HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (414/426) > >>

regnar:
Sziasztok.

Végre volt időm elolvasni a Bradbury képregényeket. Még régről ismerem Bradbury-t a tv sorozatból, tőle még nem olvastam semmit.

A csapóajtó nyerte meg legjobban a tetszésemet. A történet remek, idézi nagy kedvencemet Poe-t. a történet végéről itt sem maradhat el, ahogy én hívom "a végső poén" azaz a csattanó, minden rejtve marad, de így a jó..Megdolgoztatja a képzeletet.azt hiszem én sem megyek többet a padlásra.  

A rajzok nagyon jók. Karikaturisztikusok, tükrözik az őrületet.Mintha csak odadobták volna őket egymás mellé, összefolynak, elmosódnak a képek közötti határok, így még lendületesebbé válik a történet. A színek disszonánsak, a kék és sárga szinte vibrál, természetüknél fogva ütik egymást, így még jobban kiemelik a zavarodottságot. a sárga amúgy is feszült szín, jó választás volt a képregényhez.

a beírással semmi bajom, nekem megfelelt, bár egy kicsit kicsiknek éreztem a betűket, de nem volt zavaró túlságosan.

Remélem érkezik majd a folytatás, azaz a többi történet is, engem nagyon megfogott a képi és gondolati világa az eddig felrakott 3 történetnek.

Spidáj:
Néha valóban tátva marad a szám 1es képregényeken hogy hogy tud 1 1szerü halandó ember (  ) ilyen szinte jól rajzolni.
Mint a fényképek.
Gyönyörűek.   Egészen elérzékenyültem  

killjoy:

--- Idézet ---A legnagyobb a Pub vagy ki (a tetovált csávó a csaj haverja)
de a 3 boszorka karaktere is tetszett.
--- Idézet vége ---
Pug! De egyébként tényleg jó karakter. Az egyik kedvencem, mikor az első részben a játékboltosnak magyarázza, hogy miért is nem jó az a katona  Egyébként valóban szépek a rajzok, de... Majd ha meglátod az első Aria sorozatot, amit még Analecto rajzolt, na ott szerintem össze fogod pisilni magad a gyönyörűségtől. Már a Sketchbook is adott egy kis betekintést a bácsi zsenialitásába, de amit az első Aria sorozatban művelt... Döbbenet. Sajnos a Lélekvásárban már csak a borítókat csinálta ő, és bár az új rajzolok is kitettek magukért, és valóban mestermunkát alkottak, de Analecto képeihez képest csak lelkes amatőröknek tűnhetnek

killjoy:
Isten hozott közöttünk, Lyrán! Nagy megtiszteltetés nekem, hogy egy igazi Bradbury rajongónak is tetszenek a képregények és nem csak a képregény rajongókat csábítom Bradbury felé, hanem visszafelé is működik a dolog. Az pedig, hogy ezek a történetek késztettek az első hozzászólásra a fórumban, még nagyobb öröm, remélem a továbbiakban is találkozunk majd veled. És hogy még egy kicsit a kedvedben járjak, elárulom, hogy több képregény is lesz, melyek egy-egy epizódot dolgoznak fel a Marsbéli krónikákból. (Jelenleg kb. 20 részesre tervezem a sorozatot, de amennyiben felbukkannának újabb Bradbury képregények, akkor azokat is elkészítem majd.)

Most pedig egy kis kulissza titok: tegnap este elkészültem két Bradbury képregénnyel is, így hamarosan folytatódnak a történetek az oldalon. A következő az A sárkány című, ami egy nagyon rövid, de annál meglepőbb történet, míg az ötödik lesz eddigi "beírói pályafutásom" legdurvább anyaga, a Come Into My Cellar, mely a magyar keresztségben a "Fiúk! Termesszetek óriásgombát saját pincétekben!" címet kapta Kuczka Pétertől. (Gondolom a sci-fi rajongóknak őt nem szükséges bemutatni, de aki nem ismerné a nevet, annak annyit, hogy neki köszönhetjük többek között a Galaktika- és a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatot is.) Ha majd megjelenik, akkor megértitek, hogy miért is haladtam vele olyan lassan, hogy az eredetileg tervezett negyedik helyett csak az ötödik lett a sorban, aki pedig ismeri a történetet, az valószínűleg már most érti. Akinek tetszett a Csapóajtó nyomasztó hangulata, vagy szereti az olyan történeteket, amik beeszik magukat az ember agyába, az mindenképpen olvassa majd el. Egyik ismerősömnek megmutattam és a következőt válaszolta: "Na elolvastam. Háááát... a pulzusom a dupláján van a normálishoz képest. Nagyon jó! De azt hiszem, többet nem megyek a pincénkbe. A miénk is nyirkos és dohos... "

lyrán:

--- Idézet ---Eddig Bradbury három különbözo arcát ismerhettétek meg. Kinek melyik tetszett a legjobban? A már említett 11 új történet küzül van minden félébol, így ha a negyedik elkészült, akkor igazodnék az igényekhez és azokat venném elore, melyek hozzátok közelebb állnak. Vagy pont így jó, vegyesen?
--- Idézet vége ---
Megmondom oszintén. Egyik kedvencem Bradbury.    A Marsbéli Krónikák egyik elso scifi irányultságú olvasmányaimnak.
A kérdésedre meg annyit, hogy jöhet vegyesen. Pl a padlásajtós sztorira nem is emlékeztem már. Csak amikor elovastam akkor ugrott be, hogy vagy 14-15 éve olvastam valamikor    
Szóval csak így tovább, hátha a képregény olvasó közönség kedvet kap ahoz, hogy elovassa Bradbury regényeit vagy novellás köteteit....  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése