Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 589976 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #235 Dátum: 2005. December 29., 14:02:01 »
Na akkor most vélemény feketén-fehéren

A legnagyobb érdeme ennek a válogatásnak a nosztalgia. Rengeteg helyen gyermekkoromat idézte fel (gondolom sok mindenkinek rajtam kívül.

Hulk
Kis nyugis lazitós sztori. Én eleve nagyon megszerettem a zöld Mokányt  hála Kaine-nak. Tök jól átjött az egész kisváros fíling. Engem is csapkodott már a szomszéd seprüvel, úgyhogy együtt tudtam érezni Bannerrel.  

Fekete Özvegy
Szép-szép, de nem túl fogós sztori. Egy rég halottnak hitt testvér megjelenése azért jóval nagyobb vizet kavar. Azért kis csatanóként az üres könyv bejött.

Fenegyerek
Csatlakoznék az elöttem szólókhoz, mert tényleg elégé kiszámítható. Amolyan ember küzdj és bízva bízzál. A 28. oldalon mikor a piros ruhásunk odaugrik az öreg mögé... Hát az öreg helyébe elküldtem volna a fenébe. Vak vagyok. Azt hiszem, hogy felülröl egy angyal beszél. Kinyujtom felé a kezem. Erre a hátam mögül a fülembe szól, hogy "Itt vagyok". Hát szórakozzon mással, mi ez fogócska vagy mi az isten.

Árnyék
Szintén lazitós sztori. Jót mulattam rajta. Néha felkuncogtam. Bár kimaradt a sztoriból, hogy mi is lett volna az istenek dolga.  Netán mindenkit megveszőzni...  (az a rosz ki roszra gondol) Végül is a kiadvány cimben is benne van a bizar...

Kergepók és Bategagyú
FERGETEGESEN JÓ. Ennyit erröl. Nem akarok nagyon poénokat kiemelni, mégis egy felsőbb rendü őrült akarat erre kényszerít.
-Én egy realisztikus karakter vagyok!:D
-A srácok erőszakot akarnak.  
-A baloldali Brúz Vénböl reakciós jobboldali Bategagyú  
-Tudom Adolf. Mindent tudok.      
-a francba megint vége a detektívesdinek  
-Ez egy zsidó-nigger összeesküvés        

Marvel Mazsolák
Nem éri el a kergepók szinvonalát, de így is voltak nagyon ütős poénok. Főleg az AmKap-os és Fátumos szöszenetek. Nameg 2 szó... Gumi mellbimbók  

Pókember
Sima kis pók-nosztalgia még az őskorról. Viszont Peter-nek kisé beteges humora van. "Randim lesz" Erre meg elmegy a halott hőn szeretett Ben bácsikájához. Én mondom: ez beteg humor. (Leht, hogy itt Peter egy nekrofíl, homszexuális, vérfertőző hajlamára akartak utalni, ami akkor alkult ki mkor egy fehér hajú srác (Magnetó???!!!???) meg,olesztálta)

Dr. Strange
Így másnaposan és koncertre készülve inkább nem nyilatkoznék. Még emésztem...

Nosztalgia szekció (G.I. Joe - Transformers - Conan)
Ezek nagyon megörvendeztették a szívemet. Fölidéztek bennem szép emlékeket, ahogy kisgyerekként a TV elött ülve éneklem, hogy "Dzsí áj dzsóó komandóóóóóó" (Én is mindig a Cobrák-nak drukoltam). Transformer képregények, amivel együtt tanultam meg olvasni. így lehet bármilyen sablonosan érzelgős sztori, egyszerüen kedves a szivemnek, hisz eszembe jut ahogy elváltoztatott hangon olvasom fel magamnak az összes részt ami megvolt. És persze Conan aki szerintem mindig is egy izomagyú kérkedő volt, de mégis nagyon szép Hapyend-es emlékek fűznek hozzá.
(Conan Saga: milyen lehet conan szaga  )

Vasember
Ez volt az ami legkevésbé jött be. nem tudom miért. olyan semilyen. puffneki

Rozsomák
Na ez jó volt. Ennek nagyon örültem. Kis gyöngyszem. (Bár itt megyjegyezném hogy a Kéz egy bármikor és bárhonnan (akár zsebböl is  ) előrántható probléma. Lassan elégé komikusá válnak a szememben)

Mocsárlény
A másik gyöngyszem. regnar szavaival élve: titkos favorit. Róla szivesen olvasnék még.
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 29., 18:40:08 írta Punkológus »

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #234 Dátum: 2005. December 29., 12:18:44 »
Halihó mindenkinek!    

Egy kis FF tőlem is.  
Először is köszönet Michonak, aki rendíthetetlenül állta a sarat, amikor közöltem vele, hogy oda még szeretnék egy Mazsi Pókfej képet, ide meg inkább azt írja már, hogy... (ja, és az új avataromat is!   ), valamint az egész készítő brigádnak, a HZs örsnek!  

Hulk. Szerintem is nagyon jópofa sztori, kicsit olyan nekem Hulkban, mint anno a Pókemberben a Külvárosi kirándulás. Azonnal tetszett amikor Micho megmutatta.

Fekete Özvegy. A rajzok szerintem is nagyon megnyerőek, elviszik a hátukon a történetet is, ami alapvetően nagyon is jó, csak talán mi magyar olvasók kevésbé "látunk bele az Özvegy lelkébe", mivel igazán nem ismerjük a figurát (legalábbis én).

Fenegyerek. Nekem nagyon bejött ez a sztori, jól beleillesztette DD-t ebbe a ff történetbe, és pontosan azért tetszett nagyon, amit Regnar mondott, kiszámítható volt, mert az ember ezt várta DD-től, de ezt eltalálta, úgy, hogy mondott is valamit, amin elfilozgathatnánk. Itt külön nagyon élveztem Szam fordítását, profi lett.

Árnyék. Dave Cockrum rajzai visszaidézték a régi X-Men füzetek hangulatát és humoros jópofa kis történetet kaptunk, nekem is kedvenc poénom, hogy "a vallásom tiltja a halált".

Kergepók vs Bategagyú. Nagggyonn kerge és nagggyonn bateg! Nagyon jó! Szerintem! Én már a neveken dőltem, mint Bategagyú, Megbotló...

Marvel Mazsolák. Micho megtalálta, megszerettük, megcsináltuk!  Ez egy nem hivatalos strip, az elsőkön még látszik, hogy csak próbálkozik a készítője, nem tudja igazán mit is kezdjen vele, de aztán született pár nagyon jól sikerült darab is, amiből igyekeztün kiválogatni a legjobbakat. Kicsit Marvel Minik, de mégse, sok helyen a rajz is nagyon aranyos, pölö amikor Pókfej csa-csa-csát jár az új szerelésében. Talán tényleg tehettük volna távolabb egymástól a két humor szekciót, ezügyben külön kíváncsiak lennénk a véleményekre.

Pókember. Jópofa, hangulatidéző sztori, jó volt látni az iskolásévekbeli képeket és  a poénkodó Pókembert.

Dr. Strange. Semmi nem maradt ki a bubikból, legalábbis az eredetiben sem volt semmi. Viszont az egyik személyes kedvencem mind a doki, mind ez a többsíkú történet.

TF - G.I. Joe. Ezzel hasonlóan vagyunk mint Regnar, és asszem még nagyon sokan, ennek a felelevenítése volt ezen rövidke sztorik célja.

Vasember. Baromi jól sikerült a történetnek felidéznie a klasszikus Marvel sztorik hangulatát, sokunk kedvence, a Vasember, pedig a legjobb választás volt ehhez a sztorihoz, a szokásos angyali magyar kivitelezésben.

Rozsi. Erről inkább nem mondok semmit, az egyik abszolút kedvenc képregény-történetem, régen vártam már, hogy "elsüthessem" valahol, és itt volt a legjobb alkalom.

Conan. Sokan olvastuk nagy lelkesedéssel anno a Hepiend magazinokban megjelent Conan történeteket, amit Michonak sikerült nagyon jól eltalálnia, tudnátok milyen tervek vannak még tarsolyban!  

Mocsárlény. DC-s társa még csak-csak, de a Marvel Man-Thing-je szinte teljesen ismeretlen itthon, pedig érdekes figura azoknak is, akik nem kifejezetten vannak oda a klasszikus értelemben vett szuprhősökért, a ff formátum pedig nagyon jól illik hozzá, a rajzok szintén fokozzák a hatást.

Ezzel kicsit a válogatásunk miértjére és menetére szerettem volna rávilágítani, anyaggyűjtés közben megtapasztaltuk, hogy fekete-fehérben is születtek baromi jó Marvel történetek. Így fedeztük fel magunknak a MArvelnél korábban igancsak divatos magazin formátumot, amikből a régi Hepiend Magazinok is válogattak, sokféle Marvel képregény, szuperhős és nem szuperhős is megjelent így, főleg ff-ben, de később színesben is.
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 29., 12:24:00 írta Joruto »

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #233 Dátum: 2005. December 29., 12:13:02 »
Fél órás beíráoms és véleményezésem veszett el az FF-ről. Bekaphatja ez a kurva könyvtári szar. Összefoglalva: eddig tetszett.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
« Válasz #232 Dátum: 2005. December 28., 23:29:06 »
No... végre én is elolvastam a F-F-t.
Ami különösen tetszett:
Fekete Özvegy --> baromi szép rajzok!!!
Rozsi --> nagyon laza sztori, a szokásos Rozsis szövegekkel

A mazsolák tetszettek, de szerintem a Minik sokkal jobbak.
Mocsárlényt egyáltalán nem ismerem, de megfogott a történet, a Doctor Strange-es történetet még egyszer el kell olvassam, kicsit hirtelen jött a könnyedebb történetek után... itt egyébként 1 vagy 2 szövegdobozból kimaradt a szöveg (a 111. oldalon biztos, a 110-en nem tudom, ott a TV-ben van egy szövegdoboz, ott nem bizti, hogy volt szöveg).

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #231 Dátum: 2005. December 28., 18:26:03 »
Idézet
annyi, hogy a Marvel Minik sem jöttek be annyira anno?

Azt hiszem nem.. nem azt mondom, hogy nem nevetgélek el rajtuk, mert vannak jó poénok, de pl ezt kicsit hosszúnak éreztem..de mint említettem azért itt is találtam pár jó poént  De hát, mint tudjuk, ízlések és pofonok  (Ti addig üttök, amíg nekem tetszeni fog    )

Nekem a titkos favorit a Mocsárlény lett és a G.I. Joe  
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 28., 18:27:57 írta regnar »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #230 Dátum: 2005. December 28., 18:20:36 »
regnar:      

a többiek nevében is köszönöm a kimerítő véleményezést, tanulságos volt. majd a készítők is biztos reagálnak. annyi, hogy a Marvel Minik sem jöttek be annyira anno? mert nagyjából hasonló humora van... és én azt tippeltem, hogy ők lesznek a titkos favoritok az Antológiánkban  

várjuk továbbra is a véleményeket, hadd lássuk, kinek-mi tetszett a válogatásunkban! ezzel segíteni tudtok a következő szám szerkesztésében is

Idézet
Egyébként mi az a HZs-s CD? Én még ehhez új vagyok itt

igazából nem is egy, hanem kettő volt  tulajdonképpen zene-cd-k voltak, két éve Karácsonykor, külön meglepi formájában.  az elsőn az akkori képregényfilmek legütősebb zenéiből volt válogatás, később elkészült a 2. cd is, azon pedig a HZs tagok személyes kedvencei (főleg rock műfajban) volt hallható. nagyon spéci anyag, készítettünk hozájuk borítót, minden... elég népszerű lett, sokan kiírták, kinyomtatták rá a borítót is  erre írtam, hogy néha találkozok a dc++ -on vele a megosztásokban.
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #229 Dátum: 2005. December 28., 17:59:39 »
Akkor jelzem, hogy most végeztem az olvasással  

FEketén-fehéren

Hulk. Éppen egy-két napja ecseteltem, hogy Hulk nem igazán kedvencem, de ez rövid történet kimondottan tetszett. Szerencsétlen figura, egy jólszituált kisvárosban, egy szál naciban, őrült vénasszonyok, és elhanyagolt feleségekkel körülvéve   Nos ez tipikusan nem Hulk "mozgástere". Azt nem mondom, hogy ezentúl elolvasok minden Hulk történetet, de ez tetszett. A rajzok is jók voltak, a hátterek kidolgozottak, szóval kellemes kis történet volt.

Szabadesés. Ez a történet anyira nem fogott meg, nem igazán tudtam kötni semmihez. A képek viszont szépek voltak.

Ördögök és angyalok. Ez a Daredeviles történet kicsit kiszámítható volt szerintem, de nem nevezném rossznak. El lehetne róla filozofálni, hogy talán saját magát látta öregen az öregemberben, amikor már elfogy az ereje, és egyedül marad. Talán ő is a megváltást keresi, és ha "megvált" másokat, azt reméli elnyerheti? A rajzok nagyon tetszettek, egyszerű, letisztult formákkal dolgozott a készítő.

Mutasd meg az utat hazafelé. Ez kimondottan vicces volt, jó beszólások voltak benne, mint pl "a vallásom tiltja a halált" ) Kellemes sztori volt, bár én arra számítottam, hogy a nők fel akarják áldozni őket, mint újdonsült isteneket )

A csodaparás kergepók....   . Már a címnél éreztem, hogy itt nem az élet sötét oldaláról fogok olvasni. Nem is csalódtam.. már az első oldalon akkora saller terem a megbotlótól   , hogy könnyezve nevettem rajta. Szerencsétlenre rá jár a rúd, otthon pedig nem jár a rúd        (Külön poén volt a pókzokni a lábán, miözben ül az ágy szélén) És ekkor váltunk a fekete lovag barlangjába. "Tudom Adolf"- kész, itt volt az amikor kicsit pihennem kellett...És akkor még jött a csoportterápia, és a többi ökörség. Beteg volt ez, én mondom beteg   , de tetszett.

Marvel Mazsolák. Megmondom őszintén annyira nem fogott meg a dolog, talán ha az előző humoros történet után lett volna egy kis szünet.. nem tudom..talán kicsit vontatott volt és hosszú, bár volt egy-két poén amin nevettem.

Cs. Pókember - a randi. Már az első kép sokat ígért. Peter suliban, szemüveggel. Azt hittem valamilyen sulis történet lesz, de egy kissé klisékbe hajló, melankólikus dolog lett belőle. Nem volt rossz, de talán jobban elmozdulhatott volna valamelyik irányba, úgy értem drámai, vagy inkább vicces. Mert így kicsit egyik sem volt.

Különös reflexiók. No ez érdekes történet volt, megmondom őszintén kétszer is nekifutottam, hogy fel tudjam dolgozni. Részben értelmezhetetlen, de mégis összefüggő dolog jött ki belőle számomra, a különböző síkok "összekapcsolódása" érdekes párhuzamokat szült. Az eddigiek közül ez fogott meg a legjobban eddig.

Transformers. Háát. Kicsit értelmetlennek éreztem ezt a fajta környezetvédő transformes világnézetet. Nem igazán fogott meg.

Vasember. A történet jó volt, nekem tetszett. Vasember amúgy is a kedvenceim közé tartozik, így szeretem a történeteit. Itt is bebizonyosodott, hogy mennyire függ sokszor a páncéljától, lényegében anélkül sebezhető, egyszerű ember. a rajzok kifejezetten jók voltak.

G.I. Joe - A G.I. Joe kommandó és a Transformers eléggé meghatározta számomra a 80-as évek végét, 90-es elejét (kb 87-92) mert rengeteg rajzfilmjüket láttam, és képregényt olvastam vlük, nem beszélve a figurákról   G.I. Joe-ban mindig a kobráknak szurkoltam, de soha nem nyertek    Ez egy kifejezetten érdekes történet volt, azt hittem, hogy kemény akció lesz, ehelyett egy lassabb, de nem kevésbé érdekfeszítő történetet kaptunk.

Sör hajsza. A Marty Mcfly poén ült  Rozsomák mindig "beteg" volt, de egy six-pack-ért ennyit hajtani   Ez is jó sztori volt, főleg a 2sárkányos nindzsák támadása"

Conan a barbár. Emlékszem amikor először olvastam Conan-t az utcában elkéregették tőlem  (a happyend magazin azon száma volt, amelyben a megtorlós történet is figyelt   ) Mindig is szerettem a karakterét, így különösen örültem egy kalandnak vele. Conan nem a klasszikus izomagyú barbár, hanem megfelelően tapasztalt és okos, és ez ebből a történetből is lejön.

Mocsárlény        olyan ritkán találkozni történeteivel, ne msokan ismerik, a nemrég készült film sem öregbíti jóhírét, hiába rajta a Marvel logo   . Pedig én szeretem a történeteit. A történet grafikailag a legjobb a válogatásból szerintem. Szeretem ezt a vibráló stílust. A rajzok nagyon részletesek. A történet kellően sötét hangulatú, jó ez az éveken átívelő történetszövés.

Nos a végére értem. Kellően összetett és többirányú válogatás volt, remek történetekkel. Szerintem mindenki megtalálhatja benne a neki valót, mert széles a skála.

A Hzs csapat újra kitett magáért, az egész prezentáció nagyon jól sikerült, értve ezalatt a beírás/fordítás/retus stb... Gondolom rengeteg munka volt vele, de szerintem megérte. Nekem legalábbis jó másfél napnyi kellemes időtöltést tudtatok szerezni vele. Köszönet érte mindenkinek, aki dolgozott rajta.  

Egyébként mi az a HZs-s CD? Én még ehhez új vagyok itt  
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 28., 18:02:12 írta regnar »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #228 Dátum: 2005. December 28., 16:04:50 »
Idézet
imádom a mazsolákat! Adtam a hangulatának, benyomtam hozzá az első karácsonyi meglepetést a lejátszóba, szóval, még a zenei aláfestés is megvolt..
nahát, micsoda emlékek, micsoda feeling   tök jó volt visszamenni kicsit azokba az időkbe, emlékezetesek maradnak  (és ha hiszed ha nem, a HZs cd-t azóta is lehet néha látni a dc++ -on  )

egyébként nyugodtan jelezheti, aki épp olvassa a Feketén-Fehérent, de még nem ért a végére, és még nem tudja véleményezni úgy egészében, hadd tudjuk, hogy van mire várnunk

Nem elérhető Elf

• Garfield
  • **
« Válasz #227 Dátum: 2005. December 27., 15:30:51 »
Valszeg nem az én véleményemre vagytok kíváncsiak,de most szabin vagyok, így van időm garázdálkodni.. asszem nem én vagyok az első (és nem is az utolsó) aki aztat mondja; imádom a mazsolákat! Adtam a hangulatának, benyomtam hozzá az első karácsonyi meglepetést a lejátszóba, szóval, még a zenei aláfestés is megvolt.. na. Nagyok vagytok. Asszem egyelőre ennyi elég is belőlem, meg a dicshimnuszból.. osszátok be.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #226 Dátum: 2005. December 27., 14:30:58 »
Idézet
Minden esetre ezzel nem titeket akartalak bántani, hisz amit összehoztatok az nagyon jó, csak valahol ki akartam magam panaszkodni.
gyere sírj a vállapon...  

várjuk a részletes véleményeket tőled, és a többiektől is, mert nagyon kíváncsiak vagyunk, mit jelentett számotokra ez a "kiadvány", amiben sok ember elég sok munkája fekszik

VTomi

Idézet
Mivel én beledolgoztam, nem mondok véleményt, csak egy jelzés: a 18. oldal második fele nagyon furcsa, el vannak csúszva a dolgok rajta, nézzétek meg!

a többiekéről mondhatsz, nem? hisz nem tudtál róla, mik készültek a tiéd mellett.
a hibát pedig megnéztem, de nem értem.  
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 27., 14:34:29 írta Micho »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #225 Dátum: 2005. December 26., 20:03:18 »
Mikor jön a Penge következő része?

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #224 Dátum: 2005. December 26., 15:25:58 »
Tényleg rulez. Most nincs sok időm, ezért csak azt írom, hogy nagyon jó ötletnek tartom ezt a fekete-fehér mazsolázgatást. Elő is kerestem ennek hatására a Happyend magazinjaimat. Ilyenek jöhetnek bármikor

UI.:
Viszont sikeresen agyf*aszt kaptam... Én egy képregényekterén rohadtul pedáns vagyok. Minden cím külön mapában. Ezzen belül minden képregény külön mapában. Eredeti és magyar címmel. Jegzettömbök vezetve a főbb karakterek megjelenési sorrendjéröl. Az összes magyarul (papiron vagy neten) megjelent karakter és fogalom egy jegyzettömbben sorszámozva. Saját kezüleg vezetett számláló arról, hogy hány darab Marvel kiadvány lett honosítva (és ezzek cím szerint sorrende rakva) stb. stb. Erre ti beraktok eledig ismeretlen címekböl harmad vagy negyed történeteket, én meg nem győzöm kategorizálni és eredeti boritókat keresni)  

Minden esetre ezzel nem titeket akartalak bántani, hisz amit összehoztatok az nagyon jó, csak valahol ki akartam magam panaszkodni.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #223 Dátum: 2005. December 24., 13:54:02 »
Ecséim, Boldog Karácsonyt!
És a Marvel Mazsolák rullez!

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #222 Dátum: 2005. December 24., 13:50:25 »
Mivel én beledolgoztam, nem mondok véleményt, csak egy jelzés: a 18. oldal második fele nagyon furcsa, el vannak csúszva a dolgok rajta, nézzétek meg!

Egyébként nagyon bírtam Rozsomák sörsztoriját, aranyos.
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 24., 14:05:38 írta VTomi »

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
« Válasz #221 Dátum: 2005. December 24., 13:33:50 »
Frissültünk:

•(Szuperhosök) Feketén Fehéren - webcomicsantológia #1

Nem elérhető szam

• Venom
« Válasz #220 Dátum: 2005. Október 02., 19:22:26 »
Idézet
Kértek teasert Hellspawnból?
Naná! De fasza legyen ám!

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #219 Dátum: 2005. Október 02., 17:00:10 »
Kaine, gratulálok, megállapítottad, hogy én is öregszem.  
Sőt, jövő héten már 16 is leszek, szóval a börzén már erőszakos kérpegényt is vehetek.    
Kértek teasert Hellspawnból?

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #218 Dátum: 2005. Október 01., 23:00:33 »
Idézet
Poén, én csak 15 vagyok, aki fordítom és írom.
Háhá, most rajtakaptunk! Tavaly még 14-et mondtál!!!

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #217 Dátum: 2005. Október 01., 08:50:41 »
Nos igen, az első Hellspawn erősen karikás a legtöbb képen...
(Poén, én csak 15 vagyok, aki fordítom és írom.     )
Viszont a rajz gyönyörű!!!

Nem elérhető szam

• Venom
« Válasz #216 Dátum: 2005. Szeptember 30., 00:30:40 »
Már mutattad, és télleg nagyon állat... az én érzékeny lelkemnek tán kicsit durva is...  

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #215 Dátum: 2005. Szeptember 29., 20:32:59 »
Kicsit késve:

Örülök, hogy tetszett a Fáklya, sztem is meglepően jó lett a vége, kár lett volna egy szirupos befejezésért.
 Szam: van még 6 rész a miniből, csak azok szutykok, nem kapcsolódnak ehhez, úgyhogy azokat hagyom... Viszont javallom majd nézd meg a Hellspawnt, nemsokára befejezem, az rajzilag és így retusban tényleg nem semmi. (Bár az festett)

Nem elérhető szam

• Venom
« Válasz #214 Dátum: 2005. Szeptember 25., 09:45:53 »
Köszi Szadam!
Ahogy megbeszéltük    

Nem elérhető szadam

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #213 Dátum: 2005. Szeptember 24., 21:51:12 »
Megtorló - Ne dőlj be New York City-nek

Én szeretem az ilyen fajta monológos sztorikat. Néha kell ilyen is. Remélem lesznek majd még ilyen fajta "magukban beszélő magányos hősös" sztorik.

A magyarítás dizájnja szerintem nagyon tuti (főleg az újságok részletei).

szad

Nem elérhető szam

• Venom
« Válasz #212 Dátum: 2005. Szeptember 16., 09:03:51 »
Köszi a kritikát!
A Megtorló logó Zaj érdeme  , szerintem is nagyon állat... eltartott volna egy is ideig, amíg összehozok valami hasonlót  
Magyaros beírás... lektorálta: bizonyos Bajszos Fantom  
Ja... a csavargó felirata kézzel készült... eszméletlen, hogy mit összebénáztam vele... nem is a felirattal, hanem a táblával, amire írva vagyon... szóval szívem szerint még csinosítgattam volna, de az egyik munkafázist elbaltáztam, így kezdhettem volna elölről... azt meg nem vállaltam be  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #211 Dátum: 2005. Szeptember 16., 08:43:13 »
Megtorló - Ne dőlj be New York City-nek

Úgy látszik ma a "koponyás bűnüldözők" napja van a HZs-n  

Már a bevezető szöveg felcsigázott az újdonságok alatt... Hogy mi? Egyik kedvenc karakterem, aki eddig 2000 lövés/képkocka adaggal üzemelt nem hentel? No ezt látni kell  

Borító. Olyan ismerős a borítón a sötétbe burkolózó figura. Mintha ezt a grafikát már láttam volna valahol... De nagyon hatásos, és jól néz ki. A fekete és piros árnyalatok pedig nagyon jól kiegészítik egymást.  Megtorló felirat pedig nagyon profi.

Képregény. Igazából semmi kiemelkedő, átlagos, de a jó értelemben. Korrekt rajzok, jó kitöltőszínek. Szép.

Történet. No ez már nem átlagos. Tényleg nagyon jó lett, érdekes volt. Szinte az egész egy monológra épül. És nagyon összetett. MEgtudunk dolgokat Frakn múltjáról, és újra bebizonyosodik, hogy nem egy elborult agyú félőrült álruhás figura, hanem vannak gondolatai, és érzelmei is, még ha némelyik kicsit más irányú, mint amit egy átlagembertől elvárhatunk. Itt is a megmentés, a tartozás egészen más értelemben születik meg az agyában, de ha belegondolunk a férfit valamilyen szinten megmentette.. talán önmagától.

Beírás. Könnyen olvasható és magyaros. Külön tetszett az első oldalona  csavargó felirata... kézzel csináltátok, igaz?

Összességében. Már sokszor találkozhattunk a Megtorló gondolataival és tudhattuk eddig is, hogy nem "gép", de most újra bebizonyította. Szépen megrajzolt, és magyarosított képregény, jó sztorival.

Nem elérhető szam

• Venom
« Válasz #210 Dátum: 2005. Szeptember 15., 20:34:00 »
Frissült a szekció: Megtorló - Ne dőlj be New York City-nek
« Utoljára szerkesztve: 2005. Szeptember 15., 20:34:33 írta szam »

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #209 Dátum: 2005. Szeptember 03., 23:21:46 »
Fáklya 6.

Nagyon tetszet.
Nekem is főleg ez a befejezés.
Tökéletes.

Sztori: tökéletes
Hungarosítás: szokás szerint tökéletes hála Tominak    
Nagyon sajnálom hogy ezzel vége.  
De örülök hogy ez a 6 rész +van  

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #208 Dátum: 2005. Szeptember 03., 22:25:30 »
Fáklya 6.

Végre...    

Borító. A szokásos színek tűnnek fel, az alak mintha kicsit szögletesebb és fenyegetőbb lenne, mint az eddigieken. A beírás/címfelirat továbbra is tetszik.

Képregény. A már megszokott (legalábbis annak aki olvasta a többi részt is) rajzok, kontúrosak és kontrasztosak. A színek jók, élénkek, a hátterek kidolgozottak. Különösen tetszetős a "tűzkoponya" amivé Rose alakul az egyik képen

Történet. Azt hittem majd egy nagy, végső leszámolás következik, és egy drámaibb befejezést kaptam. Inkább a gondolatokra, mint cselekvésre épült és ez nagyon tetszett. Jó lett így a történet lezárása, bár azért kérdés marad mi lett Rose-zal. Ami elindult a második résztől az itt csúcsosodott ki, vagyis az érzelmek beleszövése a történetbe, ezáltal még gazdagabbá téve a karakterek jellemét.

Beírás. A mondatok jól sikerültek, érthetőek, magyarosak. Az egész jól sikerült.
A narancs címkén és a tűzvédelmit egy sorba írtam volna.. így egy kicsit furán néz ki...De ez nem is igazán zavaró. A fordítás/beírás jóra sikerült.

Összességében. Az elején, az első számnál nem igazán tetszett, vagyis nem láttam benne fantáziát, aztán folyamatosan megkedveltem, és a maga stílusában az egyik legjobbnak tartom jelenleg. Jók voltak a karakterek, megfelelő hátteret és jellemet kaptak, a képregény kidolgozása is kiemelkedő volt. A beírás/fordítás valamint a retus és egyéb munka is csillagos ötös. Gratula mindenkinek aki dolgozott rajta, de főleg VTomi-nak. Jó választás volt ez a történet, én legalábbis örömmel olvastam, szerintem megérte megcsinálni. Kár, hogy vége...
« Utoljára szerkesztve: 2005. Szeptember 03., 22:30:02 írta regnar »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #207 Dátum: 2005. Szeptember 03., 20:29:08 »
Frissültünk - Fáklya 6 befelyező rész by VTomi

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #206 Dátum: 2005. Augusztus 31., 01:59:49 »
először is : regnar köszi az ajánlást. utána nézek DC ++-on.

Fákly 5

100 %

NEmtom írtam e már ilyet.
De most nagyon fasza volt.
Sztori: 100%
Rajz szokás szerint: 100%
Fordítás: 100%
Beírás: 100%
Boritó: 100%

Ez kb 100%  
Eddigi legjobb fáklya sztem.
Nagyon nagyon várom a 6. részt.
Bár utána nemtom folytatódik e mert mint +tudtam : sajnos Tomi nem folytatod  

Kár mer a te kezedből mindig igényes munka került ki (adhatnál magánórákat   ). Télleg folytatódik 1általán? Vagy ezzel most vége is a fáklyának?
No mind1.
Ha vége is lenne örüljünk a 6 nagyon király résznek !!! És persze köszi VTomi !!

...the dark armies then will come, when the SUM is 41