HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (507/1662) > >>

talgaby:
James Rhodes, Stark barátja és pilótája.

Usagi Yojimbo:
Most olvasom a Titkos Háborút, és a 8. résznél vagyok. Ki van ott Vasember páncéljában (mert Stark nem fekete bőrű)?

KiD:
Emlékszem egy történetre, mikor Rozsomák talán egyetlen sejtje kivételével elpusztult (a polgárháború alatt), majd 2 két perccel később kiütötte a támadóját  - aki azt hiszem az egész háborút kirobbantó csávó volt, talán atombomba? Amúgy egyetértek, semmi értelme az egésznek, ha tudod, hogy egy évn belül visszacsinálják.

Inner Circle:
A 80-as években nekem az (is) fontos, hogy akkor még kevesebb füzet jelent meg, kevesebb volt a crossover (de épp ezért jelentősebbek voltak), így jobban kézben lehetett tartani a "kontinuitást". Akkoriban, ha valakivel történt valami, akkor az be volt betonozva, nem retconnolták át három héten belül, de három éven belül sem. Mint Rozsomák-fan, rajta keresztül tudom bemutatni a jelenséget: néhány évente egyszer kaptunk egy kis morzsát a múltjából, amitől majd' megőrült az ember és évekig kombinálhatott a néhány szilánkból, aztán néhány +1 szilánkból, aztán néhány +2 szilánkból, ami a rendelkezésére állt. A BWS-féle Weapon X-et talán nem kell bemutatni. De ugyanígy Pókember életének sarokkövei is szilárdan álltak. Ez nyomokban még a 90-es években is megvolt, aztán elszabadult a pokol, talán a Klónsztori volt a vízválasztó. Rozsi múltja olyan lett, mint a használtruha-turkáló, aztán az Origins-szel végképp eladták a családi ezüstöt (és utána már egyre rosszabb lett). Rozsi régebben azért elég keményen haldoklott, ha túl sokat kapott egy bunyóban, most már megrázza magát és megy tovább. Néhány éve volt egy sztori, amiben leírták, hogy mitől volt képes visszatérni a halálból és hogy miért kattant meg annyira, hogy nem is érdekelte, hogy megsebesül-e. Ezt a sztorit azzal zárták, hogy Rozsi már nem halhatatlan, és ezért ésszel küzd, mondjuk kikerüli a golyószórót ahelyett, hogy a torkába szaladna. Meddig tartott a dolog? Lényegében semeddig, az ugyanabban a hónapban megjelent más Rozsi-sztorik erről nem is értesültek, és a saját füzetében is maradt az úgyismeggyógyul-stílusnál.
Szóval most már akármilyen izgalmas egy történet, az ember nem tud elvonatkoztatni attól, hogy egyszerűen nincs jelentősége, mert nem változhat semmi. Ha meg is változik, tudjuk, hogy vissza fogják csinálni. Még arra sem képesek, hogy Rozsit kivegyék az Avengers-ből, így még az iskolaigazgatós sztorija sem üt akkorát (mert havi 5 képregényben úgyis nindzsákat fog hentelni). Ezért is lehetnek izgalmasok az említett "perifériális" sztorik, mint a GoGalaxy meg az X-Factor; itt még lehet tartós és jelentős változásokra, fejleményekre számítani.

Usagi Yojimbo:
Szerintem is a 80-as évek a legjobbak,bár a 60-as években indul el a legfontosabb sorozatok nagyobb része. A 90-es évektől nem olvastam igazán, és 2000 felé haladva a grafika miatt nem is érdekeltek a történetek.Csupán az Új Bosszú Angyalait olvastam, ami tetszett ( a többi pl. Pókember nem, bár a Hihetetlen Pókember jónak tűnik).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése