HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
regnar:
szam
Igazad van..tényleg nem a helyszín a fontos, hanem a hangulat. A sci-fi műfaj amúgy is nagyon tág, nem csak az lehet sci-fi amiven űrhajó van - mert valljuk meg sokaknak ezt jelenti ha meghallják sci-fi
avman:
--- Idézet ---A GITS-ről jut eszembe (ha arra gondolsz 1általán)
Megnéztem a filmet, nem is rossz
bár a zenéje szörnyü.
De asszem ezt már írtam
--- Idézet vége ---
nyomás a gits stand alone comlex... annak sztem még a zenéje is tetszeni fog...
avman:
--- Idézet ---Csak egy kérdés. A Giccs-nek lesz folytatása?
--- Idézet vége ---
rátapintottál... kábé 1 hónap munkája ment kárba, de már rajta vagyunk az ügyön...
szóval lesz... mint ahogy a hollónak is, bár sajnálatomra azt senki sem kérdezte csak házon belül...
csak egy kis erkölcsi támogatásra van szükségünk...
és ha minden igaz decembereben elindul a magyarmangán egy másik manga: a blood last vampire... aki látta az animét az tudja miről van só... ha nem irány az usteam, felirat pedig van az animevilágon (hivatalos, magyar... a dvd-n vót rajta és valmai jótét lélek kirippelte)
szam:
--- Idézet ---nem tipikusan sci-finek érzem, csupán a helyszín teszi azzá
--- Idézet vége ---
Érdekes, hogy ezt mondod...épp a tegnap gondolkodtam el azon, hogy én mindig is azokat a sci-fiket szerettem, amik ennek feleltek meg.
Ennio Morriconéval olvastam 1* egy interjút, amiben eléggé kiakadt, hogy a Sergio Leone westereket "spagettiwesternek" aposztrofálta a riporter. Szóval ő mondta, hogy Leone filmei ugyanolyan történeteket mondanak el, mit bármely másik film (szerelem, barátság, stb...), csak más környezetben vannak ábrázolva.
Most eszembe jutott a 2001 Űrodüsszeia...végülis ott is erről van szó, nem? Mármint ha összevetjük a film elejét (a majmos rész), és a többi részt. Végső soron ugyanazt mondják el, csak más környezetben.
regnar:
Sziasztok.
Kaptam magam és elolvastam a Marsbéli krónikákat.
Képregény. Rajzaiban átlagos,nem középszerű, annál jobb, de semmiképpen nem rossz!! Csak nem akar elképráztatni, mindenféle rajzi flikk-flakkal. Egyszerűbben megfogalmazva korrektek a rajzok. Érdekes színeket használ a táj megjelenítésére. A karakterek nekem tetszettek, nem hivalkodóak, nem veszik el látványukkal a figyelmet a történetről.
Történet. Elgondolkodtató. Azt hiszem ezzel a szóval lehet legjobban jellemezni. És nagyon könnyen olvasható. Észre sem vettem és már a végére is értem. Érdekes darab, az emberben rengeteg kérdést hagy megválaszolatlanul.
Kicsit zavart a marson a benzinkút.... nem igazán érzem létjogosultságát, ugyanakkor nagyon könnyen el is tudtam fogadni, hiszen cseppet sem rontja el a hangulatot, még oda is illik, ahogy az ember jobban belegondol.
Tipikusan idegenek az éjszakában történet, itt midenki idegen a másik számára, sőt még tetézi saját létezésük bizonygatása.
A beírás jó volt, hibát nem találtam. Segített belefeledkezni a történetbe.
Összeségében remek, elgondolkodtató történet, nem tipikusan sci-finek érzem, csupán a helyszín teszi azzá, az idegen lényt sem éreztem idegennek, nem is igazán tudnám megmondani minek éreztem. De az embert sem embernek. Én is gondolkoztam a létezésükön.
Tetszett, várom a folytatást.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése