Én tegnap a rádióadást nem tudtam meghallgatni, de ma mikor beértem dolgozni, rákérdeztem hallott-e valaki valamit a dologról. Nagy boci szemekkel néztek rám. Aztán, akkor legyen tiszta forrásból a dolog, és a legfelsőbb körökhoz fordultam, feltelefonáltam a Nemzeti Múzeumba és a Pécsi egyetemre, ismerősöket, régészeket hívtam, de aki nem azt mondta, hogy kitaláltam, az azt, hogy hol hallottam. Szóval ha akkora felfedezés, akkor csak el kellett volna jutnia - legalább szakmai körökön belül néhány emberhez.
Ez a cikk amit beszúrtál azért megvillant néhány dolgot... Ennyi darabot összeilleszteni... Én életemben eddig a legtöbb amit csináltam az 683 darab volt, freskó, egy bedőlt falról, de nem egyedül, hanem még 5 emberrel, és így tartott másfél hétig, napi 10-12 óra munkával...És persze a figurális ábrázolást sokkal könnyebb volt összerakni, létező sablonok és egyszerű vizualitás révén, mint ennyi darabot, ahol a szövegkohéziót sem ismerték... érdekes..
Továbbra is azt mondom, ha ilyen híres művészek művei, valamint a bibliához kötődö szövegek láttak volna napvilágot, akkor már nagyobb - minimum világméretű - hírverése lenne...
Annyit még a dologhoz, hogy az Oxyrhynchus szó magát a halat jelöli/jelölheti a dologban, amiről megkülönböztetik a területet, hiszen ez a város a hegyesorrú hal városa...
Meg a tekercseket már régen olvasták, sokat hivatkoztak rá, mindenki úgy értelmezi ahogy tudja, ahogy én kivettem, ahogy átfutottam néhány értelmezést. Tehát nem értem most miért jöttek elő ezekkel a dolgokkal, hiszen már régen megfejtették a rajta levő szöveget....legalábbis 1994-ben már a rajta talált Jézusnak tulajdonított (tehát nem biztos, hogy tőle származik) szövegeket magyarul is ebilleszettték egy könyvbe.... Nekem kicsit zavaros a hír maga...