HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Farek:
Már csak azért is kérdés, hogy egy esetleges bedőlés mit érint majd (bár hátha nem, nem akarok én rosszat), mert gondolom, az igazából a kiadókat riaszthatja el jó időre attól, hogy ismét itt kössenek üzletet, ami nem megy. De mondom, nem akarok én rosszat, remélem, sikerül fenntartani az egészséges szintet.
turkia:
Pontosan. Még emlékszem '99-re, mikor a Semic-fuccs után bedőlt a képregény itthon. Volt talán a Garfield egyedüli nagy névként, oszt csókolom.
Farek:
--- Idézetet írta: turkia - 2019. Február 22., 09:06:03 ---Fura, hogy egy időben mindenki szinte felejtősnek tartotta a képregényeket, aztán dömping lett a moziban és a képregénypiacon is. Szerintem is várható a lufi hazai kipukkadása.
--- Idézet vége ---
Na igen. Csak az a kérdés, hogy mekkorát pukkan és mit/miket visz magával. Remélem, nem mindent.
turkia:
--- Idézetet írta: Sepi - 2019. Január 08., 18:22:21 ---Ettől már régóta rettegnek az olvasók, hogy ki fog pukkanni a képregényes lufi hazánkban, és sajnos egyre közelebb vagyunk hozzá. ...
--- Idézet vége ---
A magam részéről már rég eljutottam a csömörig. Amit az utóbbi időben vettem, az a Képkocka magnetós, bulldis, főnixes sztorija, amit Micho ajánlott (nagyon állat a kiadvány) és a Marvel keménykötetes Titkos Háborúja. Az utóbbinak főleg a 2. részén azért mégis sikerült magamat felhúzni, egyes szófordulatok, beszólások ok nélküli átírogatása és stilisztikai vérengzések helyett inkább arra figyeltek volna, hogy ne rakjanak be helyesírási hibát, vagy elírást. Nem tudom, kinek nem sikerült megugrani a feladatot. Mindegy, ez már ilyen. Legalább a kötetnek jó illata van, nálam ez is szempont.
Fura, hogy egy időben mindenki szinte felejtősnek tartotta a képregényeket, aztán dömping lett a moziban és a képregénypiacon is. Szerintem is várható a lufi hazai kipukkadása.
talgaby:
A Rebirth koncepció szintjén jobb. Snyder Batmanje jó volt, de ha a füzeteket olvasod, akkor a Kingpin most ért volna el a tömény káoszhoz, ahol előbb visszafelé ugrunk egy évet az előző sztorihoz, majd előre egyet úgy, hogy közben egy teljes 52 részes széria lement. Ennek az eseményei gyökeresen kihatottak a Batmanre, de az elfelejti megemlíteni ezt, csak készpénznek veszi, hogy mindenki teljesen tisztában van a Batman Eternal minden eseményével. (Ebből a szempontból a két másik fő cím, a DetCom és a Batman & Robin sokkal összeszedettebb volt, de ott meg írók cserélődtek folyton, így nem volt egységes arculat.)
Meg úgy nagy átlagban a New 52, pláne így utólag, tényleg tiszta Ultimate Marvel volt. Sok mindent csak azért cseréltek le, hogy le legyen cserélve. A Rebirth modernizálásként jobban működik, mint a New 52, mert érződik, hogy van egy szilárd alapja, nem csak megkavartak mindent, hogy másnak hasson.
Ettől függetlenül tényleg sajnálatos, mert ha az Endgame-ig lemegy a Kingpin, akkor lett volna egy összefüggő nagy Batman-blokk végre.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése