HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (400/426) > >>

Gorgonita:
Na végre hozzájutok, hogy fórumozzak is egy kicsit. De az az igazság, hogy Regnar olyan részletes kritikát írt, hogy én már csak ismételni tudnám. Csak annyival egészíteném ki hogy nekem a rajzok is nagyon bejöttek -talán mert sf környezetet jelenítettek meg. Az meg ugye a gyengém.
 Azt meg ne kérdezzétek, hogy mi a sztori megoldása, mert lövésem sincs. De ebben a sorozatnban ezt már egész meg is szoktam.

Killjoy: Tervezed a beírásról szoló napló folytatását?

regnar:
Bradbury- Gyerekszoba...

Az eddigi legjobb..

Képregény. A rajzok nekem semlegesnek tűntek, sem rosszat se, jót nem tudok róluk mondani. No ez nem igaz mert inkább pozitív a benyomás, szóval tetszenek, de semmi extra. Egyértelműen a történet alárendeltjei, ahogy azt máskor is írtam már, nem akarják elvonni a figyelmet a történetről.

Beírás. Hibát nem találtam, sőt tetszett, hogy az angol feliratokat nem retusáltad ki, és meghagytad az eredetit - Locked, Nursery.

Történet. Nagyon jó és elgondolkodtató. Lényegében még mindig azon gondolkozom, hogy is volt?????    Ez az utópisztikus világ amit felvillant a történet, sajnos egyre közelebb van, és a mai fiatalokon nagyon látni a hatásait. A gyerekek nem tudnak elszakadni a tv-től, internettől és mobiltelefontól, ezek az eszközök nélkül senkinek érzik magukat...és valljuk be nagyon sokan vannak így vele manapság, hogy nem bírnának ki mondjuk három napot a mobiltelefon nélkül, pedig igazán nem nehéz, de valahogy belekerültek a vonzásába. Itt is valami hasonló játszódott le, és egy rémítő jövőképet vetít felénk.

Szóval tetszett a történet, azt gondolom ez volt a legjobb történet az eddigiek közül, bár nagyon nehéz rangsort felállítani, mondjuk úgy, ahogy anno az ókorban a császárokra: "primus inter pares" azaz első az egyenlők között.

Várom a következő részeket...

Micho:
A témában felkerült az oldalra Ray Bradbury - Gyerekszoba

Gorgonita:
A legújabb RB-hez: Már legalább kétszer olvastam eredetiben, de így képregényben is ugyanolyan élmény volt.  

Az sf-fel kapcsolatos újító irodalmi irányzatokat én így fejtettem meg magamnak. (Persze ez is csak egy mezei rajongó véleménye, és könnyen lehet, hogy az összesben tévedek.  )

Irányzatok, és nem műfaj, mert a műfaj formai meghatározás is.

Science -fiction. Társadalomtudományokkal foglalkozik. Pl Alapítvány-pszichohistória. Asimov egyszer úgy is beszélt az sf-ről, mint eszközről, ami segíthet megoldani az emberiség közös nagy problémáit; éhínség, járványok, stb.

Űropera: Ha egy történet csak használja az sf eszközeit -robotokat, idegeneket, űrhajókat, stb. -hogy elmondjon egy kalandtörténetet. (kedvenc irányzatom)

Cyberpunk: Az sf reakciója a jelenlegi társadalom negatív vonásaira. Mivel ezek fenyegetései, csak részben váltak valóra, mára már inkább cyber-sf-nek hívják.

Fantasy: Többé kevésbé feudális, mágiával átitatott környezetben játszódó 'felnőttmesék'.

Horror: Az ember idegentől való félelmével operál.

A fantasy és a horror nem rokonai az sf-nek, csak sf fanzinokban indultak, az aranykorban, amikor még nem voltak más lehetőségek a publikálásukra.

A gótikus horrorban a szörny az áldozat, és az ember a szörny. Az idegen embertől való félelmével operál.

Űrfantázia, az űropera és fantázia ötvözete.

Kibergót: Az előbbiek ötvözete.

A helyzetet tovább bonyolítja  , hogy minden új rpg, és könyvsorozat, mint egy új irányzat úttörőjét reklámozza magát.

Spidáj:
Nekem az ufok jutnak eszembe...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése