F4 249
Na akkor jöjjön ez a rész is, ami sajnos nem tetszett annyira. Eléggé logikátlanra sikeredett ez az egész Gladiátorosdi. Pedig Gladiátort már az első feltünése óta kedvelem, ő pont az akiröl csak úgy sugárzik a hatalmas legyőzhetetlen fizikai erő, jogos arroganciával párosulva. Tök olyan mint egy Superman csak Clark Kent nélkül. Az egésszel az a bajom, hogy tök logikátlannak éreztem: például először Gladiátor lépett be a légkörbe, akkor mi a fenének jött New Yorkba? A Lényt miért pont a Baxter Házba hajította be, mikor nem is őket akarta elintézni? Ha a nagy erejű lényekre célzott, akkor meg simán észrevehette volna, hogy azok nem is skrullok. Ezerszer harcolt velük, akkor hogyhogy nem ismeri fel őket? Oké, erre magyarázat a siár mentalitás. De az külön bosszantott, hogy Ben-t keresztül hajította 7 kocsin és sehol egy hulla. Nem a kiontott beleket hiányolom, mert az nem az F4-be való. Itt igazából a morális felháborodást hiányolom, hogy Gladiátor csak úgy kivégzett itt akármennyi embert. Vagy mindenki hírtelen kiszállt és becsukta maga után az ajtót. Más írónál ez nem zavarna, de Byrne szokott figyelni az ilyen részletekre... Na mindegy. Ja és szeríntem Johnny simán meghalt volna attól az ütéstöl, amit beszedett Gladiátortól, nem csak a hasát fájlalta volna, mert nem lett volna hasa. Ettöl függetlenül a harc nagyon jól volt megkomponálva, tisztán át jön a lapokon/képernyőn, hogy az F4-nek esélye sincs. Gladiátor lazán lekapja őket a 38 körmükről. Mint mondtam, nekem nagyon bejön ez az arrogáns szótlan izmozás, ez a "ketten gyertek mert sietek" hozzáállás. (És még taraja is van ). Pozitívum volt még Julie feltünése, bírom azt a csajt Johnny akár többet is találkozhatna vele. A Lény önmarcangolása, majd lánymenekitése olyan megszokott klisé volt, de nem gond, mert kellenek néha ilyenek is. Nem volt zavaró, ez a lényeg. Jah és ami még kifejezetten tetszett, az a Baxter épület bemutatása. Az ilyenek mindig feldobnak, jó nézegetni az ilyen kersztmetszet rajzokat. Nah, összefoglalva: pazar ellenség és akció, közepes magánéleti szál és bosszantó logikai hibák. Adok rá egy közepest (én mindig is csipáztam ezt a Gladiátort, mondtam már? )