Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 387841 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #372 Dátum: 2006. December 03., 18:49:47 »
Akkor tisztázzunk pár dolgot:
Idézet
Hol van a több részen keresztül zajló hősies csata, ami komoly áldozatokat követel?
Olvass Ultimate-et, ott milliószámra hullanak a Gah Lak Tus saga alatt az emberek.  
Idézet
Gondolom ereje teljében lévő nagy G vs szuperhősök összecsapás nem nagyon lesz, mert akkor csak úgy nyerhetnének ha pár hulla is keletkezne a csatatéren
MIvel ha Galactus ereje teljében, van az azt jelenti, hogy épp akkor vacsizott meg egy bolygót, így nagyon akkor nem is szokott küzdeni. De olvasd el az I. Titkos Háborút (Kneten fenn van), ott egy elég erős G. ellen nyomulnak, akkor egyszerűen nem törődik velük, mert nem érzi meg a támadásaikat.
Idézet
Apropó, jut eszembe, nem azt mondtátok a CW kapcsán, hogy az angyaloknak baromi részletes adatai vannak minden tagjukról? Akkor hogyan lehetséges az, hogy nem tudják, hogy valójában Stark a Vasember?
Úgy, hogy az adatbázishoz csak a S.H.I.E.L.D. magas rangú tagjai és pár kiválasztott fér csak hozzá. Egymás személyazonossáágát ritkán ismerték, Vasemberét meg különösen. Egyszer valóban kiderült, hogy ki ő, de aztán sikerült kimagyarázni (erről majd talán Farek mesél, ha szépen megkéritek).
Idézet
Egyébként miért tekint mindenki "nem igazi ellenségként" Galactusra? Valóban ember volt? Úgy keletkezett akkor, mint a kettővel ezelötti "római diktátor", tehát véletlen lett az, ami?
Nem ember, de halandó volt valaha, a mostani ősrobbanást megelőző univerzumban. Olvasd el az eredetét a CoMoron, abban részletesen benne van Taa utolsó fiának története.
Idézet
Valószínűleg csak föntről leszóltak Byrne-nak hogy reklámból erőltesse bele a gyengébb kispados hősöket is.
Nem, inkább végre volt esze... ha G. megjelenik New Yorkban, az elég feltűnő jelenség, Póki se hagyhatja figyelmen kívül, ezért valószínű, hogy odamegy. És míg más írók meg tuti még be is küldték volna a bunyóba, Byrnenak volt annyi esze, hogy mást csináljon.
Idézet
Tényleg jó volna egyszer az összes F4-et magyarul látni, mert jópár dolgot nem értek, és ezek a folytonos visszautalások úgy érzem kirekesztenek a történet maximális élvezetéből. Pedig marhára érdekelnének a korábbi Galactusos epizódok (is)  .
Galactus, Terrax, Agatha Harkness és a Negatív Zóna kivételével Byrne nem nagyon utalgat vissza, tényleg új korszakot nyitott az F4 történetében.
 Galactus első megjelenését meg elküldhetem neked angolul, ha akarod... egyike a Marvel legjobb történeteinek.
Idézet
Valamint tudtommal Jarvis annakelőtte még Tony Stark szolgája volt, és ő bocsátotta az Angyalok rendelkezésére a házzal együtt.
Jarvis annála kúriánál volt inas, amit Stark az Angyalok rendelkezésére bocsájtott, de ez nem jelenti azt, hogy valaha is ismerte volna a munkaadóját. Starknak elég sok különböző ingatlana volt (örökölve is), amik egy részében talán életében nem járt...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #371 Dátum: 2006. December 03., 18:00:11 »
Idézetet írta: Gabe
Apropó, jut eszembe, nem azt mondtátok a CW kapcsán, hogy az angyaloknak baromi részletes adatai vannak minden tagjukról? Akkor hogyan lehetséges az, hogy nem tudják, hogy valójában Stark a Vasember? Jarvis Tonyt akarja hívni, hogy szóljon oda Vasnak, hogy akció van    , sőt, mintha említettétek volna hogy már régebben közismerté vált a személyazonossága.
Valamint tudtommal Jarvis annakelőtte még Tony Stark szolgája volt, és ő bocsátotta az Angyalok rendelkezésére a házzal együtt.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #370 Dátum: 2006. December 03., 17:51:23 »
F4 #243

Ó, pedig hogy dörzsöltem már a tenyerem, hogy az áhított apokaliptikus -már-már megnyerhetetlen küzdelem végre valósággá vállik. Erre azonban Doki, Ben és Reed gyorsan kiütötték Galactust  Hol van a több részen keresztül zajló hősies csata, ami komoly áldozatokat követel? Ezt nem lehet annak nevezni... Kár. Persze jó volt, de ha Galactus is csak ennyire nehezíti meg a hősök életét, akkor ezek után mit várhatnék? Tudom, jönnek a magyarázatok majd, hogy le volt merülve meg minden. De akkor is...  Gondolom ereje teljében lévő nagy G vs szuperhősök összecsapás nem nagyon lesz, mert akkor csak úgy nyerhetnének ha pár hulla is keletkezne a csatatéren (kapi mondjuk...    ). Apropó, jut eszembe, nem azt mondtátok a CW kapcsán, hogy az angyaloknak baromi részletes adatai vannak minden tagjukról? Akkor hogyan lehetséges az, hogy nem tudják, hogy valójában Stark a Vasember? Jarvis Tonyt akarja hívni, hogy szóljon oda Vasnak, hogy akció van    , sőt, mintha említettétek volna hogy már régebben közismerté vált a személyazonossága.

Egyébként miért tekint mindenki "nem igazi ellenségként" Galactusra? Valóban  ember volt? Úgy keletkezett akkor, mint a kettővel ezelötti "római diktátor", tehát véletlen lett az, ami?

Az külön tetszett, hogy Byrne nem erőltette Póki meg DD beszállását a harcba (fáj - nem fáj, de mint DD is mondta túl kispályások ide, annak ellenére hogy nem volt egy nehéz meccs). Valószínűleg csak föntről leszóltak Byrne-nak hogy reklámból erőltesse bele a gyengébb kispados hősöket is. Ő meg kitette őket a partvonal szélére nézőnek  . Szeretem Pókit, de mit tudott volna tenni itt?

Tényleg jó volna egyszer az összes F4-et magyarul látni, mert jópár dolgot nem értek, és ezek a folytonos visszautalások úgy érzem kirekesztenek a történet maximális élvezetéből. Pedig marhára érdekelnének a korábbi Galactusos epizódok (is)  .
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 03., 17:55:01 írta Gabe »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #369 Dátum: 2006. December 03., 16:54:17 »
Meg az hogy nézett volna ki, ha az Angyalok vezetőjét megkérik, hogy most legyen szíves odébbálni, mert  a csapata szeretné szétrúgni egy istenség hátsóját, de őt túl gyengének tartják hozzá...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 03., 17:58:43 írta Gabe »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #368 Dátum: 2006. December 03., 16:46:20 »
Igen ez már az én agyamon is átfutott, de aztán megértettem, hogy egy amerikai képregényben egy szimbólumnak tartott Amerika Kapitányt nem egyenrangúnak nevezni a többi nagy hőssel, bűnnek számítana.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #367 Dátum: 2006. December 03., 16:34:46 »
Ami engem Póki és Fenegyerek tétlenségében idegesített, az az, hogy, ahogy említik, ők nem ebben a súlycsoportban vannak. Na és Amerika Kapitány??? talán ő az a kozmikus nagyágyú? Szóval nem kellett volna ennyire fényezni őket, vagy Pókit és Fenegyereket nem kellett volna beletenni egy panel erejéig, a semmire.  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #366 Dátum: 2006. December 03., 12:16:57 »
Na elolvastam az új részt is és ami elsőre beugrott az olvasása után, hogy az eredeti marvel-extrában 2 részes volt az egész sztori, itt meg úgylátszik 3 lesz.Igencsak pénzéhes lett ez a Byrne  
A képregény egyik részében Thor közbevatkozott a dolgokba, igaz hogy megmentett sokmindent, de ez akkoris egy F4 képregény, őrá nemszámítottam.
A sztori jó, a rajzok jók, a honosítás tökéletes.Csakígytovább.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #365 Dátum: 2006. December 03., 11:27:06 »
Sajnos ez igaz, pedig nekem az UF4 is tetszett.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #364 Dátum: 2006. December 03., 11:22:42 »
Tudom, hogy illúzióromboló, de a kiadó szemszögéből nézve rekordsebességgel bukna, és elég nagyot. Elég, ha csak az UF4-re gondolsz.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #363 Dátum: 2006. December 03., 11:14:01 »
Idézetet írta: talgaby
Nyomtatás: Nos, állítólag ez megjelent anno a Marvel Extrában, mint Galactus pere. Igaz, hogy én addig, amíg meg nem mondták, hogy ez miért "per", nem jöttem rá magamtól, pedig az egészet lefordítottam már jó ideje... de a lényeg, hogy próbálj meg felkutatni Marvel Extrákat.
Tudom, hogy jelent meg régebben pár darab történet. Most csak arra gondoltam amiről már beszéltünk valamelyik havi megjelenéses topicban, hogy mely képregények élnének meg hazánkban. Ezért mondtam, hogy szvsz egy különálló klasszikus címként megérné kiadni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #362 Dátum: 2006. December 03., 11:09:16 »
A régebbiekhez:
Póki és DD pedig csaka szájukat fogják tátani. Ahogy talán Matt jegyezte meg, kispályások ők a nagyok dolgában ilyen esetekben (ha Póki kozmikus jelentőségű sztoriban van, az csak az eladások miatt történik  ). Nyomtatás: Nos, állítólag ez megjelent anno a Marvel Extrában, mint Galactus pere. Igaz, hogy én addig, amíg meg nem mondták, hogy ez miért "per", nem jöttem rá magamtól, pedig az egészet lefordítottam már jó ideje... de a lényeg, hogy próbálj meg felkutatni Marvel Extrákat.

Idézet
Jó olvasni a sok hozzászólást  
Így még nagyobb örömmel készülnek a következő részek
Remek, akkor talán gyorsabban eljutunk addig a pontig, hogy jöhet kedvenc Team-Upom is...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 03., 11:10:44 írta talgaby »

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #361 Dátum: 2006. December 03., 11:06:49 »
Jó olvasni a sok hozzászólást
Így még nagyobb örömmel készülnek a következő részek

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #360 Dátum: 2006. December 03., 09:18:59 »
Itt az ideje, hogy törlesszem egy adóságomat. Sikerült elolvasnom az F4 242-243-at, valamint a 361-et.

F4 242-243:
Szerintem elég érdekes lett a történet, bár van benne pár olyan dolog is, amit furcsálottam. Az egyik amit nagy hülyeségnek tartok az az, hogy Terrax hogy azt gondolta: Manhattan-el képes lenne elpusztítani Galactust?  Ennyire hülye volna. Viszont jó volt látni ezt az össznépi akciót: AmKap, Vasember, Thor, Darázs, Strange, Póki és Fenegyerek (bár ők csak popcornoztak, de azért kiváncsi leszek mi lesz a szerepük a folytatásban, mert gondolom nem csak azért kellettek, hogy az üresjárati időket töltsék ki). Bár még nincs vége a történetnek, de szvsz még mindig azon az állásponton állok, hogy az ilyen történetek simán megérnének egy magyar nyomtatott kiadást. De ez csak álom egyenlőre  . A fordítás és a beírás viszont teljesen profi. Az árvák is köszönik a nevemben.  

F4 361:
Hát ez viszont tényleg nem volt valami nagy durranás, de az vitathatatlan, hogy Fátum és Ben nagyok voltak benne. Nekem teljesen megegyezik a véleményem Punkológussal, hogy úgy tűnik az író sem igazán élvezte ezt a történetet. Gondolom ezért is zárta le olyan gyorsan, ahogyan csak tudta. Az biztos, hogy nekem sem lesz a kedvenc történetem, de köszönöm hogy elolvashattam. Örök hála érte.  

Na most megyek és belevetem magam az Avengers képregényekbe is, mert aztán Farek panaszkodni fog, hogy nem írnak abba a topikba is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 03., 09:20:42 írta Sepi »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #359 Dátum: 2006. December 02., 23:40:12 »
A tárhely sajna véges, így nem lesz lehetőség ilyesmire. A CW is külön extrás tárhelyen kapott helyet. Nameg elég macera van a honosított cuccok frissítésével is. Ha tudod, inkább szerezd be DC-n vagy Torrenten kerszetül. És természetesen az oldal inkább honosításokkal foglalkozik, ezért nem is illene a képbe. (a CW ez alól kívétel, bár mint mondtam az nem teljesen az oldal része)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #358 Dátum: 2006. December 02., 23:37:56 »
Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.

Nem elérhető Peter P

• HálóZsák tag
  • Batman
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #357 Dátum: 2006. December 02., 23:31:29 »
Hali mindenki!

Először is végre viszatértetek!Hála a Nagy Comix Istennek!
Nagyon örülök, hogy újra F4 képregényeket olvashatok!!!!!!
Egy kérdés:
Nem lehetne egy "nyomtató barát verziót" is(meg) készíteni?
Értem ez alatt, hogy ne "retussáljátok", hanem az eredeti scant (is?) hagyjátok meg?Légyszíves fontoljátok meg mert nagyon örülnék ha valami megoldást tudnátok kínálni nekem.Légyszíves segítsetek!
Előre is kösz!

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #356 Dátum: 2006. December 02., 10:14:52 »
Punkológus: igen a következő számban lesz póki is! Egyébként szerintem az F4-es Végtelen háború, szerintem nem a legjobb sztorik egyike, viszont az a bevezetáse a 371 számnak, ahonan tényleg beindulnak majd az események!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #355 Dátum: 2006. December 02., 09:21:41 »
Elkezdtem elolvasni az F4 John Byrne korszak kettes kötetét. Eddig csak a 241-es számmal végeztem, de az nagyon tetszett nekem. Szerintem jó és érdekes volt a történet, viszont az tényleg egy kicsit gond volt, hogy a végén egy képkockában Reed elmagyarázta, hogy mi is történt valójában, de igazán kimerítő választ még sem kaptunk. Bár az is igaz, hogy Gaius Tiberius Augustus Agrippa is elmagyarázott pár dolgot. Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy honnan került elő az az űrhajó. Erre kapunk a későbbiekben választ, vagy az igazság itt is odaát van? A másik ami érdekes, hogy Fekete Párduc robotjai hogy tudtak elaludni, ha egyszerűen ők csak robotok? Vagy Gaius hatalma nem tesz kivételt senki és semmi felett?  

Ezeket a történeteket olvasva még mindig az a véleményem, hogy az ilyen régi történetek megérnének egy magyar nyomtatott kiadást is.

A honosításhoz meg tényleg csak a sablon szöveget tudom mondani: Szép munka.   Köszönet érte Dórikának, talgabynak és Michonak. Nekem nagyon tetszett és a minőség is szuper.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #354 Dátum: 2006. December 02., 00:24:25 »
Addig nekem is, amíg nem kezdett el a végén rohangálni  . Az a kép amikor a város fölé hajol, máig az egyik kedvenc képem az F4-ben. Tetszik, ahogy az írók is láthatólag tisztelik a figurát, igyekeznek neki lovagias-nemes színezetet adni.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 02., 00:27:14 írta Gabe »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #353 Dátum: 2006. December 02., 00:03:53 »
gabe: szerinte ügyes trükk volt Fáti részéről amikor összeállt a Bábossal. Nekem nagyon tetszett az a rész.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #352 Dátum: 2006. December 01., 23:44:55 »
(Mivel életemben nem hallottam még róla, ezért nálam ez sajna kiesik. Pedig mennyire szeretem ezeket a 20-30-40-50 éves rajzfilmsorozatokat...  )

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #351 Dátum: 2006. December 01., 23:42:32 »
Idézetet írta: talgaby
Dick Dastardly szavajárása. A CN-en volt régen a Wacky Races és a Dick Dastardly and Muttley in their Flying Machines, abban szerepelt a figura. Káromkodása: "Drat, drat and double drat!", vagy ha egy szóban mondja, akkor "Drats!"
Hajh, régi szép idők... mikor még ilyenek mentek a CN-en...
OFF: Manapság a Boomerang nevű rajzfilmadón mennek ezek. De az nem minden szolgáltatónál fogható. ON
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #350 Dátum: 2006. December 01., 23:31:53 »
Dick Dastardly szavajárása. A CN-en volt régen a Wacky Races és a Dick Dastardly and Muttley in their Flying Machines, abban szerepelt a figura. Káromkodása: "Drat, drat and double drat!", vagy ha egy szóban mondja, akkor "Drats!"
Hajh, régi szép idők... mikor még ilyenek mentek a CN-en...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 01., 23:32:06 írta talgaby »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #349 Dátum: 2006. December 01., 23:26:30 »
Többségére gátlástalanul lecsapott, bár neki ehez azért előjoga is volt. Mondjuk szűz területek maradtak még. Fekete Tarantulla, Torment, Marvel Team-Up-ok. Azért az már kemény, hogy az Amezingoknál nem korszakoknak kellett nekiállni, hanem csak lyukakat* betömögetni

+++

Mi az a drats?  

« Utoljára szerkesztve: 2006. December 02., 14:57:46 írta talgaby »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #348 Dátum: 2006. December 01., 23:17:19 »
Drats. kaine tényleg minden csemegét kimazsolázgatott magának az évek során, mi?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #347 Dátum: 2006. December 01., 23:03:40 »
Igen erre gondoltam

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #346 Dátum: 2006. December 01., 22:58:56 »
Hm, ez is fenn volt a SpiderTomon kézzel akkor, ha jól értem? Vagy mire gondoltál a fordítással kapcsolatban?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #345 Dátum: 2006. December 01., 22:49:18 »
De jöhet  Az embereket mindig összehozza egy össznépi anyázás. Forditás is megvan már hozzá, már csak be kell írni  Az a rész jókora löketet adott az AmKap utálatomhoz. (Bár az írónak azért megbocsátottam  )

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #344 Dátum: 2006. December 01., 22:37:56 »
Idézet
Ami igazán gáz karácsonyi szám az a Marvel Team-Up 127, amiben Pókember Uatuval van egy csapatban. Annál szánalmasabb, szörnyübb történetet ritkán találni. Az ember hajlandó lenne a kardjába dőlni a hatására.
Akkor ne honosítsuk, mint a Team-Up Karácsonyi különkiadását?  

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #343 Dátum: 2006. December 01., 22:33:38 »
Idézet
bár megjegyzem néhány hetet késtél
Rajtam kívülálló okok  Kérem doktor Samson csak azt a z elektrosokkot neeeee!!!  
Idézet
De nyugi, a következő résszel már elkezdődik egy jobb történet, aztán ha az lement, jön az Infinity War és utána pedig...
A Végtelen Háborút már nagyon várom, jó ürügyet fog szolgáltatni, hogy elolvasam hozzá a gerincsorozatot is megint. Ha jól tudom, akkor a következő számban lesz Póki is?
Idézet
Hát igen a karácsonyi számok....Sosem a mélyenszántó történetvezetésről voltak híresek de itt azért elvetette s sulykot.
Azért annyira nem volt szörnyű, el lehetet olvasni, voltak is benne jó pillanatok. Ami igazán gáz karácsonyi szám az a Marvel Team-Up 127, amiben Pókember Uatuval van egy csapatban. Annál szánalmasabb, szörnyübb történetet ritkán találni. Az ember hajlandó lenne a kardjába dőlni a hatására.
Idézet
Most viszont ízelítőt kaphattunk arról, hogy mire is képes valójában.
Ebben teljesen igazad is van. A gond az, hogy mi a retkes francot keres New Yorkban és Fátum mindig is a Reed Richards-al vetekedő agyáról volt híres. Itt meg nem sok ész szorult belé.