Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1380081 alkalommal)

0 Felhasználó és 23 vendég van a témában

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #4110 Dátum: 2008. Március 10., 12:21:52 »
Idézetet írta: Inner Circle
Na megnéztem a checklist-et: ez smafu, kérem. Az X-címek közül alig van benne valami. Ez még a WWH-nál is karcsúbb.
De ha megfigyeled, ez még csak júliusig öleli fel a címeket, lentre oda is írták, hogy majd még folytatjuk. Előre láthatólag szerintem decemberig vígan elfogják húzni a végét, de ősz közepéig biztosan. Így biztos fog még szaporodni az a lista.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4109 Dátum: 2008. Március 10., 12:18:13 »
Na megnéztem a checklist-et: ez smafu, kérem. Az X-címek közül alig van benne valami. Ez még a WWH-nál is karcsúbb. Inkább Leinil Yu miatt félek. Régen nagyon szerettem, de az utóbbi években csak felismerhetetlen förtelmeket kapar a papírra. Romita-effektus :-(

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4108 Dátum: 2008. Március 10., 12:14:25 »
Elhasalt volna a Civil War?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #4107 Dátum: 2008. Március 07., 12:22:56 »
A Herkules dolog minimum egy évre szólt, de lehet, hogy stabilra. Ezt a WWH végefelé már nyilatkozták.
Nos, az SI-vel kapcsolatos aggályaimat meg nem akarom újra felsorolni. Gyakorlatilag az eddig elhangzottak és a Bendis-interjúk alapján egy olyan részre se derült fény, ami bizalomra adna okot. És az elmúlt crossoverek fényében még aggaztóbb a dolog, mert már most úgy tűnik, majdnem akkora lesz terjedelemre, mint a CW, ami összességében pont a nagy kiterjedésén hasalt el (és Millar totál karakteridegen sztorivezetésétől).
Képregényeket meg azért olvasok, mert vagyok olyan marha, hogy reményjkedek, a Marvel nem csak azt a kb. 10-12 címén tud épkézláb, olvasható és érdekes történeteket írni, amik most nálam előkelő helyen vannak, hanem az ún. "kiemelt" címeken is - amik közül jelenleg kettő tud vmi élvezetes olvasnivalót produkálni, meg egy úgy-ahogy. És van vagy féltucat minimum...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4106 Dátum: 2008. Március 06., 18:05:18 »
Most komolyan talgaby, te minek olvasol még egyáltalán képregényt? Miért kell valamit már a megjelenése előtt lehúzni? Még hozzá állandóan, mert mostanában szinte egy jó szavad sincs a friss megjelenésekre. Az én egyetlen nagy szívfákdalmam, hogy továbbbra is The Incredible Herkules szerepel benne, szóval, lehet, hogy tovább fog tartani ez a Herkules dolog, mint gondoltam...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4105 Dátum: 2008. Március 06., 09:50:46 »
Hát igen, és még csak júliusig van benne a lista, de már itt is látszik, hogy szinte mindenkit belevesznek, aki él és mozog a Marvel Univerzumban.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4104 Dátum: 2008. Március 06., 09:38:57 »
Te jó Ég, ez már most rosszabb, mint a Civil War...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4103 Dátum: 2008. Március 06., 08:48:29 »

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4102 Dátum: 2008. Február 15., 18:13:33 »
Hát, nem hiszem hogy ebben egyet fogunk érteni, de semmi gond, mert úgyis nekem van igazam
Node közben Captain Marvel környékén újabb barázdásállúak bukkannak fel. És egyúttal lekáderezik Carolt, hogy ő nem skrull, szóval a saját címében elhangzó, amúgyis gyenge lábakon álló gyanúsítás szinte biztosan megdőlt. Viszont  akkor se Tony, se Carol nem skrullok (Tony testét úgyis épp most építették újjá szóval nehezen lehetne az), és ketten együtt kábé mindenkiről tudnak valamit a Marvel-univerzumban, amit egy helyettes skrull aligha tudna. Az erő is az ő oldalukon áll, szóval akár el is kezdhetnék felszámolni az egész skrullos bagázst - úgyhogy talán nem véletlen, hogy Tony-t mostanában elborítják a válságok és nem tud ezzel foglalkozni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4101 Dátum: 2008. Február 12., 16:06:16 »
Nem, mert az első része a sztorinak ígéretes volt, az tetszett, már vártam ezt a részt. De végső soron most annyit láttunk, hogy a klón bekattant, és akinek halvány köze is volt az eredetije halálához, azt most ki akarja nyírni vagy már kinyírta, plusz azokat is, akik megpróbáltak az útjába állni. Taskmaster jó volt benne, mert legalább karakterhűen kezelték (valójában iszonyat gyáva alak tud lenni olykor...). De hasonlót már láttam a New X-Men v2-ben, annál vmi eredetibb kell ide, mint hogy a drámai feszültséget megint a gyerkek legyilkolása okozza. Ha ez érdekelne, néznék vmi vacak slasher horrort, azok legalább nem titkolják, hogy összesen csak annyiról szólnak.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4100 Dátum: 2008. Február 12., 15:51:02 »
Idézetet írta: talgaby
az egész lényege az volt, hogy vki bekattant, és elkezdte lemészárolni a kölyköket.

Nem az volt a lényege  Ez egy nagyon szépen felépített többrészes sztori szinte törvényszerű folyománya volt, az meg hogy hányan vannak lemészárolva, majd kiderül. És persze újdonságok is voltak dögivel. Szerintem kissé negatív előítélettel olvastad a számot

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4099 Dátum: 2008. Február 12., 15:48:55 »
GYORSAN!!! nézzétek meg a hu.wikipedia.org nyitólapját!
Ha nem láttok ott semmi érdekeset, akkor lassúak voltatok... :-)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4098 Dátum: 2008. Február 08., 10:54:22 »
Ebben nem értek egyet, szerintem jellemekre a New Warriors sokkal jobban elkapka a karaktereket, mint a sokszor csak bambán maguk elé bámuló, vagy rosszabb esetben hollywoodi tinifilmekre jellemző olcsó klisés elemeket felvonultató Initiative-karakterek. Mondjuk a mostani szám nekem kicsit betette a kaput, mert az egész lényege az volt, hogy vki bekattant, és elkezdte lemészárolni a kölyköket. Mert ugye slasher-filmekből sose elég, meg hát a New X-Men v2-ben se ezt láttuk vagy egy teljes éven át minden számban megállás nélkül. Nekem úgy tűnik, a cím a megszűnés környékére került, vagy nagyon-nagyon újra akarják indítani az egészet.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4097 Dátum: 2008. Február 08., 10:04:21 »
Az Initiative egyrészt marha jó rajzzal és történettel dicsekedhet, másrészt nemcsak hogy színvonalas, de ráadásul eladható is. Tele van kis (sőt, nagy) utalásokkal más címekre (bár a kedvencemet, Pókember vendégszereplését utána alaposan agyoncsapták a OMD-jel), élvezetes akárcsak egy részt is elolvasni, mégis úgy hinti el az utalásokat a jövőre, hogy muszáj elolvasni a következőt is. Sőt, a "fiatalok egy csapatban" feelinget, amire ráharapnak a Jóbarátok nézői, SZVSZ egyetlen másik képregény se képes ilyen hitelesen kommunikálni (pl. a New Warriors is erre megy rá, de szerintem sehol sincs az Initiative-től).

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4096 Dátum: 2008. Február 08., 08:51:52 »
A Marvel Adventures 3e-ről indult. Azóta havonta egy-két százassal mászik felfelé mindegyik. Sose volt nagy cím, bár a digest gyűjtemények egész szépen szoktak muzsikálni, a gyerekrészleget vezetni szokták a tpb-toplistán. Én nem féltem, mert ha így folytatják, stabil - bár kicsi - helyet fognak kapni a szerkesztőségnél.
A Messiah azért szépen aratott, bár kedvenc X-Men v2-met nem hozta fel még mindig a 100e példány fölé, de szépen megközelítette, ráadásul a két kisebb sorozat is 75e környékén van. A Thor v3 és a JLA v4 menetelés nem lep meg, utóbbit a DC is igyekszik minél inkább a köztudatban és a toplisták élén tartani (nagyon kell nekik egy stabilan top10-es sorozat). A Countdown egyébként most inkább szerencsés volt, ha megnézed, még mindig stabil csökkenést mutat, hamarabb elérte a 70e-t, mint hittem. Pedig ott is tényleg már mindent bevet a DC, hogy népszerűsítse. AMi szerintem szokatlanul jól teljesített, az a Zombies 2 (nem rossz sztori, de már érződik, hogy Kirkman is izzad, hogy kihozzon vmit belőle), és hogy az Initiative ennyire feljött. Amiket nagyon sajnálok még mindig, az a New Warriors v4, a She-Hulk v2, a Black Panther v4 és az Immortal Iron Fist, sokkal többet érdemelnének.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Február 08., 09:35:23 írta talgaby »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4095 Dátum: 2008. Február 07., 20:18:11 »
Régen beszéltünk az eladásokról, ezért most ránéztem, hogy decemberben milyenek voltak a képregényeladások amerikában. Meglepő, nem meglepő, de az Ultimates 3 első száma vitte el az első helyet. Másodiknak beugrott az Amazing Spider-Man 545, az OMD utolsó részével. Az első két hely között 10 ezer példány volt a különbség. A bronzérmet majd 30 ezer példánnyal lemaradva a New Avengers 37 szerezte meg. Éppenhogy lecsúszva a dobogóról a Messiah Complex hatodik része, az Uncanny X-Men 493 táborozott le a negyedik helyen. Rögtön utána a Thor ötödik száma jön, és ami egész jó, hogy a DC-nek is sikerült az első 10-be beverekednie magát, a JLA-val és a Green Lanternnel. De a Countdown is egészen jól beindult, a decemberben megjelent négy szám a 18-22 helyek között tanyáznak. A Marvel Zombies II viszont már nem megy olyan jól, hiszen bőven 100 ezres eladás alatt, már csak a 24dik helyre volt elég a hármas szám. Viszont az Ultimate Iron Man II lenyomta az Ultimate Spider-Mant, igaz, kevesebb mint 1000 példánnyal. Ami szintén érdekes, hogy az első 50-ben csak egyetlen nem Marvel és DC képregény van, a Buffy 9-es száma, de ez a képregénye egészen a 12-dik helyig repült. A WWH már alaposan lecsengett, de azért az Aftersmash még mindig egészen jól muzsikál, a Hulk 112 a 14-dik, a WWH Aftersmash a 17-dik, viszont a Warbound már csak a 47-dik, kevesebb, mint 70ezer példánnyal. Viszont a Marvel Adventures címeknek nem tudom mekkora jövője lesz, mert a Pókember hozta a legjobb eredményt belőle, de az is csak a 222-dik szűk 8600 darabbal, utána jön az Avengers (226-dik, 8300db), a Hulk (244-dik, 6800db), az Iron Man (247-dik, 6500db), és legvégül a Fantastic Four (251-dik, 6100db).

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4094 Dátum: 2008. Február 07., 14:01:43 »
Ugyanarra a következtetésre jutottál, mint én. Az mondjuk magyarázná is a hirtelen feltámadását pár résszel korábban (a MODOKos sztori alatt).

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4093 Dátum: 2008. Február 07., 13:00:07 »
További Secret Invasion hír: az Ms Marvel utolsó oldalán Stark azt mondja Sum ügynöknek, hogy [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Carol Danvers egy skrull. Ebből nem következik feltétlenül, hogy Carol tényleg Skrull - az előző pár rész alapján ez eléggé valószínűtlen is -, az viszont szinte biztos, hogy hármójuk közül valaki az. Vagy Stark, vagy Sum, vagy Danvers... szerintem Sum lesz az.[/span]

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4092 Dátum: 2008. Február 05., 15:42:07 »
Igen érdekes fordulatok az Initiative-ben... [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Legalább egy skrull lebukik és két másik "szereplőre" is sajátos fény vetül. [/span] Már a WWH-ban is igen fontos információk hullottak apránként az Initiative-ben, határozottan kezdem megkedvelni ezt a sorozatot...

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4091 Dátum: 2008. Január 28., 09:45:26 »
Idézetet írta: Sepi
Ha kitaláltok valami jó történetet hozzá, hogy miért is nincs ott, akkor megvan a no-prize.

Hát izé, ez azt a hatalmas sokkot érzékelteti, ami az X-ekben támadt Xavier "halála" miatt. Hirtelen üresnek érzik az életüket. Vagy az is lehet, hogy azt mutatja, hogy a Marvel univerzumban úgyse marad halott senki, vagyis tessék, megint eltűnt egy hulla :-)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4090 Dátum: 2008. Január 26., 14:18:18 »
Nem, most az a szerkesztői részelg osztogatja, akikhez a She-Hulk is tartozik, a kisebb címek szerkesztője. Anni Stan Lee mindenre osztogatta, aztán szerkesztőfüggő lett, majd jó időre eltűnt. Mostanság egy-két jeles alkalomra visszahozták.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4089 Dátum: 2008. Január 26., 12:45:06 »
Kár, hogy azt csak Pókemberes hibákra osztogatják emlékeim szerint.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4088 Dátum: 2008. Január 25., 16:26:18 »
Ha kitaláltok valami jó történetet hozzá, hogy miért is nincs ott, akkor megvan a no-prize.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4087 Dátum: 2008. Január 25., 14:55:35 »
Tudom, nekem is feltűnt, de szerintem csak rajzolói hiba.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4086 Dátum: 2008. Január 25., 13:42:04 »
Nézd csak meg: a legalsó képen egyszerűen eltűnik a test, a többiek a nagy semmit nézik

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4085 Dátum: 2008. Január 25., 10:11:09 »
Vagy Bachalo nagyon sietett, vagy nagyon távoli volt a perspektíva. A Legacy arról szól, hogy a Prof elméje visszamegy a múltbéli eseményekre, miközben egy asztalon kiterülve küzd az életéért, így biztos nem párolgott el csak úgy a teste.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4084 Dátum: 2008. Január 25., 10:02:53 »
Idézetet írta: talgaby
A kisgyerekről meg legalább tényleg tudjuk végre, kicsoda. Egész szépen bírta, majdnem négy éve nem volt már jelen sehol sem.

Szerinted Jean reinkarnációja?
És hova tűnt a végén a prof teste?

Nem elérhető Genál

• Fantom
    • http://
« Válasz #4083 Dátum: 2008. Január 24., 15:28:13 »
ugyanaz a véleményem róla mint Innernek...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4082 Dátum: 2008. Január 24., 10:44:22 »
A rajz tényleg ronda, Bachalo nagyon alulmúlta önmagát (szerintem egyszerűen kapkodott). A sztori vége jó lett, nekem Kükinél az tetszett, hogy végre hajlandó volt elismerni az ifjak harci tapasztalatait is, és szó nélkül rázúdította őket a Martalócokra. Azok meg is szívták rendesen.  A vége tényleg közel sem olyan sokkoló, mint kellene, de legalább tudjuk, mi az az esemény, ami elindítja most az összes sorozatban a történetvonalat az Uncanny #500-ig. A kisgyerekről meg legalább tényleg tudjuk végre, kicsoda. Egész szépen bírta, majdnem négy éve nem volt már jelen sehol sem.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4081 Dátum: 2008. Január 24., 07:31:58 »
Na, hogy tetszett az utolsó MC? Nekem majdnem teljesen :-) [span style=\'color:#000000;background:#000000\']A gyerek tényleg jobb helyen lesz a jövőben, és azt is jó volt látni, hogy Küklopsz képes igazat adni valaki másnak. Rozsomákot végre kárpótolták a sok pofonért, amit beszedett idáig a MC-ben; szépen kifektette az utolsó X-ragadozót, és ez a megtiszteltetés valóban neki dukált, mint az X-Men rangidős kibelezőjének :-) Xavier halála [/span] viszont szerintem tök hülyeség volt, nem következett az eddigiekből, abszolút nem ért (legalábbis engem) "shock ending"-ként, csak az futott át az agyamon, hogy "na ez már megint milyen hülyeség"? A rajz meg ronda.