HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (1373/1662) > >>

talgaby:
Ha már összeesküvés-elméletek, én is bedobok egyet, amit a wikis összefoglaló juttatott az eszembe:
Az Illuminatiban láthattuk, ahogy Vasember propagálja az új, még csak tervezett reg.törvényt, és buzdít mindenkit a csatlakozásra, példának az érvei mellett azt említi, hogy csak idő kérdése, hogy egy fiatal szuperhőscsapat (ő az Ifjú Angyalokat és a Szökevényeket említi) miatt mikor lesz egy tömegkatasztrófa. A pókemberben láthattuk, hogy a tervezetet megpróbálja (látszólag?) lefújatni, de bejátszat egy felvételt, hogy ha a kormány irányítja közvetlen a hősöket, abból csak vérengzés lesz.
Majd ugye megtörténik a katasztrófa, amit már ismerünk, bár érdekes, hogy Villámgolyó valami olyasmit álít, hogy fülest kaptak Nitroék rejtekhelyéről, Nitro meg (a Rozsomákból kiderül, hogy) kapcsolatban áll valaki befolyásos személlyel, szóval lehet, hogy nem véletlenül volt ott egy élő forgatás...
Amikor pedig beindul a reg.törvény hatályba léptetése, a regisztrált hősök irányítását nem egy kormányügynök, hanem Vasember veszi át, mintha csak meggyőzte volna a szenátorokat az a bizonyos Vörös Dinamós felvétel a kormányirányítás és a vérengzés esetleges kapcsolatáról...

Apocalypse:
Micho! A többi újabb részt is megtudnád így csinálni.Nagy szívességet tennél vele

talgaby:
Köszönöm. A támogatást is, az összefoglalót is, és a véleményezést is a helyzetről. Örülök, hogy nem csak én látom úgy, hogy egy jó ötletet hogyan szúrnak el ismét a Marvel-univerzumban, még ha ez ezúttal eleve meghatározott írói döntés is volt.
Csak pár kiegészítés:
Kapi csapata magát Secret Avengersnek nevezi, a legjobb magyar fordítás, ami eszembe jut a Titkos Angyalok (Titkos Oltalmazók mintájára), vagy a Rejtett Angyalok (társadalomban elrejtőzött ellenálló hősök).
Az X-Men a jelek szerint 3 részre szakad: a reg.törvényt pártolókra (pl. Bishop, Madrox egyik dupe-ja), az azt ellenzők (pl. Emma, vagy az egész X-Faktor), és a "hagyjatokbékénazegésszel,megvanamagunkbaja" (a 198 otthon maradt része).
A szupergonoszok, Hellfire Club, Magneto, meg a jó Ég tudja kik általában össze vannak vonva "semleges" címen, ők mind vagy csak nézik a dolgokat (Fekete Párduc politikai semlegessége pl.), vagy a háttérből próbálnak meg kavarni (nagyon csodálkoznék, ha az új Pokoltűz nem próbálná meg, különösen az új vezetővel, akárki is az).
Az Inhumans mintha kihirdette volna a hadiállapotot az emberiséggel, csak nem támadnak, fenyegetőznek az esetleges megtorlással.
Namor tudtommal már bepöccent Namorita miatt, úgyhogy az atlantisziakra lehet majd számítani hamarosan.
A töbi stimmel.

Micho:
nagyon jó az  összefoglaló    most próbáltam próbaképp az extra szarakodásai ellenére elérhetővé tenni a Frontilne 4-et

Civil War Frontline #004

éééés... ez így nem fog bejönni. viszont nálam úgy működött, ha kimásoljátok a címet, nyittok egy új explorer ablakot és beleillesztitek, lejön
nem értem, kattintásra miért nem működik...    ez érvényes a kiszolgálóban az összes többi képregényre, tehát ezzel a módszerrel lehet jelenleg leszedni

regnar:
Hozzá kell tennem, hogy néhány karakterről nekem sincs egy lila halvány fogalmas sem, pl Typeface-nek is utána kellett olvasnom és a mostaniban Network, vagy Gladiatrix sem volt túlságosan ismerős számomra.

Jól látod, szerintem is megpróbálják egy kissé felkavarni a már kialakult csoportokat, párat (sajnos vagy nem, döntse el mindeki) kissé leírni és pár újat behozni.
Én pl örülök, hogy a SHIELD nagy szerepet kap a történetekben, igaz, azt még nem tudjuk, hogy adott esetben a regisztrációs törvény bukása esetén mi lenne a sorsuk. Minimum feloszlatás és a vezetők felelősségre vonása lehetne, de már ez is felvet egy halom kérdést.
amennyiben a regisztrációs törvényt nem előre eltervezett konspiráció idézte elő (erre egyre kevesebb esélyt látok), úgy lehet-e büntetni azokat, akik a törvény értelmében jártak el, akkor, amikor a törvény hatályba lépett, valamint felmenthetőek-e minden esetben a törvény által szankcionáltak, közülük is a szuperbűnözők, vagy ők maradnak továbbra is fogságban?
Amennyiben pedig a törvényt konspiráció "idézte" elő, szintén fenn áll az előbbi kérdés az elfogott szuperbűnözőkre, valamint én előrevetíteném a SHIELD és egyéb segítő szervezetek teljes bukását. És ott lenne még a "fordított regisztráció" azaz nem indulna-e el egy boszorkányüldözés, és Vasember embereinek vadászata "elkövetett bűneik miatt". Mi lehetne a megnyugtató lezárása úgy a történetnek, ha kiderülne, hogy "kamu volt az egész, valaki hátulról irányította"?
Ki szolgáltatna elégtételt az ártatlanul bebörtönzötteknek és ki védné meg a másik oldalt a közvélemény és szuperemberek haragjától, aki adott esetben jogosan vetnék fel sérelmeiket.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése