HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Sepi:
Viszont ha párhuzamos világok/valóságok létezhetnek, akkor előfordulhat az is, hogy az egyik ezek közül hamis is lehet. Ez szintén egy érdekes felvetés, nem gondolod?
pepo05:
Én hiszek a párhuzamos valóságokban. Illetve abban, hogy több valóság létezik. Abban viszont nem, hogy hamis valóság is létezhet.
MI volt a válasz? Nem emlékszem már rá.
Mellesleg a Mátrixnak az a baja, hogy töbnek akar látszani, mint ami, és túlságosan belebonyolódik önmaga által keltett (nem tudom máshogy mondani ) katyvaszba. Bemutat nekünk egy antiutópiát, megspékelve mindenféle felesleges mitológiai cuccokkal, és én úgy érzem, hogy az alapvető kérdéskör elsikkad.
talgaby:
--- Idézet ---Mi értelme volt annak, hogy ez a program az általunk ismert időt generálta...miért nem a jövőben generálta a normális élet képeit?
--- Idézet vége ---
Erre az Építész adta meg a választ a 2. részben.
--- Idézet ---szerinted mi a valóság? Hogyan határoznád meg?
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Ennyire nem értek én az ilyenekhez. Csak én ebben hiszem, ha ezt lehet ennek nevezni.
--- Idézet vége ---
Elvileg ezt a kérdéskört feszegetné alapvetően az a szerencsétlen filmtrilógia, ha nem ment volna át egy robotos-gyilkolósba... egyébként tudtommal erre a kérdésre sose sikerült univerzális választ adni. Az a saját valóságod, amit hajlandó vagy annak elfogadni és hiszel is benne, hogy az. Az persze más kérdés, hogy ez egyezik-e a társadalom által elfogadott valóság-képpel...
--- Idézet ---Ezért mondom, hogy bármi lehetséges. Ki tudja, lehet hogy egy messzi messzi galaxisban éppen valami háború zajlik pár fényes rúddal hadonászó fickó között.
--- Idézet vége ---
Ha igaz a párhuzamos világok elmélete (azon belül is az omniverzum létezése), akkor ez vhol igaz is.
Sepi:
Igen abszúrd elképzelés, tudom, de mint ahogy már említve volt: az univerzumnak mi csak egy kis elszigetelt részét (vagy még igazán azt sem) ismerjük. Ezért mondom, hogy bármi lehetséges. Ki tudja, lehet hogy egy messzi messzi galaxisban éppen valami háború zajlik pár fényes rúddal hadonászó fickó között.
pepo05:
Ennyire nem értek én az ilyenekhez. Csak én ebben hiszem, ha ezt lehet ennek nevezni. Viszont én azt a tudatot sem szerettem pont a Mátrixban. Oké, hogy amit csak valósnak képzelünk, az nem valóság, az csak egy program. De kérdeznék akor valamit. Mi értelme volt annak, hogy ez a program az általunk ismert időt generálta...miért nem a jövőben generálta a normális élet képeit?
Mindenesetre én nem tudnám és nem is tudom elhinni, hogy ahogy élünk, mozgunk, beszélünk, érzünk, mind csak a látszat. Számomra ez elfogadhatatlan.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése