HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (517/1662) > >>

Gorgonita:
Batman:

Érdekes kérdés lehet, hogy egy ilyen reboot esetében melyik író jár jobban? Az aki mondjuk kikapott egy alig használt sikertelen karaktert, de kellő potenciállal és leleményességgel akár megalkothatja belőle a következő Secret Six-et, vagy X-Factort, mondjuk úgy hogy bunyó helyett tanulni küldi a Többszörös Ember másolatait. Vagy az aki megkapja a nagyágyút, az ikont, az immár élőhalott élő legendát a DC atyaúristenét, aki mellett még Superman is csak egy nevetséges kis amatőr, és vele együtt a figyelő szemek és kamerák keresztüzét. A rajongók felfokozott, a kritikusok soxor figyelmen kívül hagyott, de jogosabb elvárásait. Példának okáért - és remekül időzítve - egy az egészségügyben tevékeny emberke az internetre tűzte tacepauját, melyben azt kéri, hogy a lelkileg sérült gonosztevők ügyét ne vegye már a kiadó ilyen gügyén. Mert hiába írják le, hogy Kétarc mondjuk skizoid, ha egyszer nem úgy viselkedik, Jóker meg pszichopata, ha egyszer nem akként tevékenykedik. A diliházakban pedig senki sem hord sárga rabruhát. Történetünk Arkhamben indít, ahol börtönlázadás tombol. Már megint, immár éppen ezredszer. Persze kiderül, hogy semmi sem az aminek látszik, és persze a történet sem igazán indult még el. Majd a következő részben. Lehet újat mondani, egy olyan eposzhoz, ami cirka 70 éve velünk van, havonta legalább két-három füzetben? Pláne így, azonnal mert ugye holnap reboot van. Az író profin megvezeti az olvasót, és hozzádob pár új kütyüt a Batbarlang gépparkjához. Egyrészt jogos, meert a géppark mindig is fejlett volt, másrészt elüt az eddigi hangulattól. Dehát új Babylon ...izé Gotham épül. A rajzok gyönyörűek, a véres tetthely a végén persze már kevésbé. S hogy mindez tart-e valahova azt megtudják azok, akik még vagy öt - tíz részt megvesznek belőle. Egy magamfajta öreg rajongónak, akinek még mindig a Dick Tracy a képregényfilmek királya, pedig már az is vigasz, hogy Vickie Vale ismét aktív, hogy miért Leslie becenéven, azt nem tudom. Ha a Zöld Lámpást megdícsértem a múlt héten, akkor itt csak azt vethetem fel, hogy a főnemezis elég szokatlan módon "képviselteti" magát a füzetben. No persze ha Batmanre nehéz újat írni, akkor Jokerre sem lehet könyebb új poént hangszerelni. Illetve hogy a valódi gonosztevő nem csak áldozatát, hanem a klasszikus hangulatot is véresen komolyan hazavágja. Osztályzatom négyharmad, mert az író megvezetett és mert a doki kritikája jogos. Egy krimi legyen reális, egy detektívregény hangulatos, a tetthelyek pedig nem menetrendszerűen okkultista mészárszékek.

Gorgonita:
Csendesen csordogál tovább a DC rebootja. Most vagy hátra hagyták a nagy durranásokat, vagy már rég nem én vagyok a célközönség. Ami azért fáj, mert régen rendesen lekötött a Byrne féle Superman, a Grant féle Batman vagy épp egy-egy kiruccanás Apokalipszis világára. Elnézve a füzetenként minimum két hektó vér és rémület mennyiségét feldereng előttem az Ultimate reboot keltette csalódás is. Ott is ígértek fűt fát, aztán történt valami azon kívűl hogy valaki fejbelőtte Jarvist?

Suicide Squad:  Egy rosszéletűekből álló csapatot kínoznak, tesztelnek, készítenek fel a bevetésre majd a végén jól bevetik őket. Képileg mintha az N.C.I.S. dokibácsijába belebújt volna az ördög. A közepéhez már nincs gyomrom. Ugyhogy ott lehet, hogy történt valami irodalmi is. Azért remélem nem ez lesz a Secret Six helyett.

Superboy: A karakter korábbi változatai ötletesek voltak a maguk idején. Egy kansasi könyvmoly, aki a 30. évezredbe röppen hogy szuperlégiót vezessen és megtudja ott felnőtt énjét egy új korszak alapítójaként tisztelik? Egy klón, aki a legnagyobb hős és a legaljasabb gonosz ötvözete? A mostani változat hozza a kötelezőt, de fordulat helyett csak azt tudjuk meg hogy a Titánok ezen formációjában se Csillagfény, se Raven, se BeastBoy. Sajnos a hét legjobb poénja az önreklám az iskolai jelenetben.

Swamp Thing: Ez a múlt héten lemaradt. Üdítően tiszta képsorok. Egy számomra új karakter számomra is érthető bemutatása, felvezetésese. Megtudhatjuk, hogy Supey itt is feltámadt (apropó dolgozik már valaki az idővonal viualizálásán?). Kíváncsi leszek a  kontinuitás meddig lesz hihető. Már épp rácsodálkozom, hogy ez a cím nem is olyan ilyesztő mint aminek hittem, amikor a szerzők hirtelen műfajt váltanak. Rendkívüli stílusérzékkel, mintha egy metálzenekar kezdene dobolni egy ária közepén.

zozi56:
Életemben először JLA-t olvastam. :) A Batman-Green Lantern beszélgetések viccesek voltak, a Lámpás nagyon arrogáns alak, örültem, mikor Clark fejbe verte.

A végén a reklámból tudtam meg, hogy Jenkins átigazolt a DC-hez. Kíváncsi vagyok, mit fog kihozni Batmanből.

jocibmx:
Na még egy utcsó bejegyzés mára.
Deathstroke: szintén jó, badass bérgyilkos, a történet végén csavar, szép rajzok, az új ruha nekem bejön, talán a sárgát vehették volna kicsit sötétebbre, de egyébként nagyon jól néz ki. A történet nem váltja meg a világot, de nem is kell hogy megváltsa. Viszont az egyik oldalon túlságosan erőltetett volt a badass-ség (a legyes rész, majd meglátjátok) azt már soknak éreztem :lol:, és kicsit önmaga paródiájává vált a dolog, de egyébként jó volt . Ennek is várom a folytatását.

jocibmx:
Most fejeztem be az új Superboyt,  mint a profilképemen is látszik, imádom Supermant, így az összes hozzá köthető karaktert is. Bár Superboy történeteit nem követtem nyomon, eddig, de ezzel az első számmal engem megvettek. A történet jól felépített, megismerünk néhány hasonlóságot és különbséget az eredeti Supermanhez képest. A rajzok jók, a végén ütős a cliffhanger, az eddigi legnagyobb meglepetés számomra a rebootban, bár eddig nem olvastam még igazán Superboyt, szóval az újdonság varázsa is benne van. De nagyon bejött, ajánlom  ;D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése