HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
Dórika:
Frissülés történt:
Csillagkapu - P.O.W. #2
Dórika:
Örülök, hogy tetszett legutóbbi krónikánk a Marsról
Hamarosan jönnek további novella adatpációk, bár sajnos a Marsbéli Krónikákból, már talán csak 1 rész lesz, de egyéb írások akadnak még
Farek:
Ray Bradbury - A második Usher ház
Nos, nagyon örültem, hogy végre egy újabb remekmű került fel a "krónikás" tollából. Ezt a novellát is nagyon szeretem és jó volt látni a képi megvalósulását. Nagyon tetszett a stílus, a beírással és a fordítással sem volt baj szerintem.
Maga a történet is jó, de ahogy Regnar is írta, igazából nem állapítható meg, vagy dönthető el, hogy kinek van igaza, hiszen a cenzúra ilyen mértéke őrületes, de a rajongás ilyen foka szintén már az őrületbe hajlik. Bár, ha belegondolunk, ez nem feltétlenül csak a rajongás megnyilvánulása volt, hanem a gondosan eltervezett bosszú stílusos eszköze, a bosszú pedig nem mindig őrült.
De mindent egybevetve nagyon tetszett ez a honosítás is, szóval csak így tovább, jöhetnek a következők.
regnar:
Ray Bardbury - A Második Usher Ház
Ez egy újabb érdekes történet volt. Mivel nagyon szeretem Poe-t, így különösen tetszett a dolog, ahogy Stendhal szépen összegyűjtötte Poe legjobb "rémtetteit".
Maga a cenzúrázott világ is tetszett, érdekes belegondolni, hogy most is valami hasonló folyik, van némi aktualitása sajnos a dolognak,(nyilván nem ilyen méretekben) hiszen mindenbe belekötnek, megnyirbálnak, sőt egyes csoportok jelenleg pl Magyarországon egyenesen telefonvonalat tartanak fenn, hogy tájékoztassák a hozzájuk közel állókat arról, hogy mi az ami elfogadott és mi az amit kerülni kell, például olvasás terén... Ezek a dolgok bizony nem sok jóra fognak vezetni, sőt ugye már volt példa könyvégetésre a történelem során nem egyszer sajnos.
Ennek ellenére - mármint, hogy a történet világában erősen működik a cenzúra, és nyilván érzékenyen érint és megkárosít szellemileg embereket, - nem igazán lehet azonosulni a főszereplő perverz őrületével, a rajongásnak ez már egy olyan szintje, ami kezelendő.
Én tutira nem mentem volna le a pincébe, mert sejtettem volna a történet végét, de az "áruló szív" dobogását meghallgattam volna a padló alól.
A rajzok tetszettek, a színek és hátterek is szépen kidolgozottak voltak.
A beírás, fordítás szerintem jóra sikerült, könnyen olvasható, gördülékeny és magyaros volt.
lyrán:
--- Idézet ---Frissültünk: Aquablue - Megophias
[
--- Idézet vége ---
Nekem tetszett a sztori. Kimondottan érdekesen alakul. Bár ha valaki szereti a scifit és elég nagy olvasottsággal bír akkor annyira nem lepik meg az eddigi események amivel feldobhatják az a vízalatti város és annak a titka. Én mindenesetre várom a folytatást.
Ui: Nekem ez a hatalmas lény kibélelése egy fantasztikus ötlet.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése