HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Egyebek
Spuri:
Hát nem Ennél azért ütősebb!
Sepi:
--- Idézetet írta: Spuri ---A hal neve nekem is tetszett, meg kell valljam ...
--- Idézet vége ---
Csak nem Wanda volt?
Spuri:
Ma reggel döbbentem csak rá, hogy hol lehet a hiba, hogy az ugrálások ennyire szemet szúrtak mindenkinek. Aztán ma, ahogy olvasgattam a Charaxot (tudom, gáz, hogy a sajátomat olvasom:)) rájöttem!
Én rajzfilmesen gondolkodom, és ez érződik a képregényen is. Vagyis van előttem egy jelenet, amit aztán kockákban igyekszem átadni. Alapjában mindent oldalakra bontok. Mármint olyan, mint egy vers: minden oldal egy-egy külön versszak. Vagy ahol nem egy egész oldalra jön ki a jelenet, ott a mindig hagytam egy kis szünetet. Abból lehetett követni, hogy váltás van.
Azt hiszem én olvasom csak úgy, hogy szakaszosan. Vagyis minden oldal (ahol nem kívánja a folytatást egyértelműen a dolog) ott lezárom a jelenetet, és tudom, hogy új oldalon új kezdődik. Talán itt lehetett az elcsúszás
De jó, hogy erre rájöttem, mert legközelebb figyelni fogok rá.
A hal neve nekem is tetszett, meg kell valljam ...
talgaby:
A világa beszippantott, azzal nincs gond, és erősen látszik is, hogy gyakorlatilag egy komplett világot és annak legendáját próbálod megteremteni, amivel csak reális léptékben mérve lehet gond, mert egy embernek elég nagy feladat, pláne, ha végső soron szeretnéd eladni is papíron, nem csak webcomixként tartani. Tudom, hogy a képregényiparban vannak jópáran, akik egymaguk (vagy párosával) alkottak komplett világokat, de szerintem idehaza még nem tartunk itt. Mindenesetre Tony-hoz hasonlóan azt mondanám, hogy a képregényednek gondos háttérmunkával komoly jövője lehet (de ha sikerülne idővel felkelteni egy komolyabb rajzfilmes figyelmét, gyakorlatilag nyert ügyed lenne).
Ja, és egy dolgot kihagytam az előbb: a maffiagyűlésen, amikor bemutatták a keresztapákat, a hal nevén vagy egy percig nevettem. Az iszonyat nagy poén volt (és direkt nem lövöm le, tessék megvenni a kötetet hozzá. ).
Spuri:
Köszi a kritikát, talgaby! Egyébként majdnem mindenben egyetértettem Tonyval is, és veled is. Tisztában vagyok a hibákkal, és felkészültem rá, hogy a fejemhez vágják majd őket, de semmi gond, ez így természetes, és örülök, hogy nem megy át seggnyalósba a dolog - az elfogultság ellenére sem.
Én is elmondanám a saját kritikámat a saját képregényemről, és talán némi magyarázatot, hogy miért úgy lett, minden, ahogy.
A színek után szerintem is kiált, ezt Tonynál sem cáfoltam, csak azt mondom, hogy nem volt rá keret. De talán a harmadik kötetet már sikerül úgy kiadni. A nyomda is és én is örülnénk ha így lenne. A vastagabb kötet is a pénzhiány miatt nem valósult meg - és a füzet formátum is emiatt alakult ki... De talán nem ez lesz a legnagyobb hibája... (A "kötet" megnevezés úgyis csak a honlap és Hosszú-Völgy miatt volt fontos.)
A hirtelen váltásoknál nagyon sokat gondolkoztam, hogy tegyek-e mindenhova dátum és időmegjelölést, de aztán úgy döntöttem, hogy csak a legszükségesebbeket teszem ki, mert van olyan oldal, ahova minden 2. képkockába kellett volna ilyet tennem. Abban bíztam, hogy egyértelmű lesz a helyszínek közti váltogatás. De ettől kicsit tényleg ugrálóssá vált.
A második kötet nem lesz ilyen!!
A logikátlanságokra: tényleg van benne (pl a populáció kérdése), de a gyenge iskola, és az egyszemélyes rendőrség látszatából ne vonj le messzemenő következtetéseket. Ahogy a történelemkönyvillusztrációból se!
Iskola: egy képen látszódnak diákok, de ott is csak a padok első sora. És ha ott ekkora az élet, akkor mekkora lehet a kamera mögött! Ráadásul ki mondta, hogy csak az az egy iskola van?
Rendőrség: a második kötet majd kitágítja a látóteret, és egy kis magyarázatot is ad, hogy miként is működik az erdei rendőr-rendszer.
A múlt: ugyebár Tappancs olvassa a történelemkönyvet, amiről ugyebár Huhogi tanár úr is elárulja, hogy nem egészen úgy voltak a dolgok, ahogy tanítja... Ebből következik, hogy a tankönyv és illusztrációi is a nagy öregek titkolózásába simul bele.
Valóban hatott a történetre az Erdő kapitánya, de ahogy azt a kneten is írtam, a Polip sorozat sokkal jobban. Ezért kicsit komolyabbak lesznek az események, de nem annyira, hogy azt a látszatot keltse, hogy ki akar hasadni a mesésségből (remélem értitek...)
Már él bennem életem műve, és legalább 50 kötet története... Persze ezek mind Hosszú-Völgyön játszódnának, de a Charax-érától függetlenül. Az első Charax-sorozat amúgy is kb. 5 kötetre van tervezve, úgyhogy megfogadom a tanácsot
És most, hogy már tudd, mire számíts, ugorj neki még egyszer, de úgy, hogy úgy olvasod, hogy mindez Hosszú-Völgy egészének egy kis szelete Talán beszippant a világa!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése