Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1479621 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #810 Dátum: 2006. Július 07., 17:30:10 »
Az ilyen Rengető féle überbalfaszokat meg nem értem, hogy a Shield miért nem sorozza be. Gyönyörü magánhadsereget lehetne belőlük létrehozni kiképzéssel, fejlesztéssel.

Nem elérhető admiralilles

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #809 Dátum: 2006. Július 07., 17:29:24 »
Ja, vágom. Az zsír arc. Mármint komolyan néz ki, csak tényleg gizda szegénykém.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #808 Dátum: 2006. Július 07., 17:27:45 »
Idézet
Az meg ki a rák?
Rengető Pókfej ellenség és akármilyen vagányan fest, Pókfej fél kézzel lenyomja. ilyen szerkezet van mindkét kezén, amivel lökéshullámokat tud létrehozni. vagy mit

+++
ja Jonathan? hát azt nem tudjuk, most mondta Farek, hogy nem hozták nyilvánosságra a nevét  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:30:36 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #807 Dátum: 2006. Július 07., 17:26:00 »
Az meg ki a rák?
mármint a JOnathan Tremont
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:27:02 írta admiralilles »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #806 Dátum: 2006. Július 07., 17:25:22 »
szerintem Farek az ilyen Rengető féle balekokra gondolt, akiket fel lehetne nyomni. és tényleg, azért ha jópár bika ember ha rámegy, simán le tudnák nyomni, elveszik tőle a kütyüjét, ilyesmi.  

vazze, közben szakadok a röhögéstől a hiperkapitány meg halálsugarak stb dumáktól, nagyon jó ez a topik, hogy ennyi ember elmondja a véleményét
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:25:42 írta Micho »

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #805 Dátum: 2006. Július 07., 17:23:52 »
Idézet
A nem lehet csak úgy megvádolni valakit azzal, hogy ő szuperbűnöző, pl. Wilson Fisk. Azért nem kapták el sokáig anno, mert nem volt bizonyíték. Vagy kire gondoltok ennél a bűnözős dolognál?
VAn egy rakat nem fehérgalléros, hanem szuperbűnöző. Pl. JOnathan Tremontról, a vol. 3-ban sem hozták utólag, a halála után nyilvánosságra, hogy bocsi, de a figura szuperbűnöző volt.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #804 Dátum: 2006. Július 07., 17:22:52 »
Meghát, az egyik Civil war-os Pókemberbe volt, hogy a szuperbűnözők a nap 24 órájában szuperbűnözők, míg a hősök nem. Ott van Fátum, mindenki tudja róla, hogy Latveria királya, Magnetóval mit tudnának kezdeni, bemondanák a TV-ben, hogy ő Erik Lensher (valami ilyen neve van tudtommal) és akkor mi van? Nagyon fogja érdekelni. Szerintem rengeteg szuperbűnözőröl kiderült már, hogy kicsoda, mert mikor először elkapták őket, akkor az újság megírta.

A bürokrácia is hátrány. Póki lever egy szuperbűnözőt, oké, az elmegy és leperi róla a gatyáját, vegyük csak a Wilson Fisk-es esetet. eddig ezt nem tehette, mert hivatalosan Pókember nem volt bejegyezve sehol sem. Most viszont laza mozdulattal.

A legjobb megoldás még mindig az lenne talán, amit Vas javasolt az Illuminati legelején, az 1. találkozón
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:26:44 írta Punkológus »

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #803 Dátum: 2006. Július 07., 17:13:42 »
A nem lehet csak úgy megvádolni valakit azzal, hogy ő szuperbűnöző, pl. Wilson Fisk. Azért nem kapták el sokáig anno, mert nem volt bizonyíték. Vagy kire gondoltok ennél a bűnözős dolognál?
A másik az, hogy őket nem támadnák meg az emberek, mert ők vissza is ütnek

A registrációnak meg van a kockázata. Eddig is megvolt, hogy egy túrista felvaeszi hogy csórikám bemegy a telefonfülkébe, aztán kijön HiperKapitány. Vállalni kell ezeket a dolgokat, ha az ember önzetlenül akar segíteni. Ez hátrány, mint pl. az, hogy az ember szabadidejében zuhogó esőben röpköd a házak fölött, hogy segítsen. Most még talán meg is köszönnék nekik ezeket a dolgoka, nem pedig menekülés lenne a vége, meg fikázó újságcikkek. Lehetne csinálni védelmi programot, stb.

Amúgy a rendőrség nem azért bukott meg a szuperbűnözésse3l szemben, mert bürokratikus, hanem mert egyszerűen nem voltak megfelelő eszközeik a tomboló kőszörny ellen, vagy a mindent elpusztító halálsugarak ellen. Szerintem már van.

Éljen a Hős Szakszervezet!!
Vasemberrel lennék, ha tényleg csak erről szólna a PolgárHáború, és nem lenne valami nagy, gonosz összeesküvés a háttérben.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:23:09 írta admiralilles »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #802 Dátum: 2006. Július 07., 17:10:38 »
A szuperrendőrséggel pontosan az a gond, hogy rendőrség és mint ilyen bürokratikus. És pontosan az ilyenek nem tudtak megfelelni a követelményeknek a szuperbűnözők ellen. Ha jól értelmezem, akkor a SHIELD keze alatt dolgoznának, ami azt jelenti, hogy akkor és ott vetik be őket, ahol és amikor Hill parancsnok mondja.

Vagy képzeljük el az általad felvázolt esetet. Szögre akasztja a ruháját a hero, beregisztrál és nézi a Sherlok Holmes-ot. Aztán a bürokraták közül az egyik szépen eladja a személyazonosságát a hős legnagyobb ellenségének. A lator a hősre ront. Nagy csata, dőlnek össze az épületek. Aztán még a hőst vonják az egészért felelőségre, mert használta a képességét. vagy vegyük azt, hogy feltörik a Shield adatbázisát és megy fel a netre a lista, hogy ki kicsoda.

Mondjuk az is egy örök téma, hogy maguk a szuperhősök létezése az, ami újragenerálja a szuperbűnözők hadát.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #801 Dátum: 2006. Július 07., 17:05:51 »
Idézet
Egy rakás bűnözőről csak az ellenfeleik tudják, hogy ők azok. De miért?
tényleg  ellenük meg ha lincshangulat alakul ki, azt ki nem szarná le
amúgy ezt eddig is megtehették volna, csak biztos van valami status quo ebben a kérdésben...  

Idézet
miért nem nyitsz neki egy külön topicot amibe más nem írhatna?

így bulisabb
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 17:06:42 írta Micho »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #800 Dátum: 2006. Július 07., 17:03:12 »
Ami még felmerült bennem: az ismert szupergonoszok nevét miért nem hozzák nyilvánosságra? Miért csak a hősöket kell basztatni? Egy rakás bűnözőről csak az ellenfeleik tudják, hogy ők azok. De miért?

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #799 Dátum: 2006. Július 07., 16:54:30 »
Igen, az mindig is benne volt, hogy a törvény meg az állam nem komálja a szuper-tevékenységet, ha mondhatom ezt. De ott voltak az emberek, akik egyértelműen szükségét érezték a hősöknek(persze voltak ellenvélemények, de a mérleg nyelve nem feléjük billent). Most már az emberek sincsenek a hősök mellett. Így tényleg ellehetetlenítették az egészet.
Szerintem ha egy hős "leszerel", akkor azt mondják oké, feolírjuk a neved, elkobozzok a ruhád, meg az esetleges kütyüket és rajtad lesz a szemünk. nézd csak a Kojakot. Emberünknek meg meg kell erőltetnie magát, és ki kell bírnia, hogy elmegy a várospusztító Gonosz Toposz mellett. Vagy vissza a melóhoz, és vállalnia a regisztrációt, vagy az üldözöttséget.
Csinálhatnának egy ilyen mi lett volna ha... sorozatot, miszerint minden szuperhős visszavonul, és a normál emberek meg tudnának birkózni a szuperfenyegetésekkel. Spéci irodák, High-tech, meg ami kell. Szerintem jó dolgokat lehetne kihozni belőle.
Írok is a Marvelnek!

Punkológus:
"A regisztráció esetén csak egy szuperrendörség lenne létrehozva"
És mi a baj a szuperrendőrséggel? Abból tényleg nem lenne vita. Semmi morális szarakodás.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 16:56:41 írta admiralilles »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #798 Dátum: 2006. Július 07., 16:41:14 »
Micho miért nem nyitsz neki egy külön topicot amibe más nem írhatna?

Admiralilles, van abban amit mondasz, de eleve felmerül a kérdés: miért lettem hős, miért vagyok én álarcos lovag? Mert ha kiszálok, akkor nem menthetem meg önkényesen az embereket. És említették a füzetben is, "a világ tele van szuperbűnözőkkel". Az egész lényege az, hogy egyes szuperképességü emberek a hatóság fölé helyezikmagukat, mert így többet tudnak tenni, mint a rendőrség, hisz nekik meg van kötve a kezük a bürokraták által. A regisztráció esetén csak egy szuperrendörség lenne létrehozva.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #797 Dátum: 2006. Július 07., 16:35:06 »
Idézet
... Ha jönnének, hogy tudják ám hogy ki vagyok, akkor azt mondanám, hé, én már nem vagyok az, hanem csak egy ficikó, aki szereti a Colombót, én már nem hősködöm. ...
Igen, ez egy érdekes gondolat. Vajon mi van, ha megkeresnek valakit, aki rajta van a listán, de mire odaérnek, addigra azt mondja, hogy bocsi, a göncöm ott lóg a fogason, ha akarják elvihetik, én már nem vagyok benne a játékban! És tényleg, csak nézelődik, amikor egy bankrablás lezajlik, vagy baleset történik. Akkor most mi van? Hiszen a törvény, amennyire jól tudom, nem visszamenőlees hatályú.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 16:35:52 írta Farek »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #796 Dátum: 2006. Július 07., 16:33:06 »
mivel kikerült nemrég a nyitóoldalra egy cool banner, hogy a CW eseményeit itt elemezzük, most az újonnan érekzők kedvéért felhozom az eredeti CW képregények linkeit... kimásoltam Punkológus hozzászólásából aki Troll hozzászólásából másolta ki  a részek összefoglalóihoz visszább kell lapozni pár oldalt ebben a topikban

AZ ÚT AMI A POLGÁRHÁBORÚIG VEZET...[/font]

Civil War checklist

Február:
Amazing Spider-Man #529

Március:
Amazing Spider-Man #530
Fantastic Four #536
New Avengers - Illuminati

Április:
Amazing Spider-Man #531
Civil War Opening Shot Sketchbook
Fantastic Four #537

Május:
Civil War 01 (RIP-ODB).cbr
Marvel Spotlight - Mark Millar, Steve McNiven
Amazing Spider-Man #532
She-Hulk v2 08
Wolverine 042

Június:
Civil War #002
Civil War - Frontline #001
Civil War - Frontline #002
Amazing Spider-Man #533
Fantastic Four #538
New Avengers #021
Thunderbolts #103
Wolverine #043
X-Factor #008

a cbr file-okat rar-rá kell átnevezni, ha meg cbz-t találtok benne, azt meg zip-pé kell átírni, különben szar lesz  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 16:37:00 írta Micho »

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #795 Dátum: 2006. Július 07., 16:26:12 »
Én egy hős helyében hagynám az egészet a pcsbe. Ha regisztrálok, akkor regisztrálok, ha nem, akkor sem csinálnám ezt az ellenállós bohóckodást. Hazamennék, levenném a göncöt és megnéznék egy jó krimit. Mert lássuk be, az ellenállás itt tényleg csak arról szól, hogy leleplezzék ha valami turpisság van az egészben. Hogy embereken segíteni? Míg üldöznek, meg ilyenek? Ez teljesen kizárt. Az ilyen összeesküvések kibogozásától meg csípőből fog el a hányinger. Ha jönnének, hogy tudják ám hogy ki vagyok, akkor azt mondanám, hé, én már nem vagyok az, hanem csak egy ficikó, aki szereti a Colombót, én már nem hősködöm. Írják fel a nevem a regisztráltak közé, csak lépjenek le a reklámszünet végére.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #794 Dátum: 2006. Július 07., 16:08:06 »
Idézet
most jó alkalom ez a Civil War, hogy meglássuk, melyik hősnek van vér a pucájában
vagy azt, hogy ki tud józanul, hideg fejjel mérlegelni. Lásd a tudós seggfejeket, mint Reed vagy Pym. Az antireg csapat inkább a szivére hallgat, ohhh  

Érdekes, hogy Kapiék is milyen gyorsan kiépítették a maguk rendszerét. Itt senki sem akar tárgyalni, mert ahogy látom a csillagos-sávos kölök sem állt od a Vasember elé, hogy "Fiam, itt valami nem klapol"

+++

Az is lehet, hogy AmKap csak azért áll ellen, mert durcizik, hogy őt nem vették be az Illuminati-ba a szuperhősök krémjébe

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #793 Dátum: 2006. Július 07., 15:58:38 »
Idézet
Egy mezei szuperhőst is azonnal átálit az antireg táborba az, hogy Kapi már ott van.
elvileg. de ha meghallja, amit Vasember helyezett kilátásba, hogy egy utolsó űzött vad lesz belőle, és le fogják vadászni, akárhova megy, ha nincs regisztrálva... akkor kétszer meggondolja, hogy ellenálljon. nem?  

most jó alkalom ez a Civil War, hogy meglássuk, melyik hősnek van vér a pucájában  

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #792 Dátum: 2006. Július 07., 15:50:22 »
Idézet
fontos kérdés, a földönkívüliek (istenek, más bolygókról, stb) hogy fognak vélekedni, ha meghallják, hogy Kapi az ellenállók vezére?
Itt nem csak a földönkívüliekröl van csak azért szó. Egy mezei szuperhőst is azonnal átálit az antireg táborba az, hogy Kapi már ott van. Amikor megmutattad a listákat a felekröl, akkor tisztán látszott, hogy sokkal többen állnak az Ellenállók oldalán.
Idézet
Másik meglátásom még, hogy azok a mutánsok, akiket eddig utált a nép, és írod, hogy beregisztrál, jólét, stb... azokat nem fogják ugyanúgy elfogadni az emebrek szerintem.
Kell egy-két év és őket is elfogadják, tekintve a kis létszámra, hisz mutánskérdéröl már nem beszélhetünk. (Mondjuk én már rég kikúrtam volna az egész mutánskérdést x-menestül, Magnetóstul a 616-os univerzumból, rontsák máshol a levegőt, sztem nem véletlen, hogy a HoM-ban el intézték őket  )
Idézet
jó, de azért nem süllyedtek a náci haláltáborok szintjére,
Nem is mondtam, hogy sűllyedtek, csak elhallgatják. És akkor még szó sem esett Quantanamoról vagy az európai titkos táborokról vagy az iraki fogolykínzásokról

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #791 Dátum: 2006. Július 07., 15:29:01 »
Idézet
Agyaljatok már meg a Póknős bannerrel!
parancsolj  bárkinek bármi kell, csak szóljon  

itt egy újabb választék:

ilyen melegben AmiKapi és Vasember is lengébben hadakoznak egymással

jó, Vasembernek több mint száz név van a listáján, akihez bekopogtat, de az kevés, mégha mindenki regsztrálna is, amit nem hiszek.
fontos kérdés, a földönkívüliek (istenek, más bolygókról, stb) hogy fognak vélekedni, ha meghallják, hogy Kapi az ellenállók vezére? hisz minden galaxisban Kapit mint a becsületesség, stb mintaképeként ismerik (még az ellenségei is elismerik) , és ez szöget üthet a fejekbe, hogy mégis egy hivatalos amerikai  törvény ellen lép fel...
Másik meglátásom még, hogy azok a mutánsok, akiket eddig utált a nép, és írod, hogy beregisztrál, jólét, stb... azokat nem fogják ugyanúgy elfogadni az emebrek szerintem.

Idézet
Nem tudtál az Amcsi Koncentrációs táborokról? Hát mondjuk az igaz, hogy arról aztán nem beszél senki. Történtek csúnya dolgok a világban mindenütt

jó, de azért nem süllyedtek a náci haláltáborok szintjére, ahogy a képregényben is látszik, meg a leírásban  
ettől független szégyenfolt  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 15:37:21 írta Micho »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #790 Dátum: 2006. Július 07., 15:24:16 »
Nem tudtál az Amcsi Koncentrációs táborokról? Hát mondjuk az igaz, hogy arról aztán nem beszél senki. Történtek csúnya dolgok a világban mindenütt, például az első hivatalosan koncentrációs táborok az angolok nevéhez fűződnek a Búr háborúk idejéböl. Manapság nagyon szeretik leegyszerűsíteni a dolgokat Hitlerre és Sztálinra. Szinte csatát vívtam ez miatt a töritanárommal, ami ott kezdődött, hogy nem akarta elhinni nekem, hogy Könyves Kálmán kiadott egy 3. törvénykönyvet is a zsidók ellen. Érdekes dolog a történelem, főleg az elhallgatott része.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #789 Dátum: 2006. Július 07., 15:16:31 »
Agyaljatok már meg a Póknős bannerrel!

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #788 Dátum: 2006. Július 07., 14:51:57 »
Idézet
Ki aza nő akivel Póki beszél az első részben és miröl?
Ő Sally Floyd, oknyomozó riporter, és az a feladata, hogy kifürkéssze az ellenregisztrációs tábort és megírja a történéseket. ellenben Ben Urich Vasember tevékenykedéséről ír... mindketten inkább a regisztráció ellen vannak, persze a vén JJJ meg a reg. mellett kardoskodik.. nehéz lehet így  véleményt formálni nála  
Sally-hez beugrott Peter, és a regisztrációról beszéltek, hogy mi történik az ember családjával, ha leleplezi magát a nyilvánosság előtt.

Idézet
Utsó 3 oldalon mi van?

a Frontline utolsó oldalait mindig valami történelmi eseménnyel állítják párhuzamba a Civil War történéseivel. sajnos regnar nincs itt, aki történelmi szakértő, én annyit tudok mondani róla, hogy a II. VH-s amerikai koncentrációs táborokról van benne szó, amit azért hoztak létre, mert Pearl Harbour után nem bíztak a japánokba többé, és egy bizonyos "9066"-os rendelettel összegyűjtötték a Csendes-Óceán melletti japán származású lakosságot (az mindegy volt, hogy ők is amerikaiak) és otthonaikból elhurcolva táborokba zárták őket. kerestem a dologgal kapcsolatban egy dokumentációt, érdemes átolvasni, elég kemény szitu volt.. én nem is tudtam róla  

AZ AMERIKAI KONCENTRÁCIÓS TÁBOROK 1942-1945

a 2. részben pedig Vasember és Julius Caesar párhuzamok voltak... amikor anno átlépte a Rubicon folyót, és a hagyományokat keményen megsértve Caesar légiósai élén vonult be Rómába... de erről már esett szó, regnar ki is elemezte

Idézet
Mit osztanak le az életben maradt Speedball-nak?

a baleset során elevsztette a képességeit, és amint írtam, a SHIELD rendőrbírónak nem írta alá a regsztrációs papírt, ezért bebörtönözték, ahol még az őrők is jól megagyalták, és várható, hogy a köztörvényes bűnözők hülyére verik.  

+++

Kapira nyomtam   és nem is hiszem, hogy változni fog a véleményem  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 14:56:42 írta Micho »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #787 Dátum: 2006. Július 07., 14:40:10 »
Én is AmKap-ra nyomtam a gombot. Van ebben a regisztrációban logika, elismerem, de én nagyon nagy összesküvést érzek a háttérben. A SHIELD rákészülése az eseményre, Vasember köpönyegforgatása és kétszinüsködése. Az azzonali erőszak alkalmazása a antiregisztrációsok felé. Mind-mind olyan dolgok amik egy kicsit sem szép helyzetett vetítenek előre.

Ez az egész regisztrációs dolog szvsz jobban működne, ha a SHIELD-et kihagynák az egészböl és a Bosszú Angyalaiból épitenék ki egy olyan szervezetet, amely továbbképzi a szuperhősöket.

+++

A SHIELD-nek még sosem fordult meg a fejében, hogy a zsoldjába vegyen szuperbűnözőket. Itt természetesen olyanokra gondolok, akik azért szuperbűnöznek, hogy pénzhez jussanak. Ilyenböl rengeteg van.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #786 Dátum: 2006. Július 07., 14:25:23 »
Szavaztam a vén zászlófejűre.  

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #785 Dátum: 2006. Július 07., 14:09:06 »
Ki aza nő akivel Póki beszél az első részben és miröl?
Utsó 3 oldalon mi van?
Mit osztanak le az életben maradt Speedball-nak?
Mi a véleménye az ujságíróknak erröl az egészröl?
Idézet
másikban is kiemeltem a lényeget, akkor még nem volt ilyen követelmény    
Könnyú hozzászokni a jóhoz  

+++

Kérdeztem is már, hogy mi a helyzet Black Bolt bandájával. Vidám lesz közben egy háború  Nem lehet, hogy Hulkot azért küldték el, hogy még véletlenül se kerüljön szóba az ő regisztrációja? Thorra ugyanez áll.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #784 Dátum: 2006. Július 07., 14:07:26 »
Én úgy képzelném el ennek a diplomáciai útjáát,hogy:
- Nem amerikai állampolgárok: reg. esetén zöldkártya, lakhely, szociális háttér biztosítása és természetesen korlátlan tartózkodási engedély, nem reg. esetén elfogás,majd azonnali kiutasítás az országból. Vissztérése esetén nemzetközi körözés, bebörtönzés.
- Földönkívüliek: reg. esetén személyazonosság kiállítása,kérésre plasztikai sebész és a többi ,nem reg. esetén: felkérés az azonnali távozásra, megtagadás esetén a tartózkodás valamilyen módon való lehetetlenné tétele
- Nem emberi fajok,nem beleértve a mutánsokat: reg. esetén új személyazonosság, esetlegen szükséges plasztikai műtétek, jólét   nem reg esetén: felszólítás bármilyen különleges erő használatának beszüntetésére, ha ez nem lehetséges, kiutasítás, megtagadása esetén bebörtönzés
- Istenek: reg. esetén személyazonosság, jólét, nem reg. esetén felkérés a föld elhagyására. Thor példának okáért szerintem elhagyná a földet, ha a közvélemény azt kérné,hogy távozzon. Nem reg. esetén további nyomás gyakorlása, természetesen katonai erő bevetése felesleges. Az istenek nagyrésze elhagyná a földet ilyen esetben.
Mutánsok: reg esetén a közvélemény egyenrangúnak tartaná őket a többi hőssel,jólét  nem reg. esetén: figyelmeztetés,majd bebörtönzés.

És végül az amerikai állampolgárok:
reg. esetén elismerés, fizetés, biztos háttér
nem reg. esetén: figyelmeztetés majd elfogás,bebörtönzés

És én a regisztrációt így képzelném el: X személy egy bizottság előtt leveszi a maszkját, papirokkal igazolja a kilétét,majd megmutatja képességeit. Ezután hivatalosan a SHIELD "felügyelete" alá kerülne. Vagyis: bármikor azt csinálhat amit akar! Oda mehet ahová akar!(országon belül) DE AZ EREJÉT NEM HASZNÁLHATJA! Alapesetben! Viszont kapna annyi bizalmat,hogyha esetleg valós vészhelyzet alakul ki, akkor egyeztetéssel és jelentéssel egybekötve akciót kezdhet. Igazából egy mobiltelefon kéne az egészhez... De senki nem kötelezné semmire! Nem lenne besorozott katona! Majd az akció után teljes vizsgálattal kiderítenék az anyagikárokat, egyfajta mérleget vonnának, természetesen az emberi életet tartva szemelőtt. Ennek alapján mondanák Xnek,hogy esetleg legközelebb mire ügyeljen, valós tréningeket tartanának(ez sem kötelező) a hősök együtt eddzenének, és a komolyabb fenyegetésekkel szemben(pl. idegen invázió) együttes erővel és a kormány támogatásával lépnének fel. Személyre szabott felügyelet lenne, nem csoportos, nem úgy mint a Bosszú Angyalai,de azért hasonló. Mindannyiukat egyéni eredményei alapján ítélnének meg. Emellett természetesen anyagi és nem anyagi juttatásokat kapnának, akkor is ha nem hősködtek(sőt attól függetlenül,nehogy pénzköszpontúvá váljon a dolog) természetesen csak "polgári" mértékekre gondolok. Éppen annyit,hogy ne a napi megélhetés vonja el a figyelmét és legyen ideje a segítségnyújtásra.
Ez lenne szerintem egy ideális állapot a törvény és a szuperhősök között, bár szerintem ilyen úgyse lesz, az olvasók ezt túlságosan unnák. Ők a bonyodalmat szeretik és a cinikus véleményeket.
Tegnap újraraktam a gépemer vindóz,megy vagy egy tucat progi. ezalatt legalább 10 szer megkérdezte a gép,hogy regisztrálok-e. Én mindig azt válaszoltam hogy nem. Veszélyben az életem! Jön a SHIELD!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #783 Dátum: 2006. Július 07., 14:04:02 »
Idézet
Jók lettek a tegnapi képek! Választottam is egyet, ami pont szemmagasságban van egy ewoknak. Csak hogy mindenki tudja hol állok ha kitör a balhé. 
ez jó  

akinek nincs még, bátorítom, hogy válasszon egy képet és tegye az aláírásába... természetesen nemcsak ezen a fórumon használható, oda viszitek ahova akarjátok  

másik: a szavazásoknál a CW témában indult szavazás, lássuk, melyik oldalnak hány embere van, irány szavazni

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #782 Dátum: 2006. Július 07., 13:58:16 »
Jók lettek a tegnapi képek! Választottam is egyet, ami pont szemmagasságban van egy ewoknak. Csak hogy mindenki tudja hol állok ha kitör a balhé.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #781 Dátum: 2006. Július 07., 13:44:29 »
Idézet
És most bunkó leszek Micho-val   Nem tudna valaki a Civil War: Frontline 1-2-röl egy bővebb összefoglalót összedobni?  
az elsőben a legfontosabb tényleg csak Tony leleplezése volt, a másikban is kiemeltem a lényeget, akkor még nem volt ilyen követelmény  
ha nem világos belőle valami, akkor mondj oldalszámot és megnézem, én amúgy nem tervezem már kibővíteni.  

+++
az Inhumans pedig legutóbb a Son of M. #6-ban volt nem? amikor elkobozta a kormány a kristályaikat, és ezért Black Bolt háborút ígért be.
pont jól jön majd a CW közben...   (púp a hátra effektus)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 07., 13:50:06 írta Micho »