HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Marvel Kiadó egyéb képregényei
Gorgonita:
Összpontosítás kérdése az egész. Egybként meg az eddigi legjobb borító. Önkontrollra, türelemre tanít...és pont addig tart megfejteni mint összerakni egy ezerdarabos kirakóst. A Legyen ön is milliomos-t kevesebbért is kultúrműsornak tartják.
kaine:
A "mozaik" szót én se tudtam kivenni. Nézegettem pár percig, majd lementettem magamnak az egészet "Marvel Mix" néven. Aztán olvastam az impresszumban, hogy mozaik.
Micho:
--- Idézet ---Kissé megkésve, de sajnos, csak most jutott időm elolvasni a történeteket.
--- Idézet vége ---
nem baj, nem baj, az a lényeg, hogy befutott, hisz a tiéd nem hiányozhat köszönjük
a Nick Fury történet rendesen megosztotta a népet, de hát az írója, maga Grant Morrison is ezt teszi a rajongókkal (New X-Men beli "újításai", lásd COTA oldal)
Conant annyiban védeném meg, hogy bár a rajzok alapján legalább 30 évesnek néz ki, de az elején az ismertető szerint ugyebár még kiskorú... szal tapasztalatlan volt még.
---
a Man-Thing magyar nevén még az FF-nél elég sokat gondolkodtunk, és úgy voltunk vele, hogy a Mocsárszörny név a DC-s karaktert illeti meg, mert mintha az egy pöttyet "sikerültebb" figura lett volna... de hogy hívnátok egy másik szörnyet aki szintén a mocsárban lakik? így lett Mocsárlény. sztem a Sárlénynél azért jobb, és valamelyest megkülönböztethető így is a DC-s figurától.
ja, az üres bubi javítva lesz, thx.
--- Idézet ---Borító. Hm, nos... ahogy a művelt angol mondaná - Well, well.. Úgy alapjában véve nincs vele bajom, de ez a betűtípus.. alig tudtam kisilabizálni a feliratot..
--- Idézet vége ---
talán akkor kicsit túlspiláztam ezt a mozaik-koncepciót... télleg vmi különlegeset szerettem volna, a borítókép mozaikra bontása és a feliratok miatt. valszeg nekünk azért nem tűnt fel a nehezen olvashatóság, mert mi tudtuk, hogy mi a cím már csak Zaj véleményére vagyok kíváncsi!
jah, és a borítókép készítőjének oldalát télleg nézzétek meg, sztem naon szépen rajzol a csajszi! X-Men mozifilm portrék, X-Akták portrék is vannak nála!
(arról persze nem tud, hogy kölcsönvettem a Rozsomákját )
KIM honlapja
regnar:
Marvel Mozaik #1
Kissé megkésve, de sajnos, csak most jutott időm elolvasni a történeteket. Nagyon megörültem, amikor megláttam a frissítések között.
Borító. Hm, nos... ahogy a művelt angol mondaná - Well, well.. Úgy alapjában véve nincs vele bajom, de ez a betűtípus.. alig tudtam kisilabizálni a feliratot..
Conan. Egyszerű, mondhatni "klasszikus" Conan kaland. Nincsenek összetett cselekményelemek, sok a jól megszokott panel, amelyeket összegyúrva egészen épkézláb történet kanyarodott ki. Grafikailag is nagyon rendben van, szépen kidolgozott karakterek és hátterek. Persze az ember - legalábbis a fantasy irodalomban kissé járatosabb - egyből tudja, ha egy kő - vagy bármilyen - trónon, széken csontváz/múmia/stb.. csücsül, és ölében/kezében/fején van valami értékesnek tűnő, akkor nem szabad hozzányúlni Conan úgy látszik nem törődik az ilyen apróságokkal. Könynen értelmezhető, olyan igazi "conan-es" kaland volt. Tetszett.
Rozsomák. Annyira nem jött be, próbált valamilyen mutáns-filozófiát áterőltetni, de rozsomákhoz szerintem nem illik a lelkizés, főleg, ha előtte és utána darabokra tép mindent és mindenkit. A grafika rendben volt, és a történetben is volt pár poén amin mosolyogtam. (Talicskában a pénz, az eltört térdű figura esete). Kicsit visszásnak éreztem a történetet, hiszen a "jócselekedethez" brutalitáson keresztül vezetett az út, ami nem biztos jóváírja a végkifejlet ismeretében. Mondjuk Rozsomák eléggé ingadozó karakter, lehetne akár a gonoszok oldalán is..
Nick Fury. Most mi van? Kétszer is elolvastam, mert azt hittem lemaradtam valamiről. De nem. A nagy Nick Fury simán kicsinált egy embert... Nem igazán értem, hogy mi értelme volt a színjátéknak, meg a megtévesztésnek. Nem beszélve az abszolut felesleges brutalitásról. (csonkítás, megalázás stb..) Ez lenne Nick Fury a törvény őre? Hát ez a történet nem öregbíti a hírnevét. Ha nem tudnák ki is ő, azt hinném, hogy ez egy kemény bűnöző.. Nem tetszett.. se füle, se farka.. értelmetlen fordulat a végén..
Elektra. Bár nem vagyok egy Elektra fan, megmondom őszintén, talán, ha 10-15 történetet olvastam eddig vele (mármint nem vele, hanem ő szerepelt benne ) és a film sem ösztönzött arra, hogy mélyebben beleássam magam a történeteibe, de ez a sztori tetszett. A Fury-s történettel ellentétben itt a végső csavar jól sikerült, valahol az ember várta ezt a megoldást is. És a grafikára sem lehetett panasz. (Mondjuk tipikusan Milleres a sztori)
X-Men paródián jókat derültem. Jól sikerült, A lábon teljesen besírtam, mármint, hogy csak erre futotta. A végére sajnos kissé ellaposodott, vontatott lett, de Rozsomák megint hozta a formáját. Kicsit lehetett volna csípősebb is, de azért tetszett.
Snoopy-n meglepődtem. Mármint, hogy belekerült a válogatásba. De aztán megértettem a dolgot. Aranyosak lettek a figurák, és sok híres beállítást láthattunk új köntösben. Viszont nem csak Marveles hősök kerültek bele, hiszen pl. sem Batman sem Garfield nem tagja a "családnak".
Ramones Pókember. Jó lett a szöveg
Elektra: Bizalom. A régi Project English tankönyvek fotóképregényeit jutatta eszembe amint megláttam a stílusát. Ezen kívül más pozitívumot én nem tudok kiemelni, nem fogott meg túlságosan.
Tükörképek - Lény. Érdekes történet volt, nem mindennapi - (bár ha a brazil szappanoperákat vesszük, ahol minden 10. részben valaki megvakul és elveszti az emlékeit.... ) vonalvezetéssel. Lényt úgy látszik az "egyszerű" emberek sokkal könnyebben elfogadják, mint a "civilizált" társadalom. Kissé sajnáltam, hogy ott kell hagynia őket - persze nem is lehetett más a vége - mert teljes mértékében elfogadottá, szeretetté, és hőssé tudott lenni. Úgy látszik Ben már csak erre született. Tetszett a történet.
Mocsárlény. Elgondolkoztató történet volt, nem is annyira Mocsárlényről szólt, hanem általában az érzelmekről, és az elkorcsosulásukról. Grafikailag nagyon ott volt, jók voltak a figurák és a színek. Kellően "őrült" volt a történethez. Mintha lett volna egy üres buborák, az egyik injekció beadásakor... Vagy tévedek? Jó történet volt, szeretem az ilyen "gondolkodós" sztorikat.
Shang Chi. Ezt a történetet nem tudtam hova tenni. Igazából elégé sablonos volt, bár tény, hogy a szövege nem volt az. Maga az akció eléggé öncélú volt, azaz én vagyok a szuperhős, gyertek egyszerre többen mert sietek. És grafikailag sem volt egy nagy durranás.
Fordítás/beírás. Mindenkinek csak gratulálni tudok a munkájához, jól sikerültek a magyarosítások. Nem találkoztam olyan mondattal, amely ne lett volna magyaros, vagy érthető. Ez a munka teszi még élvezetesebbé a képregényeket.
Egy kérdésem lenne. Azt, hogy fogolyjá - az így kell írni?
Összességében. Szerintem jól eltalált összeállítás, mindenki megtalálhatja magának a megfelelő történetet, persze talál olyat is, amely annyira nem nyeri meg a tetszését, de ennyi történet között ez azt hiszem törvényszerű. Köszönet a munkátokért, amit belefektettetek, én jól szórakoztam miközben olvastam.
Punkológus:
a Megtorlóval kapcsolatban. A fogorvost nem is öli meg. Gyengéd módon leüti a pisztolyával. Ez jól látszik is. + amikor az első oldalon lelövi a testőröket, akkor azoknál jól látszik az agykilocsanás és tisztán hallható, hogy Blam-Blam, míg a fogorvos esetében ez elmarad
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése