Egyébként pedig zsír, hogy kikerült a Gyilok Osztag, fura érzés volt első ízben olyan képregényt olvasni, amit én fordítottam  

Itt köszönném meg az eddigi pozitív visszajelzéseket is mindenkinek, aki elégedett volt a szöveggel, no meg persze mélységes tisztelet Recsinek és Galennek a tökéletes külcsín megalkotásáért  

Nem elérhető trougal

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1194 Dátum: 2009. Március 10., 17:47:17 »
Ritkán élek a hozzászólás lehetőségével , mivel kevés olyan frenetikus élmény ér , amit meg kell osztanom a képregények kedvelőivel . Hát a Warhammer 40k-Gyilokosztag az ilyen jellegű munka . Inkább csak a borító miatt néztem bele , aztán úgymaradtam . Kolosszális a történet , a szövege , nekem még a drabális rajzai is helyén vannak . Egyszerűen lenyűgöz az egész úgy ahogy van . Le a kalappal a honosítók előtt !

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1193 Dátum: 2009. Március 10., 17:02:15 »
Ha már FarScape, akkor egy-két apró infó morzsa:

Azt még nem tudni pontosan, hogy a jelenleg futó négy részes mini után még hány sztorit tervez a Boom!, de annyi biztos, hogy még legalább kettő lesz. Az egyik a "D'Argo's Lament" címet viseli, erről annyit tudok, hogy független a mostani minitől, és hogy a harmadik évad "Revenging Angel" és "Fractures" című epizódjainak eseményeit viszik tovább. A másik, a "Strange Detractors" pedig a most futó négyrészes folytatása lesz. Megjelenésükről még nem tudok semmit, de - és itt bocs a rajongóktól - nem biztat sok jóval az a tény, hogy az írók között Rockne S. O’Bannon, a sorozat szülőatyja mellett szerepel Keith DeCandido neve is, aki itthon a - szerintem - harmatgyenge World of WarCraft - A gyűlölet korával, illetve a szódával elmegy kategóriás StarCraft Ghost: Novával mutatkozott be nemrégiben... (Fáj a szívem, hogy szidnom kell e két címet, mert igazán kedvelem mindkettőt.) Ennek ellenére - a magam részéről - adok egy esélyt neki, mert egy-két botlásért még nem szokásom elítélni senkit se, de lehet hogy egy-két imát megérne megereszteni amíg még lehet ezért a címért, hisz akármilyen mostohán is kezeli ezt a sorozatot a magyar televíziózás (a szerencsétlen Battlestar Galacticaval együtt) akkor is jó kis sztori, ami nem érdemel meg egy ekkora ökölcsapást az arcába.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 10., 17:02:35 írta Aldarion »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1192 Dátum: 2009. Március 10., 13:56:22 »
Idézet
Amit majd további négyrészesek követnek majd, elvileg
Akkor ez van. erről nem tudtam.  

sithLord: örülök, hogy tetszett! egyébként, majd a második sztori, az Adama szerintem sokkal jobb lesz, de az még 3 hónap, mire az sorra kerül.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1191 Dátum: 2009. Március 10., 11:57:43 »
Üdv! Köszi a BSG Kezdetek #01-t dr samson,Recsi,beigli69!      
A történetet nagyjából ismertem,mert az első évadot szemmel kisértem a tvben.A képregény változat első részeben kicsit jobban megismerhettük Gius Baltar gyerekkorát,ami új volt nekem.A többi részt majd meglátom,hogy elolvasom e...talán..
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Fantasy képregények
« Válasz #1190 Dátum: 2009. Március 09., 22:59:47 »
Idézet
A rossz hír az, hogy csak egy négy részes mini tudtommal
Amit majd további négyrészesek követnek majd, elvileg. Én még nem olvastam, majd ha kijön a ez első sztori vége, elolvasom egyben (mindent így szeretek olvasni).

Idézet
a még rosszabb pedig az, hogy kritikán aluli
Igen? Pedig úgy tudom, hogy a sorozat kiagyalója, Rockne S. O'Bannon írja az első két minit, és az egész projektet ő felügyeli.

Idézet
És igen, a War Torn az.
Mondjuk más nem is lehetne.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1189 Dátum: 2009. Március 09., 22:33:50 »
A rossz hír az, hogy csak egy négy részes mini tudtommal, a még rosszabb pedig az, hogy kritikán aluli és túl sok benne a szöveg ahhoz, hogy vesződjek vele. És igen, a War Torn az.

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #1188 Dátum: 2009. Március 09., 22:31:47 »
Idézet
majd ott lesz a következő szám, az Andoriánok, ami tényleg a fajra fog koncentrálni.
Őket nagyon bírom. A TOS-ban is feltűntek, de az Enterprise sorozatban fontos szerepük volt és nagyon megkedveltem őket, főleg Shrant, ő nagyon nagy arc.  

Idézet
talán nyáron lesz egy két részes mini a Csillagközi Szökevénykeből
Csak nem a War Torn? Mert ha az, akkor nem olvasom el előre, hogy legyen meglepetés. A CsSz is ott van a "szeretemscifi" (saját szó, de jó pénzért kölcsön adom  ) kategóriában. Most indult a BOOM!-nál egy ongoing is, ami a harmadik számnál tart...ezt veheted célzásnak is...  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1187 Dátum: 2009. Március 09., 18:45:33 »
Idézet
Osztom Mr. Reilly véleményét. Korrekt ST történet, de lehetett volna gorn-központúbb.
Köszönöm a véleményt Dave. Tényleg nem épp a Gornokra koncentrált ez a sztori, de akinek csak ez a baja, annak majd ott lesz a következő szám, az Andoriánok, ami tényleg a fajra fog koncentrálni. Már el is kezdtem fordítani, de nagyon sok szöveg van benne és erre a hétre még van egy fél Pókemberek (pont a ti oldalatokra), le akarok fordítani egy F4-et, vár rám egy Hulk beírás, illetve egy Supergirl fordítás, valamint egy Superman beírás is. De jövő héten szeretném megcsinálni az ST fordítást, hogy áprilisban mehessen a folytatás, illetvem hogy májusban mehessen a mini utolsó száma, a Borg. Aztán jöhetnek a Klingonok és talán még ebbe az évbe belefér majd a Romulans is...  
Egyébként ajánlom figyelmedbe a Csillagközi Romboló: Kezdete maxit is, amit most kezdtünk el, és ami ebben az évben fog futni nálunk.
Aztán jövőre még meglátjuk mi lesz, Recsi akarja a Season Zerot is, én inkább a Ghosts-ra és a Cylon Warra hajlok...  
És igen, úgy látszik az oldal sci-fi részlege kezd feltámadni hamvaiból. Az ftp-n is van pár Star Wars, ami csak befejezésre vár, itt van most a Trek és a BSG, és talán nyáron lesz egy két részes mini a Csillagközi Szökevénykeből (ez egy valamit-valamiért üzlet után került hozzám). Illetve, a nyáron vagy az ősszel bele szeretnék kezdeni valamibe, ami nem sci-fi, de szerintem nagyon sok emberben fog kellemes érzéseket kelteni...  

Idézet
Tényleg.  Hogy az mekkora volt.  A gorn harcost alakító színész egyik kezével hadakozott, a másikkal pedig kétségbeesetten igyekezett a fején tartani a gumimaszkot.
Ilyenkor sajnálom, hogy még nem sikerült megszereznem és komplettül megnéznem a TOS-t...  

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1186 Dátum: 2009. Március 09., 17:49:59 »
Puszta kíváncsiságból kezdtem el olvasni a Warhammer 40K - Gyilok Osztag című képregényt, de valami olyan oltári sztoriba futottam bele, hogy nem tudtam abbahagyni az olvasását. A rajzok minőségéről most inkább nem nyilatkoznék bővebben, mert azok marhára nem tetszenek, és sok kockában inkább zavaró a fekete-fehér megoldás egy mozgalmas csatajelenetnél, de a sztori az... az... valami olyan kegyetlen, mintha Rejtő Jenő írta volna a világ legagyamentebb osztagáról.   Külön tetszett, hogy egy szereplő, Gizmod meséje alapján bontakozik ki a sztori, aki javítsatok ki ha tévednék, de nem lehet egy IQ bajnok.  
Nagyon jól szórakoztam a történetek olvasása közben, és ennél többet nem is kívánhatnék, főleg annak fényében, hogy ezzel a címmel csak most ismerkedem. A honosítás a szöveg nehézkes nyelvezete miatt pokoli meló lehetett, és ezért minden tiszteletem Cajun, mert kiválóan megoldottad.   A borító is nagyon profi, szép munka Galen és köszönöm a kiváló beírást Recsi.  
Idézetet írta: freakdavE
automatikusan beugrott a televíziózás történetének egyik legviccesebb harcjelenete (Kirk a gorn ellen   )

Tényleg.   Hogy az mekkora volt.   A gorn harcost alakító színész egyik kezével hadakozott, a másikkal pedig kétségbeesetten igyekezett a fején tartani a gumimaszkot.  
http://img.trekmovie.com/images/stillerarena.jpg
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 09., 18:31:21 írta Ben Reilly »

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #1185 Dátum: 2009. Március 09., 17:17:46 »
Olvasó személyes naplója-csillagidő -314187.9
Osztom Mr. Reilly véleményét. Korrekt ST történet, de lehetett volna gorn-központúbb.
Amellett engem igencsak megmosolyogtatott ez a képregény, mert automatikusan beugrott a televíziózás történetének egyik legviccesebb harcjelenete (Kirk a gorn ellen   )
A fordítás és a beírás is tökéletesen megfelel a flottaszabványnak, gratulálok hozzá. Továbbá kiemelném, hogy nekem kifejezetten tetszett a képregény művészi kivitelezése is.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1184 Dátum: 2009. Március 09., 17:13:00 »
Sepi: ez most fájt...  

Ben: örülök, hogy tetszett!

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1183 Dátum: 2009. Március 09., 16:25:56 »
Huh, most végeztem a Gorn-os Star Trek képregénnyel, és kellemesen csalódtam. Egész jó kis történetet kerekítettek a Gorn-ok köré, bár nem azt mondom, hogy nem lehetett volna sokkal jobb is. A Föderációs karakterek jól ki lettek dolgozva, de a Gorn figurák részletesebb bemutatását hiányolom, hiszen mégiscsak ők lennének reflektorfényben vagy mi a szösz. Összességében tetszett, a honosítás pedig elsőosztályú. Köszönöm Doki, és köszönet Kendra-nak és Recsinek is.  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1182 Dátum: 2009. Március 09., 15:37:04 »
De az nem ér, hogy te voltál az egyik a kettőből.  
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1181 Dátum: 2009. Március 09., 13:12:30 »
Helyzet jelentés: már két ember is szavazott a Star Trekre.   Kíváncsi vagyok, mennyi időn fognak hozzászokni az emberek, és hogy ezt majd használják-e azok is, akik eddig nem fórumoztak.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1180 Dátum: 2009. Március 08., 20:54:16 »
Idézetet írta: dr samson
Ben, nem a Star Trekkel kezdtél? Azért most kicsit csalódtam...

Ki nem hagynám a Trek képregényt, hiszen egy csöppnyi részben az én gyerekem is. Ez a BSG viszont túl régóta izgatta a fantáziámat, így előre vettem.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 08., 20:54:46 írta Ben Reilly »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1179 Dátum: 2009. Március 08., 20:40:41 »
Ja és itt jegyzem meg, hogy senki ne felejtsen el olvasás után értékelni sem az oldal alján!

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Fantasy képregények
« Válasz #1178 Dátum: 2009. Március 08., 20:39:18 »
A hírvívő volt ami a legjobban érdekelt ebből a rengeteg frissítésből. Végig is olvastam, még mindig lenyűgöző és nagyon olvasmányos. Nem romlik a szinvonal, sőt. Szóval nagyon köszi ezt a rengeteg frissítést, de legfőképp ezt a Clive Barker remekművet.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1177 Dátum: 2009. Március 08., 19:43:02 »
Ben, nem a Star Trekkel kezdtél? Azért most kicsit csalódtam...  De azért örülök, hogy tetszett. Azért is választottam ezt a maxit anno (most már kénytelen leszek a saját fogalmaimat használni...  ), mert szerintem mind a 11 rész hűen adja vissza a sorozatot és nagyon jól építik fel benne az egyes karatereket. Amolyan igazi fan képregénynek tekintem. De mondjuk azóta már megjelent a Ghosts és a Cylon War is, amik még ennél is jobbak lettek...

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1176 Dátum: 2009. Március 08., 18:57:18 »
A bőség zavarában hirtelen azt se tudtam mit is olvassak el, de elsőként a Battlestar Galactica mellett döntöttem, és egyáltalán nem csalódtam. Maga a történet remek nyitánya annak a folyamatnak, amivel Gaius-t a cylonok "megszerezték maguknak", és mivel ezt a figurát mindig is rettenetesen érdekesnek és izgalmasnak találtam, boldog vagyok, hogy a képregényben is jól vissza tudták adni a figura esszenciáját, és a gyermekkorának részletei is sokat emelnek rajta. A rajzok nem egészen az általam kedvelt stílusúak, de ennek ellenére élővé tették a képregényt, és úgy éreztem, mintha csak a sorozat egyik epizódját nézném. Hangulatilag remekül összehozott történet, és nagyon köszönöm a honosítását Dokinak, a beírást Recsinek és a borítómunkát Beigili69-nek.  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1174 Dátum: 2009. Február 17., 19:08:57 »
Jaj de rossz vagy.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1173 Dátum: 2009. Február 17., 19:02:10 »
Várjál, volt barátnőd?  

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1172 Dátum: 2009. Február 17., 18:52:53 »
Bárcsak a volt barátnőm is ilyeneket mondott volna.  

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #1171 Dátum: 2009. Február 17., 18:50:42 »
Idézetet írta: Ben Reilly
Remélem elég hasznos és informatív.
Igen, és jóóóóóóóóóóó hosszú  .
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1170 Dátum: 2009. Február 17., 15:50:10 »
Idézet
Itt jegyezném meg, hogy a kislexikonnak csak a szerkesztési része az én munkám, a szöveg - Sámson Doki közvetítésével - Ben Reillytől származik. Köszönet érte!

Remélem elég hasznos és informatív.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 17., 18:50:02 írta Recsi »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1169 Dátum: 2009. Február 17., 11:54:38 »
Kendra: már annyit köszönhetünk neked az ST kapcsán, hogy nugodtan reklámozz itt, amennyit csak jól esik.  
Meg úgy általában ott a Csevel-csenöl topik, ott bármikor, bármilyen frissítést bejelenthetsz.  

Ja igen, és úgy tűnik, hogy hamarosan úrrá leszünk a technikai problémáinkon, szóval készülünk a visszatérésre, amit egy nagy frissítéssel teszünk majd meg, és amiben lesz Warhammer, Star Trek és Battlestar Galactica is...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 17., 11:54:58 írta dr samson »

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #1168 Dátum: 2009. Február 17., 11:27:39 »
Idézetet írta: Kendra
Szep napot!

Emlitenem, hogy a CO-MIX-on kikerult egy ujabb resz a STAR TREK - A negyedik év cimu sorozatbol. A forditas Recsi munkaja es a vegen lathato lexikon is zsakos termek, ezert remelem megbocsathato ha ide reklamozom.
A Star Trek univerzumra való rálátást kitágítandó összefogott a két oldal, bár egyiknek sem ez a fő profilja, de azé' mé' ne, nem? Mint azt már eddig kiderült, a Dr.Samson által fordított Star Trek képregényekben Kendra segédkezett nekünk, az ott megjelentekben pedig én Kendrának. A számonként két oldalon megjelenő Kislexikon felváltva jelenik meg a Hzs-n illetve a CO-MIXon, ezzel is jelezzük a kapcsolódást. (Az, hogy most a 3. rész jelent meg ne zavarjon meg senkit, a 2. is be van már tárazva, csak kicsit nagy a kavar mostanság itten, és nem igazodom ki  )
Itt jegyezném meg, hogy a kislexikonnak csak a szerkesztési része az én munkám, a szöveg - Sámson Doki közvetítésével - Ben Reillytől származik. Köszönet érte!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 17., 11:28:56 írta Recsi »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Kendra

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1167 Dátum: 2009. Február 17., 11:09:26 »
Szep napot!

Emlitenem, hogy a CO-MIX-on kikerult egy ujabb resz a STAR TREK - A negyedik év cimu sorozatbol. A forditas Recsi munkaja es a vegen lathato lexikon is zsakos termek, ezert remelem megbocsathato ha ide reklamozom.