HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Marvel Kiadó egyéb képregényei
Punkológus:
Na akkor most vélemény feketén-fehéren
A legnagyobb érdeme ennek a válogatásnak a nosztalgia. Rengeteg helyen gyermekkoromat idézte fel (gondolom sok mindenkinek rajtam kívül.
Hulk
Kis nyugis lazitós sztori. Én eleve nagyon megszerettem a zöld Mokányt hála Kaine-nak. Tök jól átjött az egész kisváros fíling. Engem is csapkodott már a szomszéd seprüvel, úgyhogy együtt tudtam érezni Bannerrel.
Fekete Özvegy
Szép-szép, de nem túl fogós sztori. Egy rég halottnak hitt testvér megjelenése azért jóval nagyobb vizet kavar. Azért kis csatanóként az üres könyv bejött.
Fenegyerek
Csatlakoznék az elöttem szólókhoz, mert tényleg elégé kiszámítható. Amolyan ember küzdj és bízva bízzál. A 28. oldalon mikor a piros ruhásunk odaugrik az öreg mögé... Hát az öreg helyébe elküldtem volna a fenébe. Vak vagyok. Azt hiszem, hogy felülröl egy angyal beszél. Kinyujtom felé a kezem. Erre a hátam mögül a fülembe szól, hogy "Itt vagyok". Hát szórakozzon mással, mi ez fogócska vagy mi az isten.
Árnyék
Szintén lazitós sztori. Jót mulattam rajta. Néha felkuncogtam. Bár kimaradt a sztoriból, hogy mi is lett volna az istenek dolga. Netán mindenkit megveszőzni... (az a rosz ki roszra gondol) Végül is a kiadvány cimben is benne van a bizar...
Kergepók és Bategagyú
FERGETEGESEN JÓ. Ennyit erröl. Nem akarok nagyon poénokat kiemelni, mégis egy felsőbb rendü őrült akarat erre kényszerít.
-Én egy realisztikus karakter vagyok!:D
-A srácok erőszakot akarnak.
-A baloldali Brúz Vénböl reakciós jobboldali Bategagyú
-Tudom Adolf. Mindent tudok.
-a francba megint vége a detektívesdinek
-Ez egy zsidó-nigger összeesküvés
Marvel Mazsolák
Nem éri el a kergepók szinvonalát, de így is voltak nagyon ütős poénok. Főleg az AmKap-os és Fátumos szöszenetek. Nameg 2 szó... Gumi mellbimbók
Pókember
Sima kis pók-nosztalgia még az őskorról. Viszont Peter-nek kisé beteges humora van. "Randim lesz" Erre meg elmegy a halott hőn szeretett Ben bácsikájához. Én mondom: ez beteg humor. (Leht, hogy itt Peter egy nekrofíl, homszexuális, vérfertőző hajlamára akartak utalni, ami akkor alkult ki mkor egy fehér hajú srác (Magnetó???!!!???) meg,olesztálta)
Dr. Strange
Így másnaposan és koncertre készülve inkább nem nyilatkoznék. Még emésztem...
Nosztalgia szekció (G.I. Joe - Transformers - Conan)
Ezek nagyon megörvendeztették a szívemet. Fölidéztek bennem szép emlékeket, ahogy kisgyerekként a TV elött ülve éneklem, hogy "Dzsí áj dzsóó komandóóóóóó" (Én is mindig a Cobrák-nak drukoltam). Transformer képregények, amivel együtt tanultam meg olvasni. így lehet bármilyen sablonosan érzelgős sztori, egyszerüen kedves a szivemnek, hisz eszembe jut ahogy elváltoztatott hangon olvasom fel magamnak az összes részt ami megvolt. És persze Conan aki szerintem mindig is egy izomagyú kérkedő volt, de mégis nagyon szép Hapyend-es emlékek fűznek hozzá.
(Conan Saga: milyen lehet conan szaga )
Vasember
Ez volt az ami legkevésbé jött be. nem tudom miért. olyan semilyen. puffneki
Rozsomák
Na ez jó volt. Ennek nagyon örültem. Kis gyöngyszem. (Bár itt megyjegyezném hogy a Kéz egy bármikor és bárhonnan (akár zsebböl is ) előrántható probléma. Lassan elégé komikusá válnak a szememben)
Mocsárlény
A másik gyöngyszem. regnar szavaival élve: titkos favorit. Róla szivesen olvasnék még.
Joruto:
Halihó mindenkinek!
Egy kis FF tőlem is.
Először is köszönet Michonak, aki rendíthetetlenül állta a sarat, amikor közöltem vele, hogy oda még szeretnék egy Mazsi Pókfej képet, ide meg inkább azt írja már, hogy... (ja, és az új avataromat is! ), valamint az egész készítő brigádnak, a HZs örsnek!
Hulk. Szerintem is nagyon jópofa sztori, kicsit olyan nekem Hulkban, mint anno a Pókemberben a Külvárosi kirándulás. Azonnal tetszett amikor Micho megmutatta.
Fekete Özvegy. A rajzok szerintem is nagyon megnyerőek, elviszik a hátukon a történetet is, ami alapvetően nagyon is jó, csak talán mi magyar olvasók kevésbé "látunk bele az Özvegy lelkébe", mivel igazán nem ismerjük a figurát (legalábbis én).
Fenegyerek. Nekem nagyon bejött ez a sztori, jól beleillesztette DD-t ebbe a ff történetbe, és pontosan azért tetszett nagyon, amit Regnar mondott, kiszámítható volt, mert az ember ezt várta DD-től, de ezt eltalálta, úgy, hogy mondott is valamit, amin elfilozgathatnánk. Itt külön nagyon élveztem Szam fordítását, profi lett.
Árnyék. Dave Cockrum rajzai visszaidézték a régi X-Men füzetek hangulatát és humoros jópofa kis történetet kaptunk, nekem is kedvenc poénom, hogy "a vallásom tiltja a halált".
Kergepók vs Bategagyú. Nagggyonn kerge és nagggyonn bateg! Nagyon jó! Szerintem! Én már a neveken dőltem, mint Bategagyú, Megbotló...
Marvel Mazsolák. Micho megtalálta, megszerettük, megcsináltuk! Ez egy nem hivatalos strip, az elsőkön még látszik, hogy csak próbálkozik a készítője, nem tudja igazán mit is kezdjen vele, de aztán született pár nagyon jól sikerült darab is, amiből igyekeztün kiválogatni a legjobbakat. Kicsit Marvel Minik, de mégse, sok helyen a rajz is nagyon aranyos, pölö amikor Pókfej csa-csa-csát jár az új szerelésében. Talán tényleg tehettük volna távolabb egymástól a két humor szekciót, ezügyben külön kíváncsiak lennénk a véleményekre.
Pókember. Jópofa, hangulatidéző sztori, jó volt látni az iskolásévekbeli képeket és a poénkodó Pókembert.
Dr. Strange. Semmi nem maradt ki a bubikból, legalábbis az eredetiben sem volt semmi. Viszont az egyik személyes kedvencem mind a doki, mind ez a többsíkú történet.
TF - G.I. Joe. Ezzel hasonlóan vagyunk mint Regnar, és asszem még nagyon sokan, ennek a felelevenítése volt ezen rövidke sztorik célja.
Vasember. Baromi jól sikerült a történetnek felidéznie a klasszikus Marvel sztorik hangulatát, sokunk kedvence, a Vasember, pedig a legjobb választás volt ehhez a sztorihoz, a szokásos angyali magyar kivitelezésben.
Rozsi. Erről inkább nem mondok semmit, az egyik abszolút kedvenc képregény-történetem, régen vártam már, hogy "elsüthessem" valahol, és itt volt a legjobb alkalom.
Conan. Sokan olvastuk nagy lelkesedéssel anno a Hepiend magazinokban megjelent Conan történeteket, amit Michonak sikerült nagyon jól eltalálnia, tudnátok milyen tervek vannak még tarsolyban!
Mocsárlény. DC-s társa még csak-csak, de a Marvel Man-Thing-je szinte teljesen ismeretlen itthon, pedig érdekes figura azoknak is, akik nem kifejezetten vannak oda a klasszikus értelemben vett szuprhősökért, a ff formátum pedig nagyon jól illik hozzá, a rajzok szintén fokozzák a hatást.
Ezzel kicsit a válogatásunk miértjére és menetére szerettem volna rávilágítani, anyaggyűjtés közben megtapasztaltuk, hogy fekete-fehérben is születtek baromi jó Marvel történetek. Így fedeztük fel magunknak a MArvelnél korábban igancsak divatos magazin formátumot, amikből a régi Hepiend Magazinok is válogattak, sokféle Marvel képregény, szuperhős és nem szuperhős is megjelent így, főleg ff-ben, de később színesben is.
Farek:
Fél órás beíráoms és véleményezésem veszett el az FF-ről. Bekaphatja ez a kurva könyvtári szar. Összefoglalva: eddig tetszett.
szam:
No... végre én is elolvastam a F-F-t.
Ami különösen tetszett:
Fekete Özvegy --> baromi szép rajzok!!!
Rozsi --> nagyon laza sztori, a szokásos Rozsis szövegekkel
A mazsolák tetszettek, de szerintem a Minik sokkal jobbak.
Mocsárlényt egyáltalán nem ismerem, de megfogott a történet, a Doctor Strange-es történetet még egyszer el kell olvassam, kicsit hirtelen jött a könnyedebb történetek után... itt egyébként 1 vagy 2 szövegdobozból kimaradt a szöveg (a 111. oldalon biztos, a 110-en nem tudom, ott a TV-ben van egy szövegdoboz, ott nem bizti, hogy volt szöveg).
regnar:
--- Idézet ---annyi, hogy a Marvel Minik sem jöttek be annyira anno?
--- Idézet vége ---
Azt hiszem nem.. nem azt mondom, hogy nem nevetgélek el rajtuk, mert vannak jó poénok, de pl ezt kicsit hosszúnak éreztem..de mint említettem azért itt is találtam pár jó poént De hát, mint tudjuk, ízlések és pofonok (Ti addig üttök, amíg nekem tetszeni fog )
Nekem a titkos favorit a Mocsárlény lett és a G.I. Joe
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése