HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Inner Circle:
Teleki László (nem a politikus, az író) az egyik könyve fülszövegében idézte Thomas Mann-t, aki arra kérte az olvasókat, hogy a Varázshegyet kétszer olvassák el, mert úgy sokkal jobban fog nekik tetszeni. Teleki hozzáfűzi, hogy a kiváló német író egyébként is bőkezűen bánt az olvasói idejével - akár Hickmanről is beszélhetne - és ő a maga részéről csak annyit mond, hogy akik egyszer olvassák el a könyvét, azoknak jobban fog tetszeni, mint azoknak, akik egyszer sem olvasták el ;D
Inner Circle:
A TV sorozatok kapcsán ugyanez a tapasztalat ;)
Balakin:
amúgy tök más valamit haviba olvasni, meg egyben átrágni magad rajta. Sokan feladták meg szídták Whedon Astonishingjét a végére, mert sokat késett és az emberek idegesek lettek, de ha egyben olvasod akkor meg baromi jó.
Nem is követek már semmit haviban, inkább elolvasom egyben mert mindent úgy írnak már, hogy egy nagy sztorit alkosson. Jobban is élvezem így (ez alol két kivétel volt msotanában, Busiek Avenegrs-e, amit elég oldschool stílusban írt, szóval nem feltétlen jobb egyben olvasni sokat, ileltve a n52 Dial -H ami szimplán csak nem érdekelt 5-6 szám után, istenítő kritikák ide vagy oda).
Inner Circle:
Eddig keveset dicsértem, annyi kompromisszumot kötök, hogy sokkal több idő, türelem és figyelem kell hozzá, mint amennyi nekem mostanában volt. Nekem úgy tűnik, egyesíti a hosszabb, elágazó, de összefüggő történetfolyamok (pl. Grant Morrison New X-Men-je) és a rövid, tömör sztorik hátrányait: hosszú, és mégis minden marhaságot olvasni kell ahhoz, hogy érts belőle valamit. Szerintem egyszerűen nem jó a koncepció. Lehet egy éjszaka egy lánnyal (sráccal, intelligens kristállyal stb.) csodálatos, lehet egy hétvége vagy egy nyaralás vagy tíz év is az, de egyik sem lehet a másik időtartamában ugyanolyan jó. Nem lehet két héten át pezsgőt inni az ágyban két kör között. Hickman egy kétrészes sztorira fordítandó figyelmet akar 80 részen keresztül, az meg nincs, pont. Örüljön, akinek van - sokan imádják a nyolcórás Sátántangót, a legtöbben meg a környékére sem mennek.
KiD:
Vélemények?
http://geekz.444.hu/2015/05/18/avengersnew-avengers-a-bosszuallok-es-a-vilag-pusztulasa/
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése