HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Marvel Kiadó egyéb képregényei

<< < (574/593) > >>

regnar:
Sziasztok

Nos X-men nem biztos  ... de azért találtam magamnak ott is néhány olvasnivalót.    Tehát, bár remélem ez lejött, nem magukkal az oldalakkal volt gondom... Mert azt hiszem az X-fanzine-t ezentúl látogatni fogom, mert találtam magamnak valamit rajta...

Abban szerintem igazad van, hogy a felnőtt generáció a derékhad. Mert amikor ezek az emberek, azaz mi is kicsik voltunk, nem nagyon volt más, mint a képregény, abból is ritkán, csak cseppenként adagolva, de a mai fiatalokat már leköti a mindenhonnan áradó filmes/dvd-s őrület, most teljesen mindegy, hogy honnan szerzi, de jelen van, és kevesebbet olvasnak, vagyis a film meséli nekik el a történetet, szóval az igény kevesebb. Persze nem azt mondom, hogy nincsenek akik fiatalként is szeretik a képregényt, de már nem annyian, mint amikor egymás kezéből kapkodtuk ki az új kockást, vagy Fantomot, vagy az Alfát, mert volt benne asterix vagy vegyük csak a magyar képregényeket, fazekas stb.. a történelmi regényfeldolgozások stb...

Érdekes hogyan változott meg a vizuális igény a telekommunikáció ilymértékű fejlődésével, bár azt hiszem sokkal nagyobb probléma, a jelenlegi magyar képregénykiadás helyzete. A magyar képregény szinte teljesen eltűnt, alig találkozni vele, (a fülesben azért hetente még fut egy egy  ) a külföldi lapokat pedig ilyen-olyan megfontolás miatt nem jelentetik meg, vagy ha meg is jelenik érdeklődés hiányában elhal... volt erre számtalan példa az utóbbi öt-hat évben (alien, predator, spawn, tarzan, superman, batman, x-men stb..) szóval szép csendben eltűnt minden.... van néhány próbálkozás, de nem az igazi.

Szóval igen, a huszas, harmincas korosztály a fő vonal, és ők viszont már megválogatják mit olvasnak. Kialakultak az elvárások, igények, kedvenc rajzolók, történetek .. Szóval ínyencek lettek, lettünk

Remélem nem voltam nagyon off, de azt hsizem szervesen tudtam kapcsolódni az előttem szólóhoz.

Micho:
Gorgonita, regnar:

mindketten eltaláltatok pár dolgot, ami nagyon is igaz. de mondjuk idézem ezt:

--- Idézet ---Ha nem csináltátok volna meg, biztos hiányolnám a Nagy DC vs Marvel-t, de így hogy már ismerem, azt mondom kár volt bele ennyi energiát fektetni. Persze lehet, hogy a fiatalabb korosztálynak bejön.
--- Idézet vége ---

itt a lényeg, valakinek meg kellett csinálnia  és egy ekkora szabású művet elég nehézkes lett volna leadni egyetlen honlapnak, innen jött az összefogás gondolata, amit kihaeenem külön ki is emelt, mint pozitív dolgot. azt hiszem a történethez sok hozzáfűznivalóm nincs, nagyon is "életkor függő" a téma. tehát ha mondjuk 10 évvel ezelőtt olvashattam volna magyarul itthon, biztos "elcsöppentem" volna... most, így 20-on túl persze már meglátjuk a gyengeségeit, ha nem főleg azokat. már nem tudunk annyira örülni, hogy "jé, superman, pókember, batman, hulk ütik-vágják egymást... de komoly, vajon ki nyer, + milyen állat már hogy egybe olvadtak   ", hanem mélyebb mondanivalókat is keresgélünk esetleg, hisz komolyabb képregényeket is olvashatunk már szerte a különböző oldalakon, akár ugyanezektől a karakterektől is. de biztos vagyok benne, hogy a fiatalabb korosztálynak bejött a képregény, csak sajnos közöttünk csak hírmondóik vannak  esetleg ha pl. Letsgo ír majd véleményt, leszűrhetünk ezt-azt.  mindazonáltal nem érzem úgymond "bukásnak" a dolgot, mert:

ad1: legalább a semic már nem fogja kiadni  

(mielőtt vki rosszindulatra gyanakodna, épp ellenkezőleg: simán lejött most, hogy az időközben felcseperedett képregény olvasó generáció már nem igényel effajta történeteket... és esetleges veszteséget jelentene kiadni Mo-n jelen pillanatban. mert manapság is ugyanaz a generáció alkotja a törzsvásárolói réteget, de már megváltoztak az igények)

ad2: az oldalak statisztikái szerint rendkívül megnőtt a "crossover" utáni napokban a látogatottság, és ha csak 10 ember megragad egy másik honlapon is (teszem azt regnar ezentúl x-ment is fog olvasni az X-Fanzine-on,  ) akkor már megérte... és egy plakát helyett azért egyúttal letettünk vmit az asztalra.

kihaeennem:
WC vs. Szarvel:
( bocs a vulgáris humorért, de ezt nem hagyhattam ki...  )

Na, ezen is túl vagyok. Olvasgattam az elöttem szólók véleményét, látom nem aratott a crossover osztatlan sikert...valahol meg is tudom érteni.
Kicsit mintha összecsapott lenne a sztori.
A DC v. Marvel annyira nekem sem jött be, elég kaotikusra sikerült, és nem is túl következetes. Ennek ellenére az All Access tetszett. Nem mondom, hogy valami nagy durranás, de legalább lekötött. Azt sajnálom, hogy az előzmények nem igazán alapozzák meg a sztorit. Érdekes volt látni a két univerzum szereplőinek összeolvadását. Annak idején olvastam mano honlapján a Dark Claw-sztorit, és tetszett is, most legalább megtudtam az előzményeket. Kár, hogy ilyen bután hozták elő az All Access-ben a Dr.StrangeFate-fonalat ( mondhatni minden előzmény nélkül ), és azt is sajnálom, hogy a DC vs. Marvel-ben annyira leegyszerüsítették a sztorit. Igazából másról nem szólt, mint arról, hogy a hősök gyakják egymást. De ez a része is csalódást okozott, sokkal nagyobb harcra ( illetve harcokra ) számítottam.
Mindenestere arra jó volt ez a történet, hogy egy kicsit felkeltette a figyelmemet a DC hősei irányába. El is határoztam, hogy végre elolvasom a k.neten található JLA első két részét. Eddig valahogy nem vitt rá a lélek. Mindig is Marvel-párti voltam, bár a Vertigo-s cuccok a maguk nemében azért viszik a primet.

Örülök ennek az összefogásnak, ami a crossover honosítását eredményezte. Szerintem az is jó ötlet volt, hogy nem egy helyre lettek feltöltve az egyes részek. Gratulálok az összes fordítónak/beírónak, jó munkát végztek. A történet olyan, amilyen, de ez nem rajtuk múlott. Remélem, lesz még hasonló kezdeményezés. Jó látni, hogy az 'Underground' így össze tud dolgozni. Javaslom mindenkinek, aki teheti, de eddig nem tette, látogassa gyakrabban a többi képregényes oldalt is. Mindegyik honlapon vannak olyan sztorik, amikért érdemes benézni!

kaine:
Heh, tudtam én, hogy a Spidertom ki akar maradni ebből!  

Gorgonita: 1000 crossoverből 999 arról szól, hogy valami folytán tévedés történik és egymásnak esik a két szuperhős (csapat). Tisztázzák és együtt mennek a gonosz után. Gondolom szerették volna ezt elkerülni most. Ha jól emlékszem telefonon lehetett szavazni, hogy ki nyerjen    
Az Y-t azért nem éred el, mert az első néhány rész még a Hálózsák régi tárhelyén volt és a linkek még oda szólnak. Különben azt is elérhetnéd simán.

regnar:
Sziasztok.

Elolvastam. (most egy nagy sóhaj, és enyhe fejrázás)

Hát többre számítottam. Ez lenne a Marvel vs DC? EGy összecsapott, történet nélküli reklámfogás?

Mert mi más lenne? Nyilván mindkét kiadó érezte, hegy egymás felé nyitni kell, megismertetni a másik rajongótáborral a hősöket, és csináltak egy bemutató albumot, hogy vannak ám ilyen karaktereink. Mert sajnos másról nem szól  ez a rengeteg oldal.  És rengeteg felesleges oldal van benne. Ekkora hülyeséget, mint az eredményjelző... Meg a karakterstatisztikák is csak reklámcélokat szolgálnak, egyértelműen a szerepjátékokra utalnak..hogy ha többet akarsz tudni, vedd meg azokat is. Szerintem a képregény a fiatalabb korosztályt célozta meg, akiket még lenyűgöz, hogy egy képregényben ennyi szuperhőst láthatnak. De nekem ez kevés volt. Vártam, de mint minden amit nagyon várunk ez is csalódást okozott.

Eléggé lerágott csont már, hogy egymásnak eresztünk mindenféle lényeket.

Ugyebár egy világban él az összes hős, ÉS NEM IGAZ, hogy csak úgy tudnának egymás mellett élni,egymásról nem is hallva, tehát a crossover kell, de nem minden áron. Szóval reklámfogás semmi más, ha bejön, jön majd a második összecsapás, aztán a harmadik...

A képek tetszettek, de nem voltak különlegesek, olyan átlagosnak mondanám őket. Semmi extra. Nem tudnék kiemelni egy képet sem ami a favoritom lett. A beírás is jó volt, bárki is csinálta, csak a végére már alig figyeltem rá annyira untam a képregényt. Szóval nem a TI munkátokkal van bajom, hanem ezzel a silány összecsapott képregénnyel.

Meg ez a több helyen való megjelenítés nekem zavaró volt, körülményes volt minden után rohangálni, olyan oldalakra látogatni ahol még meg sem fordultam.Meg regisztrálni.stb..stb.. Csatlakozom Gorgonitához. Szerintem e helyett a sok befektetett munka helyett feltehetettek volna egymásnak egy egy oldalnyi hirdetés, vagy ismertetőt arról, hogy mik találhatók az egyes oldalakon.

Úgy látom Gorgonita után én is egy negatív kritikával álltam elő. De mint ahogy mindig írom, ez a személyes véleményem...lehet hgoy másnak bejött.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése