Akkor jelzem, hogy most végeztem az olvasással
FEketén-fehéren
Hulk. Éppen egy-két napja ecseteltem, hogy Hulk nem igazán kedvencem, de ez rövid történet kimondottan tetszett. Szerencsétlen figura, egy jólszituált kisvárosban, egy szál naciban, őrült vénasszonyok, és elhanyagolt feleségekkel körülvéve Nos ez tipikusan nem Hulk "mozgástere". Azt nem mondom, hogy ezentúl elolvasok minden Hulk történetet, de ez tetszett. A rajzok is jók voltak, a hátterek kidolgozottak, szóval kellemes kis történet volt.
Szabadesés. Ez a történet anyira nem fogott meg, nem igazán tudtam kötni semmihez. A képek viszont szépek voltak.
Ördögök és angyalok. Ez a Daredeviles történet kicsit kiszámítható volt szerintem, de nem nevezném rossznak. El lehetne róla filozofálni, hogy talán saját magát látta öregen az öregemberben, amikor már elfogy az ereje, és egyedül marad. Talán ő is a megváltást keresi, és ha "megvált" másokat, azt reméli elnyerheti? A rajzok nagyon tetszettek, egyszerű, letisztult formákkal dolgozott a készítő.
Mutasd meg az utat hazafelé. Ez kimondottan vicces volt, jó beszólások voltak benne, mint pl "a vallásom tiltja a halált" ) Kellemes sztori volt, bár én arra számítottam, hogy a nők fel akarják áldozni őket, mint újdonsült isteneket )
A csodaparás kergepók.... . Már a címnél éreztem, hogy itt nem az élet sötét oldaláról fogok olvasni. Nem is csalódtam.. már az első oldalon akkora saller terem a megbotlótól , hogy könnyezve nevettem rajta. Szerencsétlenre rá jár a rúd, otthon pedig nem jár a rúd (Külön poén volt a pókzokni a lábán, miözben ül az ágy szélén) És ekkor váltunk a fekete lovag barlangjába. "Tudom Adolf"- kész, itt volt az amikor kicsit pihennem kellett...És akkor még jött a csoportterápia, és a többi ökörség. Beteg volt ez, én mondom beteg , de tetszett.
Marvel Mazsolák. Megmondom őszintén annyira nem fogott meg a dolog, talán ha az előző humoros történet után lett volna egy kis szünet.. nem tudom..talán kicsit vontatott volt és hosszú, bár volt egy-két poén amin nevettem.
Cs. Pókember - a randi. Már az első kép sokat ígért. Peter suliban, szemüveggel. Azt hittem valamilyen sulis történet lesz, de egy kissé klisékbe hajló, melankólikus dolog lett belőle. Nem volt rossz, de talán jobban elmozdulhatott volna valamelyik irányba, úgy értem drámai, vagy inkább vicces. Mert így kicsit egyik sem volt.
Különös reflexiók. No ez érdekes történet volt, megmondom őszintén kétszer is nekifutottam, hogy fel tudjam dolgozni. Részben értelmezhetetlen, de mégis összefüggő dolog jött ki belőle számomra, a különböző síkok "összekapcsolódása" érdekes párhuzamokat szült. Az eddigiek közül ez fogott meg a legjobban eddig.
Transformers. Háát. Kicsit értelmetlennek éreztem ezt a fajta környezetvédő transformes világnézetet. Nem igazán fogott meg.
Vasember. A történet jó volt, nekem tetszett. Vasember amúgy is a kedvenceim közé tartozik, így szeretem a történeteit. Itt is bebizonyosodott, hogy mennyire függ sokszor a páncéljától, lényegében anélkül sebezhető, egyszerű ember. a rajzok kifejezetten jók voltak.
G.I. Joe - A G.I. Joe kommandó és a Transformers eléggé meghatározta számomra a 80-as évek végét, 90-es elejét (kb 87-92) mert rengeteg rajzfilmjüket láttam, és képregényt olvastam vlük, nem beszélve a figurákról G.I. Joe-ban mindig a kobráknak szurkoltam, de soha nem nyertek Ez egy kifejezetten érdekes történet volt, azt hittem, hogy kemény akció lesz, ehelyett egy lassabb, de nem kevésbé érdekfeszítő történetet kaptunk.
Sör hajsza. A Marty Mcfly poén ült Rozsomák mindig "beteg" volt, de egy six-pack-ért ennyit hajtani Ez is jó sztori volt, főleg a 2sárkányos nindzsák támadása"
Conan a barbár. Emlékszem amikor először olvastam Conan-t az utcában elkéregették tőlem (a happyend magazin azon száma volt, amelyben a megtorlós történet is figyelt ) Mindig is szerettem a karakterét, így különösen örültem egy kalandnak vele. Conan nem a klasszikus izomagyú barbár, hanem megfelelően tapasztalt és okos, és ez ebből a történetből is lejön.
Mocsárlény olyan ritkán találkozni történeteivel, ne msokan ismerik, a nemrég készült film sem öregbíti jóhírét, hiába rajta a Marvel logo . Pedig én szeretem a történeteit. A történet grafikailag a legjobb a válogatásból szerintem. Szeretem ezt a vibráló stílust. A rajzok nagyon részletesek. A történet kellően sötét hangulatú, jó ez az éveken átívelő történetszövés.
Nos a végére értem. Kellően összetett és többirányú válogatás volt, remek történetekkel. Szerintem mindenki megtalálhatja benne a neki valót, mert széles a skála.
A Hzs csapat újra kitett magáért, az egész prezentáció nagyon jól sikerült, értve ezalatt a beírás/fordítás/retus stb... Gondolom rengeteg munka volt vele, de szerintem megérte. Nekem legalábbis jó másfél napnyi kellemes időtöltést tudtatok szerezni vele. Köszönet érte mindenkinek, aki dolgozott rajta.
Egyébként mi az a HZs-s CD? Én még ehhez új vagyok itt