Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 419283 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #476 Dátum: 2006. Október 10., 17:43:18 »
(jaj, lebuktam, nemis tudok angolul    )Nahde, szóval elsősorban nem az a lényeg, hogy magyar-e, mert még filmeket is angolul nézem sokszor, hanem hogy fel vannak javítva szépen, és igényesek:D   Meg a gyűjtőszenvedély:D

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #475 Dátum: 2006. Október 10., 17:32:05 »
Bocs, de ennél kicsit több kell, meg...nos, kicsit "külsősebb".
(Meg nekem furcsa, hogyha tudsz fordítani, és megvannak a képregények, akkor minek magyarul? Én csak elveszek az eredeti szövegből, jobbá nem tudom tenni...)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #474 Dátum: 2006. Október 10., 17:24:11 »
Talgaby, én imádom az MGS-t   Ha ezzel nem lehet meggyőzni, akkor semmivel:D Szóval nekem jöhet a V2, mégha könyökből tudom is, mi lesz benne:D (meg az eddigi részek ott figyelnek a gépemen)   Szóval én szeretném minél előbb magyarul olvasni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #473 Dátum: 2006. Október 10., 13:36:33 »
A 300-ról majd hétvégén megkapja Erac a magáét tőlem... de addig is Gabe kis MGS-el kapcsolatos szösszenetére...

Mivel az utóbbi időben eléggé megcsappanni látszik az érdeklődés, ezért egyelőre csak a v1-et kapják meg az olvasók. Amennyiben látom, hogy van rá vmilyen stzintű kereslet, akkor majd a v2 amerikai lecsengése után nyáron nekiállok, és ledúrom egyszerre az egészet. Korábban nagyon ne számítson rá senki, hacsak nem tudtok vmivel igen hathatósan meggyőzni.

Uff, szólottam.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető kyster

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #472 Dátum: 2006. Október 10., 12:12:59 »
300 naggyon király! reggel néztem a trailer-t, ezután eldöntött volt, hogy elolvasom a képregényt is. (tudom-tudom, fordítva kellett volna  )
röviden: mééég!  

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #471 Dátum: 2006. Október 09., 22:01:41 »
Igen, ez igaz

Nem elérhető iiykar

• Sólyomszem
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #470 Dátum: 2006. Október 09., 21:50:07 »
Hmm szerintem csak azt mondtuk, hogy kicsit "lassan indul be", nem azt, hogy nem tetszik  Koszi a masodik reszert...

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasy képregények
« Válasz #469 Dátum: 2006. Október 09., 21:15:27 »
Még hogy nem fog tetszeni? Na de Erac....    
Ez Frank Miller kultikus grafikus novellája, hogy pontos legyek. Egy kultikus képregény meg azért sdzokott tetszeni néhányunknak.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #468 Dátum: 2006. Október 09., 20:52:53 »
Az első rész után megijedtem, hogy senkinek nem fog tetszeni, de most már látom, hogy megérte fáradozni a képregénnyel:) Gőzerővel készül a 3. rész is. Ebből származik majd a kedvenc 300as idézetem, úgyhogy ez is hajt előre:D

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #467 Dátum: 2006. Október 09., 20:13:00 »
Ha a gyerekem utálja majd a törit, elérakom a 300-at! Erac, Mr. Miller: ezer    ! (Bár lehet, hogy Frank nem olvassa a fórumot?  ) Külön tetszik, hogy Leonidas szarkazmusa révén némi humort is belecsempészett a történetbe!
   Ui: Most megis néztem a trailer-t, tényleg nagyon odab*sz!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #466 Dátum: 2006. Október 09., 19:57:20 »
Na emberek, az MGS kezd a finisbe érni (V1), innentől már nagyon felpörög, úgyhogy figyelmesen olvasni, hogy értsétek a lényeget, mert a V2 (meg ha lesz V3) igencsak összekuszálja a szálakat. Remélem aki eljutott velünk idáig, az nem bánta meg, és folytatja velünk együtt ezt a különleges utazást. Ha jók lesztek (gy.k.: sok-sok vélemény) akkor lehet hogy lesz egy másik konzolos cím is. Igaz, az nem kezeli szentírásként a játékot, de esküszöm hogy nem bánjátok majd meg, ha úgy alakul...  
(félreértés, meg fölös reménykedés ne legyen, ezért leírom hogy nem a Shadowman-ről van szó)

Egyébként meg kiváncsian várom a történet végkifejletének a rátok tett hatását, meg hogy miként élitek azt meg. Elgondolkodtató témák is meghúzodnak a háttérben, reméllem akik fogékonyak az ilyesmire, azok észreveszik ezeket. Reméllem megosztják velük a gondolataikat azok, akik át tudják élni, és nem csak felületesen átfutottak ezen a "konzolos furcsagrafikás izén".
Szóval készüljetek, mert pár frissítés, és a történet ezen szakasza lezárul.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Fantasy képregények
« Válasz #465 Dátum: 2006. Október 09., 17:10:14 »
Idézet
Ja és a Leonidas nekem ios szúrta a szemem, de lesz olyan név is, amit nem tudtatok rendesen magyarosítani, ezért maradt egységesen az angol. Korrekt döntés.
pontosan, ez a válasz Vladnak is. persze ha ez a fordítás nyomtatásra készült volna, akkor természetesen nem az angol verzió marad
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 09., 17:10:27 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasy képregények
« Válasz #464 Dátum: 2006. Október 09., 17:04:14 »
na végre én is elolvastam az első két részt. Hát igen, a megsemmisített topicban gaby remekül értékelte. Én sem fűznék hozzá sokat, ha még itt lenne. Így viszont: egyből lesüt róla, hogy Frank Miller. Ha nem tudnám, akkor is erősen sejteném...viszont ez sosem baj, szeretjük a stílusát. A rajzok....hát, mivel már láttam eredetiben is, nem lepett meg, de akkor is azt gondoltam, hogy illik  astílushoz, de lehetne jobb is. Az első adagból tényleg nem sok derült ki, a menetelés monotonsága érezhető. A másodikban viszont már jobban kezdenek beindulni a szálak. Ja és a Leonidas nekem ios szúrta a szemem, de lesz olyan név is, amit nem tudtatok rendesen magyarosítani, ezért maradt egységesen az angol. Korrekt döntés.
Köszönöt mindenkinek, aki dolgozott rajta!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Vlad

• Garfield
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #463 Dátum: 2006. Október 09., 16:59:51 »
Köszönetet szeretnék mondani a 300-ért! Nagyon jól sikerült, élvezet olvasni. Egy apró észrevétel: szerintem Leonidas neve mifelénk Leonidászként ismert
With no power comes no responsibility

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #462 Dátum: 2006. Október 09., 13:35:42 »
Szánom-bánom a dolgot, csak én oda pozicionáltam a hozzászólás témáját.
Tényleg sorry mindenkitől!!!      

(de azért nem vágom, egy oldalon én is moderátor vagyok, és még nem töröltem topicot, hsz törlés, vagy áthelyezés helyett. De ezzel nem bántani akarlak, isten ments. Mindenki követhet el néha hibát. Még egy admin/mod is)  

De a lényegen nem változtat, +1* bocs mindenkitől!!!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 09., 13:36:18 írta Ash »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #461 Dátum: 2006. Október 09., 13:08:50 »
Idézet
addig is leeht értékelni az új frissítéseket
Igenis, főnök, hétvégén Erac megkapja a magáét a 300-ról. A többit, ha nem baj, nem értékelem bizonyos okok miatt...
Idézet
de beszéltem azóta TLoF-fal, és van rá kis esély, hogy visszakerülhessen egy mentés a topikról...
Tehát TLoF időnként archiválja az egész hóbelevancot? Dícséretes, ámda helyfoglaló munka lehet... (ekkor csapnak meg az olyan kérdések szelei, hogy hány terrabyte-os lehet az a szerver...)

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #460 Dátum: 2006. Október 09., 13:05:23 »
Idézet
Te MEGÖLTED a sci-fi/fantasy/amieszünkbejut topicot???
nos...     ...igen. gondolhatod, hogy az összes keleti önkontroll technikát alkalmazni kellett magamon, hogy ne verjek szét hirtelen valamit.   különben tényleg eszméletlen hülyeség, ahogy át lehet helyezni egy hozzászólást ezen a motoron, le se írom a menetét. de beszéltem azóta TLoF-fal, és van rá kis esély, hogy visszakerülhessen egy mentés a topikról... igaz pár hónappal régebbi, de az is több, mint a semmi.

addig is leeht értékelni az új frissítéseket  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #459 Dátum: 2006. Október 09., 12:56:47 »
Te MEGÖLTED a sci-fi/fantasy/amieszünkbejut topicot???  HOgy tehetted ezt?
Idézet
tanulság: mielőtt írsz, nézd meg, hogy a megfelelő helyen teszed-e azt
Vagy, hogy nézd meg, miket művelsz a fórummal...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #458 Dátum: 2006. Október 09., 10:57:34 »
Frissülés!

•Frank Miller - 300 2/5
•Neil Gaiman - Homogénből viszkózussá
•Metal Gear Solid #009

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #457 Dátum: 2006. Október 09., 10:23:22 »
szánom-bánom, de sikeresen kitöröltem ezt a topikot    
...pedig csak Ash hozzászólását akartam volna áthelyezni ide    (nagyon bonyolult feladat).
tanulság: mielőtt írsz, nézd meg, hogy a megfelelő helyen teszed-e azt  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 09., 12:23:33 írta Micho »

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #456 Dátum: 2006. Július 06., 08:08:46 »
Ooops, tényleg.

Maga a szöveg nem hiányzik, csak szimplán lentebb csúszott a réteg, ami a szöveget tartalmazza. (Aki nem hiszi, és letötltötte a képregényt, az megtalálhatja kicsivel lentebb, Sturm-on)

Mindenesetre szánom-bánom a dolgot, és ezért kijavítottam és fel is töltöttem a javított oldalt.

Tessék menni letölteni!

Nem elérhető amzso

• Donald kacsa
  • *
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #455 Dátum: 2006. Július 06., 01:39:39 »
Metal Gear Solid: 4. rész

A történet egyre jobban bontakozódik! Nagyon jól követi a játék menetét. Bár én néha úgy érzem, hogy aki teljesen ismeretlenül olvassa a történetet, annak elég zavaros az egész story! Sztem nehéz követni az amúgy se egyszerű történetet. A rajzok se mindig egyértelműek. De megéri egy kicsit jobban odafigyelni rá, mert első osztályú a story!
A fordítás még mindig színvonalas, bár kicsit több gépelési vagy helyesírási hibát találtam.

Köszi a honosítást, és nagyon várom az 5. részt, amikor Snake megküzd Vulcan Ravennel  

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Fantasy képregények
« Válasz #454 Dátum: 2006. Július 05., 21:26:31 »
Dragonlance:

Gorgonita és regnar megelőzött a véleményezésben, ismételni nem akarom őket, mert nagyrészt egyetértek velük, kivéve talán azzal nem, hogy nekem a rajzok regnarral ellentétben még mindig nem tetszenek (Tasslehoff naon gáz...  ), de majdcsak megszokom. Annyit tennék még hozzá, pusztán szőrszálak hasogatásaként, hogy a fordítás néhány helyen egy icipicit lehetett volna magyarosabb, egy kicsit szabadabb, néhol nagyon tükörfordítás íze volt. De csak 1-2 helyen éreztem így, összességében nem zavaró. A beíráshoz csak annyit, hogy a 18. oldalon üresen maradt egy buborék. Ám ezek tényleg csak apróságok, szép, igényes munka, köszönjük.  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #453 Dátum: 2006. Július 05., 18:55:45 »
Dragonlance -Ez nkem most kezdett el tetszeni.  Kova Tass humora, Aranyhold és Raistlin ellentétes jelleme, poénok, beszólások, mind a helyükön. De Regnarnak igaza lehet abban, hogy a könyv ismerete nélkül kicsit kapkodós lehet a sok fejlemény. Pláne a folytatjuk feliratig tartó egyhelyzetes füzetekhez mérve. Általában ez van, ha könyveket próbálnak képregényesíteni. Minden fejezetre kellene egy füzet.

Hívő Vagyok. -Egy hazánkban is megjelent 50-es évekbeli sf novellaválogatás egyik írására hajaz. A válogatás borítóján egy kvarcfényes tekinteű lovagi páncél volt. Asimov és még valaki válogattak benne. A történet tehát nem túl eredeti, de a rajzok nekem is bejöttek. A folyosón köszönő kolléga, a légirobogó a transzporterek korában, a robotmentős mind mind jó helyen, jó időben, jól adagolt sf humor. A mai szemnek poénos, hogy az adott hidőben már hétköznapinak ad.
 A másik történet meg talán jobban ülne ha a végén látnánk hogy tényleg ékszer lesz a bolygóból, és biztos jobban ülne, ha nem lőnék el az elején a poént.
 Köszönet mindkét-három történetért az illetékeseknek.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 05., 18:57:07 írta Gorgonita »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #452 Dátum: 2006. Július 05., 16:33:23 »
Dragonlance Krónikák - Az őszi alkony sárkányai #3

Bocsi, hogy magam után írok, de talán megbocsátható...

Folytatódik a történet, kissé gyorsan kapkodva szerintem, nagy ugrásokkal haladunk, legalábbis a regény szépen oldalakon át vezetett leírásaihoz képest. Még mindig fura, hogy a regény leírásait keresi az ember a képregényben.
A karakterek jelleme még három füzet után sem kristályosodik ki annyira, mint a regényben. Persze az "egyszerűbb" karakterek, mint Kova, vagy a surranó jellem egészen szépen követhető, hiszen ők a történet humorforrásai is és ennek a képregényben is megfelelnek, de a "bonyolultabb" karakterek jelleme egy "átlagos" - azaz csak a képregényt olvasó számára nem biztos, hogy lejön. akik olvastuk azoknak könnyű, hiszen előttünk vannak a regény leírásai és képei, és tudat alatt is kiegészítjük a művet. ha elolvasás után végiggondoljuk, hogy ebben a füzetben mi történt, akkor nagyon elkülönülnek egymástól a helyszínek, nem sok kohézió van közöttük - szerintem. Kissé mintha eseménysorokra esne szét, nincsenek átvezető részek. Persze ez betudható magának a műfajnak, egy huszonakárhány oldalas füzetbe nem sok minden fér. Persze ezek a negatívumok csak az olvasás után merülnek fel, ezektől még nagyon tetszik a képregény, méltán viselheti a Dragonlance feliratot a borítón.
A grafika mintha kissé elmosottabb lenne, mint eddig, kissé egysíkú lett, de nekem még mindig tetszik.
A fordítás és beírás viszont nem lett egsíkú, csakúgy, mint az előző részekben itt is nagyon jól sikerült.

Összességében. Kissé gyorsnak érzem, de azért követhető, a rajzok tetszenek és a fordítás/beírás dícséretes. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy az újabb Dragonlance képregények is fel vannak véve a listámra, szóval készüljenek csak!    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 05., 16:34:01 írta regnar »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #451 Dátum: 2006. Július 05., 15:57:30 »
Neil Gaiman - Hívő Vagyok!

A sok CW teljesen elvonja az ember figyelmét a frissítésről, pedig itt is jó dolgok kerültek fel.

Érdekes volt ez a történet, bár kissé olyan érzésem volt, mintha már láttam volna valahol. Legalábbis mintha több már létező elméletből, sztoriból gyúrták volna össze. Persze ez nem von le az élvezeti értékéből. Én a végére azért vártam volna valami olyat, hogy hisz abban, hogy meg sem történt a baleset és máris rendbejön, vagy valami hasonlót, de így sem volt rossz.

A grafika egészen szuper, nagyon bejöttek a rajzok.

És a fordítás/beírás is nagyon jól sikerült.

A második mini történet igazából kissé Man in Black vége szagú volt, sejthető is volt a vége, számomra nem volt annyira meglepő. De azért tetszett, már csak a grafika miatt is.

Összességében kissé utánérzete volt az embernek, nem túl eredeti történetek, de azért simán a jó kategóriába tartoznak. Köszi érte. (Gaiman jöhet ám minden mennyiségben   )

Nem elérhető fortian

• Mulder ügynök
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #450 Dátum: 2006. Július 04., 14:42:59 »
Hi!

Végre sikerült a fantasy részbe is pár honosítás:)
Főleg a dragonlance sorozat egy új példányát:) Jó kis képregény ez..habár a grafikája számomra kicsit furcsa, de amint olvasom semmi probléma:)
A könyvet már jópárszor elolvastam és most a képregény változatával elevenítem fel a történetet...Király
Fate is my shield

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #449 Dátum: 2006. Július 04., 00:45:55 »
Frissülés!
•Metal Gear Solid - A Fémerő #004
•Neil Gaiman - Hívő Vagyok!
•Dragonlance Krónikák - Az őszi alkony sárkányai #3

(ez még nem az, Gorgonita!)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 04., 00:55:02 írta Micho »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #448 Dátum: 2006. Június 30., 10:28:56 »
Idézet
...na mi a kedvenc honosító oldalad?    
 Hát az, amelyiktól a legtöbb anyagot kapjuk.   Az az Alvószatyor, vagy is hívják.    

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #447 Dátum: 2006. Június 30., 09:46:10 »
Idézet
DENEMOLLLLLYAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez most csak erről szólna!!!
ahogy Gorgonita mondta, használd a filmes topikot  (nem szeretünk új topikokat nyitni feleslegesen, egyelőre minden téma le van fedve)

Idézet
Hűha! Majd igyekszek ennek az elvárásnak megfelelni.

szerintem nem lesz nehéz  sőt, ha minden jól megy, a képregény mellé ismét lesz film!  
...na mi a kedvenc honosító oldalad?    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 30., 09:47:13 írta Micho »