Szerző Téma: *WHADDAFAKK*  (Megtekintve 297790 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Nem: Férfi
*WHADDAFAKK*
« Válasz #255 Dátum: 2006. December 02., 13:44:14 »
Ne aggódj, Gabe, ütünk.
Idézet
Kevés a szabad időd
Pedig ha belegondolsz, ők nem dolgoznak egész nyáron, míg minden más jómunkásembernek szabadságot kell kivennie.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #254 Dátum: 2006. December 02., 12:58:42 »
Ugyan, nekem már csak a belváros a világ közepe, a peremkerületek már kész vidék  
Most komolyan, vannak olyan helyek, ahol sima családi házak vannak, és maximum egy lepukkant éjjel-nappali van, az is vagy 10 saroknyira. Ebben mi a város? Oké, fasz vagyok,  de ezek a részek nekem  már inkább tünnek vidéknek. Persze nem rossz ez, de én a városban azt szeretem, hogy van minden baromság, ha boltba akarok menni, akkor vagy 5-ből választhatok, ami max 5 percen belül van, a közlekedés baromira egyszerű, (BKV-val, kocsival rémálom) szórakozási lehetőségekből is van kismillió. Szóval a kényelem ami miatt tetszik. Persze vannak hátulütői is, de én nem tudom mit csinálnék magammal ha mondjuk nagyanyáméknál kéne lakni vidéken. Van egy kocsma, posta meg egy vegyesbolt 'oszt kész. Na és persze az egész faluban van kb. 3 jó csaj, persze foglaltak (igaz, az ilyesmi sosem érdekelt, úgy veszem hogy volt egy tévedésük, amikor összeáltak a jelenlegi barátjukkal  ) úgyhogy ilyen helyen lakni nekem olyan lenne mint egy halnak az akváriumban (igencsak korlátolt).

Elismerem, aki ehhez szokik hozzá, annak biztos jó, de azok közül akik a Városba költöztek az eddigi ismerőseim közül, azoknak eszük ágában sem volt visszamenni.

Na, üssetek  
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 02., 12:59:43 írta Gabe »

Nem elérhető Ron

• Kázmér
  • **
    • BLOGOM
*WHADDAFAKK*
« Válasz #253 Dátum: 2006. December 02., 12:39:44 »
Ugye!!
Köcsög irodalom tanárok!
Mi a fasznak mennek tanárnak? 18 éves korukig ott rohadnak a gedvás padban, készülni kell a következő napra (már nálunk), és aztán elmennek tanárnak!!
És miért? Hogy egész nap ottt rohadjanak a gedvás padba, és még otthon is készülniük kelljen az órára.

Anyám persze kivétel...  Komolyan, nem értem mi készteti az embert erre a szakmára. Kevés a szabad időd, nem kapsz pénz és hülye is maradsz, meg meg se köszönik neked.

Visszatérve Budapestre, meg a beképzeltségre.
Ez két dologból áll.
1. A budapesti azt hiszi, hogy ő a világ közepe
2. A vidéki néz mint hülye, hogy mit hisz ez magáról. A budapesti kisebbségi érzéseket táplál bele.

Mi lesz ebből? A budapesti még inkább azt hiszi, hogy ő lakik a világ közepén.
Egyébként meg azért igaz is, hogy Budapest Magyarorszég közepe. Részben.  

Nah, lehet anyázni, hogy mit hisz ez a beképzelt f*sz    
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 02., 12:41:21 írta Ron »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #252 Dátum: 2006. November 30., 18:12:06 »
Minden nap tanul újjat az ember!
(csak halkan jegyzem meg, nagyon-nagyon-nagyon kezdő fórumózóként azt hittem, hogy a quote azt jelenti, hogy idézet 1 quote nevű felhasználótól!  )
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
*WHADDAFAKK*
« Válasz #251 Dátum: 2006. November 30., 16:04:09 »
szerény véleményem szerint

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #250 Dátum: 2006. November 30., 16:02:03 »
Na jó, nem halogatom tovább, ha leégek, ha nem. Ez mi?:  
Idézetet írta: Punkológus
szvsz.
Előre is köccike!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
*WHADDAFAKK*
« Válasz #249 Dátum: 2006. November 30., 15:09:09 »
Ha már irodalom, mit tetszenek gondolni az egyik legbrutálisabb, legszörnyübb irodalmi alkotásról, amiért az írót meg akarták ölni    Bret Easton Ellis: Amerikai Pszicho. A maga nemében zseniális szvsz.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
*WHADDAFAKK*
« Válasz #248 Dátum: 2006. November 30., 13:32:08 »
Hát igen. Az a baj, hogy a mű igazi értékét, az akkori angol társadalom kritikáját ( párbajok mint legális gyilkosság, sekélyes emberi kapcsolatok, szex és erőszak elburjánzása) egyetlen feldolgozásban sem emelik ki igazán. A love-story mindíg jobb, mint ha belemondják a pofádba, hogy szar az élet apukám.
Ilyenek vagyunk.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető pepo05

• Predátor
*WHADDAFAKK*
« Válasz #247 Dátum: 2006. November 30., 12:57:19 »
oké, így már értem mire gondolsz. Hát az igaz, hogy én is túlzásnak tartottam minidg is, hogy mindenhol egy nyálas, pátoszso, csöpögős love story-s bömbölős drámának mutatják be. Azért nem csak ennyiről szól, illetve nem szól ennyiről.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető freakdavE

• Venom
*WHADDAFAKK*
« Válasz #246 Dátum: 2006. November 30., 12:49:18 »
pepo05: Valóban, a Rómeó és Júlia önmagában nem groteszk mű. De a különbség a valódi mű és a között, amit ma a legtöbben gondolnak róla  kicsit azzá teszi. Ha belegondolsz, manapság nen látni "korhű" R&J-át a színházakban, csak a romantikus verziót. S bácsi bizony groteszknek tartaná amit az ő remek társadalomkritikus akció-vígjátékából csináltak.      
Ismétlem: Ajánlom mindenkinek, hogy ha van ideje és energiája, nézzen utána az olvasott mű saját korának. Ez főleg a régebben született műveknél hasznos.
De mivel ez nem egy művészeti topik, befejezem az "irodalmárkodást" mert okoskodni én sem akarok.  
Szóval a topik nevéhez hűen: A kibaszott Shakespeare rohadtul tudott valamit bassz tátok meg!  

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
*WHADDAFAKK*
« Válasz #245 Dátum: 2006. November 29., 21:52:59 »
Candide-ból nem csinálnak filmet? Megnézném!  
Vagy már volt?  

Nem elérhető pepo05

• Predátor
*WHADDAFAKK*
« Válasz #244 Dátum: 2006. November 29., 21:08:19 »
Én nem vagyok nagy irodalmár, de ha a Rómeó és Júliát groteszknek tartod, akkor mi  avéleményed az igazán groteszk művekről? Különben miért annyira groteszk? Oké vannak benne elemek, de attól még én nem tartanám annak. Ismétlem ez a terület gyengém, szóval az okoskodás távol álljon tőlem.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető freakdavE

• Venom
*WHADDAFAKK*
« Válasz #243 Dátum: 2006. November 29., 20:12:06 »
Minden irodalmi műnél elengedhetetlen, hogy ismerjük a világot, a társadalmat ami kitermelte, mert különben könnyen félreérthetjük.   Ráadásul a Rómeó és Júlia nem a saját korában, hanem a romantika idején lett világhírű. A németek, illetve osztrák sógoraink rendesen félrefordították koruk ízlésének és az akkori divatnak megfelelően. Csak a romantikus szálat emelték ki. (Amennyire egy 12 éves lány és egy 14 éves kamasz szerelme komoly romantikus szál lehet.) Az eredeti szövegben pl. 3 vagy 4 alkalommal használják a "pina" szót. (Hát, igen a Shakespeare-i költészet.)  Persze becézett alakban, ami a magyar nyelvben nincs. Olyasmi mint nálunk farok=pénisz. És persze a hímtaggal is poénkodik ugyanígy párszor. Tehát: utcai bunyó, káromkodás, véres kardpárbajok, begerjedt kiskamaszok.
A Rómeó és Júlia a maga idejében egy jó kis "mozi" volt, persze rejtett társadalomkritikával. Azért játszódik olaszországban, mert az angolokat nem szidhatta ilyen dúrván, a digókat, meg ki nem szarja le. Nem volt divat a totális szólásszabadság akkoriban.  
Szóval a magyar verziók is finomítottak, de egy figyelmes olvasó megtalálhatja az elrejtett finomságokat, amiket próbáltak megmenteni Shakespeare-ből a sznobok markából.
Szóval jó olvasást gyerekek!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #242 Dátum: 2006. November 29., 19:27:54 »
Ez a Tarantino hasonlat nagyon tetszik. Jól elkaptad a lényeget. Teljesen egyetértek veled. Kiváncsi lennék, hogy majd a mai irodalmakat (beleértve a képregényeket is) hogyan fogják definiálni a jövőben. Szinte biztos hogy teljesen másképpen fogják értelmezni, mint azt ahogyan az alkotók gondolták.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető freakdavE

• Venom
*WHADDAFAKK*
« Válasz #241 Dátum: 2006. November 29., 19:07:12 »
Idézet
Én a Tótéktól mentem a padlóra, valahogy nem csípem a groteksz műfajt! Szerintem a Rómeó és Júlia a legértékelhetőbb kötelező!
Pedig a Rómeó és Júlia elég groteszk ám, csak ma már nem értjuk, hogy S bácsi mit is írt. A sok kibaszott elcseszett, szarrányálazott feldolgozás elfedi az eredeti mondanivalót. Pedig a magyar fordításokban még viszonylag jól ültették át az eredeti szöveget. Az eredeti mű egy mai Tarantino filmnek felet meg a saját korában. Szóval mindenki szerette, de komolyan csak idióták vették volna akkoriban.  
Ennyit a mai irodalomoktatásról...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #240 Dátum: 2006. November 29., 09:04:52 »
Érdekes lenne ebből egy világbajnoki döntő

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
*WHADDAFAKK*
« Válasz #239 Dátum: 2006. November 29., 08:45:23 »
Nme biztos. A törökök és a filippínók is keményen beszállnának...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
*WHADDAFAKK*
« Válasz #238 Dátum: 2006. November 28., 22:16:56 »
Kunigunda csajszi sálálálá...  één a Tartuffe-t színházban is láttam ott különösen jó volt.

Hát igen, a magyarok világbajnokok lehetnének a változatos káromkodásban...
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 29., 02:08:38 írta Troll »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #237 Dátum: 2006. November 28., 22:16:11 »
Idézetet írta: galamb
Idézet egy levélből, amelyet az emü vezérigazgatójának írt egy nyugdíjas, akinek az a baja, hogy 3 havonta kap egyszerre 3 villanyszámlát! Remélem lesz, aki számára újdonságot fog jelenteni!
 "Uram, ha maga nem tud rendet tartani a beosztottai között akkor mondjon le a vezérigazgatói tisztségéről és menjen el villanyóraleolvasónak egy lófasszal a seggében. Ezenkívül elmehet a Rákóczi téri vén öreg kibaszott kurvák vörösrézzel kivert kárpitozott foncsérozott nagy büdös vasporos valagába is. Az isten bassza magára az eget és az énekes koldus is verje magába azt a holdkóros faszát."
Régen tudtakám káromkodni a népek... A huszárok közt verseny is volt. Egyes leírások szerint képesek voltak félórán át káromkodni ismétlés nélkül.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #236 Dátum: 2006. November 28., 19:58:17 »
Idézetet írta: exactlee
Pedig a Candide teljesen mókás mű basszátok meg! Nem kell egy pillanatig sem komolyan venni, és máris jó az egész!
Én a Sepi által említett Tartuffe-t, egyszerűen nem voltam képes elolvasni, annyira szar.
Kinek-kinek izlése szerint. Én például az Antigone alatt is szét röhögtem magam, pedig az egy dráma. Lehet, hogy én is túlságosan komolyan vettem a Candide-ot. Nem nagyon volt időm élvezni a könyvet, mert egy nap alatt kellett kiolvasnom, ugyanis annyira elhúztam az időt, hogy csak az utolsó napra vettem elő a könyvet.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #235 Dátum: 2006. November 28., 19:00:29 »
Idézetet írta: exactlee
Pedig a Candide teljesen mókás mű basszátok meg! Nem kell egy pillanatig sem komolyan venni, és máris jó az egész!
Én a Sepi által említett Tartuffe-t, egyszerűen nem voltam képes elolvasni, annyira szar.
Én a Tótéktól mentem a padlóra, valahogy nem csípem a groteksz műfajt! Szerintem a Rómeó és Júlia a legértékelhetőbb kötelező! De én azt utáltam a gimiben, hogy mindig időre kellet kiolvasni  mindent: pedig az olyan könyveket is tetű lassan olvasom, amik tényleg érdekelnek.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
*WHADDAFAKK*
« Válasz #234 Dátum: 2006. November 28., 18:49:22 »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #233 Dátum: 2006. November 28., 18:46:20 »
Idézet egy levélből, amelyet az emü vezérigazgatójának írt egy nyugdíjas, akinek az a baja, hogy 3 havonta kap egyszerre 3 villanyszámlát! Remélem lesz, aki számára újdonságot fog jelenteni!
 "Uram, ha maga nem tud rendet tartani a beosztottai között akkor mondjon le a vezérigazgatói tisztségéről és menjen el villanyóraleolvasónak egy lófasszal a seggében. Ezenkívül elmehet a Rákóczi téri vén öreg kibaszott kurvák vörösrézzel kivert kárpitozott foncsérozott nagy büdös vasporos valagába is. Az isten bassza magára az eget és az énekes koldus is verje magába azt a holdkóros faszát."
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #232 Dátum: 2006. November 28., 18:44:20 »
A Candide-et nem ismerem, ellenben a Werther... Na az ott van a szeren, hogy baszná szájba. Nem csodálom, hogy megjelenésekor öngyilkossági hullám söpört végig Németországon.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
*WHADDAFAKK*
« Válasz #231 Dátum: 2006. November 28., 16:58:26 »
Az nekem nullszint.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #230 Dátum: 2006. November 28., 16:52:42 »
Idézet
Amúgy pénteken voltam Debrecenbe az orvosin nyílt napon, ott megnyugtattak, hogy 1000 oldalakat kell majd bevágni. Szal no para.
Az csak az első félév... majd utána bekeményítenek, gondolom, nehogy ellustuljanak a leendő dokik.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
*WHADDAFAKK*
« Válasz #229 Dátum: 2006. November 28., 16:50:43 »
Idézet
És csak, hogy tudj még ide írni: ha továbbtanulsz, vissza fogod sírni azt a szaros 20 oldalt. badteeth.gif
Amúgy a fenti művészeti irányzatokról általánosan ez a véleményed, vagy csak az irodalmukró?
Felőlem élhetnek/élhettek, mint hal a vízben. engem se érdekel. Csak engem hagyjanak ezzel a sok szarral. De legfőképp a degenrált idióta könyvvel van a bajom!  
Amúgy pénteken voltam Debrecenbe az orvosin nyílt napon, ott megnyugtattak, hogy 1000 oldalakat kell majd bevágni. Szal no para.  

Ha...a Candide szerintem sem rossz.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #228 Dátum: 2006. November 28., 15:45:23 »
"rászarok egy tarka nejlonra és tanulmányútra elküldöm cejlonba"
ezek az örökérvényű sorok a tudósoktól, melyik művészeti kategóriába tartoznak?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #227 Dátum: 2006. November 28., 12:53:57 »
Mondjuk két teljesen különböző műfaj... A Candide-et nehéz besorolni, kalandregény, mese, ilyesmik...de megvan a maga bája. Nekem tetszett anno. De asszem értem, mire gondoltál.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
*WHADDAFAKK*
« Válasz #226 Dátum: 2006. November 28., 11:18:15 »
Idézetet írta: talgaby
A Candide-al mi a baj?
Szerintem eléggé elmebeteg egy kiadvány. Bár nagyon rég volt már, hogy olvastam, kb '97-ben, de azt tudom, hogy ordítani volt kedvem közben. Annyi hülyeséget mint ami abban a könyvben volt szerintem máshol nem olvastam. Nem is tudom, hogy drámának, vagy mesének nevezzem? Főleg azért is volt szar, mert előtte a Tartuffe-t olvastam és az nagyon tetszett. De rögtön utánna a Candide felért egy öngyilkossággal.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 28., 11:20:53 írta Sepi »