Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 443889 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantasy képregények
« Válasz #506 Dátum: 2006. Október 15., 20:27:54 »
nem, teljesen igazad van, hogy nem követtük a magyar átírást a neveknél, mert voltak olyanok, amiről a fordítónak meg nekem se volt fogalmam, hogyan írják, ezért egységesen így maradt eredetiben. aztán már nem volt idő többet gondolkozni, és "jó az" alapon úgy hagytuk.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 15., 20:28:41 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető VTomi

• Spawn
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #505 Dátum: 2006. Október 15., 20:26:09 »
Mondjuk szerintem azért ezekre oda lehetne figyelni... Most olvasom tovább, ami még feltűnt, hogy magyarul úgy írod, hogy Lükurgosz, nem Lykourgos vagy mi. Lehet hogy sokat kötözködök és nem időben, akkor sorry...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #504 Dátum: 2006. Október 15., 20:24:16 »
hm, egyre inkább az az érzésem, hogy kár volt kihagyni Zeritet a 300 lektorálásából   ettől független szerintem a netre teljesen megfelel, még ha tízszer több hiba lenne benne, a nagy többségnek így is jó lenne... majd ha kiadják itthon, az talán ilyen szempontból pontosabb lesz  

Nem elérhető VTomi

• Spawn
Fantasy képregények
« Válasz #503 Dátum: 2006. Október 15., 20:20:01 »
Lenne egy buta kérdésem: itt a szereplők nagy része egy szál nudliban tolja. Milyen korhatára lesz így a filmnek?
egy kis hiba: amit ti Ephornak fordítotok, az Ephorosz, mivel görögül majdnem minden szó vége osz, csak az angol hagyja le, gondoltam jó ha tudjátok, mert elég komoly tárgyi tévedés.
Egyébként nem rossz a képregény, nagyon nem mélyedtem el benne mondjuk, Miller rajzolói stílusa nem varázsol el, és a színezés is csak az első szám első pár oldalán ragadott meg. (Ezzel nem lehúzni akartam a dolgot, csak nem tetszik annyira, hogy nagyon méltassam.)

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #502 Dátum: 2006. Október 14., 09:47:38 »
Hehe, már akartam kérdezni, hogy nincsen-e hozzá vmi hotkey  . Ezennel vége szakad szenvedéseimnek. Csak kérdés meddig tart ki a ctrl-m, meg shift-em

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #501 Dátum: 2006. Október 14., 04:03:13 »
Erac, ajánlom figyelmedbe a kijelölt szövegen elvégzett Ctrl+Shift+B és Ctrl+Shift+I billentyű kombinációkat. És persze szép munka a 300!  

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #500 Dátum: 2006. Október 13., 23:56:36 »
Talgaby, nagyon köszönöm a dícséreteket. Főleg a képjavítással kapcsolatosat, az a legnagyobb kihívás ebben a képregényben. Meg persze, hogy minden második szó vastag betű, a végére már általában elfüstöl az egér jobb gombja  . Fordítással meg úgy vagyok, hogy nem ragaszkodok az eredetihez,hanem a mondat stílusát meg tartalmát próbálom visszaadni, így lehetett sajnos a 2 félrefordítás. A showt viszont megbántam már, annyi embernek szúrja a szemét.   Már csak napok kérdése, és jön az új rész is, úgyhogy ezúton szeretnélek figyelmeztetni, Zerit, hogy fogy az időd, tessék gyorsan megnézni, ha érdekel  A megosztottamban csücsül.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #499 Dátum: 2006. Október 13., 23:38:41 »
Idézet
ami kicsit aggodalommal töltött el, de szerencsére ezen kívül csak két zavaró dolgot találtam.

heh, mert siettek es nem vartak meg, hogy atolvastam a frissites elott
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #498 Dátum: 2006. Október 13., 23:20:39 »
300 #2:
Nos, Miller bácsi egyre jobban belendül. A szokásos hangulata szinte már lemászik a képernyőről. Kicsit zavaró, de a történet remek vezetése bőven kárpótol érte. Az előzmény, a korrupt papok, a búcsú a feleségétől, mind-mind érdekes adalékai a sztorinak. Gondolom a jellemek direkt lettek ilyen túlzóak, bár kétségtelen, hogy így illeszkednek bele leginkább a történetbe. Maga a sztori ismét nem sokat haladt előre, úgy is mondhatnám, hogy pár mérfölnyi menetelést csak. De már megérkeztünk a célállomásra, meg már csak 3 rész van hátra, így gondolom most már nem csak a király gondolatait láthatjuk az elkövetkezendőkben (jó, mondjuk előreolvashatnék, de minek?)
Bár nem szoktam  a rajzokról külön említést tenni, de így, hogy Erac megemlítette, hogy retusálja a lapközepeket, csak leírom, hogy ha nem került volna ez megemlítésre, sose veszem észre. És ez most egy dícséret. Kíváncsiságból nagyítás nélkül vizslattam a képet, de semi nyomát nem látom belepiszkálásnak, pedig ott volt mellette az eredeti is...ez egyszerűen bámulatos, köszi és gratulálok.
A fordítás: Hát, rögtön az elején szemet szúrt, hogy a "király nem alszikból" "senki nem alszik lett", ami kicsit aggodalommal töltött el, de szerencsére ezen kívül csak két zavaró dolgot találtam. Az egyik, hogy az orákulumnál az öregeknek nem sötét vágyaik voltak, sokkal földhözragadtabban fogalmazott Miller: férfiúi szükségleteiket elégítették ki szegény lányon. A másik a már említett "show" volt, ami nagyon anakronisztikus. És mégis, ennek ellenére csak gratulálni tudok a fordításhoz is, itt azért már jobban nekilendült Miller tolla is, rakott bele pár fifikás körmondatot, de az akadály ügyesen le lett küzdve.
És maradt a beírás. Az oldalak javításáról már szóltam, a betűkről meg nem nagyon tudok mit mondani a nagyon szépen kívül. Jó tördelés, arányos szövegelrendezés.
Összességében ez a rész nekem jobban tetszett, mint az első, bár Miller stílusa eléggé megkíván az embertől egy bizonyos hangulatot, hogy olvashassa. Ennek ellenére várom a következő számot is, és most köszönöm meg Eracnak a mostanira áldozott idejét is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 13., 23:22:55 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Simson

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #497 Dátum: 2006. Október 12., 19:18:47 »
Elovlvastam a 300-at. A véleményem megegyezik spuriéval, de ha nem bánjátok én most nem írok annyit, hisz az ujjamba tegnap beleállt egy szög (njyugi csak rajzszög, de akkor is fájdalmas helyen talált el). Egyszerűen: köszönöm

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #496 Dátum: 2006. Október 11., 16:52:13 »
Hát ez tényleg jól esett:) Ha nem lenne kész a 3. rész, most nekiálltam volna ezerrel   Nahde mind1, még biztos lesz rajta 1-2 javítani való. Köszi még egyszer a bíztatást!

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasy képregények
« Válasz #495 Dátum: 2006. Október 11., 16:32:34 »
Kedves honosítok. Ha ezek után sem jön meg a kedv a 300 folytatásához, akkor semmi után.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Fantasy képregények
« Válasz #494 Dátum: 2006. Október 11., 16:25:34 »
Rég jártam erre, uh most nagggyon össze kellene szednem magam:D

300!

Egyszerűen lélegzetelállítóan szép munka! Ez komoly!

Tudom, hogy mennyi gond van, ha egy képen valami hibát ki kell javítani, de hogy minden oldalon ekkora javításokat csináltok, ez egyszerűen hihetetlen!

Le a kalappal előttetek.

Emlékszem, régen még azzal is megelégedtünk, ha már le volt fordítva magyarra a képregény. Ma már a művésziesség tetőfokára hágtok!!! Hová fogtok még fejlődni?

Ezt már nagyon nehé ám túlszárnyalni! Bár engem az sem avar, ha ezen a szinten megragadtok, mert...
Tényleg csak superlativusokban lehet rólatok beszélni!

Köszönök mindent!

És ez még csak a 300 volt...

Nem elérhető Toody

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #493 Dátum: 2006. Október 11., 13:55:21 »
Sziaszt!

Tarot 5, és a SF 2 része egyaránt nagyon szórakoztató, élvezetes olvasmány.
Szép munka

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #492 Dátum: 2006. Október 11., 09:44:13 »
Csodás. Igaz, hogy jópár dolog elveszett, de lagalább a jó része megkerült. Örök hála TLoF-nak

Az a papos smiley valami eszméletlen! Tényleg jól jönne egy új fórummotor, tele kellene pakolni mindenféle jó kis smiley-val...imádom a smiley-kat !
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #491 Dátum: 2006. Október 11., 09:36:39 »
Idézet
Na elővakartam egy mentést.
köszi, örülök, hogy sikerült... jövök eggyel  

Idézet
Ja igen. Másik kérdés. Ha a börzén valaki a kezembe nyom 9000 HUF -ot akkor kaptok 1 évre zsír új forum motort ahol nem ilyen szar az áthelyezés, és használhatóbb a fórum.

igen, erről már beszéltünk, szerintem ideje lesz

Idézet
Ha erre valaki leteszi a nagyesküt akkor még a hétvégén megkapjátok.

ok, szombat este ha leszel, egyeztetünk

+++
(a régi és az új témát összevontam)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 11., 09:41:33 írta Micho »

Nem elérhető tlof

• Indiana Jones
  • *
    • http://tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #490 Dátum: 2006. Október 11., 00:00:58 »
Na elővakartam egy mentést. A fő gond, hogy mivel a nyáron gondok voltak a szerverrel, ezért a mentéseket ritkábra vettem, pláne a FUN site-oknál.
Igy sajnos csak ezt az egy állapotot tudtam elővakarni, de meg kell jegyezzem ez a 457 hozzászólás amit megtaláltam pontosan 457 -el több mint ami nektek megvolt

Mindegy. Most vissza állítom, a heti 1 db mentést erre a szerverre is, és hajrá..

Ja igen. Másik kérdés. Ha a börzén valaki a kezembe nyom 9000 HUF -ot akkor kaptok 1 évre zsír új forum motort ahol nem ilyen szar az áthelyezés, és használhatóbb a fórum.

Ha erre valaki leteszi a nagyesküt akkor még a hétvégén megkapjátok.

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #489 Dátum: 2006. Október 10., 18:44:33 »
Ne is mond, néha így is meg kell rajzolnom az oldal közepén egy fél centis részt   főleg akkor élvezem, amikor hatszáz fűszál, vagy 10-20 lándzsa lóg át a másik oldalra

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #488 Dátum: 2006. Október 10., 18:34:07 »
Idézet
Ryder: ugyan macerás a javítás, de ha rajtam múlik, nem lesz szétszedve, mert minden kép így egész
igen, ezek oldalkompozíciók, nincs értelme elvágni.
örüljünk, hogy egyben van szkennelve
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 10., 18:39:52 írta Micho »

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #487 Dátum: 2006. Október 10., 18:21:33 »
Gabe: nekem akkor is jobban tetszik a ti verziótok:D Jah, és az őr az tényleg nagyon jópofa. Ő az egyik karakterem:D Aki játszott a játékokkal, az tudja, hogy az első részben benne van az őr, kiről azt kell tudni, hogy folyton hasmenése van, és ezért időről időre elrohangál wcre:D Nah ő benne volt a második részben is. Ki hinné, hogy ott is lecsuktak, és ott is elszaladt, mert sürgősebb dolga volt.   A sluszpoén pedig a 3. rész, amiben az őr apját ismerhetjük meg, akitől az őr a nevét örökölte. Jah, és a hasmenésre való hajlamát is  Ráadásul abban a részben is meg kell lógnunk a fogságából. Ez most kikívánkozott  

Ryder: ugyan macerás a javítás, de ha rajtam múlik, nem lesz szétszedve, mert minden kép így egész, ráadásul amikor elkészülök velük, az marha jó érzés:D Szóval szerintem így szép. ACDSee-vel pedig még teljes méretben is olvasható 17colos monitoron:)

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #486 Dátum: 2006. Október 10., 18:11:42 »
300 #2 szerintem.
Hardver problémák miatt nemtudtam hamarébb véleményezni, de jobb később mint kés nélkül.Vagyhogy.Mindegy.
Nah, szóval háromszáz...Ami most már több.Végre beindult a cselekmény.Minden kétséget kizáróan jobb volt mint az első rész, már nagyon várom a folytatást, a vége nagyon tetszett.
Volt egy fura mondat:Csatlakozz, és élvesd a show-t.Biztos, hogy az ógörögök ismerték a show szót?
Ami zavar, hogy duplaoldalas, így képregénynézővel picit bonyolult nézegetni és nem okoz nagy vizuélis élményt, és mivel arra lentebb Erac említette, hogy szar munka a behajtások retusálása, milenne ha a köv. részt lapjait már elvágva laopzhatnánk?Jólvan, ez csak semmibőljött ötlet, nemkell megfogadni.
Szóval jó a képregény, várom a folytatást, további jó munkát hozzá, ja és persze köszönet érte!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #485 Dátum: 2006. Október 10., 18:08:51 »
Idézet
...van néhány, aki már végigvitte a játékot 3-szor 4-szer, de fogalma sincs róla, hogy miről szól az...
Pedig általában pont ez a réteg húzza le. olvastam már olyat, hogy a delikvens unta a videokat, ezért mindent elnyomkodott, aztán meg azt mondta hogy ez egy nagy sz**. Igaz, ez a réteg jól elvan az NFS-el , meg a Fifával, úgyhogy a véleményük nem mérvadó.  Szerintem ez inkább az éretebb réteghez szól. De azért akinek tetszik a képregény, az ruházzon be a játékokra is, mert az messze többet nyújt, mármint történeti szempontból, mert itt sajnos az apróságok ki lettek hagyva. Ezek szvsz nagyon hiányoznak. Pl.: az ahogy most Snake kiszabadult a fogságból, az egy külön story, amihez a Ninjának semmi köze nem volt. A játékban tök poén modon lehet kijutni, mert egy idióta fazon volt az őr, akit jól meg lehetett szívatni.  
Szerintem nem 12, hanem 20 részre kellett volna belőni.

Erac, ez neked szól:

köszi hogy dicséred a nemlétező feljavítást    , tulképp csak a bubikba van beszórva a szöveg, azon kívül minden ugyanaz mint az eredeti scan... ezzel feljav szempontból semmit nem lehet kezdeni, mert az a grafika stílusának rovására mehetne, azt meg nem akarjuk

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #484 Dátum: 2006. Október 10., 18:02:20 »
talgaby: nekem 8, te celozgacc itt osszevissza, ahelyett hogy telibe talalnal
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #483 Dátum: 2006. Október 10., 18:00:05 »
Me nem, menni kell haza. De holnap, ha akarod...

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #482 Dátum: 2006. Október 10., 17:58:59 »
talgaby: akarsz rola beszelni?
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #481 Dátum: 2006. Október 10., 17:57:19 »
Hát...ahogy elnéztem eddig az MGS v2-t, abban se nagyon fogsz.
Zerit: Érdekes, ez a mentalitás oooolyan ismerős nekem valahonnan...

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #480 Dátum: 2006. Október 10., 17:55:41 »
Ez így van, köszi Zerit  Elég monoton munka a képjavítás, 300 után nem is akarok több dupla oldalas képregényt látni

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #479 Dátum: 2006. Október 10., 17:53:38 »
talgaby: en ertem  es igaza van, ha mas megcsinalja helyette akkor o miert veszodne vele
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #478 Dátum: 2006. Október 10., 17:52:10 »
Nos, mivel beíró is vagy, a képjavítás részét sem értem  De ha vannak ismerősök, akkor úgy már érthető (ők nem járnak fórumozni? ).

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #477 Dátum: 2006. Október 10., 17:45:26 »
Arról nem is szólva, hogy így sok ismerősöm is élvezheti a történetet:D:D Van néhány, aki már végigvitte a játékot 3-szor 4-szer, de fogalma sincs róla, hogy miről szól az:D Ebből is látszik, hogy elég ütősre sikeredett játékról van szó