HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (307/1662) > >>

Balakin:
Viszont van egy rakat ilyenje az IDW-nek, nem csak Romita és nem csak MArvel, és jövőre jön a Watchmen illetve HEllboy in hell art.ed. is.

talgaby:
Rövid verzió:
Pont úgy, ahogy a Panini is kiadja fél Európában. Ha megveszik a jogokat, USA-n belül is bárki készíthetne Pókembert.

Hosszú verzió:
A borító nagyrészt elárulja: A Marvel a kilencvenes években nagy nehezen elismerte, hogy a rajzolók korlátozott mértékben rendelkezhetnek a nekik leadott rajzok eredetijeit illetően. Bár a törvény szerint az eredeti oldalak igazából a művészeket illetik meg (a kiadó reprodukciós jogokat vesz meg), a Marvel ezt nem igazán tartotta be. (A DC meg pláne.) Ebből volt egy kb. két évtizedes huzavona, aminek a végén pár ritka hülye ügyvéd tanácsára a Marvel vezetősége ebbe ment bele (eredetileg vissza akartak adni mindent a rajzolóknak, hogy csináljanak az eredeti lapokkal, amit akarnak).
Ha utánajársz, az IDW felvállalta, hogy ipari szkennerrel behúzza Romita eredeti rajzait, modern nyomdakompatibilissé teszi őket, és forgalmazza. A Marvel ezen feltételek mellett mehetett bele a logójuk és a szerzői jogaik feltüntetésével. Viszont ez nem számít igazából kereskedelmi forgalomnak, mert hivatalosan Romita árulja az IDW közvetítésével és szerzői példányszámban: összesen 250 darab létezik.

KiD:
Nekem magával a szereplővel nincs bajom, jól ki van találva, de még ha jól is árnyalják, akkor is távol áll a legszimpatikusabb X-Men kitüntető címtől. Viszont szerintem az egész AvX borzasztó volt, nem csak a lezárása.

Más: Ennek a jogi hátteréről valaki lerántaná a leplet?

http://i.newsarama.com/images/i/000/111/614/original/ROMITA-SPIDER-MAN-VOLUME-2.jpg?1376660809

talgaby:

--- Idézetet írta: Balakin - 2013. Október 17., 10:58:02 ---Wolverine-en is gondolom (nem olvastam a Millar sztorit de ha jól tudom, ott berzerker módba kapcsolt).
--- Idézet vége ---
Majdnem. Megölték és teljesen átírták az agyát, permanens berzerker módban ragadt anélkül, hogy bármiféle érzelmek maradtak volna benne. Ezért kellett egy újabb hatrészes arra, hogy valahogy visszaépítsék.

Farek:
Van benne valami, de azért eléggé úgy tűnt, hogy inkább a Főnix erő hihetetlen mértékben felnagyított a hordozóiban mindent. Szóval tipikusan az a fajta megszállás, amit a képregényekben a halottak teste felett, egy sör mellett bocsátanak meg egymásnak :D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése