Mai börzés történet. Tudni kell, hogy amúgy sem szeretem a börzéket a sok ember és a legtöbb árus miatt, de azért mindig vannak normálisak is, úgyhogy ki szoktam nézni ezekre időnként.
Találtam pár régebbi amcsi X-Men képregényt, egymás utána számok, kinéztem 6 darabot, gondoltam, megkérdezem, elviszem egyben, tud-e adni valami kedvezményt.
Az egyikre 5000 Ft volt írva, a másikra 2500, a harmadikra 2100, a negyedikre 2000, az ötödikre 1800, a hatodikon nem volt ár, de ugyanolyan minőségű volt, mint a többi. Azt mondja, megnézi mit tehet, megnézi az árukat a neten. Szöszöl kicsit a mobiljával, mondja, hogy az 5000-esre nem tud engedményt adni, de a többi 2500-ba kerül, odaadja őket 2000-ért.
Mondom magamban, nem jön ki a matek, felhívom a figyelmét rá, hogy mi van ráírva a tasakokra, mondja, hogy az nem jó ár, az a jó ár, amit most megnézett.
Na most két eset van. Vagy tényleg azt gondolta, hogy jó fej lesz és ad 500 Ft kedvezményt számonkét - ami teljesen rendben is lett volna -, csak hát hogy veszi ki magát, hogy nézel egy képregényt, amire rá van írva, hogy 2000 és valaki közli, hogy az 2500, de ha több másikkal viszem, 2000-ért odaadja...? A másik verzió, hogy eleve simlizni akart. Utóbbit mondjuk alátámasztja kissé, hogy amikor mondom neki, hogy van itt hat egymás utáni újság, szeretném megkérdezni, tud-e rájuk engedményt adni, az volt az első reakciója, hogy "Hat egymás utáni szám? Akkor drágábban kellene adnom őket, nem?". Nagy poén.
Vettem máshol mást.