Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1405195 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #2430 Dátum: 2006. Október 06., 22:58:35 »
na akkor a konkret allasfoglalas:
A teremtés és gondviselés: a keresztény hittan minden irányzata, a bibliai igékre támaszkodva azt hirdeti, hogy Isten a világ teremtője és gondviselője. Ez a tétel a hivő ember számára elfogadandó igazság.

Idézet
Mármint úgy érted, hogy itt, vagy úgy általában?
persze nem emlietek neveket, uriember vagyok (valahol legbelul, melyen )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 23:01:41 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #2429 Dátum: 2006. Október 06., 22:53:50 »
Idézet
hallottad mar azt a kifejezest, hogy "isteni gondviseles"?
Elkülönített konkrét esetekre igen, de egész emberiséget érintő filozófiai kérdésekben ("miért vannak háborúk?", hogy az örök klasszikust említsem) még nem.
Idézet
sajnos vannak ilyen emberek
Mármint úgy érted, hogy itt, vagy úgy általában?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2428 Dátum: 2006. Október 06., 22:45:51 »
Idézet
Isten gondoskodó mivolta pl.

kitero valaszt adok, illetve egy kerdest
hallottad mar azt a kifejezest, hogy "isteni gondviseles"?

Idézet
Annyit írtak, hogy Thor, ha lejött a földre, segített pár bajba jutott emberen

ne kizart, en csak egy esetrol tudok, hogy fejbekolintotta a kalapacsaval Jormundgand-ot  akkor is csak azert mert az utjaban volt

Idézet
Öööö...ki keverte?
sajnos vannak ilyen emberek
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 22:46:23 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2427 Dátum: 2006. Október 06., 22:31:39 »
Idézet
megaztan egyhazrol beszelunk, de melyikrol is?
Heh, ez jogos. De akkor Te tudod, hogy mi a Vatikán hivatalos álláspntja a lentebb felsorolt vallási/filozófiai kérdésekről (Isten gondoskodó mivolta pl.)? Mert én legalábbis eddig csak azt hallottam, hogy "a Vatikán elzárkózik a téma megválaszolása elől".
Idézet
kalandmese? pl?
Hé, én is csak rövid leírásokat olvastam, se az északi, se az indiai mitológiáig nem volt még időm eljutni, sajna. Annyit írtak, hogy Thor, ha lejött a földre, segített pár bajba jutott emberen, mert azokat vagy az aktuális ellenségei cseszegették, vagy csak olyan kedve volt. Ja, és persze még fiatal volt és unatkozott. Jó 10-12 éves emlékeimet kaparom most össze.
Idézet
engem csak az zavar, hogy keverik a fikciot, a masik fikcioval
Öööö...ki keverte?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2426 Dátum: 2006. Október 06., 22:25:13 »
Idézet
Az egyház konkrét állspontja a semmi.
azert ez nem ennyire egyszeru
megaztan egyhazrol beszelunk, de melyikrol is?

Idézet
Thor az észeki mitológia szerint többnyire azgárdban volt, ritkán látogatott le midgardra, akkor is inkább tipikus kalandmesékben vett részt.
kalandmese? pl?

Idézet
A Marvel mindkét isten személyiségét átalakította, de ez annyira nem baj, elvégre az ott nem egy mitológiai kisokos, hanem kalandos-izgalmas történetek gyűjteménye.
persze nem baj, alakitsa at ha epp nem tud ujat kitalalni
latunk mar olyan tortenetet, ami regi meseket, legendakat dolgozott fel ujra
engem csak az zavar, hogy keverik a fikciot, a masik fikcioval
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2425 Dátum: 2006. Október 06., 22:17:29 »
Az egyház konkrét állspontja a semmi. Voltak olyan okosak, hogy egy konkrét elmélet mellett se álljanak ki, ebbőla  szempontból a Vatikán semleges.

Thor az észeki mitológia szerint többnyire azgárdban volt, ritkán látogatott le midgardra, akkor is inkább tipikus kalandmesékben vett részt.

Herkules emberként élt, de istenné válása után szinte sose bukkant fel többé a halandók között. A Marvel mindkét isten személyiségét átalakította, de ez annyira nem baj, elvégre az ott nem egy mitológiai kisokos, hanem kalandos-izgalmas történetek gyűjteménye.

Daredevil: drukkolunk, ne aggódj  Sok sikert hozzá!

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2424 Dátum: 2006. Október 06., 21:58:12 »
Idézet
Mindenesetre nem hiszem abban, amit az egyház szajkóz

pl mit szajkoz? tudnad pontosan idezni? vagy hangfelvetelt felmutatni
mi az egyhaz allaspontja pontosan?
"azt hallottam" vagy "olvastam valami kalauzban" nem igazan autentikus
legyen mar valami alapja az allitasnak, kerem
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 21:59:01 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2423 Dátum: 2006. Október 06., 21:54:09 »
Hát lassan már én sem tudom mit gondoljak.  
Mindenesetre nem hiszem abban, amit az egyház szajkóz, az biztos, ahogy az Isteni gondviselésben sem. Persze azt nem tudom megkérdőjelezni, hogy nem-e létezik egy ilyen lény.

És Daredevil, sok sikert és egy kalappal!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2422 Dátum: 2006. Október 06., 21:48:09 »
erdekes koruliras, kivancsi vagyok en arra a kalauzra, fene tudja, de mar ez a kalauz dolog zavar, baromi ertelmesek szoktak lenni, lasd Adams fricskajat -> Galaxis Utikalauzban a Foldrol szolo cikk

Idézet
Herki meg félisten volt.
... es meghalt  Herakleszt emberek neveltek, emberek kozt elt, persze hogy ebben a kozegben tevekenykedik
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 21:51:50 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #2421 Dátum: 2006. Október 06., 21:36:38 »
Valami mitológia kalauzban olvastam, hogy többször segített az embereken, meg, hogy állandóan gyepálta azokat a lnyeket, akik basztatták az embereket.

Herki meg félisten volt.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2420 Dátum: 2006. Október 06., 21:22:07 »
Idézet
Szereintem álljunk le a vallás-témáról, mert ez alapjában véve egy meddő vita.

teny, ha nincs megfelelo argumentum, akkor nem lehet vitazni

azonban meg kell emlitenem, hogy a marvel szepen kitekerte a viking mitologiat, ha valaki erre alapozna a tudasat, azt melyen sajnalom

Heraklesz ugyan Zeusz fia, de megiscsak ember volt
Thor hogyan pofazott bele az emberek dolgaiba?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 21:23:58 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #2419 Dátum: 2006. Október 06., 21:18:39 »
A be nem avatkozásra van két jó pédám: Ha jól emlékszem Thor és Herkules gyakran belepofázott az emberek dolgaiba mindig a pozitív írányba probálva dönteni a mérleget.

Szereintem álljunk le a vallás-témáról, mert ez alapjában véve egy meddő vita.

Ja és még egyszer kérek mindenkit, hogy holnap képregénybaráti szeretetből drukkoljanak nekem a nyelvvizsgán.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 21:19:52 írta Daredevil »

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2418 Dátum: 2006. Október 06., 21:10:33 »
Idézet
A keresztény világfelfogás szerint Isten nem azért teremtette az embereket, hogy aztán pátyolgassa őket, hanem hogy azok éljék a maguk életét.
ezt ugy hivajak, hogy deizmus es nem ugy hogy kereszteny vilagfelfogas

Lucifer patas es szarvas formaja pedig a kelta istenekrol illetve a szatirokrol lett koppintva, ugyanis a keresztenyseg felulkerekedesevel ezen regi istenek lettek a gonosz megtestesitoi, magyaran az ordog
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2417 Dátum: 2006. Október 06., 21:03:00 »
Ne a képregényből indulj ki. Lucifer megkérdőjelezte Isten döntését, és ezzel azt, hogy tényleg mindenható/mindentudó-e a legfelsőbb hatalom. Magyarán, hogy Isten tökéletes-e. És ez egy nagyon érdekes kérdés, csak a bibi az, hogy halandó ésszel megválaszolhatatlan. De a jelek szerint angyalival se, mert páros lábbal rúgták ki onnan, amit ő  - talán jogosan - kicsit zokon vett. Azóta meg sikerült a középkorban jó gonoszra, vasvillásra-patásra venni a figuráját, pedig a Gonosz közel sem olyan, mint amilyennek ott próbálják lefesteni. De ebbe most nem akarok belemenni, elég komoly teológiai-filozófiai viták bontakoztak már ki ebből a történelem során.

A keresztény világfelfogás szerint Isten nem azért teremtette az embereket, hogy aztán pátyolgassa őket, hanem hogy azok éljék a maguk életét. Soha, egyetlen mitológia istenei nem vettek részt aktívana  halandók életében, még a görög pantheon tagjai is alig-alig jelentek meg a híveik között, a legjelentősebbek tényleg Zeusz félreke*sei voltak és a trójai háborúba való beavatkozásuk (aminek az is lett az eredménye, hogy a nagyöreg mindenkit visszarendelt, és hagyta, hogy a halandók maguk rendezzék le az ügyeiket).

De most komolyan megkérdezem: Amennyiben létezne egy vagy több isten, Te szeretnéd, hogy azok beleszóljanak az életedbe, ha kell ha nem, vagy inkább csak nézzék azt, akármilyen rossz fordulatot is vesz? Köztes utat negyon nem lehet elképzelni.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #2416 Dátum: 2006. Október 06., 20:49:22 »
Viszont Lucifer mindig nagy szarkavaró volt.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
« Válasz #2415 Dátum: 2006. Október 06., 20:42:21 »
Erre van egy bibliai magyarázat:
Sátán kérdőre vonta Istent, hogy tényleg van-e joga ahhoz, hogy uralkodjon minden felett. Azt állította, hogy ő jobb vezető lenne, és hagyná az embereket, hogy azt csinálják, amit akarnak. Természetesen az angyalok közül is sokan átpártoltak az ördöghöz, Isten meg már nem tehette meg, hogy csak egy mozdulattal letörölje őket a világról, mivel akkor sokan kételkedtek volna abban, hogy Isten jó uralkodó. Ezért engedi most meg, hogy sok rossz történjel, mivel ha beleszólna ebbe, azzal azt bizonyítaná, hogy rossz vezető.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 20:43:12 írta Bundy2020 »
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #2414 Dátum: 2006. Október 06., 20:26:05 »
Tévesen fogalmaztam meg kijelentésemet. Viszont amit az adott egyházak elkövettek, az én az eszme meggyalaázásának tartom.

Meg nekem a zeológiai felfogást is lehet bírálni. Ha Isten tényleg létezne, akkor nem alakulhatott volna ki a deaista felfogás, mert akkor nem lenne olyan a világ, amilyen most. Sokkal jobb hely lenne, mivel Isten gondjátk viselné MINDENKINEK, mert elméletileg ez a feladata.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
« Válasz #2413 Dátum: 2006. Október 06., 19:09:23 »
Na én pont ezért vagyok Jehova Tanúja. Nem is olyan furcsa dolog, de ha megnézzük, az egész világon most csak köztük lehet találni békét. Bár sok a hamis felfogás, hogy ez egy szekta, pedig ugyanazt vesszük alapúl, mint a keresztények: a Bibliát.
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2412 Dátum: 2006. Október 06., 18:31:52 »
Idézet
A keresztény vallás a világ egyik legszebb eszménye (és akármilyen sokat fognak egyesek hőbörögni, de a világiak közül a kommunizmus is bizony az),
Igaz, én is az egyházra gondoltam nagy egyetértésemben. A valással semi bajom, csak az egyházzal. A kommunizmus meg valóban egy szép eszem, aki nem látja be, az egyszerűen szűk látókörű. Csak a baj vele, hogy gyakorlatban megvalósíthatatlan, amit meg létrehoztak, az csak egy torz változat volt.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2411 Dátum: 2006. Október 06., 18:17:38 »
Idézet
Én az egész keresztény vallást (beleértve a katólikus, a a református, az anglikán és a görög katólikus ágakat) a világ legnagyobb átdobásának és képmutatásábak tartom.
Nanana! Megálljon a menet! Te a kereszténység különböző ágazatainak egyházaira[/i] gondoltál, nem magára a vallásra. A keresztény vallás a világ egyik legszebb eszménye (és akármilyen sokat fognak egyesek hőbörögni, de a világiak közül a kommunizmus is bizony az), és az eszme nem tehet arról, hogy hogyan forgatják ki vagy hogy a nevében miket követnek el.
És még egy apróság: a katolikus rövid "o".

Inner Circle: Az a könyv tényleg érdekes lehet. A történelem meglehetősen sok ilyen apróságot tartalmaz, az egszer biztos.

beigli: Igen, az F4 komoly válságban van. Most viszont kiderül majd, hogy Reed képes-e ez egyszer a szívére hallgatni, nem az eszére. Remélem, igen.
A tömeg "elindításának" legjobb eszköze egyébként nem a vallás, hanem a populista ideológiák. És azok enm csak vallásiak lehetnek, világiak is (az utóbbi évtizedekben(/századokban?) már többnyire világi indokkal törtek ki tömegmegmozdulások.

Beyond silence: Nem játék, hanem kitárgyaljuk a Civil War (képregényeket ld. a kiszolgálóban) eseményeit, és az ez alatt felmerült esetleges kérdéseket/vitákat. Ha az aláírásainkra gondolsz, ugyanott találhatsz kedvedre valót.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #2410 Dátum: 2006. Október 06., 17:51:12 »
Beyond:
az off topik Topikok legfelső topikja a CivilWar kiszolgáló nevű ahol az aláírásokat találod, és az itt fel lelhető (angol nyelvű)képregények és egyéb nyalánkságok a "játék" témája,

Remélem érthető, mert kissé kaotikusan írok néha... mindig
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 17:52:29 írta beigli69 »

Nem elérhető Beyond silence

• Mulder ügynök
  • *
    • http://beyondsilence.uw.hu
« Válasz #2409 Dátum: 2006. Október 06., 17:45:17 »
Hello! Bocs, mert most full kezdő kérdéseket tennék fel a témáról (ha valahol van valami szabályzat akkor adjátok meg hol mert nem találtam):

Mi a lényege ennek a játéknak?
Illetve ki, honnan és hogy szerezhet ilyen polgárháborús aláírásokat stb. ...
bocs...    
Warhammer 40 000 és BLAME (manga) képek:
[/color]

http://bsgyujt.extra.hu/[/span]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2408 Dátum: 2006. Október 06., 16:59:26 »
Szerintem nem csak a hatalom vagy a pénz volt annak az oka. Más is közrejátszott, persze ez meglehetősen specifikus.
Idézet
Én az egész keresztény vallást (beleértve a katólikus, a a református, az anglikán és a görög katólikus ágakat) a világ legnagyobb átdobásának és képmutatásábak tartom.
Teljesen így gondolom én is.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #2407 Dátum: 2006. Október 06., 16:38:44 »
Bármely népírtást nézzük is mindig a hatalom és pénzéhség állt a háttérben (úgy a vallási mint a háborús népirtások esetében), a tömeget meg mint tapasztalható volt a történelem folyamán ha valaki elidította marha nehéz megállítani, és az elindításra ha jól veszem ki a történelemkönyvekből a legegyszerűbb indok mindig a vallás volt.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #2406 Dátum: 2006. Október 06., 14:46:59 »
A vallási népírtás az egyik legjobb pédája az emberi hatalomvágynak és gonoszságnak. A keresztes háborúk is megaszegték a 10 parancsolatot több ízben is. Én az egész keresztény vallást (beleértve a katólikus, a a református, az anglikán és a görög katólikus ágakat) a világ legnagyobb átdobásának és képmutatásábak tartom.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #2405 Dátum: 2006. Október 06., 13:50:21 »
New Avangers 26: A marvel .com-on láttam, ha jol olvastam akkor, hogy kiderül mi az a 42! Vagy csak elpuszítják.

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #2404 Dátum: 2006. Október 06., 11:17:33 »
Idézet
az egy nagyon jó film volt, ha egyre gondolunk, a Rutger Hauer főszereplésével forgatott A Harmadik Birodalom.
Igen, ez az  bár Talgaby-nak igaza van, az alternatív történelmi háttér nem játszott igazán nagy szerepet. Az ilyesmi iránt érdeklődőknek viszont jószívvel ajánlom a "What if?" könyvet, ami kivételesen nem Marvel, hanem a való világ What if?-jeit gyűjti csokorba, és Szemlélő sincs bennük (én Greenwich-ben vettem leértékelve :-) ). Méghozzá nem elborult hülyeségeket vesz sorra, hanem teljesen reális lehetőségeket (ha Nagy Sándort nem mentik meg az utolsó pillanatban, amikor már a sisakját is leverték a fejéről és épp a fejét verték volna be; ha a Churchillt elütő taxi agyon is üti; ha egy repülőgép pár perccel korábban száll fel Midway-nél... vagyis vak véletlen események, amik befolyásolták a világ sorsát).

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #2403 Dátum: 2006. Október 06., 10:32:37 »
Csak úgy mellékesen az F4 lassan fantasztikus eggyes lett, Reed egy pöttyet pszihotikusnak (jól írtam?) tűnik, az a folyamatos "csak a számokkal törödj" típusú monológ, olyan mintha mantrázna valaminek az elfogadása ellen.
Kérdés: Sue lelépése a jelenlegi F4 füzetben nem egy újabb "adok még egy esélyt" megjelenés után van?? Esetleg emiatt van az hogy Ben nem tudja hogy Sue lelép ?? Na ezek után leszek kíváncsi mi lessz a végleges olvasási sorrend (esetleg oldalankénti bontás lessz?)egymásnak ellentmondó jelenetek a különböző füzetekben pöttyet zavaróak.
A történelmi vitákhoz nem igazán merek, és nem is tudok hozzászólni, de a jelenlegi helyzettel is össze lehetne vetni az egész reg dolgot. Arra gondoltam nem az e a készítők szándéka hogy "emberek!!! ez megy nálunk is, csak pepitában!! Ébresztő!!!" Bár lehet hogy én vagyok csak Paranoid.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2402 Dátum: 2006. Október 06., 09:53:23 »
Egyre gondoltok, és az tényleg nagyon jó volt. Bár szerintem a politikai krimi mivolta miatt (imádom azt a műfajt), nem az alternatív történetszáltól. De az alapkoncepció tényleg érdekes volt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #2401 Dátum: 2006. Október 06., 09:51:02 »
Idézet
Nagyon régen láttam egy filmet, ami arról szólt, hogy a németek nyertek és egy felpuhult, pacifikált diktatúrában élnek.
akkor ezzel kapcsolatban még OFF-olok ide egyet: az egy nagyon jó film volt, ha egyre gondolunk, a Rutger Hauer főszereplésével forgatott A Harmadik Birodalom.

+++

Idézet
Grúz? Várjunk csak...tényleg, most utánanéztem, tényleg az. Pedig ezt tanultam is réééges-régen.

a témában pedig még ajánlom a Hitler vs Stalin szösszenetet, a HZs 18+ részlegében megtalálható, frankó jegyzetekkel
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 06., 09:52:57 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."