HálóZsák fórumok > OFF topik

talgaby és Zerit OFF Páholya

<< < (33/111) > >>

Sepi:

--- Idézetet írta: talgaby ---
--- Idézet ---Ugyanúgy ahogy a holokausztot sem szabad elbagatelizálni, nem szabad megfeledkezni Hirosíma, Nagaszaki, távol-keleti szigetvilág, Drezda, Vietnam, Korea, Irak, Palesztína stb. stb. áldozatairól sem megfeledkeznünk.
--- Idézet vége ---
Most remélem, hogy csak úgy felsoroltad, és nem azt a hibát követed el, amire allergiás szoktam lenni, hogy egybemosod őket. Pl. a Holocaust és a két atom között az az *egyetlen* összefüggés, hogy milliók haltak meg.
--- Idézet vége ---
Szerintem ő itt inkább arra gondolt, hogy ezekhez az eseményekhez, vagy helyszinekhez háborús bűnök köthetőek. Amikről általában elfeledkeznek és csak nagyon keveseket vontak ezért felelősségre.

talgaby:
Punkológus:

--- Idézet ---A mai rockot nem lehet egybemosni a mai popzenével, ez az elöbbire mélységesen sértő.
--- Idézet vége ---
Viszont sose tudhatod, mivé nőheti ki magát. A mai populáris zeneágazatokból lehet a jövő nagy önkifejező eszköze.  Én ezért nem ítélek el általában műfajokat, legfeljebb közlöm, hogy ettől a stílustól a falra mászom (tipikusan ilyen a hejehujarutyutyu... MC Haver, Matyi és a hegedűs és tsaik...).
--- Idézet ---Ugyanúgy ahogy a holokausztot sem szabad elbagatelizálni, nem szabad megfeledkezni Hirosíma, Nagaszaki, távol-keleti szigetvilág, Drezda, Vietnam, Korea, Irak, Palesztína stb. stb. áldozatairól sem megfeledkeznünk.
--- Idézet vége ---
Most remélem, hogy csak úgy felsoroltad, és nem azt a hibát követed el, amire allergiás szoktam lenni, hogy egybemosod őket. Pl. a Holocaust és a két atom között az az *egyetlen* összefüggés, hogy milliók haltak meg.
--- Idézet ---A másik dolog meg az, hogy a fasisztoid eszmék nem maguktól növekednek.
--- Idézet vége ---
De hát ezt mondom én is! Ha csak egy pici lovat adsz alájuk, máris úgy megülik, hogy ember meg nem állítja.
--- Idézet ---Érdemes lenne már ott fent utána gondolni, hogy miért is választ egy normális ember egy velejéig rossz, gyilkos ideologiát.
--- Idézet vége ---
Ezen nem kell egyáltalán gondolkozni, a válasz ott van az ember orra előtt: pontosan azért, amiért bármilyen más ideológiát. Az ideológiák, mint elvont fogalmak javarészt teljesen megegyeznek. Az viszont már nem mindegy, mit tartalmaznak. És csak utána jön, hogy akarják megvalósítani őket. (Kedvenc példám ATV-ről: a kommunizmus rossz. Ekkor tényleg már röhögni támad kedvem, hogy mennyire nem tudnak az emberek semmiről semmit, de véleményezik...)
--- Idézet ---Az elöbb elfelejtettem megkérdezni, hogy ultraradikális eszmék alatt mit értesz?
--- Idézet vége ---
Vannak már csoportok, amik egy az egyben hirdetik Hitler régi propagandabeszédeit (jó, az általa elmondott propagandabeszédeket, mielőtt vki beleköt), legfeljebb adott országra optimalizálva a földrajzi vonatkozásait. Kicsi, de kemény csoportok. Legutóbb mintha Párizsban lett volna egy nagy cécó egy ilyennel.

Archant:

--- Idézetet írta: talgaby ---Huh? Szőlőtőke? Azt legutóbb akkor láttam, mikor jópár éve nagyapámnál voltam Tatán a szőlősében. Egyébként inkább tősgyökeres városi gyerek vagyok...
--- Idézet vége ---

Tatán?   Akkor kb 2km-re voltál tőlem, amúgy én is így vagyok ezzel utoljára akkor látam szőlőgerendákat mikor nagyfathoz kimentem tanyára és szedni kelett mert zabálták a macskák. De 3 éve lassan én betonon kivül azt a zöld sok valamit nem nagyon láttam

talgaby:
Hm, szerintem meg jobb volna egy olyasvalakit találnod lektronak, akinek semmi köze sincs a benne lévő szöveghez.  Hidd el, nemhiába más az esetek többségében a lektor, mint aki a szövegért (akár részben is) felelős.

+++

Huh? Szőlőtőke? Azt legutóbb akkor láttam, mikor jópár éve nagyapámnál voltam Tatán a szőlősében. Egyébként inkább tősgyökeres városi gyerek vagyok...

Taiy:
Ok. Mikor hol?   . Komolyan. Nagyon kéne. Legközelebb meg majd neki kell valami ami nekem van.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése