Na, sikerült végre elolvasnom az Antológiát.
Gratulálok a honosítóknak, szép, igényes munka. Külön köszönet, hogy ismertetitek, melyik történet hol jelent meg. Erről a témáról rögtön 1 kérdés: lesz folytatás?
Elnézést, rosszul tettem fel a kérdést.
Helyesen: ugye lesz folytatás? Mert például a Bizarre Adventures 27#, ahol az Árnyék sztori olvasható eredetileg, még 2 remek történetet is tartalmaz.
Nézzük a történeteket:
Hulk: szerintem ilyen vigasztalásért cserébe sokan nem bánnák, ha nyakon öntenék őket. Mondjuk az furcsa volt, hogy Banner akkor nem dühödött fel, mikor a fickó nem nyitotta ki neki az üzletet. Kellemes kis olvasnivaló volt.
Fekete özvegy: nekem ez nagyon tetszett. Bírom az ilyen "egyedül vagyok, mindenki ellennem van, még az ismerősök" típusu történeteket. A rajz is nagyon tetszik. Lehetett volna hosszabb is.
Fenegyerek: hm, becsapott a cím. Azt hittem, mikor az öregember megtapogatja Murdock fejét, megérinti a szarvakat, és úgy véli, egy ördöggel van dolga. Persze, a végén rájöttem, hogy az ördög a Devil miatt lehet.
Árnyék: ennek nagyon örülök, van egy Árnyék mini, ahol Kurt visszakerül ebbe a különös világba. Van is utalás az Enyésszel történő kalandjára. (Igazából le is van fordítva, csak kérdés, mikor lesz beírva.)
Kergepók vs Bategagyú: micsoda szóvicc! Nagyon jó! Ahogy a poénok is. Végig nagyon jól szórakoztam rajta. Bategagyú inasa sem semmi. Nekem főleg ez a poén tetszett.
Marvel mazsolák: na, ez az, ami nem jött be. Egyszerűen nem tudtam rajta nevetni. Kicsit erőltetetnek éreztem. Olyan Marvel-mini koppintás szaga van a dolognak.
Pókember: szegény Rinó. Szerintem ő az egyik legbátrabb szuperbűnöző a Marvel univerzumban. Gondoljunk csak bele, Pókember már legalább 5-ször elverte, de még mindig szembe mer vele szállni! Egyébként tetszett a sztori, hiába, Peter Parker sohasem okoz csalódást.
Dr. Strange: egy olyan történet, ahol inkább a rajzok mesélnek, de azt valami hihetetlenül jól. Szerintem még ennyi szöveg sem kellett volna hozzá.
Transformers: ez valahogy túl könnyűnek tűnt. Már az elején tudtam, hogy Optimusz "kinek" adja az ajándékot. Régen nagy transformers rajongó voltam, de ez a rajongás az ilyen történetek miatt csillapodott kissé.
Vasember: ez tényleg hétköznapi sztori volt, pár, filmekben már ellőtt sablonos jelenettel fűszerezve, de mivel az Angyalok közül Stark a kedvencem, így ennek a történetnek is tudtam örülni. Apropó, Hosszúkar még megjelenik valahol?
G.I. Joe: valamikor sok figurát összegyűjtöttem (még Vörös Őr figurám is van ), bár a rajzfilm nem tetszett. Talán pont ezért vártam ettől a történettől a legkevesebbet, és kaptam a legtöbbet. Nagyon kellemesen csalódtam.
Rozsomák: jaj, ez király volt! Jó rajz, remek történet. Jó volt látni Amazont, Lényt, Rozsit stb. egy asztalnál. Gyakran csinálnak ilyet?
Azért érdekelne, hány tagja halt meg eddig a Kéznek a különböző Marvel képregényekben...
Conan: annak idején gyűjtöttem a Hepiend magazint, és az állatemberes rész volt az egyik kedvencem. Jó volt olvasni, hogy ez pont azután játszódik. A történet a szokásos, tele misztikummal, harccal, mindennel, ami kell. Gyerekkoromban, ha kaptam egy Conan könyvet, nem érdekelt semmi, le sem tudtam tenni. Sokszor a Szüleim csak a vásárlás után hónapokkal adták oda a könyvet, valamelyik szünetben, hogy ne menjen a tanulás rovására. Hiába, Robert Eric Howard igazán nagyszerű író volt. Kár, hogy olyan korán öngyilkos lett.
Mocsárlény: mekkora kincs! Még soha nem olvastam tőle semmit, de mindig is kíváncsi voltam egy történetére. Ez most, hála a HZS-nak teljesült. Köszönet érte.