HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Akció képregények

<< < (139/143) > >>

Micho:
az a baj, hogy nem szerencsés az angol akcentust fordításkor magyar tájszólással helyettesíteni, mert nagyon görény lesz a végeredmény  nézd meg pl. Nitro oldalán Vadóc beszédét... inkább egy b*dös p*rasztéra hasonlít   nem véletlen szerintem, hogy anno a magyar kiadásban ezt nem így csinálták.  

d-mon:
ezt az akcentusos dolgot nem gondoltam komolyan   hogy a francba lehetne azt visszaadni?

regnar:

--- Idézet ---Sajnos (?) a magyar nyelv nem fejlesztet ki magában több száz fajta akcentust, mint az angol...
--- Idézet vége ---

Nem-e?    Utazz le Nyíregyházára, vagy éppen menj el Táplánszentkeresztre látni fogod, hogy mennyire sokrétű a magyar nyelv. Persze ez fordítva is igaz, pl Debrecenben az én bakonyi beszédemet nevezik tájszólásnak. Ahány tájegység annyi féle apró finomság.   Hogy ne is említsem a viccekben is sokat feltűnő Székely tájszólást és társait.
De tény, hogy az angol verhetetlen akcentus terén. Szerintem a felét nem értetnénk egyes fajtáinak.

talgaby:
Akcentus: Ez sajnos örök téma fordítás közben, ráadásul az az ember tahiti akcentussal beszélt ("mon"=ember, pl.), amit magyarban én még filmen se láttam soha visszaadni, pedig beszédben ugye még mindig könnyebb, mint írásban. Sajnos (?) a magyar nyelv nem fejlesztet ki magában több száz fajta akcentust, mint az angol...

Micho: Ezer hála!  

d-mon:
oké köszi,hogy véleményezitek a véleményezést  azért a profitól távol volt   de valahol el kell kezdeni   majd legközelebb igyekszem  amúgy a fordítás az nekem tetszik,nincsenek benne magyartalan mondatok,és szerintem jól eltalált.csak az akcentust nem éreztem      a btűk meg megint jók,nem kellett hozzá nagyító,mint a régi netes ulti x-ekben.egyszóval ez is király  

sztori:nem is vártam tőle nagy világmegváltást.egy esti b kategóriás akciófilmnél se azt várod,közben élvezed is,de utána nem fogod róla azt mondani,hogy ez a csúcs,10/10 és nem fogsz rá hónapokig(urambocsá évekig) emlékezni

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése