Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 419963 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető exOrcist

• Indiana Jones
  • *
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #566 Dátum: 2006. November 02., 10:39:11 »
A 300 baromira bejön !!!!       ( Csak, hogy ne legyen nyivákolás a fórumozók száma miatt, mostmár eggyel több van. )
[img]http://kepfeltoltes.hu/061102/cw-banner-alap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető Marci

• Mulder ügynök
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #565 Dátum: 2006. November 02., 05:59:00 »
MGS
Nah végre kijött az új szám... Kár hogy mennem kell melóba, tegnap lassabban is át tudtam volna futni. Na sedaj.

Kiváló-kiváló! Fordítás, beírás jó, bár meg kell egyeznünk abban, hogy a story, a rajzok viszik el a hátukon a MGS-t, itt a szövegeken nagy hangsúly nincs.
Nagyon tetszettek azok a dialógusok, mikor Liquid kezd kifakadni, hogy nem jönnek össze a dolgok, Ocelot meg a sámán pedig marják egymást.

A helikopteres harc, ill. a Sniper Wolffal történő küzdelem feszültségéből sajnos nem érzékeltem túl sokat, talán szánhattak volna rá még 1-2 kockát ill. érzelmet a szerzők.

Külön gyönyör, hogy megcsodálhattam Sniper Wolf popóját is célzás közben. Jobban nem is indulhatott volna a nap.

THX Hálózsák

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #564 Dátum: 2006. November 01., 18:51:51 »
Hát igen, mondtam, hogy kevés lesz... Csak az a baj, hogy odaát minden mini-sorozatot 12 részesre terveznek, gondolom hogy beleférjen 1 évbe a kiadása, vagy mi... Szerintem a készítők a #6. után jöttek rá, hogy ideje lenne rákapcsolni, mert kifogy alólluk a "papír". Addig csak csordogál a sztori, most meg csak kapkodja az ember a fejét. Sajna én már tudom, mi az ami hiányzik a végéről, ami kicsit elszomorít, de ettől függetlenül a lényeg a helyén van, bár kissé "hadarva". A fegyveres dolgot könnyen meg lehet magyarázni a videojátékkal: ott akármennyi fegyver elfér a "zsebében" a karakternek, mert "elfelejtik" rámodellezni. Ez alól az MGS I. sem kivétel. Ezért kerül csak úgy oda hipp-hopp a Nikita a tetőn a kezébe, hiszen már korábban megszerezte, úgyhogy nálla volt. A PSG-re szintén ez a válasz.  

Szinte biztos vagyok benne, hogy Kojimának nem sok köze volt a képregényhez, mert ilyen "hiányosan" nem adta volna ki. Így amennyit nélküle ki lehetett hozni a képregényből, - pénzügyi okokat is figyelembe véve - azt megtették. Úgyhogy jogos a 8 pont. Na de ne temessük még, mert van még két rész hátra. Nameg ha teljesülnének a pár hozzászólásomal hátrébb sorolt kritériumok, akkor beszélhetnénk a folytatásról is... Szóval mindenki hozzon magával még egy véleményezőt és lesz. Eddig jó ha 10 ember szólt hozzá az MGS-hez, ami azt jelenti hogy 10-en olvasták. Azért az csöppet kevés   . Tudom, biztosan vannak olyanok, akik elolvasták, aztán nem szóltak hozzá semmit. Nos, pontosan azt teszem velük, amit ők velünk: teszek az igényeikre. Ez természetesen nem azoknak szól, akik eddig is megtiszteltek figyelmükkel, mert tulajdonképpen már rég leáltam volna a sorozattal, úgyhogy annak a 10 embernek fejezem be, akik eddig is vették a fáradságot és írtak valamit hozzá a fórumba. Nélkülük már az 5. rész sem jelent volna meg. Úgyhogy köszi srácok, nektek még adunk valami exkluziv MGS-es cuccot, aminek a linkjét priviben küldöm el, de csak nektek. A többiek meg legyenek szívesek ne itt szidják majd az anyámat, hanem a waddafakk topikban.

Mekkora szenyóság lenne, ha az utolsó (12.) részel is ezt csinálnám?  . De nem, ne agódjatok, azt is mindenki olvashatja majd. (hiába, túl jó a szívem )

Nem elérhető iiykar

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #563 Dátum: 2006. November 01., 18:42:14 »
Hmm a "Fogados Lelke" egesz ujszeru ertelmezese a tulvilagi iteletnek  Erdekes olvasmany volt. Koszi

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #562 Dátum: 2006. November 01., 18:06:03 »
MGS #10:

Hát egyik szemem sír, a másik nevet. A negatívum, hogy most már teljesen biztossá vált számomra, hogy a történet vége nem az eredeti szerint fog alakulni (ahoz még vagy 6 rész kellene). Ami pozitív, az a fordítás és beírás, ami ismét tökéletes. Köszi érte. A történet pedig végre megint beindult az előző kissé langyos rész után. (bár ezt a részt simán el lehetett volna mesélni 3ban is, és még mindig nem lett volna benne minden)

Pár észrevétel:
-a letöltéseknél a 9. részhez is 8. rész van írva.
-a 9-es rész végén utolsó előtti oldalon snakenél nincs rakétavető, aztán amikor kiér a tetőre, már ott virít a hátán (nem vészes, de kíváncsi voltam, megoldják-e vhogy  )
-asszem a 17-es oldalon van egy buborék a jobb alsó sarokban, ami kimegy a lapról. Az nagyon ötletes szerintem. (jelezve a földön fekvő Sniper Wolfot)
-nem értem a hűtőházas részeknél (utolsó 2 oldal), mi a szerepe a kis pontoknak a szereplőkön és falakon. Sokkal szebbek lennének nélküle a rajzok. De biztos így akarták jelezni, hogy hideg van, vagy vmi.

Jah, és ha eddig eljutottatok a honosításban, most már nehogy abbahagyjátok, és várom a Sons of Libertyt is:)

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető Toody

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #561 Dátum: 2006. November 01., 17:54:27 »
Érdeklődve várom Vadóc további kalandjait.
Az eddigiek is nagyon jók lettek.
(Mint kezdő képregény fan.

Nem elérhető Toody

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #560 Dátum: 2006. November 01., 17:51:41 »
Elsők közt dícsérem - ismét - a honosítók odaadó munkáját.
Tarott, Fogadós lelke és Hellspawn egyaránt jó szórakozást, kikapcsolódást nyújtanak.
Azt hiszem mindenki nevében mondhatom aki látogatja ezt az oldalt: Köszönjük.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 01., 17:52:22 írta Toody »

Nem elérhető d-mon

• Batman
Fantasy képregények
« Válasz #559 Dátum: 2006. November 01., 16:19:42 »
Metal Gear Solid 10

kevés szöveg sok akció. nagyon sajnálom, hogy ilyen gyorsan befejezik a történetet, mert emlékeim szerint azért még lenne mit hosszan bemutatni. ha nem ismerném a játékot akkor 10/10... így csak 10/8

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #558 Dátum: 2006. November 01., 07:30:12 »
Frissítés: Meatal Gear Solid #10
Neil Gaiman - A Fogadós Lelke
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 01., 07:32:05 írta Troll »

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Fantasy képregények
« Válasz #557 Dátum: 2006. Október 27., 21:27:12 »
Idézet
Valószínűleg 12 lesz a vége.
Köszi! Az ideális hosszúság. Szerintem.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #556 Dátum: 2006. Október 27., 21:20:43 »
Valószínűleg 12 lesz a vége.

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #555 Dátum: 2006. Október 27., 21:19:32 »
Akkor én meg sem nézem. Tényleg kíváncsi vagyok a story poénjára.
Még egy kérdés: hány részes lesz a sorozat? Gondolom véges, mert a játékban is véget ér a történet, ha jól tévedek

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #554 Dátum: 2006. Október 27., 21:19:21 »
Fura módon a játék képregényesebb külsejű már nem is lehetett volna... ezt viszont a képregény készítői már nem értékelték. A játék ugyanis ugyanazzal a filterrel(?) készült mint a jó öreg XIII. Nem tudom miért cserélték, de reméllem a sztoriba ennyit nem nyúltak bele.  

bővebben itt , érdemes megnézni a galériát is. Egyébként a link magyar (gamekapocs)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #553 Dátum: 2006. Október 27., 21:14:36 »
2005 júliusában jelent meg GameCube-ra és PS2-re. Lehet, hogy magyarul is van róla cikk, de a wikiset itt lehet megtalálni.
FIGYELEM!
Eléggé spoileres a képregény szempontjából, úgyhogy csak óvatosan vele!
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #552 Dátum: 2006. Október 27., 21:09:55 »
Idézet
Idézet
Mask De Smith előre!!!

Vicces, ezzel a két sorral pontosan leírtad, mi vár a kedves olvasókra a következő számban majd...  Mindenesetre örülök, hogy tetszett.
Igen, sejtettem. Pont ezért írtam  
Amúgy az eredeti játék mikori?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #551 Dátum: 2006. Október 27., 21:06:38 »
Idézet
Mask De Smith előre!!!

Vicces, ezzel a két sorral pontosan leírtad, mi vár a kedves olvasókra a következő számban majd...  Mindenesetre örülök, hogy tetszett.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #550 Dátum: 2006. Október 27., 20:52:12 »
Killer7: Meglepő és mulattságos. Mondjuk egy rész alapján csak finom következtetéseket vonok le, de eddig nekem bejön. Elég abszúrd már ezzel a világbéke dologgal is. Aztán azok a zöldbőrű öngyilkos merénylő mutáns izék, meg a Smith-ek. Szeretem a furcsán induló storykat.
A 9/11-es poénok nekem is leestek, az iskolai jelenetnél majd lefordultam a székről a röhögértől.  
Az feltűnt nektek, hogy Garcian Smith baromira hasonlít Mr. T-re a Szupercsapatból? Szvsz ez sem véletlen.
Én várom a folytatást.
Mask De Smith előre!!!

Nem elérhető Toody

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #549 Dátum: 2006. Október 27., 11:17:07 »
Hali.

Nagyon tetszenek a különböző fordítások.
Külön kiemelem a Tarott és a SF honosításokat.
Jó kikapcsolódni egy hosszú nap után, vagy közben
Már nagyon várom a további fejleményeket.

Üdv

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #548 Dátum: 2006. Október 26., 20:34:17 »
Valószínüleg nem erre gondoltál, de lehet hogy érdekel valakit ez a kis csemege  

Flash Gordon
5200 Ft 5000 Ft   Kedvezményes ár!

Szereplők: Sam J. Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Topol,
Ornella Muti, Timothy Dalton  Rendezte: Mike Hodges

Flash Gordon, a hősies földlakó megmenti a világot a kegyetlen Ming császár szörnyű terveitől: a kultikus képregény gyermekek millióit varázsolta el, s a filmváltozat is hatalmas rajongótábornak örvendhet.

Most végre DVD-n is hazavihetjük Flash Gordon kalandjait!

Ming (Max von Sydow) el akarja pusztítani a Földet: az emberiség egyedül Flash Gordonban (Sam Jones) és gyönyörű partnerében, Dale Ardenben (Melody Anderson) bízhat. Flashnek sikerül is keresztülhúznia Ming sötét terveit, ám a bosszú nem várat sokáig: Flash-t és Dale-t a gonosz uralkodó a Mongo bolygóra sugározza, hogy ott végezzen velük.

Monumentális díszletei, humoros karakterei, izgalmas csatái és remek zenéje (melyet a Queen szerzett) miatt a Flash Gordont jogosan emlegetik a nyolcvanas évek legjobb sci-fi filmjei között.

link:

http://www.dvdfutar.hu/dvd_02688.html
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 26., 20:35:43 írta mahdi »

Nem elérhető baliko

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #547 Dátum: 2006. Október 26., 20:13:49 »
A 300 szerintem is nagyon el van találva.
Hálás köszönet a honosításért.
Apropó nem tudja valaki, hogy a törlődés miatt eltünt Flash Gordon A Marsra megy c. film elérhető-e még valahol ?

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #546 Dátum: 2006. Október 25., 18:32:43 »
A 300 tényleg nagyon állat, főleg hogy imádok minden nemű ó-kori kultúrával kapcsolatos dolgot. A történet is jól ki van dolgozva, nem is beszélve a rajzről, ami ugyan kissé egyszerű, és nem olyan egyedi, mint pl az imént említett MGS-é, de rettentő jól lefesti az alaphangulatot. A színek is rendkívül szépek, még ahhoz képest is hogy alapban a 300 eléggé sötét. Csak buzdítani tudok mindenkit hogy olvassa a 300-ot, és a Metal Gear Solid-ot, főként hogy a film is készül mindkettőből!

Nem elérhető d-mon

• Batman
Fantasy képregények
« Válasz #545 Dátum: 2006. Október 25., 14:40:12 »
nem akarok sokmindent hozzáfűzni a dolgokhoz. csak pár szó: MGS és 300 a kiráááááááááááááááááááááály!!!!!!!!!!!!!!!!!!            

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #544 Dátum: 2006. Október 25., 12:40:09 »
Naná! Csak hát vannak bizonyos szabályok: bizonyos idő eltelte az eredeti megjelenésétől számítva, blablabla... Naszóval, odakint a sorozat még javában tart, úgyhogy ha le is megy,  és lesz még pár ember, aki szeretné látni  és hajlandó azt, meg a jelenlegit is véleményezni, akkor lesz. Meg a témában még más is.    Sőt, ha odakint egyszer megjelenik a V3 (a Snake eater alapján), akkor talán lesz az is...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 25., 12:41:37 írta Gabe »

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #543 Dátum: 2006. Október 25., 12:13:44 »
Jah, ha már itt tartunk, lesz utána MGS Sons of Liberty képregény is??( már ha rajtam kívül mondjuk mást is érdekel...   )
Csak mert asszem már az is van.

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #542 Dátum: 2006. Október 23., 21:59:29 »
Idézet
Idézet
Idézet
A jelek szerint már senki nem kíváncsi a Metal Gear-re.
Dehogynem! Az ocsém teljesen be van indulva rá.   Most nyomta végig egymás után kétszer az első részt a képregényverzió hatására. Mondjuk emiatt már tudja a story végét, de azért nagyon várja a folytatást.  
Nekem igazából az érdekes művészeti kivitelezés miatt tetszik. Nem sok hasonló megoldással találkoztam eddig. Szóval egy sör mellett én is szívesen elolvasom
Üzenem az öcsédnek, hogy megmentette a következő frissbe szánt MGS-t. Éppen temettem már a projectet, de akkor a hétvégére összehozom a következő részt. Itt a vége egy picit másként alakul, úgyhogy marad még bőven meglepetés.
Egyébként az elején forgott a gyomrom a grafikájától, de a 3. részre teljesen magával ragadott. Úgyhogy imádom. Ha bírod a játékátíratokat, meg ezt a grafikát szívesen látnád még máshol is, akkor ajánlom neked a Silent hill képregényeket magyarul, amit ezen a linken érhetsz el.. (www.silenthill.hu)

Akkor jó.... üzenetet vettem főnök!!!
MGS! MGS! MGS!  
Az MGS képregény tényleg nem csak a sztoriával fogott meg, hisz azt a játékból jól ismertem, de egyéni rajz/festés stílusa rendkívül magával ragadó volt. Amúgy is kedvelem a hasonló képregényeket, mint pl. a Planescape világon alapuló " Az Alku" című művet, mely Robh Ruppel és Tony Diterlizzi műve, vagy az imént említett Silent Hill oldalon található remekül fordított (nyali...   ) Dying Inside, vagy a Paint It Black-ot.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 23., 22:12:46 írta mahdi »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #541 Dátum: 2006. Október 23., 21:27:17 »
Idézet
Idézet
Dehogynem! Az ocsém teljesen be van indulva rá.   Most nyomta végig egymás után kétszer az első részt a képregényverzió hatására. Mondjuk emiatt már tudja a story végét, de azért nagyon várja a folytatást.  
Nekem igazából az érdekes művészeti kivitelezés miatt tetszik. Nem sok hasonló megoldással találkoztam eddig. Szóval egy sör mellett én is szívesen elolvasom
Üzenem az öcsédnek, hogy megmentette a következő frissbe szánt MGS-t. Éppen temettem már a projectet, de akkor a hétvégére összehozom a következő részt. Itt a vége egy picit másként alakul, úgyhogy marad még bőven meglepetés.
Egyébként az elején forgott a gyomrom a grafikájától, de a 3. részre teljesen magával ragadott. Úgyhogy imádom. Ha bírod a játékátíratokat, meg ezt a grafikát szívesen látnád még máshol is, akkor ajánlom neked a Silent hill képregényeket magyarul, amit ezen a linken érhetsz el.. (www.silenthill.hu)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 23., 21:28:32 írta Gabe »

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #540 Dátum: 2006. Október 23., 13:13:35 »
Köszönöm ismét a mindenre kiterjedő kritikát:) Sajnos nagyon beindult az egyetem. A héten 2 zhm lesz (még az is lehet, hogy 3) jövő héten meg 2 (vagy 1). Szóval kicsit el vagyok havazva. De azért készülget a 4. rész. Az már tényleg a csatáról szól, és mondanom sem kell, lesznek benne meglepetések:) De egyenlőre ennyit árulok csak el.

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasy képregények
« Válasz #539 Dátum: 2006. Október 23., 12:57:19 »
300/3.
Most végre már beindultak az események. De gaby után megint nem lehet már sok mindent hozzáfűzni...  
Szóval köszönet érte!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #538 Dátum: 2006. Október 23., 12:47:24 »
Idézet

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #537 Dátum: 2006. Október 23., 11:40:20 »
És akkor, ha minden igaz, a 300 #3 véleményezésével utólértem a múlt heti adagot is...:

Történet: Hát... végre ténylegesen is történik valami. Visszaemlékezés nincs már, érezhetjük, hogy a menetelés véget ért, szinte ott kopogtat az ajtón az elkövekezendő csata...vagy inkább öldöklés. A tábori jelenet tetszett, érdekes, hogy mennyire nyugodtan viselkedik mindenki a közelgő vész ellenére. Vagy ez már talán az elkerülhetetlenbe való belenyugvás? Mindenesetre érdekes pszichológiai eset. Legalábbis szerintem.
A képregény legelején kicsit csodálkoztam, hogy került ide Quasimodo, talán eltévedt, és egész idáig bolyongott a Notre Dame harangtornyából? De a szerepe végül nem torkollt klisébe, és a halála határozottan tragikussá tette sorsát. Egy igazi dramaturgiai mesterfogássá vált végül az alakja.
És végül a füzet vége... hát, igen. Minden idők egyik legesélytelenebb küzdelme jól vezetődik fel, ahgy a perzsa sereg oldalakon keresztül hömpölyög, hogy maga alá gyűrje a maroknyi görög csapatokat. De az utolsó mondat az nagyon ott volt. Különösen eredetiben, amit sajna magyarb ennél jobban enmlehetett visszaadni. Érdekes lesz ez a következő rész.

Fordítás: Nos, tekintetbe véve, hogy az előzőek után a fél tagság átnézte, hibát már nagyon tényleg nem lehet benne találni  Erac tökéletesen megoldotta az összes fordítás során felbukkant kisebb-nagyobb akadályokat, szebb lett a szöveg, mint valaha! Gratulálok neki érte

Beírás: Igazság szerint a szveg beírásáról nem akarok áradozni, az előzőnél is megtettem már. Remek sörtörés, arányos elhelyezés, egyszóval: remek. De az oldalak közepén látható scannelési hiba kijavítása felett még mindig nem tudok elmenni szó nélkül. Egyszerűen akárhogy nézem, ha nem volna ott mellette az eredeti, az életben meg nem mondanám, hogy ez nem az eredeti, digitális verzió, henem egy 2 oldalas képekről készült scan. Csodás munka. És hozzátenném, hogy milyen gyorsan! Bámulatos. De tényleg.

Összesítve: Nos, bár MIller komor hangulata még mindig nyomaszt egy kicsit, de  zseniálisan megvalósított történet bőven kárpótol érte. És már a rajzokat se érzem rossznak, így megszokva már határozottan illenek is a hangulathoz. A magyar verzió kifogástalan minősége meg még inkább arra sarkall, hogy megkérdezzem: mikor jön a  következő?  De addig is  Eracnak a honosításért.