HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (515/1662) > >>

Gorgonita:
Az annihilátorok nekem nem jöttek be az őrzők után. Ez a baj az ilyen kozmikus csapatokkal. Egy idő után már annyira kozmikusak, hogy nem maradnak velünk.

Ezen cikk tanulsága szerint a Marvel is tisztább lappal indítana, a sokat kritizált, de anyagilag nyereséges DC húzás után. A kommentek nagy része szerint azonban ez nem reboot lesz, hanem csak bekapcsolódási pont a kezdőknek. A cím azért pöttyet hasonlít.

http://blastr.com/2011/09/is-marvel-about-to-outdo.php

Nightwing: A séta a cirkuszban hangulatossá teszi a füzetet, a karakter kinézete is pofás. Övé lehetne a jövő Gothamben, de amíg Batman apó él, úgyis árnyéklétre kárhoztatik. Egy kontinuitással, realitás és arányérzékkel rendelkező Gothamban, Bruce valóban meghalna, mondjuk szimplán golyó által. Dick nem venné fel a Denevérszerkót, hanem megteremtené saját mítoszát. Az alvilág pedig hamarosan arról suttogna, hogy bár a Denevért kiiktatták a fia él. Ezzel az Éjszárnnyal eljöhetne a modernebb Gotham, amiben már nem hatna ilyen furcsán modernnek egyik-másik új ellenfél, miközben Pingvin meg Kalapos még mindig múlt századi göncökben csámpázik. Batman történetei pedig egyszerűen a 80-as, 90-es évekbe íródnának.

Inner Circle:
Kozmikus hőseink nagy bulit szerveznek és az Angyalokat is meghívták:

Gorgonita:
Catwoman:  A bizonytalankodó Selina a férfiidol Bitumen karjaiban talál megnyugvást. A szerzőknek, amennyiben erős női karaktert akarnak ábrázolni, javaslom átismétlésre a Modesty Blaise képregényeket. Különös tekintettel Willie poziciónálására. Kicsit a hősnő mögött, de mindíg mellette.

Dead Man: Éreztem egy kis Midnight Nation ízt. A karakterről is többet tudok, mint eddig (eddig ugye semmit se tudtam), de így meg nem értem mi szükség a Feltámadó Ember címre. A DC Universe presents felirat meg elbizonytalanít, hogy vajon ez a mennyiben reboot-kánon vagy mi a szösz.

Green Lantern Corps: Hőseink úgy jöttek létre, hogy a DC hősei fiatalon tartása és a kontinuitás hitlessége érdekében bepróbálkozott a örökösödési rendszer bevezetésével. Az olvasók meg az utódok helyett visszasírták az eredetit, mint Star Wars Galaxies játékosok a Jediket a Rebellion érába, ahol semmi keresnivalójuk. Különösen Hal Jordant, mert hát ő egy tökös pilóta is ráadásul. Jobb sorsra érdemes, karakteresebb utódaik azóta parkolópályán egy ilyen vidéki rendűrséget vezetnek. Sablonosan és menetrendszerűen bekövetkező kozmikus mnéretű fenyegetésekkel szemben. Guy és Stewart jelenetei még lekötnek valamelyest - már csak az Identity Crisist és Civil Wart idéző jelenetek miatt is. (Pluszpont az építkezésen leleményesen és jogosan használt látványeffektekért, mégha nem is szeretem ha a lámpások csicsázzák a holografikus fegyverük sugarát.) A hűdefenenagy űrveszedelem már nem. Pedig űropera rajogó vagyok, csak ez nem űropera. Ez csak olyan zöld.

Legion of Super Heroes

Értem én hogy légió, de ennyi nevet egyszerre megjegyezni??? Hát nem ráért volna most csak az indító ötössel foglalkozni, aztán majd a folytatásokban a többiekkel?  Az X-men is öt taggal indított, csak később lettek ezren. A másik problémám a címmel, hogy ha távoli jövő, meg szuper, meg légió, akkor olyan felhővárosoknak, csillagcirkálóknak meg űrsárkányoknak kellene ragyogniuk a lapokon mint hetven tündérmesében sem. A hősök bázishajója ezzel szemben az űrtrabant kifejezést juttatja eszembe. Bumfordi, jellegtelen bárka,melynek dísztáblájára máris odavéshetjük: A Mellékszereplők Légiója.

Gorgonita:
Van benne valami, bár az Identity Crisis - Omac - Sicret Six idején a DC is mutatott némi haladást. De hol van az már! A reboottal pedig a jelek szerint épp az előremutató címek, ötletek nullázódhatnak le. Faramuci dolog ez, mert abban a pillanatban, hogy Peter Parker vagy Clark Kent megházasodik, megállapodik akár tanárként akár sikeres újságíróként a célközönség már nem érezheti olyan fontosnak, hogy minden lépésüket nyomon kövesse. Elvégre a hős révbe ért, a dolgai rendben mennek, Spideyt még az F4 és az Avengers is befogadta, pedig anno ugye ez az egyszerű feladat sem jött össze neki. Hiába jobb egy Civil War mint egy Fear Itself, ha közben az olvasók a status quo-t követelik vissza. Hiába imádjuk M.J.-t, mint a tökéletes és idealizált szuperhős feleséget, ha a célközönséget nem köti le, amint arról filózik, hogy neki akkor is ki mkell tartania Spidey mellett, ha az felfedi személyiségét és beregisztrál. Ha a marketingesek azt hozzák ki, hogy a kölykök a kamiondobálást preferálják és a kalandért jobban fizetnek, a legelőremutatóbb ötletek is hiábavalók. A kisebb kiadóknák viszont gyakran az a kontrol nincs meg ami logikus pályán tarthatná a formabontó ötleteket. Az hogy az X-ek kívülállók, perifériára szorultak, függetlenek és lázadók lettek egy ellenőrzött (és most nem a kontinuitásra gondolok) de gyakorlatilag végtelenül fantáziadús közegben (Marvel realitás), valóban egyedi helyzetbe hoztra őket. A szokatlanul nagy siker pedig azt eredményezte, hogy az újabb és újabb x- csapatok karaktereinek fejlődése végül csak kimozdította őket, a korábban azért ez esetben is bebetonozott státus quo-ból. Ha logikusan nézzük, a sulit már jóval korábban költöztetni kellett volna. A kérdés, hogy a DC hogyan hozhatna létre egy ilyen dinamikusan fejlődni képes szigetet, saját hősei között? Nem hozhatják hasonló helyzetbe a metahumánokat (akik mitől is meták?), mint a mutánsokat, mert Stan Lee összes ügyvédje a torkuknak ugrana. Az a fickó még Conant is megvenné kilóra, pedig talán még nem is élt, amikor Howard a kimmeriait írta. De akkor mi az alternatíva? Talán egy igényesen megírt Cry for Justice típusú egyházszakadás?  Mert az újjal szemben a klasszikus szuperhős hangulatiság védelmezése a jelek szerint nem túl produktív. (Bár mondjuk meg tudom érteni ennak a maradi irányzatnak a rajongóit is, mert az űropera esetében én is a régire esküszöm.)

Inner Circle:
Nemrég beszélgettünk a Marvel és a DC közti különbségről. Dean Stell a Schism-ről írva (http://weeklycomicbookreview.com/2011/09/22/x-men-schism-4-review/) beszúrt erről pár sort lábjegyzetbe:

If you want to know the difference between Marvel and DC, look at the two books I've reviewed in the last 12 hours.  Batman #1 was excellent, but shows a fairly complete reboot where nothing but the essentials remains.  Marvel on the other hand, generally moves forward at all times.  I know that sometimes Marvel heroes return from the dead, but these X-Men have come a long way from Xavier's mansion whereas Batman is still in the Batcave with the stuffed dinosaur and big penny.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése