Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 737706 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
  • Nem: Férfi
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #7110 Dátum: 2014. Január 27., 15:31:27 »
Fura, engem a soron következő új Marvel sorozatok közül épp az új Silver Surfer (Slott&Allred) és Moon Knight (Warren Ellis) hozott lázba leginkább. No nem mintha a Loki - Agent of Asgard-ot kihagynám, csak épp még nem jutottam el odáig, hogy végre elolvassam a Kieron Gillen-féle Young Avengers három kötetét.

Én egyébként egy Samsung GS III-at és egy Samsung Note 10.1-et használok képregényolvasásra, utóbbin fut ugye a MDCU, plusz a két SD-kártyán mindig rajta vannak a kategorizált NOW!, illetve New 52 könyvtárak, s amiket hetente frissítek. A maradék helyre mennek az indie-k, klasszikusok, felzárkóztatók. Utóbbiból a legdurvább a Modern Marvel Chronology könyvtár volt, ami egy éve 30-35 giga lehetett, s most sikerült leapasztani 8 gigára, jelenleg főként átugrott X-Men sorozatokból áll (Wolverine és családja, First Class, X-Men Origins, stb.). DC-ből hasonló szint a Batman kronológia: Year One és JLA Year One, s ami közte van: 3 giga, 56 kötet :D 

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #7109 Dátum: 2014. Január 27., 15:00:33 »
Tényleg jó lenne megnyerni valamelyik lottót (ötös, hatos, skandináv), több idő jutna a képregényekre (a világ körüli út mellett persze)!  :badteeth:

Jelenleg 8 X címet (All-New X-Factor, All New X-Men, Amazing X-Men, Cable and the X-Force, Uncanny X-Force, Uncanny X-Men, Wolverine and the X-Men, X-Men) és 8 Avengers címet (AI, Avengers, Avengers World, Mighty Avengers, New Avengers, Secret Avengers, Uncanny Avengers, Young Avengers) olvasok! X-Force cím egy lesz nemsokára, de hogy maradjon a 16-os szám, pár hét és indul az Avengers Undercover; az Arenával végeztem!  :rolleyes:

Közben figyelemmel kísérem az Inhumanity-s számokat, meg még pár másik ,,csapat''-ot (GotG, Thunderbolts; meg még amik most indulnak és érdekelnek: New Warriors, Invaders, Revolutionary War)!  :nezze:

Saját szóló képregényt csak Novát olvastam egy darabig, de nemrég behoztam magam Wolverine-ből (tényleg harmatgyenge a story), Thor-ból (nagyon tetszik), Spider-Man-ből (szintén nagyon tetszik, Otto hihetetlenül kemény), Iron Man-ből (nem rossz, elég merész húzás volt ez a ,,tesós'' dolog az alkotóktól) és Hulk-ból (megint csak tetszik)!  :nezze:
Amiket még elkezdek majd: Ghost Rider, Iron Patriot, Loki, Magneto!
Amikből pár képkocka elég volt: Amazon, Holdlovag, Ezüst Utazó...  :dry:

DC-nél Forever evil, megvárom majd, ha már teljesen kijött és akkor állok neki...  ;D

Régebbi, klasszikus képregények, amikre sajnos nem nagyon jut időm (hogy csak ,,párat'' említsek):
1. Alpha Flight vol. 1.
2. West Coast Avengers
3. Solo Avengers
4. Silver Surfer
5. New Warriors vol. 1.
6. Ghost Rider vol. 2.
7. Secret Defenders
8. Quasar...  :rolleyes:

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7108 Dátum: 2014. Január 27., 14:50:22 »
Máris segítek: a legutóbbi Wolverine szériát teljes lelkinyugalommal hagyd a fenébe.

Nem tiszta melyikre gondolsz. A legutóbbi NOW!-os ongoingra (Paul Cornell)?

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #7107 Dátum: 2014. Január 27., 14:03:07 »
...Bevallom töredelmesen, most teljesen le vagyok maradva az Image/Dark Horse/Avatar/stb. cuccokkal, bár reményeim szerint korántsem akkora meló utólag bepótolni ezeket, mint 10 évnyi Marvel képregényt :D

Máris segítek: a legutóbbi Wolverine szériát teljes lelkinyugalommal hagyd a fenébe. Elvileg sorsfordító, hogy elveszti az öngyógyító képességét, bár hogy ez mennyire spoiler még... na mindegy, olyan vontatottan és dögunalmasan sikerült megírni, hogy belekezdeni sem érdemes. A végén van 1 oldal, ami érdekes, váratlan és sokat ígérő (a Szemlélő), a többi meg belefért volna 3 számba, úgy talán még érdekes lett volna.
Különösen szánalmas a végén a tizenhatodrangú lúzer Kardfogú vergődése, hogy ő mennyire felsőbbrendű, jobb és szebb, nem korpás a szőre, csillogó fehér a kardfoga és az orrodat is tisztíccsa. (Egyébként el is felejtettem, hogyan került vissza az élők sorába, pedig elvileg olvastam a sztorit.) Az a bagázs meg, akit magával hoz... ehhh. Tényleg felejtős. Az új Wolverine-szériától sem várok semmit.

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7106 Dátum: 2014. Január 23., 12:15:06 »
csak deszka. Waid és Samnee viszi tovább, szóval semmi alkotóváltás, max annyi logikus érv lehet mellette, hogy lezárják a mostani sztorit, szóval az újraszámozással jelzik, hogy az új olvasók itt kapcsolódhatnak be.

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7105 Dátum: 2014. Január 23., 11:55:08 »
Idézet
Kedvenc X-sorozatom az utóbbi évekből amúgy, sajnáltam is, amiért lelőtték. Most akkor mi a szellemi folytatása? Az Amazing X-Men, vagy esetleg valami más?
nem folytatódik ez is, csak újraszámozva? Mint Waid DD-je.

Van amúgy bármi komolyan vehető érv a Daredevil újraszámozására? Magyarán lesz komolyabb rajzoló-/szerkesztőváltás az eddigiekhez képest? Vagy ez most tényleg csak egy újabb eladási ugródeszka?

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7104 Dátum: 2014. Január 23., 11:41:59 »
Idézet
Kedvenc X-sorozatom az utóbbi évekből amúgy, sajnáltam is, amiért lelőtték. Most akkor mi a szellemi folytatása? Az Amazing X-Men, vagy esetleg valami más?
nem folytatódik ez is, csak újraszámozva? Mint Waid DD-je.
Idézet
Én a Night of the Owls utolsó számának ominózus jelenetsorát úgy értelmeztem, hogy a magát "Thomas Wayne-nek" vélő Talon teljesen elmeroggyant és abszolút nincs tekintettel arra, hogy Batman hallja/érti-e a mondandóját, csak darálja a sztorit, amit a Court ültetett az agyába.
ettől még unalmas volt.

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7103 Dátum: 2014. Január 23., 11:14:40 »
Szerintem Snyder legrosszabb Batmanjei a 2. szám volt és az utolsó rész a Owl sztoriból, amikor az übertalon az egész számban monológozott miközben keresztülvontatta Batsyt a városon.

Én a Night of the Owls utolsó számának ominózus jelenetsorát úgy értelmeztem, hogy a magát "Thomas Wayne-nek" vélő Talon teljesen elmeroggyant és abszolút nincs tekintettel arra, hogy Batman hallja/érti-e a mondandóját, csak darálja a sztorit, amit a Court ültetett az agyába. Amúgy meg a Night of the Owls volt talán a DC egyik legjobban konstruált event-je (epizodikus tie-in one-shotok), talán nem véletlen, hogy a Zero Year-nek is dettó ugyanezt a formát választották. 

Idézet
Wolverine and the X-men valaki?

AvX végéig megvolt, tervben van a többi, de a Battle of the Atom előtt még szeretném utolérni magam az Infinity-vel, illetve az Infinity elé napirendre vett többi kötettel (Thunderbolts, ASM/SSM, Avengers sorozatok, Fearless Defenders, Nova&GotG) . Kedvenc X-sorozatom az utóbbi évekből amúgy, sajnáltam is, amiért lelőtték. Most akkor mi a szellemi folytatása? Az Amazing X-Men, vagy esetleg valami más?

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7102 Dátum: 2014. Január 23., 11:02:58 »
Idézet
Nem teljesen idevág, de találtam tegnap még valami érdekeset, a 14 karátos kiadó angol változatát, amiről semmi infót nem találtam a kiadó oldalán. Lehet valaki olyan lelkes volt, hogy lefordította a Képes Kiadó kötetét?
én is láttam, szerintem "honosítva" lett angolra, illegálisan.
Szerintem Snyder legrosszabb Batmanjei a 2. szám volt és az utolsó rész a Owl sztoriból, amikor az übertalon az egész számban monológozott miközben keresztülvontatta Batsyt a városon. Azok után majdnem abbahagytam. a Death of the familynek csak nagyobb volt a füstje mint a lángja. de amúgy elvoltam vele. A jelenlegi sztori viszont nagyon bejön.
Wolverine and the X-men valaki? A legutóbb két rész baromi jó volt (mondjuk én sokakkal ellentétben jobban bírom a sorozatot az utóbbi időkben mint az elején) és végre valami konstruktív Wolverine-Cyclops jelenetet is sikerült írni.

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7101 Dátum: 2014. Január 23., 09:52:28 »
Ízlések és pofonok, de én nagyon nem értek ezzel egyet ("Batman-line négy hónapra majdhogynem olvashatatlanná vált"). Ha már muszáj Snyder-be belekötni valamiért, akkor az a Superman Unchained. Ott jóval többet vártam tőle.

Meglehet, akarva-akaratlanul is költői túlzás volt a részemről, de például a Nightwing és Batgirl sorozatok szerintem tényleg mélypontra jutottak az event ideje alatt. Persze, lehet arról vitatkozni, hogy ez mennyire lehet Snyder és Higgins/Simone műve, de így utólag én azt látom, hogy utóbbi két író tud szépen is muzsikálni akkor, amikor éppen nem lebeg a fejük felett az "editorial mandate".

SU-ba még nem volt szerencsém beleolvasni, valszeg a Superman-line-t is akkor fogom pótolni, amikor ismét visszatérek a DC-s cuccokhoz.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 23., 10:12:05 írta Ideniel »

Nem elérhető Snake (XF)

• Fantom
    • http://www.xfanzine.hu
« Válasz #7100 Dátum: 2014. Január 23., 09:29:26 »
Ízlések és pofonok, de én nagyon nem értek ezzel egyet ("Batman-line négy hónapra majdhogynem olvashatatlanná vált"). Ha már muszáj Snyder-be belekötni valamiért, akkor az a Superman Unchained. Ott jóval többet vártam tőle.

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7099 Dátum: 2014. Január 23., 09:25:02 »
Visszanyertem a Scott Snyder-ba vetett hitemet
Mikor vesztetted el?

A Death of the Family-nél.

Maguk a Batman számok nem is voltak annyira rosszak, inkább csak közepesek, de a tie-inekkel együtt rendkívül kiábrándító event volt.  Elvben ő felelt a komplett sztoriért, csak a konkrét forgatókönyvek megírását bízta a többi a sorozat írójára.

Biztos megnehezítette a dolgát az is, hogy Morrison a kiadótól való távozását Damian kinyírásával koronázta meg, s ami rendesen elvette a sorozat vezérkoncepciójának élét, ám ez szerintem nem mentség arra, hogy a Batman-line négy hónapra majdhogynem olvashatatlanná vált. 

Nem elérhető Snake (XF)

• Fantom
« Válasz #7098 Dátum: 2014. Január 23., 09:07:39 »
Visszanyertem a Scott Snyder-ba vetett hitemet
Mikor vesztetted el?

Nem elérhető FZoli

• Pókember
« Válasz #7097 Dátum: 2014. Január 23., 08:40:43 »
A 19. számig bezárólag elolvastam a Superior Spider-Mant és azt kell mondjam nagyon bejön a jelenlegi felállás, jó, hogy nem a szokásos felállást olvassa az ember. (Anno a Batmanbe is a Dick Grayson/Damian Wayne párossal kapcsolódtam be.) OkiPók pökhendi stílusát bírom, bár azért néha-néha pofára esik ő is  ;D Egyedül azt sajnálom, hogy a jelek szerint idén vége is lesz a szériának. Bár kíváncsi leszek, hogy jön vissza Peter ill. mit kezd majd a jelenlegi helyzettel.
Aktuális Marvel fronton még elolvastam az Avengers 25. számát. Ezt harangozták be azzal, hogy a múltbeli csapata megjelenik a jelenben, mert ez olyan jóóól bevált az X-Mennél. No, hát előismereteim nincsenek (az utolsó event amit még olvastam a Siege volt), de a képregény vége okozott némi meglepetést. Gondolom majd meglesz a kötelező összecsapás a két csapat közt, bár a "régieknek" szerintem esélyük se lenne az újak ellen, na de majd elválik.

Nem teljesen idevág, de találtam tegnap még valami érdekeset, a 14 karátos kiadó angol változatát, amiről semmi infót nem találtam a kiadó oldalán. Lehet valaki olyan lelkes volt, hogy lefordította a Képes Kiadó kötetét?

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7096 Dátum: 2014. Január 22., 15:56:36 »
Forever Evil a múlt heti megjelenésekig letudva. Továbbra is pozitív csalódás a Trinity War-hoz képest, bár továbbra sem világos, hogy 1) valóban szükséges-e ennyi szálon futtatni a cselekményt, főleg ebben a formátumban (több event-mini), 2) mi történik, amikor a többi ongoing márciusban beéri az eventet. Az már biztos, hogy a Nightwing, Suicide Squad és Teen Titans sorozatok nem folytatódnak jelen formájukban áprilistól.

És ha már lúd, legyen kövér, elolvastam az összes Zero Year-t/Dark City-t a Batman #26-ig. Visszanyertem a Scott Snyder-ba vetett hitemet, bár ezúttal inkább Greg Capullo viszi a hátán a sorozatot, na meg a rajzstáb többi tagja - külön kiemelném a színeket. Elképesztő, milyen atmoszférát produkáltak a történethez.

Időközben elkezdődött a Gothtopia event is, de előtte visszatértem egy kicsit a korábbi Marvel sorozatokhoz, nevezetesen a Jeff Parker-féle Thunderbolts-hoz. Tényleg csak egy hajszál választja el attól, hogy olyan jó legyen, mint mondjuk Peter David X-Factor-ja, de sajnos nagyon visszafogták a vele párhuzamosan futó eventek.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #7095 Dátum: 2014. Január 17., 11:19:26 »
Ez az eredeti szimbióta egy kis része. Vagy talán a részleges klónja. Nem emlékszem pontosan.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #7094 Dátum: 2014. Január 17., 10:37:20 »
A Brand New Day óta még Osborn se tudja, hogy Peter Pókember. Sőt, soha nem is tudta.
És a Venom-szimbióta nem teljesen ugyanaz, mint a régi.

Gondoltam, hogy ott kell keresni a probléma forrását... És miben más az új szimbióta?

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7093 Dátum: 2014. Január 17., 10:34:05 »
hasonlóan vagyok én is, bár pont a tegnapi megjelenésekkel voltam úgy, hogy a superhero-s cuccokból egyikkel se voltam annyira megelégedve, mint a kisebb kiadósokkal (BPRD, Sixth Gun, Velvet, a tegnapi adagból. BPRDban volt egy jelenet, ami nagyon hazavágott...)
Én még ide soronám a Peter Panzerfaust és az Archer & Armstrong-ot mostani részeit is (de a Rat Queens is jó volt).
azokat nem olvasom, csak azokat írtam oda amiket olvasok. De amúgy mindkettőre kíváncsi vagyok (sőt nem csak az A&A-ra hanem az egész Valiant linera)

Nem elérhető Snake (XF)

• Fantom
« Válasz #7092 Dátum: 2014. Január 17., 08:16:42 »
hasonlóan vagyok én is, bár pont a tegnapi megjelenésekkel voltam úgy, hogy a superhero-s cuccokból egyikkel se voltam annyira megelégedve, mint a kisebb kiadósokkal (BPRD, Sixth Gun, Velvet, a tegnapi adagból. BPRDban volt egy jelenet, ami nagyon hazavágott...)
Én még ide soronám a Peter Panzerfaust és az Archer & Armstrong-ot mostani részeit is (de a Rat Queens is jó volt).

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7091 Dátum: 2014. Január 16., 23:12:48 »
Elkezdtem az új Captain Marvelt, de három szám után ritka nagy baromság... Feminista szöveggel leöntött átlagosnál rosszabb ponyva. Második világháborús japánok kree hajókkal...

Második arc valamivel jobb, az első többé-kevésbé átugorható, szerintem egy évek óta fiókban heverő forgatókönyv alapján íródott, amit nem volt már szíve kidobni a főszerkesztőnek. Én igazából csak az Enemy Within crossover és az Infinity tie-in miatt tartom még napirenden.

Nem elérhető Zigota

• Fantom
« Válasz #7090 Dátum: 2014. Január 16., 22:48:59 »
Elkezdtem az új Captain Marvelt, de három szám után ritka nagy baromság... Feminista szöveggel leöntött átlagosnál rosszabb ponyva. Második világháborús japánok kree hajókkal...

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7089 Dátum: 2014. Január 16., 16:01:13 »
Idézet
Én minden hülyeségük ellenére sem tudnék élni már nélkülük

Bevallom töredelmesen, most teljesen le vagyok maradva az Image/Dark Horse/Avatar/stb. cuccokkal, bár reményeim szerint korántsem akkora meló utólag bepótolni ezeket, mint 10 évnyi Marvel képregényt :D Amúgy meg rendesen megkönnyíti a dolgom, ha trade-ek alapján haladhatok, azoknak meg a tartalma úgy 5 hónappal a megjelenésig nem is tisztázott 100%-osan. De így legalább mehetnek a Goodreads-es olvasónaplómba.

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7088 Dátum: 2014. Január 16., 15:54:23 »
Idézet
Én minden hülyeségük ellenére sem tudnék élni már nélkülük

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7087 Dátum: 2014. Január 16., 15:33:34 »
Emberi nyelven egy baromi nagy retcon volt, hasonlóan az egész OMD-hez.
Ugyan én nem olvastam ezeket, de a leírásod alapján nekem emberi nyelven ez inkább egy baromi vagy faxságnak hangzik.

Cape comics, everybody.  :rolleyes: :lol:

Én minden hülyeségük ellenére sem tudnék élni már nélkülük  :D

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #7086 Dátum: 2014. Január 16., 15:25:19 »
Ugyan én nem olvastam ezeket, de a leírásod alapján nekem emberi nyelven ez inkább egy baromi vagy faxságnak hangzik.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7085 Dátum: 2014. Január 16., 15:19:21 »
1. Amikor Flash Venom lett, miért nem tudta meg Peter titkát, mint Brock? Direkt eltitkolta a szimbióta?

Doctor Strange nem sokkal a Civil War / OMD után valami iszonyat durva varázslatot sütött el, amivel MJ-n kívül mindenki elfelejtette, hogy Peter Parker Spider-Man. Ezek után aki előtt SM önként levette a maszkját, hirtelen mindenre újra emlékezett (a Fantastic Four tagjai például), egyébként viszont úgy működött a dolog, mint valami akut memóriakiesés, még akkor sem tudták maguktól összerakni az egyet a kettővel, ha bizonyítékok tömkelege sorakozott az orruk előtt... egészen a Spider-Island-ig, ahol olyan sok ember előtt bohóckodott Peter Parkerként, hogy megtört a varázs, így tudta például Carlie is kikövetkeztetni a dolgot, máskülönben a varázslat megakadályozta volna ebben.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #7084 Dátum: 2014. Január 16., 15:19:09 »
A Brand New Day óta még Osborn se tudja, hogy Peter Pókember. Sőt, soha nem is tudta.
És a Venom-szimbióta nem teljesen ugyanaz, mint a régi.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #7083 Dátum: 2014. Január 16., 15:07:52 »
Kijött a Superior Spider-Man 25, történnek benne dolgok... Carlie-t kifejezetten bírom, nem szeretném, ha goblin maradna. Peter Parker-Kenobi reloaded? Hát...

Nekem két dolgot áruljon el valaki.

1. Amikor Flash Venom lett, miért nem tudta meg Peter titkát, mint Brock? Direkt eltitkolta a szimbióta?

2. Az új Zöld Manóról nem lehet tudni, hogy Osborn-e (és ha igen, melyik). Viszont élénk érdeklődést mutat Pókember személyazonossága iránt. Azt értem, hogy Osbornnak miért lenne érdekében a többi szereplő előtt úgy tenni, mintha nem tudná, de mi értelme lenne ennek az olvasók előtt? Valamiről lemaradtam, és megint amnéziája van? (Feltéve, ha ő az.)

Nem elérhető Ideniel

• Ghavin / bobzenub
  • Asterix
  • **
« Válasz #7082 Dátum: 2014. Január 16., 11:29:46 »
Én pl tuti nem szerettem volna meg a DC-t ha a Newgenen nem lett volna olyan szép áttekinthetően fenn minden ami az Infinite crisishoz kellett.

Csináltam pár DC-s olvasási listát pár hónappal ezelőtt, s meg kellett állapítanom, hogy az egész CoIE-idővonal lekövethető kizárólag Batman révén :D Konkrétan Superman is csupán egy mellékszereplő Batman mellett, hát még a B-listás és az alatti szereplők. Nem véletlen, hogy többek között a comicsbackissues.com-on míg van dedikált Avengers olvasási rend, addig a Justice League-ről nincs, s a szerkesztők szerint valszeg nem is lesz soha teljes körű.

Nem elérhető Balakin

• Optimus Prime
« Válasz #7081 Dátum: 2014. Január 16., 11:14:40 »
Idézet
Hát, ez is egy módja annak, hogy a single issue vásárlást szorgalmazzák a trade-re várás helyett, más kérdés, hogy a későn csatlakozókat ugyanakkora, ha nem nagyobb káosz fogja fogadni
vagy azokat akik évekkel később olvassák. Mert ugye tudjuk, hogy a DC-t nem érdeklik az új olvasók csak a 45 évesek....
Én pl tuti nem szerettem volna meg a DC-t ha a Newgenen nem lett volna olyan szép áttekinthetően fenn minden ami az Infinite crisishoz kellett.