Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 589492 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

Nem elérhető Tom Fireheart

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #205 Dátum: 2005. Augusztus 16., 12:38:27 »
Elolvastam, a Venom - Halálos védelmező első 3 számát. Tetszett, érdekes és kellően akciódús a sztori!   Mikor várható a folytatás?

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #204 Dátum: 2005. Augusztus 04., 20:16:40 »
VTomi, a Fáklya kapcsán, bár már a mozi topicban megemlékeztem róla, ha tudod nézd meg a Sky High c. filmet (a magyar címét még nem tudom) egy fiatal első napjait mutatja be egy olyan hiper suliban, ahova szuperhősök gyerekei járnak. Neked biztosan bejön majd. (Meg Porthosnak is, aki a Legyőzhetetlennel is egy fiatal szuperhős első lépéseit felkaroló történetet villant meg.)

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #203 Dátum: 2005. Augusztus 01., 21:25:26 »
Idézet
Hmm, vajon mi szél fúhatott ide? 
Hát valami elég NITROgéndús szél...  

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #202 Dátum: 2005. Augusztus 01., 21:15:32 »
Idézet
Aki még nem ismerne: a K.Neten és a Spidertomon szoktam fórumozni...
Hmm, vajon mi szél fúhatott ide?  

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #201 Dátum: 2005. Július 30., 21:13:30 »
Tényleg csak kettő Marvel mini volt, pontosabban csak egy, majd még egy teljesen függetlenül tőle. Mindkettő one-shot, azaz nem folytatásosnak készült.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #200 Dátum: 2005. Július 30., 17:14:29 »
Akkor figyelmedbe ajánlanám a Fáklyát, nagyon igényes kis sorozat, feltétlenül ovlasd el.

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #199 Dátum: 2005. Július 30., 15:20:26 »
Értem. Nem baj, így is van bőven olvasnivaló.  

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #198 Dátum: 2005. Július 30., 14:50:53 »
Amennyire tudom, a minikből csak ennyi készült...
Nem tudom miért. (talán Kaine tudja a választ )

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #197 Dátum: 2005. Július 30., 12:15:44 »
Sziasztok!

Aki még nem ismerne: a K.Neten és a Spidertomon szoktam fórumozni, a nevemet meg úgyis látjátok.  Kedvencem a Pókember, de más képregények is érdekelnek.  

Múltkor olvastam itt a HZs-n a Marvel Miniket, nagyon jók! Főleg a második számon nevettem nagyokat! Nagyon király volt.  Várhatóak újabb részek?

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #196 Dátum: 2005. Július 28., 17:41:45 »
Köszi a véleményt Regnar. Örülök, hogy elolvastad és tetszett, a többiekre meg miért nem írtak semmit...?
Credits: Troll áldásával kihagytam, egyébként létezik. Lázadás esetén pótolom.
Sztori: 6. rész szerencsére nem az a sablonos "akkor most Fáklya legyakja a csajt, aki eddigi szimpi viselkedése ellenére az életére tör, majd leüli az életfogytiglant" hanem sokkal érdekesebb, stay tuned!
Riasztó: igazad van, én ezt nem vettem észre, kapsz egy pirospontot figyelmességért.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #195 Dátum: 2005. Július 28., 08:36:30 »
Fáklya 5.

Kicsit megkésve, de nem kevesebb lendülettel elolvastam az 5. részt is.

Borító. Mint a többi. Szépen megrajzolt és a felirat is tetszik. Viszont most nem találkoztam kreditoldallal mint eddig? Nem volt, vagy csak véletlenül maradt ki?

Képregény. Itt is csak ismételni tudom magam. A rajzok nagyon tetszenek, a színek élénkek, szóval korrekt.

Történet. A végkifejlet előtt kicsit megakadt a lendület, és - legalábbis számomra - nem volt túl nagy meglepetés az utolsó oldal...Lényegében szinte semmi nem történet ebben a részben, de az a kevés éppen elég volt ahhoz, hogy előjátékként szolgáljon a befejezéshez.

Beírás. Tetszett. egy helyen vettem észre egy kis hibát. Az ellenőrizzétek, hogy a tömbházat kiürítették! kiürítették-e talán jobb lett volna. De könnyen olvasható és értelmes mondatokkal találkoztam. Csupán érdekességként, nem hibaként: a riasztó kijelzője nagyon jó lett     , ahogy megpróbáltad a számokból és a 7 "pálcikából" kirakni a feliratot. De egy helyen kicsit következetlen voltál. A "T" betűt a 7-es számmal pótoltad, ugyanis középen nincs "pálcika", és a "T" tetejének egyik fele ezért hiányzik, ugyanakkor az "I" betűt kijelezted...   Ez persze kukacoskodás, szóval ne hari  

Összességében. Szépen elkészített, és jól beírt/fordított képregény. Már várom, hogy mi lesz a vége, elképzelésem sincs, a "főgonosz" csak elfogásra kerül-e, vagy komolyabb dolog történik vele, esetleg valami fordulat???

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #194 Dátum: 2005. Július 22., 11:19:38 »
Frissülés...  - Fáklya 5. része

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #193 Dátum: 2005. Július 08., 13:46:39 »
Frissültünk...Xmen az angyalok ellen 3/4

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #192 Dátum: 2005. Május 25., 19:27:50 »
Nekem is nagyon tetszik a fáklya!!
Mind a képregény mind a honosítás!!
Gratula VTomi      

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #191 Dátum: 2005. Május 25., 17:28:44 »
Fáklya a szívem csücske, ezért igyekszem az 5. résszel.
Köszi a véleményezést, ha megfigyeled, a "hose" kifejezés fordítása minden oldalon változik, mivel nem tudtam megtalálni a megfelelőt, volt az slag meg tömlő meg még valami 3. is.

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #190 Dátum: 2005. Május 24., 20:47:14 »
No végre volt időm és elolvastam a FÁKLYA 4. részét.

Olyan régen volt már a harmadik, hogy vissza kellett olvasnom, hogy tudjam kötni az egyes történetszálakat.

Borító. Mikor megláttam egyből az villant be, hogy milyen jól nézhet ki papíron egy polcon. Jó a színösszeállítása, figyelemfelkeltő. A címfelirat is tetszik, mint eddig is, bár nem tudom, hogy csak nálam-e de az á betű vesszője kicsit lelóg a képről. talán egy kicsit lejebb lehetett volna...de nem zavaró.

Képregény. Egyre jobban megkedvelem a stílusát. Nagyon jók a karakterek rajzai. Főleg a tűzoltóké. Az egész nagyon szépen körülhatárolt, jól értelmezhető. A színek is rendben vannak.

Történet. Ha még valaki emlékszik, akkor az első rész nem igazán nyerte el a tetszésem. Aztán a második már jobban a harmadik mégjobban ez ha lehet fokozni annál is jobban   Nagyon bejön ez a tűzoltós történetszál. Észre sem vettem és már a füzet végére is értem. Pergős, de nem elnagyolt. Főgonosz kinézete is nagyon bejött a vörös "szemekkel", meg a hátán a tartállyal.

Beírás. Tetszett. Jól követhető, magyaros mondatokkal. TAlán annyit mondanék hozzá, bár nem gondolom hibának, hogy és a slag helyett tömlőt használtam volna. De ez csak amolyan "regnar féle" kukacoskodás, nehogy már csak jót írjak az egészről  

Összességében. Nekem nagyon bejön, mind rajzilag, mind történetileg. Úgy érzem túllépett a "sima" tinitörténet határain, aminek az első részben indult, és egészen jó történet alakult ki belőle...

Remélem hamarosan jön a folytatás..Jól sikerült munka, gratulálok hozzá VTomi.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Május 24., 20:48:51 írta regnar »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #189 Dátum: 2005. Március 12., 16:34:35 »
1. igen fogjuk... bár nem sok rész készült a sorozatból... ( a maradékot azért megcsináljuk)
2. az Onslaught után, ha jóltudom újraindították a legtöbb marvel sorozatot...
nincs köze az m2-es világhoz.
3. ha jól tudom akkor igen, ikrei vannak, de lehet, hogy keverem az Earth-X-el.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 12., 16:35:10 írta Troll »

Nem elérhető Dragoon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #188 Dátum: 2005. Március 11., 17:42:59 »
Üdvözletem mindenkinek!
Mivel még új vagyok ezen a fórumon(bár már egy jó ideje olvasgatom a képregényeket),ezért lenne egy pár kérdésem főleg az F5-el kapcsolatban.

1. Folytatni fogjátok az F5 képregényeket?
2.Mi miatt lett Lény egyik része teljesen biomechanikus? (csak nem az Onslaught támadása miatt?)
3. Lénymek ekkor már tényleg ikrei vannak?
4. Erre csak akkor válaszoljon valaki ha nem folytatnátok
Mi történt Nyíllal és Sueval?

Előre is kösz a válaszokért
What the...?

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #187 Dátum: 2005. Február 27., 15:19:06 »
Idézet
Regnar, annyit tudni kell, hogy az egész füzetet VTomi fordította, és írta be segítség nélkül... (csak a boritónál segítettem egy kicsit...) a hibás oldalt majd javítjuk.

Elolvastam újra az értékelésemet és tényleg nem jött le belőle, hogy tetszett a füzet.. Pedig igen.

No igen.. könnyen beszél az, aki nem csinálja, csak olvassa    De akkor is megírom  

Idézet
Annak pedig örülök, hogy érthető volt a fordítás

Jaja. Nekem bejött. Meg az első rész fanyalgása óta tényleg megkedveltem a történetet.

Idézet
Először nem értettem, mi a bajod azzal a két oldalla, aztán rájöttem, hogy rossz verzió került fel, azt már korábban javítottam, csak véletlenül nem az került fel

De amúgy a magyar feliratok, amelyek fedték az eredetieket nagyon jók lettek, szóval ha még a körvonal is stimmelni fog, akkor  

Úgyhogy ugyanazt tudom írni mint lejebb, jöhet a folytatás, számomra üde színfolt lett stílusával.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Február 27., 15:21:40 írta regnar »

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #186 Dátum: 2005. Február 27., 09:59:15 »
Ezt a borítót szinte meg tudtam volna jósolni, az egyetlen darab a képregényben, amit nem én csináltam. /
Az a 2. rész figyelmetlenség, ugyanis a 2. rész credits-oldalát variáltam át, mert a 3.-é irtózatosan volt szkennelve.
Először nem értettem, mi a bajod azzal a két oldalla, aztán rájöttem, hogy rossz verzió került fel, azt már korábban javítottam, csak véletlenül nem az került fel, sorry, javítjuk.
Annak pedig örülök, hogy érthető volt a fordítás.

Egyébként a Burn! 6 részes, utána a sorozat még 6 részt megért, de azok nem olyan érdekesek szerintem, úgyhogy elképzelhető, hogy csak a Burn!-t csinálom meg.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Február 27., 10:51:03 írta VTomi »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #185 Dátum: 2005. Február 26., 19:06:17 »
Nos igen... a témában megjelent a Fáklya 3. száma.

Regnar, annyit tudni kell, hogy az egész füzetet VTomi fordította, és írta be segítség nélkül... (csak a boritónál segítettem egy kicsit...) a hibás oldalt majd javítjuk.

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #184 Dátum: 2005. Február 26., 10:25:24 »
Fáklya 3.

Az első rész nem jött be igazán, a második már tetszett, így eléggé vártam már a folytatást.

Borító. JÓ! tetszik. Szerintem az eddigi legjobban eltalált borító. A fáklya felirat is tök jó lett. Szóval gratula hozzá

A második oldalon már találkoztam egy kis ellentmondással. Az van beleírva, hogy LÁNGOLJ 2. rész! pedig ez már a harmadik.

Képregény. grafikailag továbbra is ott van. Tetszenek a karakterek.jók a rajzok. A hullaházban a hambi meg az üdítő nagyon morbid   A felületek szépen elmunkáltak, de még mindig látok olyan fekete felületeket, ahol látszanak a szkennfoltok nem egységesek. de amúgy szépen néz ki a az egész. A 21/17 oldalon a MEntsenek meg! felirat alatt ottmadard az eredeti  felirat fehér helye...aztán a 21/19 oldalon is a MENJ! alatt is. Nem lehetett volna hozzáigazítani?

Történet. az egyre jobb lesz. Itt is sok volt a beszéd, ami jót tett a történetnek, hogy megismerhessünk minél többet a karakterekről.

Beírás. Nekem tetszett, bár nem ismerem az erdetit, de jók voltak a mondatok és érthetőek.

Összességében tetszik, várom a folytatást.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #183 Dátum: 2005. Január 10., 16:00:36 »
A Megtorló karácsonyí különszáma nagyon király volt. Hatalmasat nevettem a Mikulásruhás mészárláson. Lehet, hogy egy kicsait morbid cagyok, de ez tényleg jó volt. Nekem is tetszik, hogy egy füzeten belül három oldalról ismerhetjük meg Franket. A rajzok tetszettek, bár láttam már jobbakat is, de híven tükrözték a képregény hangulatát.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető letsgo

• Pókember
    • http://www.halozsak.ini.hu
« Válasz #182 Dátum: 2004. December 29., 14:31:24 »
Marvel Minik:
Nagyon király.    és marha vicces, főleg Pókfej. De Rozsomák se piti. És ezek a laza szövegek: gyökér, frankó, sirály-király, állat...
A rajzók is    
Imádom a Minit  
« Utoljára szerkesztve: 2004. December 29., 14:32:52 írta letsgo »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #181 Dátum: 2004. December 28., 17:28:33 »
Idézet
Idézet
Marvel Minik 02.

Nem értem, miért maradt abba ez a sorozat a tengerentúlon. 
Egyszerű: sosem volt sorozat.
nos igen, én egyszerűsítettem le a dolgot. mindkettő különálló kiadvány volt, ez a második "Spidey And The Mini Marvels #1" címen futott, csak gondoltam ne legyen "kavar"... és csináltam belőle egy Marvel Minik Könyv #2-őt, hisz egyikből sem jelent meg második rész. Bocs ha megtévesztettem vele vkit  

és kösz a dícséreteket!
« Utoljára szerkesztve: 2004. December 28., 17:30:25 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #180 Dátum: 2004. December 28., 15:10:03 »
Idézet
Marvel Minik 02.

Egyszerű: sosem volt sorozat.    Az előző is csak egyszeri kiadványnak indult, aztán gondolom nagy sikere lett és kiadtak még egyet. Mi könnyen beszélünk, hogy ingyen olvashatjuk, de ott a több száz másik képregény mellett nem biztos, hogy ugyanannyi pénzért is jól fogyott. Mondjuk én szívesen megvettem...

Nem elérhető Blue S

• Venom
« Válasz #179 Dátum: 2004. December 28., 11:55:57 »
Marvel Minik 02.

Kellemes kikapcsolódást nyújt a világmegmentések után, szvsz az időssebb olvasók ugyanúgy nevetnek rajta, mint a fiatalabbak. A poénok nagyon ülnek, és izgulni is lehet rajta, például mikor Venom és Peter versenyeznek.   A vége nagyon meglepő volt, de ez így volt igazán röhejes.

A Rozsomákos sztorikban azt bírom, hogy mindig gyerekként kezelik. Azért a helyében felszeleteltem volna pénztárgépet.    

A fordítás nagyon jó lett, persze, ezt Nitrotól el is várom.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #178 Dátum: 2004. December 28., 08:44:54 »
Megtorló - A gyilkolás ünnepe.

Borító. Van rajta Megtorló.   No de komolyan, ennyi is elég lenne, mert elmondana mindent, de  ez a borító nagyon jó lett. Egyrészt az eredeti munka, iszonyatosan intenzív, a vörös szín kiemeli, a kiemelkedő fej/koponya nagyon szuggesztív, a figura jól van megrajzolva, megtorló jelen a mikulássapka gránáttal nagyon tetszik, és a ti munkátok, a megtorló felirat is nagyon jól néz ki, és az alatta levő felirat is, tetszik a betűtípusa. Egyszóval az egész nagyon tuti.

Képregény. Grafikailag hozza az általam megszokott és szeretett stílust. Semmi extra képi hatás, vagy technika, de így van ez jól, ahogy van. A karakterek szépen rajzoltak, bár néha a képek zsúfoltak, de alapjában véve követhetőek és könnyen érthetőek.

Történet. Mit mondjak. Hozza azt amit az ember elvár egy megtorló képregénytől. Bár meglepődtem, hogy több történet is van benne... Ez is pozitív volt. Az események teljesen megtorlósak...kedvencem a "jobb adni, mint kapni" jelenet... teljes oldalon bele a karácsonyfát... Aztán "Mindig is jó érzés nyugtával dícsérni a napot" Mint egy tömeggyilkos..  (nem vagyok egy brutális ember, de Megtorlótól elnézi az ember, sőt elvárja, mert hogy nézne ki, ha csak adna neki egy pofont és ejnye bejnye....  )
Második történet talán még jobban tetszett, mint az első. kicsit melankólikusabb volt. Mindig is tetszett, hogy Frank gondolkodik. Nem egy agyatlan szuperhős, hanem okos ember. Ezt a legtöbször sikerül is bemutatni a képregényekben, és itt is.
Harmadik történet is tetszett. Most lett teljes a kép, egy füzeten belül a Megtorló három arcát tudták bemutatni, vagyis háromszor önmagát, de mindig más oldaláról.
Mindhárom mesélési stílusa is más volt, ahogy Frank stílusa is.

Beírás. Tetszett, főleg a harmadik történeté..  . No de viccet félretéve hibát nem találtam, olvasható volt, jó fordítás, gördülékennyé tette a képregényt történeteit. Szép munka.

Összességében. Nem csalódtam Frank Castle-ban, sem a Hzs tagokban   . Szépen megrajzolt képregény, remek történetekkel, precíz retussal, jó fordítással és beírással.. egyszóval gratulálok a választáshoz és a prezentáláshoz.

Ui: Megtortló jöhet még  

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #177 Dátum: 2004. December 27., 16:06:01 »
Igazából még én se tudom, mi lesz a vége, úgyhogy én is nagyon várom.

Hát én ezt nem értem. Ha a HZs-képnézőben nézem a képet, tényleg tök sz... a lapszél, ha linkről nézem a képet, semmi baj nincs az utolsó oldallal...

Most jöttem rá, a fekete háttér a hibás a képnézőnél... Azt a kreditoldalt megigazítom, aztán Trollal berakatom a mostani helyére.
« Utoljára szerkesztve: 2004. December 27., 16:10:22 írta VTomi »

Nem elérhető Blue S

• Venom
« Válasz #176 Dátum: 2004. December 27., 15:39:44 »
Fáklya 02:

Nekem már az első rész is tetszett, de ez a második még jobb volt!

A kezdés egy kicsit fura volt, alig vártam, hogy Snow felbukkanjon, annyira érdekelt, hogy mi történt vele. Ez a történet más megvilágításba helyezi Fáklyát, de nem teljesen. Számomra olyan, mintha a kihangsúlyoznák a hibáit.

Snow tényleg rendesen megégett, az ember azt hinné, hogy Fáklya halálos ellenségévé vált, de mégsem. Lángfejnél van egy kis jellemfejlődés, de azért nem sokat változott, szinte ugyanaz a hirtelen és felelőtlen kölyök, aki gimiben volt.

A sztorinak megint érdekesen lett vége, várom a folytatást!