Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1471514 alkalommal)

0 Felhasználó és 21 vendég van a témában

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #1350 Dátum: 2006. Augusztus 07., 16:28:02 »
kb 14 oldallal le vok maradva itt  

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1349 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:52:15 »
Na jó, nem vitatkozom, mert pikk-pakk kiderülne hogy mennyire hülye vagyok Pókemberhez

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1348 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:39:45 »
A Pókemberes Harsonák csak régebben fogytak jól, egyszer Jonah komolyan veszélyeztette a lapot azzal, hogy mindenáron a hálószövőről adott ki képeket és becsmérlő cikkeket, az emberek meg nem vették, mert már egyrészt unták, másrészt Póki már elfogadott hős volt. Egyébként Peter talán rágalmazásért perelhetné be ismét a Harsonát, mert most már nem kell tartania attól a malőrtől, mint a legutóbbi tárgyaláson...és akkor Pókemberként majdnem legombolt 200 millát JJJ-ről, csak az a baj, hogy végül kiegyeztek a csirkében, ezért lehet, hogy már bukná a dolgot (bár akkor Pókember vs. Harsona volt, most lehetne Parker vs. Harsona...).
Egyébként elvileg be fogják perelni Petert, legalábbis én úgy gondolom. Most ő jól áll, a "győztes" oldalon van.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1347 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:37:49 »
Ha jól ferdítem Parker 1x készített egy fotót az ifjabb Jamesonról Pókruhában maszk nélkül, amiért JJJ perkált 5 millát -de ezzel a résszel nem boldogultam. Mindenesetre van ott egy utalás egy másik címre-számra (MK SM 12 = Marvel Knight-Spiderman 12 ?), ahol mindez történt. Szval Marvel szakik és/vagy angol tudorok előnyben.
 Egybként először én is kiakadtam Amazonon, de biztos úgy van vele hogy JJJ úgyse nyerheti meg a pert, ő viszont belophatja magát apósa szívébe.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1346 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:59:23 »
Idézet
Amúgy milyen jogállás alapján kívánná beperelni? Vagy évekre visszamenően minden kis ügyért?
A Daily Bugle-ban benne van. Asszem az összes Pókemberről beadott / eladott fényképét megvizsgáltatják, és ha valamelyik szerintük hamisítvány vagy megrendezett a bunyó, akkor beperlik. Amit szerintem simán vesztenek, mert egyrészt nem bizonyíthatják hogy tényleg fals bunyók fals képeit vették meg, másrészt még ha így is lenne, akkor is bizonyítani kéne, hogy nekik ebből káruk származott. Hiszen pókemberes fotókkal felvértezett Daily Bugle-k igen jól fogytak, szép hasznuk származott belőle, és az ezeket megvevő emberek aligha követelik vissza a pénzüket... Így meg az lenne a helyzet, hogy ők követelnek 5 millát Parkertől, mert a fotók hamisak, mire Parker azt mondja hogy oké, itt az öt milla, akkor viszont ő kéri a fotós újságokból származó bevételt, mondjuk tíz millát :DDD

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #1345 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:54:54 »
Nagyon valószínű. Rágalmazásért simán beperelhetné.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1344 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:44:15 »
Amúgy milyen jogállás alapján kívánná beperelni? Vagy évekre visszamenően minden kis ügyért?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1343 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:22:23 »
Azért *annyira* nem kell komolyan venni a mostani She-Hulk v3-at, az eddig olvasottakból egyedül a #8 volt kicsit komolyabb hangvételű, egyébként eléggé elviccelik a dolgot (amikor Pókember beperelte pl. JJJ-t, az nem volt semmi, de mondjuk a "hivatalos" történelmi anyagok se az irattárban...). Itt is inkább szerintem egy humorosabb beszélgetést akartak összehozni, ahol Shulkie behízelgi magát Jolly Jonah családjába, és ugye az öreg (szigorúan titkos helyre elzárt) szívéhez a pénztárcája megtömésén át vezet az út...
Persze lehet, hogy tévedek, konkrétan is jó volna elolvasni, de van egy olyan érzésem, hogy ez lesz a helyzet...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 07., 14:23:28 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1342 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:14:14 »
Idézet
She Hulk bíróságokon szerzett tapasztalatával, és némi szócsavarásával rávezeti JJJ-t, hogy akár perelheti is Parker-t 5 millára. JJJ szerint nem érdemes mert Pók csóró. She Hulk emlékezteti arra hogy a Tony-tól kapott ruhája 8 millát ér. Így aztán JJJ befogadja Amazont a családba.
Most Amazon meg Póki nem egy oldalon áll? Hiszen ő védi Speedballt is...  
Ráadásul mégiscsak ügyvéd, ezért a törvényt kéne betartania   (vagy pont ezért nem  )  előbukott belőlle a tipikus ügyvég magatartás: ahol csak lehet perelni mindenkit, mindenért... Viszont így legalább visszakapja az új ruhát Peter, és talán ez a fordulópont a megtérése felé is.

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1341 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:05:48 »
Idézet
Idézet
most már jobb a tárhely nem?nem pakolnátok fel a cuccokat?pl rozsi,póki,frontline...
felpakolni a kiírt dátumig semmit nem lehet  
és mi az a kiírt dátum?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1340 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:58:50 »
Igen, de azt azért ne felejtsd el, hogy azért a Marvel főleg a könnyedebb szórakozatás felé hajlik, nem csak az idősebb olvasóknak szánja a képregényeit, hanem minél szélesebb körnek. (És ha igen szemét lenék, akkor hozzáttenném, hogy az amerikai piacra szánják főleg a cuccot, ami ugye nem éppen a kemény filozofálgatós dolgok híve... de már hozzá is tettem  ). Ezért szinte biztos, hogy folyamatosan az érzelmekre fognak majd hatni, a szürke nemigen lesz jelen (eddig csak a Lénynél láttam erre utaló jeleket, meg talán Tűzcsillagnál), minden cskis fekete meg fehér. Most a regellenesek a "fehér", ők a meg nem értett hősök, akik lázadnak az elnyomó rendszer ellen, míg a "fekete" a regesek, akik most mind egy despota vezér mögött felgyűlekező gerinctelen talpnyalók. Én ettől a kiadótól sose fogok elvárni komoly szellemi megerőltetést okozó történeteket, ez elég ritka, meg azért valjuk be, nem is ezért szeretjük. Vannak persze olyanok is (pl. nekem a Daredevil v2 eléggé bejön), ám mégis inkább a csihipuhi adja el a számokat. És a CW elég nagy dobás volt ahhoz, hogy ne merjék "elrontani" túlzott moralizálással.

(Oké, kezdek eljutni a pontra, ahol már én se értem mit mondok, de azért mondom...  )

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1339 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:26:28 »
Idézet
Valójában az a vicces, hogy a két tábor között az az egyedüli különbség, hogy az egyik támogatjaa  törvényt, a másik pedig ellenzi.
Most kb. olyan lett a CW hangvétele, mintha a '48-as szabadságharcról vagy még inkább 1956-ról lenne szó. Holott nem véletlenül utal már a címe is az amerikai polgárháborúra, ahol nem volt "jó" és "rossz" fél. (A közhiedelemmel ellentétben nem a rabszolgaság eltörléséért harcoltak a felek, Lincoln egyszer azt mondta, hogy "Ha azzal tarthatom egyben az Uniót, hogy nem szabadítom fel a rabszolgákat, akkor ezt fogom tenni.")
Az a sarkítás, ami most a CW oldalaira hat, a valóságban is megtörtént a Rákóczi-szabadságharccal: ezt is a "jó" kurucok és a "rossz" labancok harcának tekintjük, és a "labanc" gyakorlatilag a "német"-et jelenti. Holott sok magyar főúr is a labancok pártján állt; Rákóczi mögött egyáltalán nem volt olyan társadalmi egység, mint amelyik később Kossuth-ot támogatja. Akkoriban lehettél jó hazafi úgy is, hogy labanc voltál. Mint ahogy a CW reg-hívői is kifogástalan szuperhősök. Ezt a vonalat kéne SZVSZ erősíteni.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #1338 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:21:51 »
Idézet
most már jobb a tárhely nem?nem pakolnátok fel a cuccokat?pl rozsi,póki,frontline...
felpakolni a kiírt dátumig semmit nem lehet  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1337 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:19:10 »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #1336 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:09:06 »
Idézet
She Hulk 09
köszi  basszus ezt a képregényt látni kell  start dc++...  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1335 Dátum: 2006. Augusztus 07., 13:04:42 »
She Hulk 09

A címtől megszokott humoros hangvételben láthatjuk, amint JJJ rögtön Peter Parker önleleplezése után a tv-ből értesül arról is hogy fia Las Vegasban egybekelt She Hulk-kal, és ezen még jobban kiborul. Akkorát üvölt hogy szétreped az ablaküveg az irodában.
 Ezt egy még humorosabb, már inkább parodikusabb hangvételű szösszenet követi, az első családi vacsoráról. JJJ végképp megőrül, amikor felesége arra kéri hogy legyen udvarias Amazonnal, mert alighamnem ő lesz az unokáik anyja. A padláson köt ki, ahonnan az egykor az öreglány által tervezett Pókpusztító robotot She Hulkra szabadítja.
 She Hulk leveri a Pókírtót és a padláson csatlakozik JJJ-hez egy ordibálóversenyre. Miköben párjaik lent azt találgatják ki fogja kinyírni a másikat, She Hulk bíróságokon szerzett tapasztalatával, és némi szócsavarásával rávezeti JJJ-t, hogy akár perelheti is Parker-t 5 millára. JJJ szerint nem érdemes mert Pók csóró. She Hulk emlékezteti arra hogy a Tony-tól kapott ruhája 8 millát ér. Így aztán JJJ befogadja Amazont a családba.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 07., 13:10:08 írta Gorgonita »

Nem elérhető Rick Jones

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1334 Dátum: 2006. Augusztus 07., 12:25:45 »
Ezt

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1333 Dátum: 2006. Augusztus 07., 12:09:02 »
Idézet
a negyedikek azt sem tudom,hogy ki az a másik szereplő.
Szerintem a negyediken épp rámászik a hölgyre a ruha.

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1332 Dátum: 2006. Augusztus 07., 12:01:42 »
az első tetszik a legjobban.a második kicsit szétnyújtott.a harmadik elmegy.a negyedikek azt sem tudom,hogy ki az a másik szereplő.

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
« Válasz #1331 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:52:48 »
Jóreggelt mindenkinek. Gondoltam ilyen késő délelötti órákban megosztom veletek a tegnap este felfedezett új favoritomat és a róla szóló bannereket. A hölgyemény neve Ann Weying aka She-Venom. Miután összeszedtem néhány adatot az életéről és szerencsésen találtam képeket is, elkészítettem 4 azaz négy darab bannert. Használjátok egészséggel!:

UI.: Az első kettő kép az eredeti Venom képregényben szereplő She-Venom, az utolsó kettő pedig fan manga "átiratból" származik.

talgaby:
Azt éppenséggel Sztálin elvtárs mondta, de tényleg ide illik!
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1330 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:43:32 »
Az utolsó két hozzászólás elmondja a mostani helyzet lényegét. Valójában az a vicces, hogy a két tábor között az az egyedüli különbség, hogy az egyik támogatjaa  törvényt, a másik pedig ellenzi. Egyébként hasonló figurák vannak mindkettőnél, és megkockáztatnám, hogy a módszereik is ugyanolyanok. Csak most a történet hangulat alapján kezd polarizálódni, a regesek lesznek a csúnya gonoszak, míg az antiregesek a hős lázadók, pedig valójában egyik se jobb a másiknál, mindkettő demagóg módon nyomja a saját szövegét, párbeszéd jóformán csak pofozkodás formájában van. Mint két csapat óvodás, akik a hintáért harcolnak. Csak ezek lebotják időközben fél NY-ot...
És még az is igaz, hogy rengeteg van hátra. És a Marvelnél nem csodálkoznék azon, hogy az lesz a "nagy" fordulat, hogy hirtelen a regesek lesznek a kedves tündibündi mindenkikedvencei, míg az ellenzők a csúnya rossz törvényszegők. Quesada "hatalmas" fantáziájából simán kinézném ezt is.  . Vagy, ami még rosszabb, hogy mindenmarad így, aztán jön a nagy Happy End, a refellenesek egy hatalmas csatában győznek, aztán egy-két év elteltável minden visszaáll a régibe, semmi sem változik. Csak mondjuk ezt az Onslaughtnál már eljátszották...

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1329 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:34:09 »
erre csak annyit tudok mondani,hogy ennek még messze a vége.bármi megtörténhet.hiszen gondlj bele: még a felénél se tartunk!

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1328 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:32:57 »
Idézet
azt a 600 családot is eléggé meg akarták velünk könnyeztetni már az elmúlt 20-25 számban.
Ha lesz olyan szám, amiben a regesek lesznek a jók és az anti-regesek veszélyes gonosztevőknek lesznek beállítva, akkor azt fogom mondani, hogy a NA22-re szükség volt ebben a formájában - de gyanús, hogy nem lesz ilyen. És ezzel az egész CW lényege vész el.

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1327 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:32:30 »
ez teljesen igaz.ebbe szerintem bele se lehet kötni  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1326 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:30:09 »
A jelenség, amiről Inner Circle beszél, már elég régi dolog. Egyszer valaki úgy foglalta össze, hogy "Egy ember halála, az tragédia. Több százé csak statisztika." Lehet, hogy nem pontos, de a lényege ez. Ezért szomorkodott mindenki a SW-ban az ewok miatt, és felejtették el a bolygót, ezért tragikus egy család szétszakítása a NA-ben, míg a 600 halott "csak" kiváltó ok. Ez mindig így volt, és így is lesz.

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1325 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:25:03 »
azt a 600 családot is eléggé meg akarták velünk könnyeztetni már az elmúlt 20-25 számban.
ez a "csúnya regesek" ez idézőjelben akart lenni.bocsi.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1324 Dátum: 2006. Augusztus 07., 11:18:48 »
Idézet
nem értem mi a baj azzal,hogy ennyi ideig tartott
Leírtam: az a baj vele, hogy itt EGY család tragédiáját jelenti az ideiglenes elválás, Stamfordban meg HATSZÁZ család tragédiáját jelentette a végleges halál. És mégis ezzel könnyeztetnek minket, és azok akik nem akarják hogy újabb 600 halott legyen, "csúnya regesek", akiket "agyonütnek". Nagy kár ezért a számért :-(

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1323 Dátum: 2006. Augusztus 07., 10:50:35 »
nekem ez a szám akkor is tetszett:
oké,hogy az elején a meggyőzés kicsit gyengére sikerült,de rávilágított Luke jellemére.az elválás szomorú volt,azt jól megcsinálták,nem értem mi a baj azzal,hogy ennyi ideig tartott.aztán amikor Cageért jöttek az nagyon király volt:amikor kitörte az ajtót,nekem Marv jutott eszembe a Sin Cityből,amikor Goldie halála után jöttek érte a zsaruk  aztán jött a nagy bunyó,a csúnya regeseket agyonütötték,és elmenekültek.
nekem ez a szám akkor is bejött,kíváncsi vagyok,hogy mit hoznak ki ebből az Oszolj!-ból

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1322 Dátum: 2006. Augusztus 07., 09:02:22 »
Na, hálistennek legalább a letöltés megjavult az Extrán, szóval elolvastam a NA22-t.
Egy szóban: jó.
Bővebben: nem jó.
Először is Leinil Yu láthatóan nem tud elmozdulni a "manökenként beállított embereket rajzolok holdkráterekkel a szemük helyén"-stílustól, pedig régen nagy kedvencem volt (döbbenetes rajzai voltak a Wolverine-ben, az X-Menben sajnos már kevésbé).
Másodszor, elsőre jó kis olvasmány volt, forradalmi hangulat, végre lenyomjuk a rosszfiúkat, stb... amíg rá nem jön az ember, hogy most a rosszfiúk is jófiúk. Vagyis a CW-nek az lenne a célja, hogy mindkét oldalt elfogadhatónak, sőt: a benne hívők számára elkerülhetetlennek tüntessen fel, amely minden áldozatot megér, amiért akár vért is érdemes ontani. Ehelyett már amúgyis szinte mindenki utálja a regeseket, és most kijön ez a szám, ami aztán totálisan anti-reges és teljesen megbocsájthatatlan benne a két reges (Ms Marvel és Mr Rozsda) viselkedése.
Egyetlenegy pillanatban derengett fel a remény, hogy jó lesz a sztori: amikor Vas felajánlotta Cage-nek, hogy ha csatlakozik, akkor éppen ezzel akadályozhatja meg, hogy a reges rendszer kikerüljön az ellenőrzés alól és a négerek üldözéséhez hasonló végletekbe csapjon. Ekkor az embernek eszébe juthattak a magyar kommunista rezsim alatti békepapok, akik kiegyeztek a pártállammal abban a reményben, hogy így többet tehetnek... meg úgy általában az egész tudathasadásos Kádár-rendszerünk. Nem volt nehéz a SHIELD helyébe az AVH-t képzelni, Vasember helyébe pedig egy 45-ös kommunistát, aki még őszintén azt hiszi hogy az új rendszer megváltja majd a világot, és a próbálja meggyőzni a barátait, hogy ne rohanjanak a vesztükbe... de a barátainak már kinyílt a szemük. De Cage ekkor akár csatlakozhatott is volna.
Ehelyett Cage karakán tökösgyerek módjára megmondta a frankót, hogy márpedig nem, és kaptunk egy csöpögős jelenetet, hogy a gonosz fehér ültetvényesek miatt szegény néger srácnak el kell válnia a gyerekétől. Remek. Csakhogy a stamfordiaknak is el kellett válniuk... Komolyan, az egész tragédia kezd feledésbe merülni. OK hogy minden rész elején elmondják, mint Cato, hogy "Egyebek mellett javaslom Karthágó elpusztítását", azaz "Egyebek mellett Stamfordban meghaltak 600-an", de ez már csak egy klisé, az ember csak legyint rá. De Cage és a családja elválása megér vagy tíz oldalt (mint a Csillagok Háborújában, ahol egy agyonlőtt ewok és a gyászoló fajtársa tizenöt másodpercig foglalja el a képernyőt, mígy a felrobbanó Alderaan-nak és sokmilliárd lakójának talán négy-öt jut). Hát erre mondom, hogy piszkosul részrehajló volt ez a szám és abszolút nem vitte előre a történetet, sőt, komoly rombolást végzett az egész Polgárháború hitelességében.
Komolyan mondom, ha továbbra is ennyire"lejt a pálya" a Kapitánynak és a haverjainak, vagyis hogy Vasemberék soha egy tisztességes esélyt sem kapnak, hogy megmutassák hogy ők nem gonoszok, akkor átállok a rozsdakupachoz...

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1321 Dátum: 2006. Augusztus 06., 12:35:33 »
majd ma lesz valamikor (végre) kész!